Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWC Explosive 29.02.2008

Garfield

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mała zmiana!

Gala będzie w poniedziałki i w czwartki a PPV w niedzielę. Tak jak raw i smackdown.

Tak więc gala 2 razy w tygodniu!!

Wiadomość dnia: WWC rezygnuje z dywizji kobiet.

Live Miami 03.03.2008

Na samym początku przypomnienie z ubiegłego tygodnia gdzie to Mick Foley zdobył Battle Royal Championship.

Już jesteśmy w biurze Garfielda, który rozmawia z Hulkiem i Rickiem.

Hulk: To ostatnia gala przed PPV Hot Battle. Będzie się działo.

Garfield: Tak. Poznamy dziś kandydata o pas WWC Championship Title, oraz kto będzie walczył o pas Heavyweight.

Ric: Nie zapomnij o Cruiserweight, Battle Royal i Hardcore.

Garfield: Nie zapomniałem. Jeśli chodzi o pas Cruiserweight miał walczyć o niego zwycięzca walki Rey vs HBK, ale go nie znamy, a dzisiaj nie miałem w planach takiej walki, więc na Hot Battle odbędzie się Triple Threat Match z udziałem Rey’a, Shawna i MVP.

W sprawie Hardcore Snitsky zarządał rewanżu, który dostanie bo ma taki kontrakt, który pozwala mu na prawo rewanżowej walki.

Jeśli chodzi o pas Battle Royal to będzie to walka 6 osobowa. Jednym zawodnikem oczywiście będzie Mick Foley. Jeden z zawodników będzie nie znany. Jednego zawodnika wybiorę ja, jednego ty Hulk, a jednego Ric. Natomiast o miejsce jeszcze jednego odbędzie się dzisiaj 6 osobowe Battle Royal! Kto chcę w nim wziąć udział niech przychodzi do mnie do gabinetu! Kto pierwszy ten lepszy!

Jesteśmy w szatni Kane’a, który przygotowuje się do walki z Batistą.

W tym czasie do jego szatni wchodzi Undertaker.

Taker: Musisz to wygrać Bracie i walczyć o ten pas. Mam nadzieję, że jeśli zwyciężysz to dasz mi title shota.

Kane: Milczy, po chwili mówi, że to będzie fantastyczna walka Taker vs Kane na New Era!

Jesteśmy na ringu i słyszymy theme, którego wcześniej jeszcze nie słyszeliśmy. Wychodzą przy nim Kidman i Rey, wchodzą na ring. Billy zaczyna mówić.

Billy: Witamy was serdecznie! I mamy dla was ważną wiadomość. Dziś właśnie teraz dochodzi do powstania nowej grupy!! The Charismatic People’s!! Ja i Rey będziemy od teraz najlepszą grupą w WWC!

W tym czasie słyszymy I walk alone to Batista! Batista wszedł i zaczął mówić, że on także chciał by być w tej grupie. Po chwili przerwy Rey i Kidman zgadzają się.

My słyszymy już muzykę Jeffa Hardy’ego, który przyszedł po to samo co Batista. Rey i Billy także się zgodzili.

W tym czasie słyszymy muzykę DX, którzy przyszli tu żeby połączyć siły z CP. Wszyscy niedowierzają, ale to jest prawda.

Na ring wyszedł Ric Flair, który powiedział, że skoro macie już skład grupy, to w main evencie Rey/Kidman/HHH/HBK vs MVP/Kennedy/Snitsky/Henry. Walka 4 vs 4.

___reklamy___

W ringu widzimy już stojącego Kane’a i Batiste.

King Of The Ring match Kane vs Batista

Zaczęło się od zwarcia. Kane odbija Batistę od lin i robi Big Boot. Potem pchnął Batiste w słupek i wykonywał serię czopów i kicków. Znów odbija Batistę od lin i mamy potężny clothesline. Kane wchodzi na narożnik. Szykuję się flying clothesline, ale Batista robi unik.

Czeka, aż Kane wstanie i robi mu spear.Pin: 1...2.. Nie! Kane wstaje! Batista atakuje go serią punchów, ciska nim o narożniki. Następnie odbija go od lin, ale Kane łapie Batiste za szyję i robi mu chokeslam.Pin:1...2.. Nie! Batista wstaję resztką sił. Kane wchodzi na narożnik i robi flying clothesline. Pin: 1...2...3! Jest! Koniec! Kane wygrywa i będzie walczył o pas na Hot Battle!! Ależ akcja!! Walka trwała 9:43 minut. Brawo Kane!!

Jesteśmy w biurze Hulka i Ricka, którzy wybrali już zawodników do Battle Royal.

Todd: Hulk, kogo wybrałeś?

Hulk: No więc, na gali Hot Battle w walce o pas będzie brał udział The Great Khali!

Todd: A ty Ric?

Ric: Ja wybrałem Big Daddy V!

Todd: Aha, ciekawy wybór.

Todd idzie w kierunku gabinetu Garfielda spytać go kogo wybrał, ale spotyka go jak Garfield wychodził z toalety.

Todd: Hej Garfield!

Garfield: Hej! Co tam?

Todd: Ja chciałem się zapytać czy wybrałeś już zawodnika do Battle Royal na Hot Battle?

Garfield: Tak, wybrałem będzie nim Carlito!

Todd: Aha, dzięki!

My już jesteśmy przy ringu i widzimy w nim Ortona, który mówi, że żąda rewanżu o pas WWC Championship w walce ze Stone Coldem. W tym czasie słyszymy muzykę Jeffa Hardy’ego, który mówi, że każdy by chciał walki na PPV ze Stone Coldem. Ale ty z nim walczyć nie będziesz, ponieważ każdy z łatwością by Cię pokonał np. Ja. I twierdze, że to mi należy się walka na Hot Battle!!

W tym momencie na ring wyszedł Hulk Hogan i powiedział, że nikt z was nie ma szans z Austinem, tylko ja bym mógł mieć takie szanse, ale skoro twierdzicie, że to wam należy się walka na PPV to dzisiaj wieczorem odbędzie się walka JH vs RKO. Ten, który wygra będzie walczył z Austinem na Hot Battle!

___reklamy___

Po reklamach widzimy w ringu. Cody Rhodes’a i JBL’a, którzy zaczynają Battle Royal.

Battle Royal match.

Przez długi czas nic się nie dzieje. Jako trzeci dochodzi Val Venis, który od razu dostaje DDT od Rhodes’a i zostaje wyrzucony przez JBL’a. Jako czwarty pojawia się Matt Hardy, który zaczyna okładać JBL’a, ale Cody próbuję go wyrzucić ale Matt łapie się lin i wraca na ring, wspólnie wyrzucają z niego JBL. Jako piąty dochodzi Big Show, który robi chokeslam Rhodes’owi, ale od tyłu dostaje Twist Of Fate. Już widzimy ostatniego zawodnika meczu, a jest nim Finlay. Próbują we trójkę wyrzucić Showa i w końcu im się udaje. Już za chwilę Cody sprytnie robi DDT Mattowi i próbuję go wyrzucić za ring, ale Matt znów łapie się lin. A w tym czasie Finlay od tyłu przerzuca Cody’ego nad linami. Zostaję Finlay i Matt. Matt próbuje wykonać Twist Of Fate, ale Finlay sprytnie unosi go i robi Coconut Crush! Potem ponownie go łapie i wyrzuca za liny! Koniec! Finlay wygrywa po 27:42 minutach! Brawo! Znamy już 5 uczestników Battle Royal!

___reklamy___

Widzimy już Jeffa, który idzie w kierunku ringu.

Oznacza to walkę JH vs RKO.

Słyszymy muzykę Randy’ego Ortona. Wychodzi On przy mieszanej reakcji publiki!

Za chwilę jest już Jeff Hardy. Zaczynamy walkę!

Single Match(zwycięzca dostanie walkę o pas na Hot Battle PPV) Jeff Hardy vs Randy Orton

Od początku walki Jeff miał przewagę. Wykonał dwa shoulderblocki, clothesline i odbija Randy’ego od lin, ale ten robi dropkick. Potem zaczyna okładać Jeffa serią punchów, ponowne odbicie i znów dropkick. Randy robi Hardy’emu kombinację 3 german suplex’ów. Pin: 1..2.. nie! Randy znów zaczyna atakować Jeffa serią punchów i kicków, później robi clothesline from hell. Pin: 1...2... znów nie! Orton czeka i szykuję się do legend killera bierze rozbieg, ale Jeff sprytnie go blokuje i próbuje zrobić Twist Of Fate, ale Orton robi RKO. Pin: 1...2...nie! Hardy nadal walczy! Orton jest wściekły idzie za ring i bierze krzesełko. Ustawia Jeffa w narożniku, blokuje mu głowę krzesłem i znów jakby szykował się do legend killera. Bierze rozbieg, ale Jeff odsuwa się. Orton trafia w narożnik. Jeff robi ładny Bulldog, próbuje odbić Randy’ego w narożnik, ale ten kontruje. Jeff wskakuje na narożnik i robi Whisper In The Wind, znów wchodzi na narożnik i robi Swantom Bomb. Pin: 1...2...3! Koniec! Walka trwała 15:42 minut i wygrywa Jeff Hardy!!!

Jesteśmy już w szatni Jeffa Hardy’ego gdzie wchodzi jego brat Matt.

Matt: Stary, piękne gratuluję Ci!

Jeff: Dzięki, już w niedzielę poznasz nowego WWC Championa!

Matt: Mam nadzieję!!

Jesteśmy w szatni Charismatic People’s.

HBK: No pamiętaj dzisiaj jeszcze będziesz dwa razy walczył! Może poprosić Batiste żeby Cie zastąpił?

HHH: Nie poradze sobie wygram z Goldbergiem, a potem ogramy tamtych dziadów!

HBK: OK.!

___reklamy___

Po reklamach w ringu już są Triple H i Goldberg. Zaczynamy!

King Of The Ring match Triple H vs Goldberg

Triple zaczyna od dwóch clothesline’ów. Potem robi atomic drop. Czeka, aż Goldberg wstanie i Triple robi mu knee drop. Potem okłada Goldberga punchami. Odbija go od lin, ale Goldberg robi clothesline. Tym razem Goldberg próbuje odbić HHH od lin, ale ten kontruje i robi spinebuster! Szykuje się do pedigree, ale Goldberg sprytnie unosi go i wyrzuca za ring!

Sędzia odlicza 5...6...7 jest! Triple wrócił na ring, ale od razu dostaje spinebuster od Goldberga. Goldberg czeka i szykuje się do spear’a. Goldberg robi spear!! Unosi HHH do góry i mamy Jackhammer!!! Pin: 1...2...3! Koniec! Goldberg wygrywa po 9:54 minutach walki! Brawo!

Jesteśmy na backstage gdzie Todd robi wywiad z Hulkiem!

Todd: A więc wiemy kto będzie walczył o jakie pasy na Hot Battle!

Hulk: Tak. Wspaniale!

Todd: Czy zaskoczył Cię jakiś wynik walk o pas??

Hulk: Zdziwiło mnie trochę, że Finlay wygrał Battle Royal! A tak to nie!

Todd: Przed nami main event wieczoru! Jaki wynik obstawiasz?

Hulk: Liczę na CP!

Todd: OK.! Dzięki za wywiad!

Hulk: Dzięki!

My jesteśmy już w szatni CP, którzy przygotowują się do walki.

HBK: Triple nie wyglądasz najlepiej po walce z Goldbergiem. Czy jesteś pewien, że chcesz walczyć?

HHH: Tak. Już Ci to mówiłem! Tym razem wygramy pokażemy światu na co mnie i nas stać!!!

Widzimy widok hali w Los Angeles na której w niedzielę odbędzie się Hot Battle!

___reklamy___

Po reklamach w ringu już są MVP/Kennedy/Snitsky/Henry.

Już słyszymy nowy theme The Charismatic Peoples. Widzimy Rey’a, Billy’ego, Triple i Shawna.

Main event: Tag Team match CP vs MVP/Kennedy/Snitsky/Henry

Zaczyna Shawn i Snitsky. Snitsky wykonuje clothesline. Unosi Shawna i szykuję Pumphandle slam, ale w tym czasie HBK sięga ręką do Triple i robi zmiane! Wchodzi Triple H i od razu robi atomic drop, potem clothesline odbija go od lin i serwuje potężny spinebuster. Hunter zmienia się z Kidmanem ten wchodzi na narożnik i mamy bulldog z narożnika. Potem poprawia dropkickiem. Zmiana wchodzi Rey odbija się od lin, ale Snitsky łapie go w locie i wykonuję Pumphandle slam. Zmiana z Kennedym. Kennedy zadaje serię kicków i osłabia Rey’a . Za chwilę robi clothesline, i zmienia się z Henrym, ale w tym czasie Rey robi moonsault i zmienia się z Shawnem. Ten wchodzi na narożnik i szykuje się do flying elbow, ale Mark robi unik i odsuwa się, robi zmianę z Montelem. MVP ciska o narożnik Shawna szykuje się do playmaker, ale HBK unosi go i wyrzuca za ring. Zmiana z Kidmanem.

Kidman atakuję Kennedy’ego, który wszedł na ring, a Mysterio niszczy MVP. W końcu na ringu zostają Kennedy i Billy. Kidman robi arm wrench, bulldog wchodzi na narożnik i robi Shooting Star Press! Mysterio, Shawn i Triple pilnują za ringiem żeby kidman mógł odliczyć Kennedy’ego do trzech! Pin: 1...2...3! Koniec! Wszyscy członkowie CP są w ringu i świętują zwycięstwo.

W pewnym momencie na telebimie pojawia się wielki znak X. Shawn i Triple zaczynają niszczyć CP! W końcu czyszczą ring!

Ale my słyszymy theme CP! Hardy i Batista wchodzą na ring.

Ale za nim jednak zdążyli dojść na ring słyszymy muzykę Rica Flaira.

Ric ma mikrofon i zaczyna mówić.

Ric: Dajcie spokój, do karty na Hot Battle dochodzi jeszcze jedna walka Tag Team DX zmierzą się z CP!!!

Explosive schodzi z anteny!

Oficjalna karta na Hot Battle:

WWC Championship Match: Stone Cold vs Jeff Hardy

WWC Heavyweight Match : Kane vs Goldberg

WWC Cruiserweight Match: MVP vs HBK vs Rey Mysterio

WWC Battle Royal Match: CM Punk vs Snitsky

WWC Battle Royal Match: Mick Foley vs Finlay vs BDV vs Great Khali vs Carlito vs ???

WWC Tag Team Match: CP( Batista, Kidman) vs DX(HBK, HHH)

Proszę o komentarze!!!!! :P

[ Dodano: 2008-02-20, 20:51 ]

To jest gala z 29.02.2008 czwartek, a nie z marca!

Sorki mój błąd 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/9330-wwc-explosive-29022008/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Trochę długości ta gala zyskała, ale musze to przyznać - produkt niczym się nie wyróżniający od kilku innych diary prowadzonych na modłe WWE. Najlepiej przemyśl kilka spraw i spróbój wymyślić coś bardziej oryginalnego, może booking bliższy latom 90, czy też federacje o bardziej kontrowersyjnym produkcie.
https://forum.wrestling.pl/topic/9330-wwc-explosive-29022008/#findComment-84494

Największa wadą jest roster....w kółko te same nazwiska, te same gimmicki...może czas na coś oryginalego?
https://forum.wrestling.pl/topic/9330-wwc-explosive-29022008/#findComment-84495

OK! To postaram się wymyśleć coś innego! Stworze inny roster!

[ Dodano: 2008-02-21, 18:36 ]

Jednak piszę to dalej!

w niedziele dam PPV!

https://forum.wrestling.pl/topic/9330-wwc-explosive-29022008/#findComment-84517

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• Grins
      Dziwne to bo na ostatniej gali pokazali Otisa bez gaci? Ja ogólnie ma dość gołych lasek w sieci jest aż ponad to tik tok, twitter czy instagram, gwiazdki wrestlingu również świecą swoimi dupskami gdzie się tylko da, Nikkita Nylons to się dziwie że jeszcze żadnego bana nie wyłapała za świecenie swoją dupą na instagramie  (klepałby) ogólnie wrestling to wrestling, nie jest od tego aby gołe baby oglądać, mam nadzieje że po prostu wrócą brutalniejsze akcje, pierwsze przesłanki już był na Bad Blood i tego właśnie oczekuje, nic poza tym  nie wiem czemu era Attitude właśnie kojarzy się z gołymi babami, nie było tam tak wielkie seksualności jak na przykład w Erze Ruthless Aggression gdzie dostaliśmy sprośny segment z Edge'm i Lita która do tej pory pluje sobie w gębę że zgodziła się na ten segment, czy inne akcje tego typu gdzie laski były prawie bez niczego na wizji  Jakieś zmiany będę, ostrzejszy język pewnie i trochę więcej brutalności ogólnie też nie ma co przesadzać, poza tym i tak ostry język jest już dostępny od dłuższego czasu słyszymy od zawodników " bitch " ostatnio we War Gamesie Jey powiedział " oh shit " więc ten język i tak jest bardziej ostrzejszy niż na przykład kilka lat temu gdzie trzeba było pikować wszystko za każdym razem XD
    • KyRenLo
    • PpW
      ROZKŁAD JAZDY NA DZISIAJSZE HARDCORE FRIDAY BARSZCZ Z KRZESŁAMI 🎅🔥 2Koła czekają na was już od 19, a show tradycyjnie rozpoczynamy o 20 (plus świąteczna obsuwa, wiadomo) 🍻 DO ZOBACZENIA 🫡 Przeczytaj na fanpage.
    • RomanRZYMEK
      Oczywiście że Punk również zachował się słabo i nieprofesjonalnie, ale na backstage’u. Odróżnijmy te 2 kwestie, bo to jest podstawa by dalej prowadzić dyskusję. Punk jako Phill za kulisami - tu ciężko mi go nazywać profesjonalistą bo nie wiem co się działo za kulisami. CM PUNK jako postać, wrestler, storyteller to profesjonalista pełną gębą. W moim poście nigdzie nie napisałem, że Punk był w tym święty. Zarówno Punk jak i AEW, a raczej Tony mają swoje za uszami, tylko że z reguły jest tak, że ludzie staną zawsze po którejś ze stron i tutaj „znowu” Punk prześlizgnie się i raczej nie będzie miał z tego żadnych konsekwencji, bo to nie Punk, a AEW wyszło z ideą NDA w stronę Nemetha. Zresztą i tak najbardziej zagorzali fani AEW dalej będą myśleć, że wszystkiemu winny jest Punk. A skoro mowa o nieprofesjonalizmie, to zobacz sobie jak nieprofesjonalizm może być katalizatorem do całego gowna i zamieszania.    Świetny segment, który uruchomił efekt domina. Page, który w porównaniu do Punka na polu osiągnięć, doświadczeń czy po prostu znajomości biznesu mógłby Philowi buty czyścić, wychodzi do telewizji krajowej i gra w swoje karty. Daje shootowe promo które nie było uwzględnione w zarysie skryptu (tak, Tony tak bardzo wierzył w swoje „gwiazdy”, że dał im wolna rękę , jeśli chodzi o speeche. Niestety na przykładzie Page, czy kilku innych speechów dochodzimy do wniosku, że jednak lepiej gdyby ten skrypt był, bo nie każdy jest tak świadomy i doświadczony, by wykorzystać ten przywilej na poczet pracy dla firmy czytaj dla AEW). To dopiero jest nieprofesjonalizm pełną gębą. Hardkorowce AEW plują na Punka, ale zapominają, że odstawiając charakter Phila na bok, Punk był w chuj wartością dodatnia w AEW. Czy to pod kontem postaci -dalej uważam że był największą gwiazdą jaka była w AEW, czy to pod kontem po prostu znajomości biznesu - Punk wie jak zaciekawić widza i w tym wszystkim już pomijając kwestie backstage’owe patrząc pod kontem czysto postaci jest to profesjonalista pełną gębą który generuje swoja postacią przychody. A to powinno być dla AEW w tej chwili najważniejsze. 
    • MattDevitto
      Nie stoję po żadnej ze stron (ba, obie strony mam gdzieś), ale w całej tej sytuacji każdy wypadł słabo - w tym też Punk. AEW i Khan dużo na tym wszystkim stracili, ale pamiętajmy, że Punk ponownie pokazał swoje gorsze oblicze. Odnalazł się w WWE, ale to nie zmienia faktu, że dalej mimo upływu lat nie wie co to profesjonalizm i ,,dał ciała'' podczas swojej przygody w AEW, gdzie przecież mocno na niego liczono. W tej historii obie strony mają swoje za uszami.
  • Dodaj nową pozycję...