Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

RainmakerF7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

NJPW Power Struggle 2016

Jushin Thunder Liger, Tiger Mask IV, Ricochet & David Finlay vs. Ryusuke Taguchi, Angel de Oro, Titan & Fuego

Przy takiej karcie nie mogli dostać więcej czasu i niektórzy nie zdążyli się nawet spocić.

Togi Makabe, Tomoaki Honma & Yoshitatsu vs. Yujiro Takahashi, Chase Owens & BONE SOLDIER

To jest niesamowite ile oni inwestują w wejściówkę Yujiro, a on jest słabym wrestlerem jak na możliwości New Japan. Walka nieistotna, ale wiadomo kto musiał zgarnąć zwycięski pin.

IWGP Tag Championship Match: [72nd Champions] Tama Tonga & Tanga Loa vs. [Challengers] Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI

Czy to efekt aury Ishiego? To była bardzo dobra walka, najlepsza w wykonaniu mistrzów. Camacho co raz mniej zamula, Tonga ciągle się rozwija i jego odmienny styl dobrze wpływa na odbiór walki.

Super Jr. Tag Tournament 2016 ~ Final Match: Rocky Romero & Barreta vs. Taiji Ishimori & ACH

Ładnie New Japan pobawiło się z fanami. Najpierw VPG odeszli mocno w cień, a później zaczęli sugerować ich rozpad. Mało kto dawał im szanse na awans do finału. Niestety ten pojedynek pokazał, że dalej są przeciętni w tej dywizji. Dają trochę humoru, ale większość rzeczy już nie raz się widziało, a ringowo nie jest aż tak dobrze jak wskazuje ich push. Jeżeli będą walczyć tylko z Bucksami na WK11 to nie ma co liczyć na coś co zapamięta się najdłużej. Na szczęście to taka gala, gdzie będzie miał kto ukraść show.

IWGP Junior Championship Match: [74th Champion] BUSHI vs. [Challenger] KUSHIDA

To jest jego dywizji od kilkunastu miesięcy i coś nie mogą dać komuś innemu pas na dłużej. Pojedynek dobry, ale bez większych szaleństw. Gdy tylko pojawiło się odliczanie jak jeszcze KUSHIDA był w ringu to wiedziałem, że nie będzie nic wielkiego. Oczekiwania fanów i moje przerosły tego wrestlera. W komentarzach na yt było kilka lepszych pomysłów z inwazją NOAH na czele. Trochę przykre, że przez ROH ludzie powoli go mieli dość.

Kazuchika Okada, Hirooki Goto, Will Ospreay & Gedo vs. Kenny Omega, Adam Cole, Matt Jackson & Nick Jackson

Ta czwórka jest świetna, tylko oni mogliby tworzyć Bullet Club. Kenny zgarnął zwycięstwo na Okadzie co umacnia go jako pretendenta, ale jeszcze bardziej przekonuje że Okada odbije to sobie na Wrestle Kingdom. Jednak fajnie zobaczyć taką demolkę na mistrzu przez Bullet Club.

NEVER Openweight Championship Match: [12th Champion] Katsuyori Shibata vs. [Challenger] EVIL

Chciałem już pisać, że dawanie EVIL-a Shibacie to marnowanie jego potencjału. Mogli by mu kogoś lepszego dać na rozgrzewkę przed WK11. EVIL jest lepszy niż za czasów Watanabe, ale w dalszym ciągu to za mało. Teraz okazuje się, że Shibata może pełnić marginalną w Tokyo Dome. Nie rozumiem tej decyzji, tak jak nie rozumiałem inwestycji w Watanabe i w push dla niego.

Hiroshi Tanahashi vs. SANADA

Dobrze, że w tym wypadku trafili z dobrym człowiekiem, który ma stanąć w stajni obok Naito. Sanada po raz kolejny pokazuje, że ma wielki talent i niedługo będzie walczył o najważniejsze tytuły. Po drugiej stronie nie byle kto i dostaliśmy najlepszą walkę na gali. Później okazało się jaki cel miał ten pojedynek.

IWGP Intercontinental Championship Match: [15th Champion] Tetsuya Naito vs. [Challenger] Jay Lethal

Walka miała być formalnością, ale na tej gali już różne cuda się zdarzały i byłem przygotowany na wszystko. Dobrze promowali pojedynek na poprzedniej wygranej Lethala w ROH i na ich feudzie u nich. Był to main event i odniosłem wrażenie, że na siłę przedłużyli to starcie i momentami nic się nie działo. Mimo to dali radę i można ten pojedynek nazwać godnym main eventowi.

Jushin Thunder Liger, Tiger Mask IV, Ricochet & David Finlay vs. Ryusuke Taguchi, Angel de Oro, Titan & Fuego

Rany Boskie, Finlay zdobywa przypięcie w pierwszej walce gali. Kto się tego spodziewał? Walka, która miała rozgrzać publikę przed prawdziwym main eventem...

Togi Makabe, Tomoaki Honma & Yoshitatsu vs. Bullet Club (Yujiro Takahashi, Chase Owens & BONE SOLDIER)

Nie wiem kto ma gorzej: ten kto ma w drużynie Yoshiego Tatsu, czy ten kto ma w drużynie Bone Soldiera (fajniejsza by była nazwa Captain Bullet Club). Ale i tak walka była najmarniejsza z najmarniejszych.

Guerrillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) vs. CHAOS (Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI) - IWGP Tag Team Championship Match

Miła niespodzianka gali. Dawałem zbyt mało wiary w umiejętności Ishiiego, ale się pomyliłem i na szczęście doprowadził GOD do dobrej walki. Ostatnie 5 minut było genialne.

Roppongi Vice (Rocky Romero & Beretta) vs. ACH & Taiji Ishimori - Super Junior Tag Tournament 2016 Finals

No i niestety muszę także oznajmić, że jakimś cudem to była gorsza walka, niż walka GOD. Vice'i wreszcie coś ugrali i mam nadzieję, że z Bucksami dostaną walkę 2 na 2, a nie że z milion drużyn w jednej walce. Wreszcie da to tym pasom jakikolwiek prestiż.

BUSHI vs. KUSHIDA - IWGP Junior Heavyweight Championship Match

Dobra walka. Na szczęście bez żadnych interwencji. Lubię KUSHIDĘ, ale BUSHI powinien dostać dłuższy reign. Nie wiem czemu mu dali pas na tak krótko. Wygląda na to, że Ingobernablesi są popularni, to on pas otrzyma. Rozczarowujący wynik, a BUSHI pewnie spadnie do nic nieznaczących walk. Timebomb był słaby. Jakby dali Dragona Lee zamiast tego drugiego z jego dobrych walk to było by dużo lepiej.

CHAOS (Kazuchika Okada, Hirooki Goto, Will Ospreay & Gedo) vs. Bullet Club (Kenny Omega, Adam Cole, Matt Jackson & Nick Jackson)

Fajna walka i dobry początek drugiej połowy show. Ale to był jeden z ostatnich rezultatów jakich się spodziewałem. Mam nadzieję, że nie oznacza to, że Okada się odegra na WK.

Katsuyori Shibata vs. EVIL - NEVER Openweight Championship Match

Noc pełna niespodzianek i w tej walce otrzymaliśmy także niespodziankę. Mam nadzieję, że Shibatę wyślą na urlop, żeby się chłop zregenerował. Ale nie wyobrażam sobie EVILa broniącego pas na WK.

Hiroshi Tanahashi vs. SANADA

Bardzo dobra walka. Ale jednak coś mi w tej walce nie pasowało. Ich walka podczas Climaxa była według mnie lepsza. Mam nadzieję, że to odpowiedni czas, żeby wypromować SANADĘ do main eventu.

Tetsuya Naito vs. Jay Lethal - IWGP Intercontinental Championship Match

Niby wynik oczywisty na papierze, ale w trakcie gali już się wszystko zdarzyło, więc czemu by nie dorzucić kolejnej niespodzianki? No ale na szczęście Naito obronił pas w dłużącej się momentami walce.

• Reputacja:   1

Nie będę pisał o samej gali, bo wiele postów zostało już napisanych, ale można poruszyć temat karty zbliżającego się WrestleKingdom. Wiadomo już kto znajdzie się w dwóch głównych pojedynkach i nie oszukujmy się, przy tym rosterze do main eventów wchodzą cztery największe gwiazdy. Kenny Omega dokonał tego czego nie mógł zrobić AJ Styles, ale raczej ta droga zakończy się Rainmakerem. W temacie Naito vs Tanahashi może być bardzo różnie, bowiem z jednej strony Tana to Tana, ale wiemy na jakiej fali jest Naito. Mogą dać mu zwycięstwo, gdzie to odbiłby sobie WrestleKingdom 8, które ciągnie się za nim do dzisiaj.

Kolejnym starciem, które odbędzie się na 95% to Kushida vs Kamaitachi. Nie jestem fanem gwiazdy CMLL, ale może tak samo jak m.in. Sanada oraz Evil odzyje w New Japanie i pokaże to na Wrestlekingdom. Mimo wszystko nie powinien wygrywać pasa skoro Kushida dopiero odzyskał to trofeum.

Na logikę RPG Vice powinni stoczyć walkę z Young Bucks na kingdom, ale sięgając pamięcią w tył doskonale wiemy, że raczej skończy się RPG vs Young Bucks vs ACH & Ishiimori vs Filnay and Rico. Nie chce tego, bo skoro już Romero i Trent wygrali ten turniej to niech będzie 2 vs 2.

Evil jako mistrz NEVER musi pojawić się na WK i tutaj mają wszelkie pole do popisu. Osobiście twierdzę, że na największej gali roku zobaczmy kolejny pojedynek dwójki Evil-Goto. Dobrze czują się razem w ringu, a zwycięstwo Hirookiego oraz wygranie pasa może przypieczętować kapitalne ostatnie miesiące.

Tama Tonga i jego kuzyn już na 100% wejdą na WretleKingdom jako mistrzowie. Czeka nas więc World League i nie mam pojęcia kto może to wygrać. Honma i Makabe dla mnie to wybór bez sensu tak samo jak bracia Briscoe. Z tradycyjnych Tag Teamów NJPW nie został więc nikt…Nie znamy jeszcze pewnych składów, ale realna jest wygrana War Machine jako reprezentantów Ring of Honor.

Jeżeli sprawdzą się wszystkie te scenariusze to z gwiazd bez walki pozostaną: Kota Ibushi (powinien się pojawić), Katsuyori Shibata, Tomohiro Ishii, SANADA, Michael Elgin (powinien wyleczyc uraz). Adam Cole/Kyle O’Reilly/Jay Lethal może bronić pasa RoH na gali WK i wtedy ktoś z tych zawodników może stanąć w ringu jako pretendent. Ciekawe jak uzupełnią udercard, bo czasu już dużo nie zostało.

Nikogo poza War Machine na WTL raczej nie będzie, bo to koliduje z Final Battle. Ja Wrestle Kingdom widzę tak.

0 - New Japan Rumble

1- Young Bucks vs Roppongi Vice - IWGP Jr. Tag Team

2 - Naomichi Marufuji & Toru Yano & Togi Makabe & Tomoaki Honma vs Bullet Club (Bad Luck Fale & Adam Cole & Yujiro Takahashi & Chase Owens)

3 - David Finlay & Ricochet & Satoshi Kojima vs ACH & Taiji Ishimori & X - Trios Titles (co roku robią ten gimmick z X'em, więc pewnie tak samo będzie teraz, choc sam nie wiem kto moglby to byc)

4 - SANADA & BUSHI vs Will Ospreay & YOSHI-HASHI (Każdy z tej czwórki to już w NJPW ważny zawodnik, więc na walkę w Tokyo Dome zaslużyli. Tak jakby po G1 zapomnieli o feudzie Hashiego z Sanadą, ale tu pewnie do tego jakos wrócą)

5 - KUSHIDA vs Kamaitachi - IWGP Junior Heavyweight

6 - Guerillas Of Destiny vs Hirooki Goto & Tomohiro Ishii (zwycięzcy WTL) - IWGP Tag Team

7 - EVIL vs Michael Elgin - NEVER Openweight

8 - Katsuyori Shibata vs Go Shiozaki

9 - Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi - IWGP Intercontinental

10 - Kazuchika Okada vs Kenny Omega - IWGP Heavyweight

Jeszcze by tu gdzieś upchnąć O'Reillyego i będzie idealnie. A co do tego X'a to jak o tym myślę to w sumie mógłby być Ibushi, bo już niejako go na WK zapowiedzieli jako tego Tiger Maska.

Co sądzicie o tym, że Billy Gunn wystąpi w World Tag League razem z Yoshim Tatsu? Dla mnie po prostu drużyna roku :twisted: Ten cały Hunter Club to zaczyna się robić jakimś fanklubem pewnego Huntera :twisted:

Arkao, od czasu kiedy czytam na forum o NJPW to zawsze kibicujesz Goto, więc zapewne Cię to ucieszy:

Swoją drogą, ciekawe co dla samuraja szykują, bo mimo, że EVIL vs Goto brzmi dobrze, to tak właściwie nie ma ku temu żadnego powodu. Sama idea pasa NEVER do Goto pasuje sól do kawy.

Szkoda że z Minoru jednak nic nie wyszło. Sam nie wiem, ale jakoś Kamaitachi średnio mnie do siebie przekonuje.

Ostatnie informacje o sprzedaży NOAH mogą sugerować, że NJPW zaopiekowałoby się częścią wrestlerów, a wtedy dla każdego znalazłoby się coś do roboty, bo jednak pomysł NOAH vs NJPW jakoś tak nie do końca został zrealizowany.

A i jeszcze taka mała anegdotka po części związana z NOAH - zauważyłem dziś, że - po "wizycie" Maru - spora część wrestlerów przyłożyła się do swoim chopsów, chyba pojawiła się jakaś zazdrość.

Chcę Maru w NJPW :roll:

Co sądzicie o tym, że Billy Gunn wystąpi w World Tag League razem z Yoshim Tatsu? Dla mnie po prostu drużyna roku :twisted: Ten cały Hunter Club to zaczyna się robić jakimś fanklubem pewnego Huntera :twisted:

Ja mam wrażenie, że dla G&J to kupa śmiechu jest: WWE, Yoshi, tryplakowanie, Bone Soldier, teraz jeszcze Billy. Jakby spojrzeć na to jak z dystansu, to w sumie... jest to cwane i autoironicznie (a jakże!).

Edytowane przez Gaca

No właśnie, kto to wie co oni szykują na Wrestle Kingdom z tym pasem NEVER Openweight. Na gali w Singapurze w następnym tygodniu odbędzie się rewanż EVIL/Shibata, Do tego na tej samej gali jest walka singlowa Goto z Honmą, a w NJPW singlowe walki rzadko biorą się z dupy, więc pewnie ten kto ją wygra wyzwie pozniejszego mistrza na przyszły title match. Cholera wie co oni na tym WK zrobią.

4 walki które już wcześniej wspomniałem są oficjalnie potwierdzone na Wrestle Kingdom.

A tak prezentują się bloki na World Tag League:

A-Block

Hiroshi Tanahashi & Juice Robinson

TenCozy (Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan)

Bullet Club (Yujiro Takahashi & Hangman Page)

Manabu Nakanishi & Henare

War Machine (Hanson & Raymond Rowe)

WLW (Leland Race & Brian Breaker)

Guerrillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Los Ingobernables de Japón (Tetsuya Naito & X)

B-Block

Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma)

Katsuyori Shibata & Yuji Nagata

CHAOS (Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI)

CHAOS (Hirooki Goto & Tomohiro Ishii)

Hunter Club (Yoshitatsu & Billy Gunn)

Bullet Club (Kenny Omega & Chase Owens)

Bullet Club (Bad Luck Fale & BONE SOLDIER)

Los Ingobernables de Japón (SANADA & EVIL)

B prezentuje się zdecydowanie ciekawiej, na pewno będzie tu wiele ciekawych walk. Ishii i Goto wyglądają tu na faworytów i moim zdaniem to oni wygrają turniej.

Co do Billy Gunna to ciekawa sprawa, nie mam nic przeciwko temu pomysłowi, w końcu teraz jakoś te walki Tatsu bez zaśnięcia można będzie teraz oglądać :lol:

Edytowane przez RainmakerF7

Ishii nie jest w tym samym bloku co GOD, więc już Tangi Roy nie da się nic wycisnąć. W sumie ten blok A to taka bieda jest. Jest Tanahashi, są War Machine, jest Kojima, jest Naito, ale w sie to tak słabo się prezentuje. Z drużyn ciekawszych to właśnie wcześniej wymienieni War Machine oraz Naito i jego tajemniczy partner mogą być ciekawi. Ale to grupa B to dla mnie petarda. Poza Owensem, Kapitanem Bullet Club i zgrają fanatyków Huntera, to są sami dobrzy zawodnicy. Na plus zespół którego nie wiedziałem, że bardzo chcę zobaczyć, czyli Shibata i Nagata. Powoli się pokuszę o wytypowanie zwycięzców. Tak więc blok A zgarną według mnie Naito i pan X, a blok drugi, a także cały turniej wygrają Goto i Ishii.

A ja pokuszę się o wytypowanie kim ten owy X jest. Ja mówię że to będzie Rush albo Mascara z CMLL, a końcu Los Ingobernables więc miałoby to sens. Rush i Naito, ale to by było dream team :D

Nie rozumiem, dlaczego YOSHITATSU nie wziął Tanahashiego jako tag team partnera. Mogliby reaktywować The World jak dwa lata temu. No cóż, mówi się trudno. Mam tylko nadzieję, że YOSHITATSU odbije się od dna i wkrótce sięgnie po tytuł mistrzowski. Kto wie, może zacznie od wygrania Tag League z Billym Gunnem, na co bardzo liczę i wcale teraz nie żartuję. Edytowane przez Anonymous

• 2 tygodnie później...

World Tag League - Dzień 1

War Machine (Hanson & Rowe) vs Henare & Manabu Nakanishi

War Machine jako, że debiutowali to się mocniej postarali zrobić dobre wrażenie. Pomimo, że ich przeciwnicy to byli dwaj kloce, to jednak wyszło tak samo dobrze, jak w ROH z Lee i Taylorem. Myślę, że jako tag team w New Japan zajdą daleko.

Brian Breaker & Leland Race vs Yujiro Takahashi & Hangman Page

Młodemu Race'owi nie wróżę kariery na miarę ojca. Nie ma ani wyglądu, ani umiejętności. Breaker już bardziej wygląda jak typowy amerykański siłacz, co w Japonii uwielbiają. Szkoda tylko, że jest już taki jeden Elgin i jest od niego dużo lepszy. Oni obaj wraz z ich przeciwnikami sprawili, że żałuję, że tak jak fani głosowali za main eventem WK8, tak mogliby głosować za wyrzuceniem gości z federacji.

Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima vs Tanga Roa & Tama Tonga

Nawet mi się podobało. Panowie dziadkowie zyskują przyszłego title shota na pasy drużynowe. Wielki plus jest także taki, że Tanga Roa powoli robi postępy w ringu. Dalej Tama jest z dziesięć poziomów ponad nim, ale za to ex-Camacho już nie jest takim drewnem w ringu.

Tetsuya Naito & Rush vs Juice Robinson & Hiroshi Tanahashi

To było dobre. Na początku udało im się pobudzić publikę nie robiąc nic wielkiego. Ciekawa będzie współpraca Naito z Rushem, który był lepszym wyborem na partnera, niż Ryback, którego się szczerze obawiałem. W sumie nie mogę się dzięki tej walce doczekać walki Tetsuyi z Hiroshim na WK11.

Mówiłem że będzie Rush? 8)

Gala dobra, trochę śmiesznie oglądało się Billy Gunna. I ten zajebisty hot tag - wszedł, dwa punche dla Finlay'a w narożniku i sobie poszedł XDD

War Machine świetnie się pokazali. publika już ich kocha a przed nimi jeszcze duużo okazji żeby się popisać. Gedo, wiesz co robić..

G.O.D też cały czas się poprawiają, tak jak mówiłem, trzeba z nimi cierpliwości. Jest 100 razy lepiej niz było w Kwietniu. Więc tranquilo i wypada liczyć na to że za kolejne 6-7 miesięcy będą już po prostu bardzo dobrym tag teamem, na pewno w tamtą stronę zmierzają, a publika też się do nich zaczyna przekonywać.

Main event bardzo dobry. Wiadomo było że X'em będzie Rush, bo na twitterze napisał to nawet cubsfan, ale i tak cała otoczka bardzo fajna. Świetnie wykazał się Juice, który może być MVP całego touru jak tak dalej pójdzie.

• 3 tygodnie później...

Od ponad 3 tygodni żadnego postu w temacie, co mnie w sumie jakoś nie dziwi - w końcu World Tag League to tour który wielu omija albo po prostu nie ma za bardzo o czym dyskutować. Sam w sumie poza 2-3 walkami które dostawały wysokie recenzje albo nie chciałem, albo nie miałem czasu oglądać WTL. No ale jako że dziś odbyły się finały to warto niejako dyskusję tu wznowić.

Cody Rhodes w Bullet Club i Hiromu/Kamaitachi w LIJ. Może najpierw o tym pierwszym. W sumie zdziwiła mnie tak negatywna reakcja właściwie wszędzie po tym jak go ogłoszono. Bo obecnie ten Bullet Club..no jest jaki jest, dupy to nie urywa jak kiedyś. Spisują tego Rhodesa jeszcze przed rozpoczęciem przygody w NJPW na straty, no cóż, będzie miał dużo do udowodnienia. Ja mimo wszystko liczę na to że w jego przypadku na midcardzie się skończy, bo potencjału na main eventera akurat w tej federacji raczej nie ma.

Hiromu w LIJ to z kolei wydarzenie które cieszy chyba każdego. Można się było spodziewać że do tego dojdzie prędzej czy później. Świetny wrestler w świetnej stajni, daje okejkę.

Shibata-Goto na WK. Jako że ich oryginalny feud był jednym z moich ulubionych to jestem oczywiście jak najbardziej na tak. Mam wrażenie że Goto zabierze pas na WK, a Shibata w 2017 roku w końcu ruszy na któryś z dwóch głównych pasów. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu że oryginalnym planem była walka Shibata-Shiozaki, ale zmiana sytuacji w NOAH pokrzyżowała plany Gedo i Goto powędrował na miejsce Shiozakiego, a GBH w tym czasie powalczą z G.O.D o pasy TT.

No właśnie, GBH wygrywają World Tag League. Mało kto się tego spodziewał i w sumie nie jest to najciekawsze rozwiązanie, ale wszystko wytłumaczyłem trochę wyżej. Sama walka zaskakująco bardzo dobra, Roa i Tama bardzo się ostatnimi czasy poprawili i zaliczyli ogromny progres. Świetny finał, bardzo polecam zobaczyć.

Jutro pewnie ogłoszą ostateczną kartę na Wrestle Kingdom. Przed tym jeszcze dwie gale w Korakuen Hall w piątek i w sobotę, swego rodzaju taki go-home show. Ja już sobie załatwiłem wolne na 4 Stycznia, no i czekamy, zapowiada się kolejne wyśmienite WK :D

Amerykański Koszmar w Bullet Clubie - w zasadzie to dla mnie nie ma większego znaczenia w której stajni Cody by się znalazł, bo ona mu w zasadzie nie potrzebna - ja chcę tylko zobaczyć jak poradzi sobie w Climaxie. Jeśli przejdzie przez ten turniej bez większego szwanku oraz jego walki będą co najmniej znośne to facet w sumie może być spokojny o swoją przyszłość w NJ. Jeśli Gedo zobaczy w Codym kompetentnego wrestlera to może go zrobić mistrzem IC, całkiem mocnym mistrzem IC. A może, jeśli młodemu Rhodesowi się nie śpieszy do Dabju to może coś w rodzaju przeciwwagi dla Okady? W to bym wątpił, ale to wrestling i wszelkie dziwne historie są możliwe.

Co do jego występu w WK11 to spodziewam się jakiegoś ataku/rzucenia wyzwania Shibacie - ten ma swoją listę, ten ma pas, wszystko składa się jedną całość. Mam nadzieję że Cody wie na co się pisze ze stiffowym Shibatą.

Hiromu w Los Ingobernables. Raczej nie ma co się rozpisywać, świeża twarz w dywizji Junior Heavy, którą można fajnie umodelować. Do Los Ingobernables mam w zasadzie tylko jedno spostrzeżenie - takich ludzi jak Rush i innych oryginalsów z CMLL chcę oglądać częściej. Chcę by stajnia nie była tylko latynoska z nazwy, chciałbym więcej tego japońsko-meksykańskiego miksu.

Czy tylko ja nie mogę patrzeć na tego pajaca Kamaitachiego? Co najwyżej średniak, który powinien stać w jednej linii z Tiger Maskami i innymi Fuegami w openerach.