Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

WWE już pokazało w ubiegłym roku że RAW potrafi zejść poniżej 3.0, więc ja bym się nie podniecał że obecnie RAW ma lepsze ratingi bo to jest tylko i wyłącznie zasługą powrotów dawnych gwiazd i Road to Wrestlemania. Cieszy mnie to że TNA pomimo że iMPACT! był mocno średni i nie był wyjątkowo reklamowany utrzymał dobry poziom. Cel dla TNA na ten rok to przede wszystkim ustabilizować ratingi na poziomie 1.3 i spróbować w okolicach Lockdown, Slammiversary czy Bound For Glory przełamać 1.5. Dowodem na to że ratingi WWE idą w dół są takie że jeszcze 3-4 lata temu WWE najzwyklejszym RAW potrafiło zakręcić się koło 4.0, a teraz nawet powrotami wielkich gwiazd przychodzi im to z wielkim trudem. W 2007 roku średni rating RAW to 3.61 a iMPACTa- 1.04. Zachwycacie się ratingami RAW ale do tej pory w tym roku średni rating RAW to 3.45 a iMPACT! 1.24. Chyba nie muszę tłumaczyć która federacja z biegiem czasu traci fanów, a która zyskuje.

VercynGetorix

Chodzi o to że ktoś kto oglądał Superstar a później iMPACT! to przez 3 godziny non stop mógł się stać trochę znużonym i przełączał w połowie iMPACTu na coś innego. Sam wiesz jak to jest jak masz oglądać np: dwie gale pod rząd, to tą druga już nie oglądasz aż z taką chęcią jak tą pierwszą. Na pewno rating iMPACTa nie zyska nagle 0.5 punktu ale niech dzięki temu zyskają nawet 0.1 czy 0.2 w samym main evencie to będzie dobrze. Na pewno przez pewną część fanów iMPACT! będzie się oglądało dużo świeżej.

Edytowane przez Arthur Credible
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225165

A czy Ty na pewno zrozumiałeś mojego posta. Przecież Superstars i Impact nie lecą w tym samym czasie, więc widz nie musi przymusowo wybierać.

Oczywiście, że zrozumiałem. Dlatego też napisałem, że nawet jeśli przyczyni się to do wzrostu ratingu to nie znacznie (o ile w ogóle)

A tak na zakończenie z mojej strony tematu ratingów. Oglądalność wrestlingu w UK (tygodniówek WWE i TNA 2 tygodnie temu):

WWE Raw Live Rating did 131,000 viewers

WWE Smackdown Late Night on Friday did 137,000 viewers

TNA Impact did 164,000 viewers

Czyli odwracamy tabele i kolejność prezentuje się:

1. Impact

2. Smackdown

3. Raw

:smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225168

Mam takie pytanko, czy produkt WWE w połowie USA nie szedł/idzie łeb w łeb z TNA ??

Kiedyś coś czytałem o strefie czasowej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225170

WWE już pokazało w ubiegłym roku że RAW potrafi zejść poniżej 3.0, więc ja bym się nie podniecał że obecnie RAW ma lepsze ratingi bo to jest tylko i wyłącznie zasługą powrotów dawnych gwiazd i Road to Wrestlemania. Cieszy mnie to że TNA pomimo że iMPACT! był mocno średni i nie był wyjątkowo reklamowany utrzymał dobry poziom. Cel dla TNA na ten rok to przede wszystkim ustabilizować ratingi na poziomie 1.3 i spróbować w okolicach Lockdown, Slammiversary czy Bound For Glory przełamać 1.5. Dowodem na to że ratingi WWE idą w dół są takie że jeszcze 3-4 lata temu WWE najzwyklejszym RAW potrafiło zakręcić się koło 4.0, a teraz nawet powrotami wielkich gwiazd przychodzi im to z wielkim trudem. W 2007 roku średni rating RAW to 3.61 a iMPACTa- 1.04. Zachwycacie się ratingami RAW ale do tej pory w tym roku średni rating RAW to 3.45 a iMPACT! 1.24. Chyba nie muszę tłumaczyć która federacja z biegiem czasu traci fanów, a która zyskuje.

Ależ wszyscy wiemy, że oglądalność znacznie spadła, ale w żadnym stopniu nie przyczyniła się do wielkiego wzrostu oglądalności TNA, więc gdzie podziali się tamci fani? Odpowiedź jest prosta - przestali oglądać wrestling/przeżucili się na indy, a tylko ich odłamek przeniósł się na produkt Dixie. W tym roku średni rating raw to 3.45, co w porównaniu z dwoma poprzednimi latami jest bardzo dobrym wynikiem(tak wiem, jest dopiero marzec). Co do spadnięcia poniżej 3.0 - zdarzyło się to tylko raz, a ile razy w tamtym roku Tienejczycy spadli poniżej 1.0?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225173

Spadek iMPACTA! poniżej 1.0 w ubiegłym roku to tylko i wyłącznie skutek próby wskrzeszenia Monday Night Wars co okazało się wielką klapą, myślę ze rok 2011 będzie najbardziej miarodajny na jakim poziomie znajduje się obecnie TNA.

WWE praktycznie w krótkim czasie po wykupieniu WCW i zakończeniu Monday Night Wars zaczęło sukcesywnie tracić fanów. Wtedy TNA nie miało jeszcze swojej tygodniówki w ogólnokrajowej telewizji więc ci fani de facto nie mieli się na co przerzucić. A teraz przyciągnąć kogoś do telewizora po prawie 10 latach do czegoś czego już nie ogląda i co go już nie interesuje to nie jest taka łatwa sprawa. Ci fani którzy oglądali WWF czy WCW nie przerzucili się na federacji indy ale po prostu przestali to oglądać. Już się tym nie interesują, założę się że duża ich cześć nawet nie wie co to jest TNA, a jeśli wie to nawet nie wierzy w to że TNA jest dobre i że powtórzy sukces WCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225175

Szczerze nie rozumiem zachwytów nad postacią i promami Andersona. Gościu podobno jest face'm a irytuje jak żaden heel. Od tygodni wyłazi i drze mordę, narzeka na wszystko dookoła, wszystko to jest strasznie przerysowane, komiczne i nieszczere. Powtarza te swoje ASSHOLE po 20 razy pod rząd jak dziecko które nauczyło się właśnie nowego przekleństwa.

Też mam podobne zdanie. Na początku występów odbierałem Kena naprawdę dobrze, niektóre jego proma nawet po 2 razy oglądałem, a teraz mnie tylko irytuje. Podłapali to że publiczność go dobrze przyjmowała i zrobili z nie face'a. Ok, niech im będzie. Potem podłapali że publiczności podoba się słowo "asshole". I jazda na tym aż się niedobrze robi. Anderson to niby taki face ale jednak dupek. Też może być. Tyle że jakoś wszystko w teorii gra a w praktyce irytuje. Natomiast chyba największe zaskoczenie in plus to Ray, który spisywany był na wieczne potępienie a jak trafili mu w gimmick tak nagle same zachwyty.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225184

Ja tam stanę po stronie Andersona, w każdej formie jest dla mnie genialny ( ubrany za biskupa mnie po prostu rozyebał ) jednak bardziej preferuję go w "hil.tłiner" niż rasowy "fejs".
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225185

Co do Andersona, to nigdy go nie lubiłem. Jego gimmick polega na pajacowaniu, a mi się to zupełnie nie podoba.

Przy okazji chciałem coś zauważyć. Ken wyleciał z WWE, bo podobno był bardzo podatny na kontuzje. W TNA jest już tyle czasu, a regularnie walczy i jest zdrowy. Nasuwa się więc pytanie: czy to Anderson jest taki kontuzjogenny, czy to zawodnicy WWE byli niedoszkoleni ?

Al Snow był obecny na ostatniej tyogdniówce OVW. Prawdopodobnie to jego zasługa, że Matt Barela trafił do TNA. Ciekawe czy będzie to jakaś dłuższa współpraca między organizacjami.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225187

Nasuwa się więc pytanie: czy to Anderson jest taki kontuzjogenny, czy to zawodnicy WWE byli niedoszkoleni ?

Grafik TNA ma się nijak do grafiku WWE. Jego ciało ma też pewnie więcej czasu by odpocząć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225196

Impact obejrzany

Plusy:

- bardzo fajny opener, uwielbiam speeche Stinga

- ME takie walki chce widzieć w TNA. W tej walce było wszystko, oprócz dobrej końcówki walki, ale to co stało się po walce również rewelacyjne. PS AJ serio doznał kontuzji czy to tylko work? Bo sędzia znów pokazał "X" ale to mogło być zaplanowane

- nowy pas bardzo mi się podoba i oby został na dłużej

- prezent od Kurta :)

Ogólnie impact wypadł średnio i było bardzo mało "wrestlingu w wrestlingu" ale ME był rewelacyjny

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225198

Ja nie wiem czy większość buduję swoje zdanie na podstawie innych czy po prostu boją się z tym ujawniać dopóki nie zrobi tego ktoś inny, bo jak ktoś zgnoi Andersona to automatycznie pojawia się grupa jego przeciwników, jak ktoś pochwali Bully Raya to od razu mamy rozpływy nad jego postacią(nie mówię, że nie zasłużenie, ale Ray od dłuższego czasu robi zajebistą robotę jako heel, a nagle teraz wszystkim otwarły się oczy? A może otwarł je im jakiś post...)

Anderson jest bardzo over z publicznością i co iMPACT! nie schodzi poniżej danego poziomu. Znakomicie odgrywa postać dymanego na każdym kroku dupka, który za wszelką cenę chcę dostać to czego pragnie. Irytuję was to jego "darcie papy", ale powiedzcie mi czy chłop, który uważa, że non stop go oszukują będzie spokojnie przemawiał? To oczywiste, że będzie darł mordę bo ponoszą go emocję, gdy dowiaduję się, że po raz kolejny nie dostaję tego, co mu się należy.

Co do Gunnera, to kiepściutka decyzja. Bez jakiegokolwiek uwiarygodnienia jego postaci dają mu złoto. Co do tego pasa, to skoro od razu się nie zdecydowali zrobić vacantu/turnieju, to mogli się wstrzymać i zostawić go Abyssowi bo już widziałem zajebisty story pod najbliższe tygodnie:

- Crimson rozpoczyna serię wygranych pojedynków z przeciwnikami z coraz to wyższej półki(Nagle po Magnusie zniknął, a aż się prosiło o następne wygrane...)

- Podczas jakiejś walki Crimsona powraca Abyss i niszczy go kończąc dajmy Black Hole Slamem na szpilki, łapie za mikrofon i zapowiada, że to nie koniec zemsty i że zamierza zmienić życie Crimsona w koszmar

- Rozpoczynają feud i mamy na Lockdown walkę o pas TV z dobrą historią

- Program mogliby zakończyć na Slammiversary jakimś Monsters Ball Matchem wygranym przez Crimsona.

Czy to naprawdę takie trudne? Mi to zajęło 5min. A tak pas dostał Gunner i pewnie po powrocie Abyss nawet się o niego nie upomni albo dostaniemy bullshit w postaci podłożenia się Monsterowi przez Gunnera. Wydaję mi się jednak, że mogą ponownie zapomnieć o tym pasie i na Lockdown nie zobaczymy nawet pojedynku o niego.

Swoją drogą może przypomnieli sobie o tym pasie podczas ostatniego wywiadu z Easy E. Padło pytanie o ten tytuł, na co Eric odpowiedział, że dowiemy się wkrótce i bach, na następnym nagraniu gali wreszcie poruszyli tą kwestię. Niech w TNA ktoś wreszcie zacznie używać mózgu.

Przydałoby się też już(!!) zabrać za tą zapowiadaną reaktywację dywizji X. Przeczytałem bardzo fajny artykuł na jakimś zagranicznym blogu o TNA jak mogłaby ta sprawa zostać rozegrana. Serio, naprawdę zajebiste pomysły i scenariusze na programy(oczywiście było rozpisane tylko "z grubsza"), aż się prosiło aby podesłać je kreatywnym Dixie.

Wracając jeszcze do Andersona, to wydaję mi się, że ta jego chęć do tytułu może dokądś prowadzić... Być może ujrzymy jego heel turn i dołączenie do Immortal w zamian za dogodną sytuację do zdobycia pasa(oczywiście by go zdobył). Tym bardziej teraz, gdy Hardy rozstał się z nieśmiertelnymi.

Byłoby to coś w rodzaju podpisania "paktu z diabłem". Asshole miałby upragniony pas, Immortal miałoby władzę. Ken jednak nie dałby zrobić z siebie marionetki i nadal byłby dupkiem nawet względem członków Immortal. Kto wie, może nawet czasem by zaatakował Bischoffa gdyby nie spodobała mu się jego decyzja, itp.

To tak tylko na szybko wymyślone, bo Bully Ray raczej nie pokręci się wokół głównego pasa i był to tylko angle aby rozpocząć feud z AJem, a może to wyglądać nieciekawie w momencie, gdy stajnia "trzęsąca federacją" nie będzie miała nawet przedstawiciela w walce o główny pas...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225199

Tym bardziej teraz, gdy Hardy rozstał się z nieśmiertelnymi.

on nie tyle się rozstał co został uzyty jak narzędzie, co Hogan z Ericem pięknie pokazali, a idealnie zobrazowało to jak Hogan potraktował pas po Hardym, po prostu wyrzucił go za ring jak byle kawałek złomu - TO BYŁO ŚWIETNE I WIELE MÓWIĄCE ZACHOWANIE BEZ ZADNYCH SŁÓW i nawet jeśli duża część iMPACT!-u ssała to te pare sekund pamiętam najlepiej z całego show i choćby ten kawałek ratuje wiele z tego słabego show w moich oczach!

Irytuję was to jego "darcie papy", ale powiedzcie mi czy chłop, który uważa, że non stop go oszukują będzie spokojnie przemawiał? To oczywiste, że będzie darł mordę bo ponoszą go emocję, gdy dowiaduję się, że po raz kolejny nie dostaję tego, co mu się należy.

problem w tym że w jego zachowaniu np. ja widzę dziecko któremu zabrano lizaka i teraz drze pape i mówi że się zsika w majty jak mu się nie odda. Takie dziecko zasługuje na klapsa na dupe a nie na aprobatę, stąd moja postawa wobec Andersona.

Jak już wcześniej pisałem, jako gość śmiejący się z creatures of the night itd był świetnym dupkiem, teraz jest dupkiem dupkiem, który jest zwykłym płaczkiem.

Nie robię jednak z tego powodu dramatu, jest jak jest, mi się akurat nie podoba, ale nie będę z tego powodu audycji radiowych robić :)

p.s.

męski "chłop" daje komuś w pape jak coś mu się nie podoba, chłop który płacze to baba :lol:

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225200

Szczerze nie rozumiem zachwytów nad postacią i promami Andersona. Gościu podobno jest face'm a irytuje jak żaden heel.

Tu bym się zastanowił nad głębszym sensem tego zdania.

iMPACT obejrzany, nie chce mi się rozpisywać na jego temat. Moja ocena to -3/6

CO do segmentu z wywaleniem pasa po hardym, to myślałem, że mnie szlak trafi że na dobrą sprawę 18k $ poszło się yebać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225206

Oglądałem iMPACT po raz pierwszy od dawna i powiem:

- Anderson- WWE zawaliło na całej linii nie wykorzystując go, gra wspaniale

- Mam sentyment do RVD i Kurta, więc naturalnie ciesze się widząc ich w niezłej postaci

- Bully Ray- bardzo dobrze gra heela

- AJ jako face jest duzo lepszy

- segment Pope'a żałosny

- widać dużo podobieństw do WWE, jak z resztą często (mam na myśli segment z prezentem, Triple H miał bardzo podobny z Edgem i Vicky)

Ogólnie nieźle się to ogląda, walki dobre, ale brak jest czegoś, co nie moge określić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225207

męski "chłop" daje komuś w pape jak coś mu się nie podoba, chłop który płacze to baba :lol:

Przypominam, że Bischoff już dostał Mic Check, Stingowi też się oberwało bo jest głównym przeciwnikiem w zdobyciu pasa, Van Dam jako pretendent też dostał Mic Check itp. itd.

Co innego miałby jeszcze robić? Ma porwać Erica i uwięzić go w piwnicy aż do momenty, gdy ten da mu title shota? Czy może ma regularnie lać Erica w każdym segmencie? Według mnie postać Andersona jest prowadzona dobrze i w moich oczach nie wygląda on na "dziecko któremu zabrano lizaka"

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/147/#findComment-225220