Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Impact fajnie się zaczął z promem Stinga a potem przypływ reszty postaci, każdy się popisał nieźle na mikrofonie ale Mr. Asshole i tak bije ich wszystkich, można go słuchać godzinami. Potem zabawny segment z Popem(zwłaszcza z "nadepnąłeś mi na buta") gnojenie japońca wyszło słabo. Kurt nieźle rozjebał czachę Jeffowi no i mamy walkę na LockDown. Walka o pas TV. Nic ciekawego, parę akcji i finisher i koniec. Nie znam Gunnera, ale w tej walce się nie pokazał. Morgan vs Hernandez, też nic ciekawego, przynajmniej fajne laski się wokół ringu pokręciły : ). Main Event był naprawdę fajny, szybko toczona walka z fajną końcówką poza ringiem, szkoda ze AJa nie będzie przez jakiś czas. Ogólnie nawet fajny Impact, tylko brakowało mi Ink Inc, bo po Victory Road mogliby coś z nimi zrobić.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225064

Na początku Sting przyniósł nowy pas. Wiadomo, że jest on tylko symbolem posiadanego tytułu, ale tak częste zmiany raczej nie są pożądane. Ten kawał blachy stanowi pewien wizerunek organizacji, który powinien być w miarę stabilny, aby uzyskał odpowiedni prestiż i zapadł w pamięć. Na obronę tej decyzji można podać to, że stary wzór nie był zbyt reprezentacyjny jak na Mistrzostwo Świata.

Czyli wyszło na to, że Jeff Hardy był tylko narzędziem w ręku Hogana, który wykorzystał słabego Jeffa do swoich celów. Zobaczymy, jeśli Hardy wróci, czy pociągną to dalej, czy też zrobią z tego kolejną podpuchę Immortal.

Sytuacja z Dinero dość zabawna. Joe niestety zaprzepaścił swoją szansę na dobrą pozycję. Mógł zostać Goldbergiem TNA i być często przy pasie, ale poczuł się za dobrze i zaczął się stawiać. Został słusznie ukarany i jest tam, gdzie jest. Okładanie Okato, czy teraz ponownie Okady, wyglądało brutalnie.

Madison Rayne niszczy kolejne byłe zawodniczki TNA. Na Lockdown nie będzie już tak łatwo i pewnie straci pas.

Myślałem, że pas TV zgarnie Terry, ale zrobił to Gunner. Pewnie jego Tag zostanie czasowo wykluczony. Zobaczymy jak sobie poradzi w pojedynkę z drugim, co do wartości, pasem w TNA.

Jarrett dostał gitarą po głowie. Brakuje mi u niego tego przedmiotu. Może wreszcie znów weźmie główny atrybut. Angle wyglądał nieco komicznie, gdy taszczył to wielkie pudło.

Matt Barela jednak na dłużej w TNA. W OVW był długo Mistrzem Świata, a po utracie pasa regularnie o niego walczył. Miałem okazję oglądać go co tydzień przez ostatnie pół roku. Jest on solidnym zawodnikiem, ale w TNA nie ma większych szans na przebicie. Za duża konkurencja. X-Division Title to już będzie wiele jak na niego. Trochę mnie dziwi, że się tu zjawił. Pewnie wygasł mu kontrakt z OVW, a przenosiny do TNA to duży awans i możliwość pokazania się w większej, niż lokalna, telewizji.

Dobrze, że Sarita ma teraz większą rolę w dywizji kobiet. W swoim debiucie pokazała duże umiejęntości, z których później nie korzystała. Może teraz wróci do korzeni.

Z Main Eventu najlepiej zapamiętałem Sit Down Power Bomb na stół. Teraz pewnie AJ wyleci na jakiś czas, a po powrocie zacznie feud z Rayem, który jest świetnie prowadzony w gimmicku Bully. Flair jeszcze dołożył swoje. Jak będzię tak często tarmosił Stylesa, to w końcu mu urwie :D . Cała akcja bardzo podobna do tej z RVD. Pewnie wróci równie szybko, a po kontuzji nie będzie śladu.

Teraz czekam na przeciwnika dla Stinga. Mam przeczucie, że będzie ich dwóch, ale zobaczymy.

Na koniec chciałbym zapytać o koneksje rodzinne. Czy Crimson z Amazing Redem i Sarita z Rositą są spokrewnieni, czy to tylko na potrzeby TNA ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225106

Na koniec chciałbym zapytać o koneksje rodzinne. Czy Crimson z Amazing Redem i Sarita z Rositą są spokrewnieni, czy to tylko na potrzeby TNA ?

Tylko na potrzeby TNA, zarówno w jednym jak i drugim przypadku. Chociaż trzeba przyznać, że Crimson i Red mają podobne rysy twarzy :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225109

Nie będę opisywał całego Impacta, a tylko wg mnie najlepsze momenty. A więc:

- Pope chwyta za mikrofon i od razu mi się poprawia humor. Co prawda aktorzy w tym segmencie byli mało profesjonalni (np jak Pope kopnął kolesia na wózku to ten się złapał za nogę i miał świeczki w oczach :twisted: Ja bym nie chciał takiego kopniaka od Papieża dostać bo pewnie potrafi mocno przypierdzielić :D ). Nie chciałem opisywać wkurwiających elementów ale to trzeba powiedzieć. Dla mnie Joe to powinien być taki "solo rozpierdalacz", czyli nie powinien stać po niczyjej stronie tylko po swojej. Niestety TNA prowadzi tą postac w złym kierunku.

- Ray i Fortune. Bully to jak dla mnie aktualnie najciekawsza postac w TNA, aż chce się go oglądać. A Ci drudzy, no nie ma co się rozpisywać. Oby w końcu nadszedł ich czas, i przede wszystkim długi title run AJ'a

- Segment z Kurtem i Jarretami. Niesamowita wręcz gra aktorska. Znów chciałbym podkreślić profesjonalizm tych panów i tej pani, bo to trzeba podkreślić :). Teraz tylko czekać na krwawą walkę w klatce

- Najlepszy Main Event od bardzo długiego czasu. Dużo fajnych akcji, Ray i AJ się pokazali. Hebner niestety znów zaczyna wkurwiać. Ken i Rob trochę zjebali tą ostatnią akcję. Po za tym trochę niekonsekwentne zachowanie Raya (zabranie krzesełka), bo skoro on jest taki nerwowy powinien wejść na ten ring i dosłownie rozjebać sędziego, podczas gdy zrobił to po walce. Przyjemna dla oka akcja na końcu. Na początku myślałem że AJ zahaczył głową o noge Raya i myślałem że mogli coś zjebac. Na powtórce zobaczyłem że wszystko było czysto, a przy okazji zauważyłem również kilka materacy pod stołem :D

Miałem nie opisywać negatywnych momentów, no ale niektóre elementy w tej federacji są niesamowicie denerwujące i aż palce cisną się na klawiaturę żeby je opisać. To tyle z mojej strony.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225112

Bardzo podobał mi się main event. TNA powinni iść w kierunku walk 3-way/4-way bo poza AJ'em nie ma kto robić świetnych pojedynków. Tym bardziej kiedy mistrzem jest Sting. No chyba, że się RVD ożywi, kto wie.

Rating iMPACT 1.3 (1.28). Druga godzina zebrała więcej widzów niż pierwsza - szczególnie czym bliżej walki wieczoru tym więcej osób przełączało na iMPACT. Dodać też trzeba, że 17 marca były jakieś rozgrywki (koszykówka) + dzień św. Patryka więc pewnie dużo osób poszło gdzieś na piwo, ale to takie tam usprawiedliwanie :P

Taka ciekawostka. Podliczyłem średnie ratingi TNA w tym roku i wygląda to następująco:

Styczeń 2011 średni rating wyniósł 1.21

Luty 2011 średni rating wyniósł 1.22

Marzec 2011 średni rating wyniósł 1.3 (w marcu będzie jeszcze jeden iMPACT)

Słyszałem, że stacja WGN anulowała nadawanie WWE Superstars (haha! - przepraszam WWE marków, ale musiałem :P) tak więc iMPACT będzie jedynym czwartkowym programem wrestlingowym co może mieć wpływ na zwiększenie oglądalności. Ostatni Superstars zostanie wyemitowany 7 kwietnia natomiast tydzień później jest ostatni iMPACT przed Lockdown więc liczę na 1.5 :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225120

No ważne jest to że rating utrzymuje się na poziomie a nie jak kilka miesięcy temu (1.3 a następny tydzień 1.0). Na pewno Jakaś tam cześć fanów zaglądnie na Spike w poszukiwaniu wrestlingu, i Jakaś cześć zostanie, choć nie liczmy na Jakiś znaczny skok. 1.5 na pewno nie będzie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225122

Bardzo podobał mi się main event. TNA powinni iść w kierunku walk 3-way/4-way bo poza AJ'em nie ma kto robić świetnych pojedynków. Tym bardziej kiedy mistrzem jest Sting. No chyba, że się RVD ożywi, kto wie.

Rating iMPACT 1.3 (1.28). Druga godzina zebrała więcej widzów niż pierwsza - szczególnie czym bliżej walki wieczoru tym więcej osób przełączało na iMPACT. Dodać też trzeba, że 17 marca były jakieś rozgrywki (koszykówka) + dzień św. Patryka więc pewnie dużo osób poszło gdzieś na piwo, ale to takie tam usprawiedliwanie

Taka ciekawostka. Podliczyłem średnie ratingi TNA w tym roku i wygląda to następująco:

Styczeń 2011 średni rating wyniósł 1.21

Luty 2011 średni rating wyniósł 1.22

Marzec 2011 średni rating wyniósł 1.3 (w marcu będzie jeszcze jeden iMPACT)

Słyszałem, że stacja WGN anulowała nadawanie WWE Superstars (haha! - przepraszam WWE marków, ale musiałem ) tak więc iMPACT będzie jedynym czwartkowym programem wrestlingowym co może mieć wpływ na zwiększenie oglądalności. Ostatni Superstars zostanie wyemitowany 7 kwietnia natomiast tydzień później jest ostatni iMPACT przed Lockdown więc liczę na 1.5

Twoja subiektywność mnie zaczyna przerażać :roll: . Po pierwsze, skończcie usprawiedliwiać niektóre rzeczy, bo to już jest z leksza śmieszne. O, impekt miał rating 1.1, a to tylko dlatego, że wczoraj był narodowy dzień nie oglądania telewizji, a to swoje rozgrywki miały supergwiazdy krykieta. W okresie styczeń-kwiecień ratingi przeważnie idą w górę, jak w WWE tak i w TNA, więc za cholerę nie potrafie zrozumieć tego podniecenia. Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że superstars było jakimoklwiek rywalem dla iMPACT!. Program ten oglądają z pewnością głównie dzieci, bo one bez swoich bohaterów żyć nie potrafią, więc mówię Ci, że nijak będzie się to miało do oglądalności TNA, nawet jak ta 'tygodniówka' zostanie usunięta. Skoro już się tak podniecamy, to ten wzrost z 1.1 na 1.3 to gówno przy wzroście ratingów RAW, gdzie przypomnę - jednego tygodnia było 3.1, a drugiego 3.9. Wy naprawde jesteście już tak zdesperowani, że cieszycie się nawet ze wzrostu o 0.00000001 puntku? Poczekajmy na to, jaką oglądalność bedą miały impacty po Lockdown, jak nic się nie zmieni - przyznam Ci racje, jednak jak pójdzie w dół - będe się śmiał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225138

• Urządzenie:  Android

Słyszałem, że stacja WGN anulowała nadawanie WWE Superstars (haha! - przepraszam WWE marków, ale musiałem :P ) tak więc iMPACT będzie jedynym czwartkowym programem wrestlingowym co może mieć wpływ na zwiększenie oglądalności.

Z tym, że SpikeTV puszcza Impact o godz. 9. Z kolei WGNAmerica o godz. 9 kończy Superstars (Superstars zaczyna się o 8 ). Żeby nie być gołosłownym:

Jak teraz to wytłumaczysz?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225144

Vercyn, na tym pierwszym zdjęciu jest napisane że TNA jest TV-PG :) Trochę dziwne, zwłaszcza że cały czas marketują się jako "to ostrzejsze wrestlingowe show" :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225148

• Reputacja:   1

Vercyn, na tym pierwszym zdjęciu jest napisane że TNA jest TV-PG :) Trochę dziwne, zwłaszcza że cały czas marketują się jako "to ostrzejsze wrestlingowe show" :)

Nie zwóciłeś uwagi że we dwóch sąsiadujących obok (filmów , seriali ) bo nie wiem co to jest . Też to jest napisane :) No więc może coś ze stacją nie musowo musi znaczyć to co ty uważasz

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225149

na tym pierwszym zdjęciu jest napisane że TNA jest TV-PG

Taki zapis znajduje się na stronie Spike TV

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225150

Twoja subiektywność mnie zaczyna przerażać :roll:

Niech strach będzie Twoim przewodnikiem :P Widzisz mnie specjalnie to, że ktoś jest subiektywny nie przeraża, bo niby czemu? Natomiast bawi mnie jak marki WWE się pompują gdy ktoś ŚMIE (!!) powiedzieć, że program TNA podoba mu się bardziej :smile:

Po pierwsze, skończcie usprawiedliwiać niektóre rzeczy, bo to już jest z leksza śmieszne. O, impekt miał rating 1.1, a to tylko dlatego, że wczoraj był narodowy dzień nie oglądania telewizji, a to swoje rozgrywki miały supergwiazdy krykieta. W okresie styczeń-kwiecień ratingi przeważnie idą w górę, jak w WWE tak i w TNA, więc za cholerę nie potrafie zrozumieć tego podniecenia. Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że superstars było jakimoklwiek rywalem dla iMPACT!. Program ten oglądają z pewnością głównie dzieci, bo one bez swoich bohaterów żyć nie potrafią, więc mówię Ci, że nijak będzie się to miało do oglądalności TNA, nawet jak ta 'tygodniówka' zostanie usunięta. Skoro już się tak podniecamy, to ten wzrost z 1.1 na 1.3 to gówno przy wzroście ratingów RAW, gdzie przypomnę - jednego tygodnia było 3.1, a drugiego 3.9. Wy naprawde jesteście już tak zdesperowani, że cieszycie się nawet ze wzrostu o 0.00000001 puntku? Poczekajmy na to, jaką oglądalność bedą miały impacty po Lockdown, jak nic się nie zmieni - przyznam Ci racje, jednak jak pójdzie w dół - będe się śmiał.

Przeczytaj mojego posta dokładnie, sam napisałem, że to takie usprawiedliwianie czyli poszedłem do tego z dystansem i Tobie proponuje to samo. Czy ktokolwiek się podnieca wzrostem ratingów? Mnie tylko cieszy, że sprawy w TNA idą na przekór ich haterom. Ile razy to już słyszałem, że każdy kolejny iMPACT to już ostatnie podrygi TNA (hehe). Pokaż mi jakikolwiek wcześniejszy rok gdzie w trzech pierwszych miesiącach ratingi prezentowały się lepiej. W przeciwieństwie do ratingów WWE, które z roku na rok spadają. Czy żeby cieszyć się ze wzrostu ratingu o 0.00000001 trzeba być zdesperowanym? Odpowiedz sobie sam :smile:

Jak teraz to wytłumaczysz?

A tak: ponad 10 lat temu miałeś 3 mainstreamowe federacje i każda miała jakiś program w TV. Czy to WWE, WCW czy ECW. Razem było pewnie z 10 programów tak więc na każdy fan wrestlingu mógł znaleźć coś dla siebie. Obecnie po odsunięciu Superstars zostaną tylko 4 programy. Jak ktoś usiądzie sobie w czwartek przed tv zostanie mu do wyboru tylko program TNA. I mam tu na myśli fanów wrestlingu, których nie zadowoli American Idol czy coś w ten deseń. Oczywiście nikt nie mówi o jakimś znacznym wzroście ratingu tym bardziej, że Superstars było najmniej oglądanym programem jeśli o wrestling chodzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225153

Natomiast bawi mnie jak marki WWE się pompują gdy ktoś ŚMIE (!!) powiedzieć, że program TNA podoba mu się bardziej

Ależ ja Ci nie rozkazuje nie lubić TNA bardziej, nie o to mnie się rozchodzi, tylko że porównywanie impactu do superstars to jak porównywać gówno do złota :roll: .

W przeciwieństwie do ratingów WWE, które z roku na rok spadają.

BZDURA! Takich ratingów jakie są teraz nie było prawie dwa lata. Odkąd przeszli w PG natychmiast zaczęło to spadać, od września 09 do lutego tego roku najwyższym ratingiem było..3.7 z marca 2010, kiedy do federacji powrócił Austin, oczywiście jako guest host. Teraz średnio wyciągają 3.6, a niektóre segmenty(znów powrót Austina) nawet 4.4, więc gdzie ty tutaj widzisz jakikolwiek spadek? :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225156

BZDURA! Takich ratingów jakie są teraz nie było prawie dwa lata. Odkąd przeszli w PG natychmiast zaczęło to spadać, od września 09 do lutego tego roku najwyższym ratingiem było..3.7 z marca 2010, kiedy do federacji powrócił Austin, oczywiście jako guest host. Teraz średnio wyciągają 3.6, a niektóre segmenty(znów powrót Austina) nawet 4.4, więc gdzie ty tutaj widzisz jakikolwiek spadek? :shock:

Jeśli chodzi o ratingi z marca to masz rację, ale pamiętaj, że mamy road to Wrestlemania oraz powroty gwiazd do WWE, które przecież na stałe nie zostaną. Możemy tak dywagować, lepiej poczekajmy na Wrestlemanie i Lockdown. Ratingi po tych PPV powinny pokazać w jakiej naprawdę kondycji są obydwie federacje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225160

Obecnie po odsunięciu Superstars zostaną tylko 4 programy. Jak ktoś usiądzie sobie w czwartek przed tv zostanie mu do wyboru tylko program TNA.

A czy Ty na pewno zrozumiałeś mojego posta. Przecież Superstars i Impact nie lecą w tym samym czasie, więc widz nie musi przymusowo wybierać. Może oglądnąć jedno i drugie bez problemu. To, że zlikwidują Superstars z WGN, nie znaczy, że wszyscy oglądający Superstars przejdą na Impact. Dodatkowo nie wiadomo ilu z widzów oglądających Superstars (rating na poziomie 0.57 - rating o połowę mniejszy od Impactu) to są te same osoby, które później przerzucały na program od Dixie. Likwidacja Superstars z czwartkowej ramówki nie znaczy, że rating Impactu wzrośnie do 1.8 (czyli przyciągnie wszystkich widzów Superstars).

Jedynym sposobem, aby ratingi federacji Dixie wzrosły, jest zaprzestanie przygotowywania takiego gówna, które systematycznie zaczęli serwować ostatnimi czasy (z AAO i VR na czele). Niech napiszą sensowne scenariusze i trzymają się ich, a nie zmieniają co chwilę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/146/#findComment-225162