Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Czuję się oszukany przez New Japan. A już liczyłem, że po dwóch początkowych zwycięstwach Hunter Club wygra i World Famous Lord YOSHITATSU w końcu ponownie zasmakuje triumfu. Dobrze, że World Famous Lord YOSHITATSU przypiął Bone Soldiera po Pedigree. I dobrze, że Kenny Omega przegrał z Hunter Clubem, bo szczerze go nienawidzę, wraz z tą jego "elitą", czyli niesławnymi Young Bucks. Pamiętacie reakcje na Attitude Mówi, gdzie wszyscy krzyczeli "Nie! Nie! Zróbcie coś z tymi drabinami!", gdy Kofi Kingston był blisko zdobycia walizki na tym słynnym Money In The Bank w Chicago? Miałem takie same reakcje, gdy the elite chciało wykonać Styles Clash albo Meltzer Driver na World Famous YOSHITATSU; "Nie! Nie! Zróbcie coś z tym Omegą! Zróbcie coś z tymi Young Bucksami! Wywalcie ich z ringu, cokolwiek!". Takie właśnie były moje reakcje. Kiedy WWE zwolniło World Famous YOSHITATSU, przestałem oglądać produkt Vince'a i nigdy już tam nie wrócę. Kiedy World Famous YOSHITATSU doznał kontuzji, to już wcale wrestlingu nie oglądałem, aby czekać na jego triumfalny powrót, na którym wygrał pasy drużynowe z Tanahashim i Elginem. A Rhodes, mam nadzieję, że niedługo stanie się pierwszym łupem Hunter Clubu, ale World Famous Lord YOSHITATSU musi jeszcze kogoś znaleźć do swojej stajni, bo Billy Gunn mu sam nie wystarczy. Edytowane przez Anonymous
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414537

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Czy tylko ja nie mogę patrzeć na tego pajaca Kamaitachiego? Co najwyżej średniak, który powinien stać w jednej linii z Tiger Maskami i innymi Fuegami w openerach.

Chyba tylko Ty, bo gdzie się nie popatrzy to ludzie się nad nim zachwycają. W CMLL był świetny, a w ROH i PWG też się z bardzo dobrej strony pokazał. W ringu zajebisty, dobrze się prowadzi, no i będzie ewidentnie w dywizji Juniorów gwiazdą.

A tak swoją drogą to jutro z rana na konfie ogłosza pewnie wszystkie walki na WK i karty na gale Road to Tokyo Dome. A Meltzer poinformował właśnie że bardzo prawdopodobne jest iż WK11 będzie pokazywane na żywo w PPV w Stanach. A Jim Ross napisał kilka dni temu że będzie z jego strony duży komunikat wkrótce co do Wrestle Kingdom. Connect the dots..

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414539

Chyba tylko Ty, bo gdzie się nie popatrzy to ludzie się nad nim zachwycają. W CMLL był świetny, a w ROH i PWG też się z bardzo dobrej strony pokazał. W ringu zajebisty, dobrze się prowadzi, no i będzie ewidentnie w dywizji Juniorów gwiazdą.

Serio? Jak czytałem posty nawet na naszym forum dotyczące jego występów w RoH to wszędzie było "średniak", którym jest. CMLL rządzi się swoimi prawami i jeżeli ktoś się dobrze odnajduje w lucha to nie musi wszędzie być dobry - przykład Mistico.

Mimo wszystko nie skreślam jeszcze gościa, bo jeżeli faktycznie na WK pokaże się ze świetnej strony to przyznam, że się myliłem.

Podejrzewam że karta WK będzie wyglądała tak:

Okada vs Omega

Naito vs Tanahashi

Shibata vs Goto

Bullet Club vs GBH

YB vs RPG Vice

Kushida vs Kamaitachi

Tomohiro Ishii vs Michael Elgin - Bardzo chciałbym zobaczyć takie zestawienie, bo dwójka ta pokazała już w ubiegłym roku na Climaxie, że mogą razem zrobić kapitalny pojedynek. Wiadomo że zarówno jeden jak i drugi musi być w karcie, a takie starcie przyciągnęło by pewnie część amerakińskich widzów.

Ricochet, David Finlay and Satoshi Kojima vs Bushi, Evil and SANADA

Wypadało by gdyby pasy trójek były bronione na największej gali roku, a skoro tak to trio z LIJ to idealni pretendenci. Żaden z nich nie ma zapowiedzianej walki, a gdyby przejeli tytuly mistrzowskie to mogłyby one sporo zyskać na wazności.

Adam Cole vs Kyle O'Reilly

To chyba bardziej pewniak niż spekulacja, bo były newsy, że to własnie w Japonii Kyle ma pierwszy raz bronić pasa. Jestem przekonany że poziom ringowy byłby dużo lepszy niż w Lethal vs Elgin.

Bullet Club (Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi, Cody Rhodes and Hangman Page) vs CHAOS (Toru Yano, Yoshi-Hashi, Will Ospreay and Kazushi Sakuraba)

Walka żeby część gwiazd miała co robić i jednocześnie by Cody Rhodes wygrał swoją pierwszą walkę w New Japan Pro Wrestling.

Dark Match - New Japan Rumble

Edytowane przez Arkao
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414542

Ja się praktycznie co do wszystkiego w kwestii karty WK zgadzam. Ishii vs Elgin - też mam ogromną nadzieję że tą walkę dostaniemy, bo obydwaj jak najbardziej na dużą walkę w Tokyo Dome zasługują. Poza tym walka o pas ROH to chyba jasna sprawa, a o tytuły Trójek na 100% powalczą obecni mistrzowie z LIJ.

No i pewnie dojdzie do tego jeszcze 6-8 man tag, pomiędzy Bullet Club i CHAOS. Cody, Fale, Yujiro i ew. Page vs Yano, Ospreay, YOSHI-HASHI, ew. Gedo, Sakuraba albo zrobią ten sam numer który zrobili na 8,9 i 10, czyli mystery partner. No i NJ Rumble, ale to w pre-show.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414544

Karta WK11:

Dark Match - New Japan Rumble

Tiger Mask W (Kota Ibushi) vs Tiger Mask Dark (???)

IWGP Jr Tag Team Championship: The Young Bucks vs Rocky Romero and Trent

6 man tag team openweight championship: Gauntlet Match - Ricochet, David Finlay and Satoshi Kojima vs Sanada, Evil and Bushi vs Yujiro Takahashi, Bad Luck Fale and Hangman Page vs Will Ospreay, Tomohiro Ishii and Yoshi-HASHI

Juice Robinson vs Cody Rhodes

RoH Championship: Kyle O'Reilly vs Adam Cole

IWGP Tag Team Championship: Bullet Club vs Togi Makabe and Tomoaki Honma

IWPG Jr Heavyweight Championship: Kushida vs Kamaitachi

NEVER Openweight Championship: Katsuyori Shibata vs Hirooki Goto

IWPG IC Championship: Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi

IWGP Heavyweight Championship: Kazuchika Okada vs Kenny Omega

Karta nie jest zla. Szokuje pojedynek w głównej karcie Tiger Mask vs inny Tiger Mask oraz Cody vs ex CJ Parker. Dziwne ze po tak mocarnym roku nie ma Michaela Elgina. Moze szykuja mu zwyciestwo w Dark Royal Rumble

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414549

Tiger Mask W to będzie prawdopodobnie Ibushi, z drugim może być ponoć ACH. Oby tak było. Trochę szkoda że nie ma Elgina, ale za to walka o pasy Trios mi się bardzo podoba. Juice-Cody to chyba najsłabszy punkt gali, ale nawet to powinno spokojnie przebić ***. Szykuje się zatem kolejne wyśmienite Wrestle Kingdom.
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414551

• Reputacja:   0

Podoba mi się karta WK11. 5 mocnych singlowych walk, wspomagane przez mniejsze tag teamowe hity oraz inne drobne atrakcje.

New Japan Rumble jak i walka anime Tiger Mask W pewnie do przewinięcia, ale postawiłem sobie za cel by obejrzeć dostępne odcinki tej nowej wersji Tygrysiej Maski, szczególnie że mają tam (wg opinii Meltzera) najlepszego heela ever, oraz udostępniony jest wizerunek największych gwiazd New Japan. Do 4 stycznia powinienem się wyrobić.

Podczas walk o pasy TT, jednej i drugiej wagi prawdopodobnie będę półprzytomny natomiast ciekawi mnie ten twór Gauntlet o pasy Never Trios. Jak widzę takiego kloca jak Fale to odechciewa się oglądać ale jego interakcję ze spot-małpkami powinny mnie zaciekawić.

Cody Rhodes podejmie Juice'a Robinsona, który tej nocy wcieli się w swoją dawną rolę CJ Parkera. Jeśli Cody ma być kimś mocnym to raczej powinien być to ciężki squash. Z drugiej strony to kojarzyłoby mi się z debiutem EC3 na swoim Bound for Glory a to raczej nie jest ta droga. Cieszę się natomiast z tego że Robinson będzie miał okazję się pokazać - taki mały ten spotlight ale dobrze wykonana praca na pewno nikomu nie umknie.

Cole vs O'Reilly będzie zdecydowanie lepszą walką w Japonii - w Tokio to Kyle będzie fejsem, nie będzie głupich chantów fanów, proste yeah/boo wystarczą by to sprzedać, no i najważniejsze: styl O'Reilly'ego w ringu jest stworzony do Japonii więc over będzie na pewno. Cole na dobrą sprawę nic nie musi - wystarczy że będzie asystował swojemu byłemu partnerowi, niech zrobi z niego milion bucksów i powinno być w porządku.

KUSHIDA i Hiromu - z jednej strony niby wiem co chłopak pokazywał jako Kamaitachi, ale z drugiej strony nie jestem pewien czy nie dojdzie do małych zmian również w ringu. O KUSHIDĘ się nie boje, jeśli będzie potrzeba to on weźmie to na swoje barki.

Shibata vs Goto - trochę forever feud, ale zawsze jest to bezpieczne zestawienie kiedy trzeba wzmocnić kartę. Walka na poziomie WK8 w zupełności wystarczy do zadowolenia, choć widząc jak w tym roku Goto i Katsu się prezentują, nie zdziwiłbym się gdyby znowu ukradli show.

Naito i Tana o pas IC - ciekawi mnie kierunek w jaki pójdzie wynik. Tana nie potrzebuje tego pasa, ale myślę że Gedo będzie chciał by topowa gwiazda nie musiałą jobbować na największej gali roku. Z drugiej strony Naito tego zwycięstwa potrzebuje, taka kropka nad "i" dla jego pushu byłaby wskazana. W ringu powinny być fajerwerki, oczywiście jeśli Tana udźwignie (dosłownie) ciężar tych bumpów. Jego zniszczone plecy mogą go wykończyć, ale jestem dobrej myśli.

Omega vs Okada - niby za Omegą nie przepadam (dla mnie to trzeci Young Buck), ale facet miał potężny rok i jeśli chcą by miał moment to on pokonujący Kazu jest do kupienia. Rainmaker o dziwo niczego nie musi udowadniać, chyba że dyrekcja NJ stwierdzi że Okada broniący pas wygeneruje większe zyski w Kraju Kwitnącej Wiśni to można przyjąć na klatę wygraną Japończyka. Największym pytaniem co do tej walki jest chyba tylko kontrakt Omegi z NJ - stety niestety kontrakty w tej fedzie kończą się zwykle w styczniu więc jeśli Kenny jasno się nie określi że zostaje w Japonii to nie ma co liczyć na przejęcie pasa na miesiąc.

Co do tej gali najbardziej ciekawi mnie jednak inna rzecz - kto będzie komentował galę :wink: Corino uciekł, Strikera nie chcę, na myśl o Yoshitatsu kaleczącym moje uszy już wyciągam swój samurajski miecz i popełniam harakiri. Powinien być Kevin Kelly i ... nie wiadomo kto. Ktoś zaznajomiony w ROH powinien być na gali, ale to na razie daje tylko jednego play-by-play. Potrzebny jeszcze color. Jim Ross to też play-by-play choć pamiętam że w ostatnich latach na Smackdown ustępował pola Grishamowi więc może on? Dałby radę. Dorzuciłbym jeszcze Josha Barnetta, ponieważ kolorytu nigdy dość. Jeśli nie on to pewnie Rocky Romero, poza oczywiście jego walką, choć przyznam że on miodem dla moich uszu nie jest. Mają pole do popisu. Generalnie to czekam na galę, choć szkoda że będzie to środek tygodnia - będą trudności z pogodzeniem pracy z oglądaniem kurewsko długiej gali (5h bankowo)

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414553

Corino nie uciekł, Kelly potwierdził na twitterze że wraz z nim skomentują galę, choć w sumie jakimś porządnym trzecim color commentatorem bym nie pogardził, takim ala Rocky podczas ostatnich dni G1. Poza tym cały czas mówi się o Rossie i możliwości trasmisji gali jako PPV w Stanach, więc zobaczymy jak to będzie :D

Jak będzie czas to pod koniec roku zbiorę się na jakąś obszerną zapowiedź gali to mogę tu podrzucić.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414554

Nowe Tiger Maski w NJPW?

Chyba czas wrócić do federacji i sobie odświeżyć...

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414555

a co do Tiger Masków to na zdjęciu promującym jest to ewidentnie Ibushi, więc..

Co do tego Darka tak jak mówiłem spekuluje się o ACH'u, ale mówią też o El Desperado. W każdym bądz razie jako że to singlowa walka w Tokyo Dome to jestem pewny że załatwią kogoś porządnego i nie będą to osobowości typu Cheesburger czy Cody Hall.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414556

• Urządzenie:  Windows

Nowe Tiger Maski w NJPW?

Chyba czas wrócić do federacji i sobie odświeżyć...

To tylko promocja anime, poza PPV ich nie zobaczysz - nic ważnego ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414561

na myśl o Yoshitatsu kaleczącym moje uszy już wyciągam swój samurajski miecz i popełniam harakiri.

Ej, zostaw World Famous Lorda YOSHITATSU w spokoju. Tak się składa, że jestem wkurzony, bo nie ma go w karcie WK11, więc nie będę oglądał, chyba, że z World Famous Lordem YOSHITATSU zrobią coś ciekawego, np. że przeszkodzi w walce Omedze, którego szczerze nienawidzę.

Edytowane przez Anonymous
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414562

Tiger Mask W vs Tiger Mask Dark

Nie ziębi mnie to ani nie grzeje. W sumie będzie tam Ibushi a to już gwarantuje jakiś poziom ale i tak... Tiger Maski to raczej nie jest coś co mnie obchodzi. Kultowe dla żółtych, dla mnie coś co się po prostu odbędzie.

The Young Bucks vs Roppongi Vice

Po raz 3287695295 na przestrzeni roku. Eh... wiem, że poniżej pewnego poziomu nie zejdą ale już dawno przestało mnie to obchodzić. Dywizja Tagów w NJPW jest mierna.

Ricochet, David Finlay and Satoshi Kojima vs Sanada, Evil and Bushi vs Yujiro Takahashi, Bad Luck Fale and Hangman Page vs Will Ospreay, Tomohiro Ishii and Yoshi-HASHI

Matko i ojcze, Team BC wygląda beznadziejnie ^^. Liczę na wygraną LIJ, niech pasy trójek mają wreszcie jakichś sensownych posiadaczy(nawet nie wiem, kto je teraz posiada). Chociaż w sumie było już parę trójek, które mogły dać tym tytułom prestiż a traciły je po miesiącu... w sumie jebać Trios Title.

Cody Rhodes vs Juice Robinson

Pisałem w temacie o ROH, że fajnie będzie mieć heela nie związanego z Bullet Club... to się doigrałem :D. Walka mnie w sumie zbytnio nie interesuje, ciekaw jestem jak pokaże się Cody ale w sumie też mu nie wróżę kariery Main Eventera w NJPW.

Kyle O'Reilly vs Adam Cole

O'Reilly fakt, dobrze czuje się w Japonii, to widać ale czy ja wiem czy to będzie dobre? Na Final Battle nie porwali, Adam Cole w ringu ostatnio niemiłosiernie nudzi a jeśli ROH Championship Match w tym roku na WK będzie równie bezwartościowy i pusty jak zeszłoroczny... no ja nie oczekuje od nich niczego wielkiego. Najwyżej pozytywnie się zaskoczę.

KUSHIDA vs Kamaitachi

Liczę na dobry pojedynek. Nie znam Hiromu długo, właściwie śledziłem go tylko w ROH i PWG ale po swoich obserwacjach dochodzę do wniosku, że jego walki to istna sinusoida. KUSHIDA mnie nudzi, za dużo czasu już siedzi przy pasie juniorów, nie mam pojęcia dlaczego odbierał go Bushiemu, przetrwał też paru contenderów, którzy powinni mu ten pas zabrać(Will Ospreay... ekhe! Ekhe!). Mam też wrażenie, że kitajcy się nim nudzą bo coraz częściej słyszę jak na gościa buczą. Kamaitachi powinien odebrać mu tytuł.

Katsuyori Shibata vs Hirooki Goto

Nie mam wątpliwości co do tego, że mają papiery na to by skraść show. Na 100% przebiją 4 gwiazdki a może i zakręcą się wokół 5-ciu. Możecie mi też napisać kiedy EVIL stracił pas xD.

Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi

Będę całym swoim skamieniałym serduszkiem za Naito. Niech on w końcu zatriumfuje na tym WK... a kogo najlepiej pokonać na WK jak nie samego Tanahashiego? Tego pojedynku chyba jestem najmniej pewien więc najbardziej w niego wsiąknę. Również zapewne zakręcą się wokół 5 stara.

Kazuchika Okada vs Kenny Omega

Okej, wyłóżmy karty na stół. Omega gada, że ma w dupie WWE i że Japonia to jego dom ale jak Papa Vince wyłoży mu wystarczającą sumkę to on tam pójdzie i wydaje mi się, że Gedo nie zaryzykuje. Nie uważam to za pewne, stawiam raczej tak 60/40 dla Okady, który nie odejdzie(a jak odejdzie to na krótko bo w WWE utonie ;3).

Wrestle Kingdom 11... czy ta karta faktycznie jest taka dobra? Okej, ringowo będzie zajebiście ale 2/3 kompletnie mnie nie interesuje :D. WK jest zawsze gwarantem dobrej gali, posypie się parę 5 starów ale nie jestem jakoś bardzo napalony na show.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414581

DashingNoMore, no właśnie ta karta nie jest dobra. Jak na nią patrze to równie dobrze mogliby to wrzucic na Dominion albo inne KOPW, a WK w ostatnich latach bylo wyjątkowe
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414583

Tak samo mówili rok temu. Z resztą to normalne że niektórym się podoba bardziej, a niektórym mniej. Dla mnie idealnie nie jest, ale ogólnie wygląda to bardzo dobrze. No i mimo iż co do pewnych decyzji się nie zgadzam to pewny jestem że gala znowu będzie zajebista.
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/5/#findComment-414592