Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

EWF HD „Apartheid”

27.09.2015 - Johannesburg, RPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytane.

Dobry pomysł z podziałem na dwie gale (btw. segmencie po gali jest błąd bo pisze "ale nie wiemy dokładnie ile czasu upłynęło od zakończenia Wrestlepaloozy"). Dzięki podziałowi można się na apartheidzie nieco otrzaskać z tym klimatem EWF tamtych lat. Wciągnąć się w 100% nie da, bo do tego przydałby się porządny recap co się działo przed. Ja już nie pamiętam kto tam od kogo i jak przejmował władzę w EWF. Może po majówce przysiądę jednak do próby postawienia LLMa, który byłby nakarmiony wszystkimi galami EWF (a nawet galami HVW czy starymi PCW). Może taki LLM napisze szybko sensowny rys historyczny i bio każdej z postaci.

Wracając do gali to fajnie, że były wątki (jak ten Nas'a) które przewijały się przez całą galę. Humoru chyba dostarczał głównie Szakal (... Szakal – Włączam kurwa tryb turbo.... XD) i trochę Bidam oraz zdecydowanie Weronika Passent.

Main event nie rozczarował, a myślałem, że będzie dość nudny. Dawno nie czytałem walk i się zastanawiałem na ile one mają sens. W sensie odtworzenia ich w normalnym świecie. Czasem kombinacje są dość dziwne... Zauważyłem powtarzanie schematu Legsweep + Irish Whip (egzekwuje Legsweep! Chwilę później Irish Whipem). Co raczej nie ma sensu. Wpierw podcięcie, a później whip o liny :D  Przynajmniej wiem, że ta walka to nie AI :D

EWF trochę przewidziało uwolnienie Walusia, chociaż powątpiewałbym, że jest on na tyle ważny dla białych farmerów aby jeden z nich oznajmił:

Pierwszy mężczyzna – Polski? Język Janusza Walusia? Musimy mu pomóc.

Trochę naciągane.

Wyniki gali ciężko ocenić, bo nawet nie pamiętam kto wtedy napisał RPy i jaka była ich jakość. Swój przeczytałem, był ekstremalnie Szakalowy, aż żenująco się czułem śmiejąc się z własnoręcznie napisanych żartów.

Do Wrestlepaloozy zbiorę się po majówce pewnie :)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 927
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• PercAngle
    PercAngle

W 2015 roku czytałem EWF dosyć pobieżnie – nie wątpię, że da się dopierdolić jeszcze mocniej i jeszcze lepiej, ale jak dla mnie "Apartheid" to jest twór esencjonalny dla tej znamienitej federacji. Wró

• Dawniej zarwałbym dla tej gali nockę, dzisiaj już nie. Spać trzeba. Oczy już nie te, a i kręgosłup potrafi okrutnie się zemścić po takiej, nazbyt wytężonej, lekturze. Bieda, panie. Starość nie ra

• Do lektury musiałem podejść kilkukrotnie, a i tak nie pamiętam genezy większości zdarzeń czy drugoplanowych postaci.  Ale trzeba przyznać, że udało się zachować poziom w segmentach i walkach, a t

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Przemk0 napisał(a):

ale nie wiemy dokładnie ile czasu upłynęło od zakończenia Wrestlepaloozy

Pewnie był pisany, gdy gala była jeszcze Wrestlepaloozą, a nie Apartheidem. Umknęło mi. Poprawię.

Dawno nie czytałem walk i się zastanawiałem na ile one mają sens. W sensie odtworzenia ich w normalnym świecie

Czasem też mnie to ciekawi.

EWF trochę przewidziało uwolnienie Walusia, chociaż powątpiewałbym, że jest on na tyle ważny dla białych farmerów aby jeden z nich oznajmił

W 2015 Waluś był niszowym tematem stadionowym i skrajnej prawicy. Nawet nie sądziłem, że go kiedyś uwolnią. Segmenty nie mają nic wspólnego ze współczesnym wzrostem popularności w pewnych kręgach. Również podejrzewam, że farmerzy mogą nie kojarzyć Walusia z imienia i nazwiska. Pewnie prawdopodobieństwo realności tego segmentu by wzrosło jakby Nas najpierw powiedział, że pochodzi z kraju zabójcy Chrisa Haniego.

Podpis.png

Opublikowano

Myślę, że ciekawym urozmaiceniem byłoby przedstawienie gal w formie mówionej. Można to zrobić za pomocą narzędzi AI jak np Grok Voice. Najnowszy update Grok API daje możliwość dostrajania głosów i w ten sposób każdy komentator, narracja wydarzeń, itd mogłaby mieć swój unikalny głos.

Spoiler

Takie rozwiązanie mogłoby również otworzyć drogę do np publikacji na YouTube dla szerszej ilości odbiorców.

Opublikowano
  • Autor

Aż się boję jak długo by taka audio-gala trwała... :) 

Podpis.png

Opublikowano

Od razu wizualizację zrobić. 

Opublikowano

Zaraz będziecie chcieli aby zamiast "Kiedy gala?" można było by napisać "Wygeneruj następną Wrestlepaloozę i daj mi pas na niej" 

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Przemk0 napisał(a):

Zaraz będziecie chcieli aby zamiast "Kiedy gala?" można było by napisać "Wygeneruj następną Wrestlepaloozę i daj mi pas na niej" 

Zastosowanie AI do innej formy przekazu nie ma akurat z tym nic wspólnego. To jak książka w papierze i audiobooki. Były wyżej dyskusje na temat, że ciężko jest niektórym czasami przebrnąć przez tony tekstu, także alternatywa w postaci słuchania nowych i archiwalnych wydarzeń w samochodzie np to jakieś wyjście. 

Opublikowano

Na próbę zawsze można spróbować czegoś nowego - jeśli byłoby długie to przecież zawsze istnieje możliwość wrzucenia czegoś w częściach:icon_wink:

perr.jpg.41cb983493c2258e59a100a019833104.jpg

Opublikowano
5 hours ago, Vaclav said:

Od razu wizualizację zrobić. 

To jak już wizualizacja, to może założyć organizacje IRL i robić gale? 

:rko: