Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

RainmakerF7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie jestem jakimś fanem TNA. Tylko chciałem się dowiedzieć jak jest.

I argumenty w stylu własnego network i zapełnianych aren na mnie nie działają bo ja nie pytam o Japonie tylko cały świat. Ile ludzi by przyszło na NJPW w Polsce a ilu na TNA? TNA było w polskiej telewizji. Zobaczymy czy NJPW będzie. Zobaczymy też kiedy na RAW ludzie będą chantować "Bullet Club" albo coś w tym stylu. Bo "Delete" się słyszy ostatnio coraz częściej. No i taka pierdoła jak to że wątek o TNA jest na tym forum dość długo a o NJPW dopiero teraz.

Nie lubię TNA (oglądam tylko Hardasów). Ale często słyszę że mimo hejtu i słabego poziomu nadal są nr 2. Ale dzięki za rozwianie moich wątpliwości.

Argument z chantami raczej nie trafiony, bo chociażby po debiucie Andersona i Gallowsa były chanty Bullet Club.

No i taka pierdoła jak to że wątek o TNA jest na tym forum dość długo a o NJPW dopiero teraz.

Ten argument też do mnie nie trafia. Co to za wyznacznik, że TNA ma swój wątek na forum od dłuższego czasu? Do mnie to nie trafia. Wątek istniejący od dłuższego czasu oznacza tylko tyle, że został założony dawno temu. Jak już to jest to punkt dla NJPW bo fakt, że wątek o tej federacji powstaje teraz jest dowodem na to, że rośnie ona w siłę. Nie można tego samego powiedzieć o TNA

• Reputacja:   1

King od Pro Wrestling 2016

BULLET CLUB (Adam Cole, Bad Luck Fale & Yujiro Takahashi) vs. CHAOS (Tomohiro Ishii, Will Ospreay & YOSHI-HASHI) - *** i ½

Skład był bardzo dobry więc i walka wypadła szokująco dobrze jak na wieloosobowy opener w NJPW. Zwłaszcza podobali mi się tutaj ci co zawsze więcej Cole, Ospreay oraz Tomohiro Ishii. Finalnie CHAOS wygrywa i Ishii zbiera pin co nie powinno nikogo dziwić. Otwarcie lepsze niż się spodziewalem.

CHAOS (Beretta, Jado, Rocky Romero & Toru Yano) vs. Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma), Bobby Fish & Ryusuke Taguchi - ***

Wiadomo ze poziom musiał być niższy niż w openerze, ale i tak spokojnie dało się to obejrzeć. Wynik był raczej z góry wiadomy, bo GBH to nadal duże nazwiska i porażka w tak obsadzonej walce raczej nie mogła się wydarzyć. Zupełnie nie zauwazałem tutaj Fisha, który nie mógł się odnaleźć w tak licznej walce.

Hiroyoshi Tenzan, Manabu Nakanishi, Satoshi Kojima & Yuji Nagata vs. Go Shiozaki, Katsuhiko Nakajima, Masa Kitamiya & Maybach Taniguchi - ***

Przez fakt, ze przeciwnikami wrestlerów z NOAH byli właściwie już emeryci to poziom ringowy nie mógł być za wysoki. Fajnie się jednak ogląda takie nazwiska jak Nakajima czy Shiozaki w NJPW, bo ringowo są wstanie oni zaprezentować bardzo wiele. NOAH oczywiście wygrywa i chyba faktycznie storyline może zakończyć się jakimś pojedynkiem na WK. Za to na Power Struggle prawdopodobnie odbędzie się Nakajima vs Nagata i jeżeli wyrównają poziom z Climaxa to będzie super.

Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) © vs. David Finlay & Ricochet - *** i ¾

Dali radę spełnił oczekiwania i dobrze, że nie wpadli na głupi pomysł by dawać pretendentom wygrać. Wiem że Finlay to fajny prospect oraz być może nawet wielka gwiazda przyszłości jeżeli chodzi o dywizje Jr, ale tutaj zdecydowanie odstawał. Bucksi to jednak Bucksi, a Ricochet szalał lotami. Davida często nie było i pewnie gdyby znalazł się tam Sydal to poziom byłby jeszcze lepszy.

Briscoe Brothers (Jay Briscoe & Mark Briscoe) © vs. Guerrillas Of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) - *** i ½

Walka duzo lepsza niż ich pierwszy pojedynek, a do tego był to chyba najlepszy występ Samoańczyków w NJPW jako druzyna. Wiadomo że Jaya i Marka stać na bardzo wiele i tutaj fajnie się spisali i stracili pasy mistrzowskie. To dobra decyzja, bo sa bardziej reprezentantami RoH niż NJPW, a członkowie Bullet Club jak dawniej Anderson i Gallows powinni trafic jako mistrzowie na Wrestlekingdom.

Hiroshi Tanahashi, Jay Lethal, KUSHIDA & Michael Elgin vs. Los Ingobernables de Japon (BUSHI, EVIL, SANADA & Tetsuya Naito) - *** i ¾

Wynikło z tej walki sporo pojedynków, które będą miały miejsce na Power Struggle. Elgin vs Naito oraz Bushi vs Kushida to dwa rewanże, lecz szansę na odzyskanie pasa ma tylko Kushida. Naito wygra z potężnym przeciwnikiem i na WrestleKingdom pewnie będzie czekał na niego Tanahashi. Lethal mógł zrobić tutaj sporo więcej, a był tylko tlem.

Katsuyori Shibata vs Kyle O’Reilly - **** i ¾

Pierwsza z wielkich walk tego dnia miała kapitalny przebieg i mało zabrakło do perfekcyjnej oceny. Kyle wyszedł tutaj na kozaka, a Shibata ma w sumie świetny rok i kolejny raz wykręca super starcie. Skoro już październik to powinien on wytrzymać jako mistrz do WrestleKingdom, gdzie to wpadnie na kogoś z NOAH. Ciężko będzie to przebić dwóm pozostałym starciom. Na PS prawdopodobnie Shiozaki i powinno być super.

Hirooki Goto vs Kenny Omega - *****!!!

Nie wiem czy było aż tak dobrze jak podczas finału tegorocznego Climaxa, ale walka między nimi ponownie jest niesamowita. Mimo że wynik był raczej wiadomy to jarałem się tym strasznie i szkoda, że Hirooki nie przełamał jeszcze tego finishera. Omega ląduje na WrestleKingdom i tam na 99% zawalczy z Okadą chyba, że Marufuji sprawi dzisiaj wielką sensację. Wielka brawa dla Goto, który pokazał jak kapitalny jest w ringu i powinien kiedyś dostać pas mistrzowski za te wszystkie lata.

Kazuchika Okada vs Naomichi Marufuji - *****

Marufuji pokazał jak dobrym zawodnikiem jest. Okada ponownie broni pasa i trafia na WrestleKingdom w walce z Kennym Omegą. Końcowe minuty to już istny kosmos i przez sekundkę uwierzyłem, że Marufuji może wygrać swój pierwszy pas główny w NJPW. Okada znowu udowodnił, ze prawdopodobnie jest najlepszym wrestlerem w Japonii, bo to już kolejna świetna walka z jego udziałem w tym roku. Mocno jaram się walką z Kennym na WK.

Jeden z kandydatów do gali roku.

Ogłoszono główne walki na Power Struggle, no i kilka innych rzeczy

*Finał Turnieju Tag Teamowego Juniorów

*G.O.D vs Ishii & YOSHI-HASHI o tytuły TT

*BUSHI vs KUSHIDA o tytuł Juniorów

*Shibata vs EVIL o tytuł NEVER Openweight

*Tanahashi vs SANADA

*Naito vs Elgin o tytuł IC

Do tego Shibata vs Shiozaki (non-title) i Marufuji & Yano vs GBH zostało ogłoszone na galę NOAH Great Voyage, która już 10.23

Mocna gala King of Pro Wrestling - o ile sztampa NJ została zachowana (raczej bezpłciowe wielo-osobówki), tak walki mistrzowskie trzymały mocarny poziom.

Openerem gali była walka Marufujiego z Okadą o pas IWGP HW .... jak wieśniacka byłaby ta gala gdyby zaczęli od głównego pasa w openerze :twisted:

Nie chcę się rozpisywać o każdej walce - mam pewne przemyślenia i na nich się będę koncentrował.

Walka o pasy TT HW była całkiem niezła, zaimponował mi były Camacho - Tanga Loa chyba po raz pierwszy tak dobrze prezentował się jako powerhouse - wszystko wyglądało pewnie, Briscoes mocno mu ufali pod względem pokazania jego siły, a on odwdzięczył się bezpiecznym przebiegiem walki. Tama Tonga to już sprawdzona marka - ma swój inny styl "robić dużo wiatru - nie robić za dużo movesów". Osobiście uważam że w pro wrestlingu zabawa w "defensywny wrestling" jest trochę śmieszna, ale schowanie tego stylu w tag teamie z dominującym powerhouse'em daje całkiem ciekawy efekt.

Elgin vs Naito oraz Bushi vs KUSHIDA - dobre rozwiązania na przyszłość. Naito powinien wejść na WK11 z pasem ... do ME gali. Do tej myśli przejdę później.

Kiedy O'Reilly z Fishem po raz pierwszy pokazali się na finale Climaxa dwa lata temu wiedziałem że jego potencjalne starcie z Shibatą będzie moim dream-matchem. Walczyli ze sobą w USandA, ale w Japonii to ich chyba pierwsza walka o tak wysokim poziomie gatunkowym. Kyle jest w kwiecie swojej formy - świetne wyczucie, trochę stiffowości, w wymianach strikingowach szedł łeb w łeb z Shibatą. Kyle pewnym krokiem zmierza do Final Battle - teraz nie wygrał, ale kiedy przejmie pas od Cole'a to powinien to zrobić w świentym stylu.

Wracając do Shibaty - tak się zastanawiam czy Cody Rhodes jest mentalnie gotowy na stiffową walkę z Japońcem :wink:

Kenny Omega vs Hirooki Goto było dobrą walką, osobiście preferowałem poprzedniczkę (mam na myśli i walkę Kyle'a z Katsem, jak i poprzednią walkę Omegi z Goto). Historia z Goto nie mogącym postawić "kropki nad i" to dobre story tylko osobiście nie wiem czy chcę by Hirooki zdobył ten pas - z jednej strony zasłużył. Co do tego nie ma wątpliwości, facet to mistrzowski kaliber wrestlera. Jednak jeśli wygrałby ten pas to stałby się "jednym z wielu mistrzów". Teraz jest ewenementem na skalę światową - może przejść do historii jako absolutnie topowy wrestler "który nigdy nie zasmakował złota". Nie wiem czy to nie byłoby dla niego lepszym rozwiązaniem - facet to Main Eventer z pasem czy bez więc ja osobiście nie widzę z tym problemu.

Omega broni pas w dobrym stylu i idzie na WK11 by spotkać się z Okadą - teraz wrócę do poprzedniej myśli. Walka Kennego i Kazu może być co-ME jeśli NJ zdecyduje się zrobić myk z WK8 i przeprowadzić głosowanie między walką o pas IC i HW, która z nich powinna kończyć show - a biorąc pod uwagę że Omega jest kontraktową niewiadomą, to rozwiązanie jest możliwe. Oczywiście niby Gedo mógłby chronić swojego asa, Okadę.

Jednak jeśli doszłoby do głosowania to Tana i Naito zeżarli by Omegę i Okadę - Kanadyjczyk nie jest pewny przedłużenia kontraku, a Okada jest zmęczonym materiałem w tytułowym obrazku - to jest wiadome od dłuższego czasu. Tanahashi to marka która popularnością zawsze jest na topie. Co ciekawe, Naito ze swoim L.I.J. są mega over w Japonii (niczym Bullet Club podczas swojego topu), a przecież ma swojego asa w rękawie - największym przegranym tamtego głosowania WK8 był właśnie Naito - cała Japonia to wie więc gdyby doszło do głosowania w tym roku, to mega ckliwa historia mogłaby się wytworzyć gdzie coś (popularność) kiedyś było jego bolączką i pozbawiło go ME Tokyo Dome, teraz może mu to dać. Wszystko w rękach New Japan i Gedo - to może być jedna z fajniejszych historii w pro wrestlingu w ostatnich czasach.

Na deser Okada vs Marufuji - ringowa maestria. Enough Said. Końcówka to inna galaktyka. Baaardzo urzekł mnie motyw gdzie przybysz z Noah mimo że robi świetny użytek ze swoich nóg i kopniaczków, ustalił sobie że będzie całą walkę chopował mistrza aż do jego ew. usranej śmierci. Uważam że to był przedni myk, Okada okazał się twardym skurwelem skoro po walce te chopsy nie zostawiły na nim aż tak wielkiego śladu (Perkins po finale CWC wyglądał jakby miał steka na klacie, mimo że Gran Metalik sprzedał ledwie kilka chopów/slapów). Najbardziej ekscytował mnie jednak inny fakt - Marufuji mimo że jest przybyszem z niższej ligi (obecnie niższej ligi), to każdy wiedział że jest kosmicznym wrestlerem - ktoś by powiedział że lepszym od Okady (ja bym się zgodził). Nikt nie traktował Zielonego jako underdoga. Underdogiem był mistrz, szczególnie że przecież podczas Climaxa, Okada z nim przegrał, w stosunkowo marnym stylu. W końcu to Kazuchika (będąc mistrzem!) wyzywał do walki. Świetna warstwa psychologiczna dodana do tej walki.

Jeśli ktoś szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego Okada nie chce iść do Dabju to ta walka jest najlepszą odpowiedzią - pięniądze to jedno, jednak Okada chce mieć "odhaczone" genialne walki wielkiego main-eventowego kalibru z jak największą możliwą liczbą ludzi - Japońska scena ma jeszcze wiele poważnych nazwisk z którymi wciąż młody, jak na wrestlera (szczególnie tam), Rainmaker mógłby się zmierzyć. Mam nadzieję że New Japan będzie częściej korzystać z usług zawodników z innych federacji - teraz Marufuji, a już szykują Shiozaki Go na Shibatę w przyszłości. W 2017, Go mógłby zakręcić się na dłużej w NJ (docelowo do Climaxa, gdzie mógłby zmierzyć się choćby z Okadą).

Gala doprawdy świetna, nie będę się tu jakoś specjalnie szczegółowo rozpisywał co do każdej walki, skoro i tak pewnie wieczorem lub jutro zamieszczę raport. Ale powiem tyle - obok WK10, druga najlepsza gala w tym roku. Tak jak kolega wyżej napiszę po prostu co mi zostało w głowie po obejrzeniu gali

NOAH/NJPW - tu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Spodziewalem sie dobrej walki, a wyszlo to wręcz świetnie.

G.O.D/Briscoes - dupy urwania to ja się tu nie spodziewałem, ale walka była dobra, chyba najlepszy występ GOD dotychczas. Mimo wszystko strasznie boli to że pewnie oni będą w walce o pasy tt na Wrestle Kingdom, na co mimo wszystko nie zaslugują.

Kontuzje Kushidy i Elgina - oby to nie było nic poważnego i pewnie nie jest, skoro ogłosili ich na Power Struggle w ważnych walkach.

Shibata vs O'Reilly - kapitalny pojedynek jak można się było spodziewać, a angle po walce też bardzo dobry, bo wykreowali w 2 minuty dwóch challengerów. Shibata kontra Shiozaki na WK11 to na ten moment chyba najbardziej prawdopodobny scenariusz.

Goto vs Omega - świetna walka, ale nie tak dobra jak ta z finału G1.

Marufuji vs Okada - dla mnie bez wątpienia MOTN i pewnie jedna z lepszych walk jakie w tym roku widziałem. Świetnie sprzedana historia, znakomita publika, no a te ostatnie minuty to już magia, ale Kazek zawsze potrafi te końcowe sekwencje tak ułożyć.

9.612 ludzi, czyli najlepszy wynik w historii KOPW i jeden z lepszych jakie pamiętam na galę która nie jest finałem G1, bo te zawsze i tak wyprzedają te 11.5k bez problemu.Czyli widać że feud NOAH/NJPW to duży sukces i na pewno znacznie pokazuje to star power Okady, w jaki wielu wątpiło, co jest głupotą. W Sobotę zjawił się w NOAH i już prawie dwukrotnie im publika wzrosła.

Według mnie Okada/Omega powinno zamykać WK, nie Tanahashi/Naito. Prosty powód - Okada to teraz "Ace", ich supergwiazda i gość który ma być twarzą NJPW i puro w całości przez najblizszą dekadę. Nie po to rok temu pokonywał Tanahashiego, żeby w tym roku to znowu on zamykał, a Okada po raz kolejny przegrał jakieś głupie głosowanie. Poza tym Okada musi pokonać Omegę i wierzę że tak się stanie.

JD ma sporo racji pisząc, ze historia fajnie zakręciła by się gdyby Naito teraz wyjebał walkę o pas IWGP z main eventu WrestleKingdom. Tylko mam do ciebie pytanie - pamiętasz jakie WK8 było chujowe? ;) Ja niestety tak i nie chcę drugiego takiego scenariusza. Omega ma jakieś 5% szans w walce z Okadą i raczej nie zostanie pierwszą osobą, która po wygraniu Climaxa wygrała pas na najwiekszej gali roku. Okada to jednak ich Golden Boy i wypada by drugi raz zamknął najwiekszą galę, bo po co wracac do Tanahashiego jako wiecznego terminatora?

Mamy kartę PS i kilka walk się szykuje fajnie, ale strasznie szkoda, że Shiozaki vs Shibata przenoszą na galę NOAH. Nie zdziwię się jak tam faktycznie Go odprawi przeciwnika i do rewanżu dojdzie na gali WrestleKingdom, gdzie to już pas mistrzowski będzie na szali.

Turniej mogliby wygrać ACH i Ishimori.

pamiętasz jakie WK8 było chujowe?

A pamiętasz jakim byłeś wtedy okrutnym markiem PWG i spotfestów? :wink: WK8 nie było chujowe, niestety zakłamałeś sobie obraz tamtego PPV. To była dobra gala (nie tak jak WK9 i 10, to przyznam) federacji która była dopiero na początku swojej fali wznoszącej.

Tanahashi może sobie zagarnąć ten ME Wrestle Kingdom z dość prostej przyczyny - o ile Okada jest golden boyem to wciąż ma jeszcze przed sobą przynajmniej z dziesięć gal WK których będzie headlinerem. I to odliczając WK11. Tana jeszcze nie ma 4 dych na karku, a Okadzie jeszcze dość daleko do 30-tki - nic mu się nie stanie jeśli przepuści Tanę (oraz Naito, który najbardziej zasługuje na ten zaszczyt z przebiegu całego roku). Największym przegranym jest Omega - ale sam jest sobie tego winien. Mógł się wcześniej określić jaką ma dla siebie przyszłość.

Z drugiej strony ... tego głosowania nie ma :wink: W każdym razie, jeszcze nie. Nie wiadomo czy w ogóle jest w planie - szczerze wątpie, ale kto wie, to je Japonia :twisted:

JD ma sporo racji pisząc, ze historia fajnie zakręciła by się gdyby Naito teraz wyjebał walkę o pas IWGP z main eventu WrestleKingdom. Tylko mam do ciebie pytanie - pamiętasz jakie WK8 było chujowe? ;) Ja niestety tak i nie chcę drugiego takiego scenariusza. Omega ma jakieś 5% szans w walce z Okadą i raczej nie zostanie pierwszą osobą, która po wygraniu Climaxa wygrała pas na najwiekszej gali roku. Okada to jednak ich Golden Boy i wypada by drugi raz zamknął najwiekszą galę, bo po co wracac do Tanahashiego jako wiecznego terminatora?

Mamy kartę PS i kilka walk się szykuje fajnie, ale strasznie szkoda, że Shiozaki vs Shibata przenoszą na galę NOAH. Nie zdziwię się jak tam faktycznie Go odprawi przeciwnika i do rewanżu dojdzie na gali WrestleKingdom, gdzie to już pas mistrzowski będzie na szali.

Turniej mogliby wygrać ACH i Ishimori.

Przecie to jest non-title match, więc Shiozaki wygra i zrobią rewanż na WK11.

A pamiętasz jakim byłeś wtedy okrutnym markiem PWG i spotfestów? WK8 nie było chujowe, niestety zakłamałeś sobie obraz tamtego PPV. To była dobra gala (nie tak jak WK9 i 10, to przyznam) federacji która była dopiero na początku swojej fali wznoszącej.

I tak było chujowe :D Czy to nie tam walczyły te zawodniki MMA co potem z pudzianem na KSW walczyły? ;)

Tanahashi może sobie zagarnąć ten ME Wrestle Kingdom z dość prostej przyczyny - o ile Okada jest golden boyem to wciąż ma jeszcze przed sobą przynajmniej z dziesięć gal WK których będzie headlinerem. I to odliczając WK11

Własnie to mnie cholernie boli. Nie ma żadnego zawodnika, który mogłby zdetronizować Okade i Tane oraz wyjebać ich z main eventu WrestleKingdom. Nikt mi nie wmówi, że cholernie dobrze promowany Naito jest taką osobą. Tanahashi przez lata walczył w main evencie (ostatnio na 3 Nakamura robił za główną gwiazdą pokonując takayame?) i teraz będzie to samo z Okadą. Głosowanie można robić, ale przy popularniści Tany nie ma ono żadnego sensu ;)

A pamiętasz jakim byłeś wtedy okrutnym markiem PWG i spotfestów? WK8 nie było chujowe, niestety zakłamałeś sobie obraz tamtego PPV. To była dobra gala (nie tak jak WK9 i 10, to przyznam) federacji która była dopiero na początku swojej fali wznoszącej.

I tak było chujowe :D Czy to nie tam walczyły te zawodniki MMA co potem z pudzianem na KSW walczyły? ;)

Tanahashi może sobie zagarnąć ten ME Wrestle Kingdom z dość prostej przyczyny - o ile Okada jest golden boyem to wciąż ma jeszcze przed sobą przynajmniej z dziesięć gal WK których będzie headlinerem. I to odliczając WK11

Własnie to mnie cholernie boli. Nie ma żadnego zawodnika, który mogłby zdetronizować Okade i Tane oraz wyjebać ich z main eventu WrestleKingdom. Nikt mi nie wmówi, że cholernie dobrze promowany Naito jest taką osobą. Tanahashi przez lata walczył w main evencie (ostatnio na 3 Nakamura robił za główną gwiazdą pokonując takayame?) i teraz będzie to samo z Okadą. Głosowanie można robić, ale przy popularniści Tany nie ma ono żadnego sensu ;)

Arkao, w przerwie meczu stwierdziłem że poczekam aż mecz się skończy i wtedy ci odpiszę na twojego posta - po obejrzeniu tej padaki, jaką nazywają drugą połową nie mam kompletnie na to ochoty i siły :oops: jutro, walnę edyt i wtedy wrócę do tematu :wink:

Argument z chantami raczej nie trafiony, bo chociażby po debiucie Andersona i Gallowsa były chanty Bullet Club.

Jeden raz! Nie no normalnie Bullet Club przejmuje świat..

Może troszkę zboczę z tematu i nie trafię z argumentem, ale jak szukasz aspektów Bullet Clubu w WWE, to pomyśl sobie nad tym skąd wzięła się nazwa na koszulce Balora pt. "Balor Club", albo nazwa TT "The Club" jako Anderson, Gallows i opcjonalnie Styles... Tak jak mówię, może to nic nie wnosi i jak faktycznie tak jest, to proszę o usunięcie tego postu przez moderatora forum.

~ EDIT : Poza tym Gallows i Anderson tak całkiem przypadkiem robili gesty Bullet Clubu ze swoich dłoni i tak całkiem przypadkiem się spotkali na Backstage'u RAW ze Stylesem?

Edytowane przez MikeAwesomexPWG

Może troszkę zboczę z tematu i nie trafię z argumentem, ale jak szukasz aspektów Bullet Clubu w WWE, to pomyśl sobie nad tym skąd wzięła się nazwa na koszulce Balora pt. "Balor Club", albo nazwa TT "The Club" jako Anderson, Gallows i opcjonalnie Styles... Tak jak mówię, może to nic nie wnosi i jak faktycznie tak jest, to proszę o usunięcie tego postu przez moderatora forum.

~ EDIT : Poza tym Gallows i Anderson tak całkiem przypadkiem robili gesty Bullet Clubu ze swoich dłoni i tak całkiem przypadkiem się spotkali na Backstage'u RAW ze Stylesem?

Faktycznie zboczyłeś z tematu. Mi chodziło o to czy NJPW jest nr 2 na świecie. Nie chce bronić TNA tylko mieć 100% pewności.

A tak z dupy mogę napisać że nawet jak NJPW jest drugie to nie wiem jak to możliwe bo walki tt dziadków albo 40 minutowe przymulacze to nie mój styl.