Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Raw 07.01.2008

Biggmac

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  21.03.2007
  • Status:  Offline

Backstage: Do gabinetu GM wchodzi Jonathan Coachman.

SCSA: Czego tu?

Coach: Stone...to jest Mr. General Menager.

SCSA: CO?!

Coach: Nie było mnie jakiś czas. Wraca. I co zastaje?

SCSA: Nie wiem. Świetne show?

Coach: Nie. Burdel.

SCSA: Co?!

Coach: Tak. Zawodnicy sami ustalają sobie walki, na Royal Rumble może dojść do sytuacji w której jeden zawodnik będzie dzierżył dwa najważniejsze pasy federacji, a pan nic! Ostrzegam, niedługo to jest za tydzień na RAW wraca Chairman.

Coach: Tak, panie Austin. On zaprowadzi porządek.

SCSA: Słuchaj Coach.(wstaje i podchodzi do niego) Póki co JA, jestem GM i wątpie że Vinnie chce to zmienić.

Coach: Ale..

Coach: Na...najwyższy czas żeby zaprowadzić porządek z Evolution-X i z Big Bad Bastards.

SCSA(wracając na miejsce): To już załatwione.

Coach: Tak?

SCSA: Taa...Podaj mi browar.

Coach: Cco?

SCSA: Nie(parodiując przerażony głos Coacha) "cco" tylko "Co?!" jak już. Daj mi z lodówy piwo.

Coach(podając SCSA puszke): Więc...więc jak to będzie?

SCSA: Dobrze będzie, Coach. Dzisiaj Kane dostanie ostatnie zadanie. Wygra to ma mecz z Ortonem. Przegra nie ma.

Coach: No, a jeśli pokona też Ortona?

SCSA: Ma mecz i pas WWE Championship z Triple H na Royal Rumble. Jeśli spytasz mnie co jeśli pokona Huntera...(uśmiecha się nieładnie)

Coach: Okay, okay wiem przecież. Tylko...jakie będzie jego dzisiejsze zadanie?

SCSA(rozpiera się w fotelu): Nie moge Ci powiedzieć ale będzie to pojedynek godny każdego PPV.

Match#1 Attitude Championship No.1 Contender.

Matt Hardy vs Jimmy Wang Yang vs D. H. Smith vs Val Venis(with Beth Phoenix)

Końcówka: Val Venis wykonuje fisherman suplex na Jimmym, potem szybkie reverse ddt na Smith'ie i wymiana ciosów z Mattem. Ten próbuje belly to belly, Valbowski wyrywa się, irish whip i russian legsweep. Pin 1...2..kick out. Val wchodzi na top rope i niespodziewanie spada z niej otrzymując dropkick od rednecka! Jimmy krzyczy radośnie, obraca się i przyjmuje potężny chlothesline od D. H. Młody zawodnik aplikuje mu Bulldog Bomb pinuje 1...2..kick out więc zakłada Bulldog Clutch. Jimmy nie może się uwolnić chce tapować ale Smitha z ringu ściąga Venis, zaraz potem rzuca nim whip'uje go w schody. Yang powoli się podnosi, dopada do niego Hardy i aplikuje niespodziewanie sitout crucifix bomb. Pin 1...2...shoulder up w ostatnim momencie. Hardy szykuje się do Twist of Fate, pojawia się jednak Venis i schodzi do pinu wykonując fisherman suplex 1...2...kick out. Venis Flytrap! Matt będzie tapował? Nie! Na obu spada Wang Yang z moonsault! Wchodzi D.H. Smith i zgarnia superkick! Yang dobija członka Evo-X corkcscrew 450 splash'em pin 1...2...ściąga go Venis który w czasie skoku Azjaty powalił Matta piledriverem a teraz zakłada po raz drugi Venis Flytrap! Redneck tapuje mamy więc nowego contendera do pasa Attitude! Nie wiemy jeszcze kiedy, ale wiemy że Cody Rhodes stanie naprzeciw Vala Venisa.

Winner: Val Venis.

Backstage: Korytarzem idzie Lance Cade i Trevor Murdoch.

Lance: Ahh zaraz walka. Nie moge się już doczekać, a Ty stary?

Trevor: Ta....

Lance: No co jest z Tobą? Nie cieszysz się?

Trevor: Jak myśle że znowu coś zepsujesz, to mnie bierze...

Lance: Przecież byliśmy na piwku, wszystko sobie wytłumaczyliśmy, nie?

Trevor: Tak, tak.

Lance: Postawiłem browar, postawiłem dziewczyny a Ty nadal stroisz fochy?

Trevor: Nie. Po prostu pokaż dziś dobry wrestling, okay?

Lance: Pewnie że pokaże!

Trevor: Stone Cold obiecał mi że jak wygramy to zmierzymy się z kimś o title shota. Kumasz? Odzyskamy nasze tytuły!

Lance: Super!

Trevor: Musimy dzisiaj wygrać i gitara gra!

Lance: Obiecuje że dam z siebie wszystko!

Trevor: Trzymam Cię za słowo. Chodźmy!

Match#2 Lance Cade & Trevor Murdoch vs Robbie & Rory McAllister

Końcówka: Trwa dominacja teamu redneck'ów. Trevor wykonuje snap ddt potem diving bulldog na Rorym, podnosi go, wykręca ręke i zmienia się z partnerem. Ten wchodzi na ring i dostarcza przeciwnikowi potężny lariat, pinuje 1...2..shoulder up. Podnosi go i dostarcza dropkick po irish whip. Znów pin 1...2...shoulder up. Cade wstaje wraz z Rorym, ten wyrywa się i zmienia z Robbie'm. Szkot unika kilku chlothesline Lance, niespodziewanie sprzedaje mu headbutt. Potem top rope leg drop i pin 1...2...przerywa Murdoch. Robbie wstaje i również jemu dostarcza potężny headbutt. Murdoch zaczyna krwawić z nosa! Robbie wraca do Cade i chce zaaplikować mu double underhook powerbomb, Cade jednak wykonuje low blow! Zauważa to sędzia i nie zważając na protesty rednecka kończy mecz! Trevor jest wściekły! Schodzi z ringu i kląc głośno schodzi do szatni. Cade chce ruszyć za nim, ale szkoccy kuzyni łapią go i serwują Scot Drop! Kolejna przegrana z winy Lance...czy Trevor zdoła to przełknąć?

Winners: Highlanders by dq

Rozpoczyna się Carlito Cabana!

Carlito: Wita wszystkich najlepszy z najlepszych Carlito! Dzisiaj zaprosiłem naprawde niespodziewanego gościa! Człowiek który sprawia więcej kłopotów niż ktokolwiek w WWE, zmora E-X, niepokorny, chamski i bezczelny Y2J-Chris Jericho!!!

Jericho nieśpiesznym krokiem wchodzi na ring i zajmuje miejsce.

Carlito: Cześć, Chris.

Y2J: Siema, Carlos.

Carlito: Jestem Carlito, nie Carlos.

Y2J: Poważnie? To aż taka różnica?

Carlito: Tak!

Y2J: Okay, niech będzie.

Carlito: A więc...jak uczucia po powrocie do federacji?

Y2J: Jak? Przyznam że od kiedy wróciłem jest znacznie ciekawiej, nie?

Carlito: Czy ja wiem...

Y2J: Fakt, Ty jako gość z Karaibów pewnie cieszysz się że w ogóle dają Ci prace, nie?

Carlito(wściekły): Jak...

Y2J: Zamknij kurwa się! Teraz mówie ja! Nazwałeś mnie "człowiekiem sprawiającym więcej kłopotów niż ktokolwiek w WWE", nie? To teraz sprawie troche kłopotów w Twoim śmiesznym show Carlos! Przyszedłem tu tylko po to by oznajmić jedno sprawe. By wyjaśnić pewną sprawe! Evolution-X! Zniszcze Was! Zniszcze i pogrzebie pamięć o Waszym żałosnym istnieniu!

Carlito(z niesmakiem): Co za typek...

Y2J(nie zwraca na niego uwagi): A pas WWE Championship będzie mój!!! Prędzej czy później będzie mój!

Rzuca mikrofonem, przewraca swój fotel i stół i zmierza do wyjścia, Carlito z wściekłością dogania do i próbuje Backstabber, jednak Chris przytrzymuje się lin potem szybko dopada leżącego i zakłada Walls of Jericho! Chwile męczy schwytanego tak przeciwnika, puszcza i schodzi.

Backstage: Maria rozmawia z Mr. Kennedym.

Maria: Hej Ken! Jesteś Intercontinental Champem a dziś zmierzysz się z...

Kennedy(przerywa jej): z Mvp! Z najdroższą gwiazdą WWE! Jak to w ogóle brzmi? Prawdziwa gwiazda jest tylko jednak i jestem nią ja!

Maria: Niebawem zbliża się Royal Rumble czy Mr. Kennedy chce wygrać a potem...

Kennedy(przerywa jej): odzyskać swój pieprzony tytuł! Tak jest! Byłem najlepszym mistrzem w historii WWE, i będe nim ponownie!

Maria: Przed Tobą długa droga do tego...całe Royal Rumble a potem konfrontacja z Triple H lub z ....

Kennedy(przerywa jej): Kanem! Jeśli ten zamaskowany psychopata dostanie w ogóle szanse na mecz o titleshot nie mówiąc już o walce o mistrzostwo! Zresztą czekam na walke z kimkolwiek! Niech będzie to Triple H, Kane, Hulk Hogan czy sam Bóg! Ja jestem Mrrrrrrrrrrr Kenneeeeeeeedy!(chwile milczy wpatrując się w Marie) Kenneeeeeeeeedy!

Match#3 IC Mr. Kennedy vs Mvp

Końcówka: Montel robi na przeciwniku sitout side powerslam. Pin 1...2...kick out. Czeka aż wstanie i boleśnie kopie go w plecy. Ken zwija się z bólu a Mvp zakłada headlock. Kenowi udaje się wyrwać wstaje i wsadza przeciwnikowi palec w oko. Mvp schyla się a Kennedy wykorzystuje robiąc ddt. Pin 1...2..kick out. Podnosi Portera zakręca nim i dostarcza mu inverted russian legsweep. Znów pinuje 1...2...kick out. Obaj wstają, Mvp aplikuje overhead belly to belly suplex a potem ustawia Kena do Playmaker, Ken jednak nie daje się i robi back drop. Wchodzi na top rope i szykuje się do Kenton Bomb, zauważa jednak że Mvp wstał więc zeskakuje z lin i sprzedaje przeciwnikowi potężny chlothesline. Czeka aż wstanie chwyta go na barki i sprzedaje Green Bay Plunge! Nie pinuje wchodzi na top rope i trafia Kenton Bomb! Liczy 1...2....3! Mistrz Interkontynentalny czysto pokonuje jednego z teamowych mistrzów! Mr. Kennedy chwyta pas i z nieukrywaną satysfakcją udaje się do szatni.

Winner: Mr. Kennedy.

Backstage: Szatnia E-X obecny cały zespół.

Triple H: Nie ma co się obijać czas najwyższy na Main Event.

Hbk: Chyba masz racje. Trzeba przedstawić wszystkim ostatnie zadanie Kane.

Orton: A jeśli wygra...zobaczy na co stać Legend Killera.

Bez pukania do szatni wchodzi Jonathan Coachman.

Coach: Cześć, panowie.

Triple H: A ty tu czego Coachman?

Coach: Macie gościa.

Kane(wchodząc za Coachem): Cześć panienki. Jak leci?

Orton: Kane...sukinsynu...czego?

Kane: Zgadnij.

Hbk(podchodzi do Kane i patrzy mu prosto w twarz): Ja, Kane.

Kane: Co?

Hbk: Jestem Twoim ostatnim zadaniem.

Coach: Poważnie?

SCSA(pojawia się niespodziewanie): Tylko nie posikaj się Jonathan. Mówiłem Ci że dzisiejszy Main Event będzie godny każdego PPV.

Kane: I jeśli wygram...?

SCSA: To masz tę pieprzona walke przeciw Ortonowi. Ale jeśli przegrasz nie próbuj w ogóle myśleć o WWE Championship.

Kane: Zgoda.

Hbk: Więc lepiej zacznij zapominać, Kane.

Kane: Jeszcze nie Shawn. Lepiej Ty(wskazuje Ortona) zapomnij o swojej szansie.

Orton: Wiesz...wątpie że Legendary Heartbreak Kid Cię nie powstrzyma...ale gdyby...nie moge się doczekać tej walki.

Kane(śmieje się): A więc chodźmy Evolution-X. Czas się sprawdzić!

Match#4 WHC Kane vs Hbk

Dookoła ringu jest cała ekipa Evolution-X, Jonathan Coachman i Stone Cold Steve Austin.

Końcówka: Kane nie trafia chlotheslinem, kiedy się obraca Hbk próbuje Sweet Chin Music, BRM chwyta jednak jego noge. Shawn robi więc enzuguri, Kane zatacza się, Hbk sprzedaje mu kilka backhand chops, potem swinging neckbreaker i wejście na top rope. Kane zgarnia diving elbow drop, pin 1...2...kick out. Obaj zawodnicy wstają i mierzą się wzrokiem, Kane niespodziewanie powala przeciwnika big bootem. Schodzi do pinu 1...2..kick out. Znów obaj są na nogach...Stone Cold miał racje to naprawdę pojedynek godny każdego PPV! Ścierają się, Kane próbuje side slam, Hbk jednak nie daje się, robi inverted atomic drop a potem zakłada figure four leglock. Kane szarpie się w submissionie, w końcu chwyta się lin. Widać że noga go boli, Shawn wykorzystuje to kopiąc w nią kilkakrotnie a potem powalając BRM springboard moonsault. Pin 1...2...kick out. Hearbreak Kid zaczyna tauntować w narożniku, sygnalizując że chce zakończyć walke. Kane wstaje, Hbk podbiega do niego i nadziewa się na chokeslam! Kane wskazuje Triple H, potem powoli schodzi do pinu 1...2.... shoulder up!!! Niemożliwe Hbk wybija z chokeslam! Evo-X zanosi się śmiechem, Kane z niedowierzaniem wstaje. Podnosi Hbk i wykonuje irish whip, chlothesline...nie Sweet Chin Music! Big Red Machine pada na ring! Hbk uśmiecha się do członków swojej stajni i pada na Kane. Sędzia liczy 1....2...shoulder up!!! Co za mecz! Hbk wstaje i z niedowierzaniem wiesza się na linach, rozmawiając z Hunterem. Wtem Kane wstaje w swoim stylu. Triple próbuje ostrzec przyjaciela, ten obraca się...ręka Bastarda zaciska się na jego gardle a potem wykonuje monstrualny chokeslam! Pin 1....2.....3! Big Bad Bastard Kane powoli wstaje wskazuje na pas HHH potem na swoje biodra. Na ring wchodzi SCSA z mikrofonem.

SCSA: Panie i panowie po dzisiejszej gali moge powiedzieć Wam jedno: za tydzień zobaczymy walke World Heavyweight Champa Kane z Legend Killerem Randy Ortonem! Zwycięzca zmierzy się z WWE Champem Triple H na Royal Rumble!(cheer) Kane chcesz coś powiedzieć?

Kane: Kto nie jest z nami jest przeciwko nam....i jak mawia Thorn....Big Red Machine wanna blood....(podchodzi do lin i patrzy w oczy przeciwników) I am Born to Be(bierze mikrofon od SCSA i wchodzi na top rope) Big Bad BASTARD!!!

Winner: Kane.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  25.09.2004
  • Urządzenie:  Android

RAW udany, tylko jakoś nie czuć że są prowadzone jakies inne feudy poza BBB - EX. Cade i Murdoch mają sprzeczke, Kennedy narzeka a Chris Jericho poza świetnym wystepem w programie Carlito wykażal się nie konsekwencją w eliminowaniu E-X nie interweinując w matchu, podobnie BBB - co to za zgrana grupa, która pozostawia swego członka na terytorium wroga(pomijając fakt, że ów członek roznioslby sam tak z 90% rosteru RAW)?

• Dołączył/a:  19.05.2005

No i troche szkoda, ze HBK przegrał czysto. W Main Evencie gali mogłoby dojśc do jakiejś interwecji E-X lub Bastardów. Brakowało mi właśnie zamieszania z ich udziałem. Albo przynajmniej pod nieobencośc ekipy Bastardów Orton i Triple H mogliby po walce zaatakowac Kane'a.

Bardzo dobry segment z Carlito i Jericho.

Przydałby się też jeszcze jeden feud, np z Kennedym.

Ogólnie gala udana, choc bardziej podobała mi się ta sprzed tygodnia.

• Dołączył/a:  13.04.2005
  • Urządzenie:  Windows

Y2J jest niefajny:P ale heel to heel:) tez jestem zaskoczony ze nie bylo interwencji nikogo w Main Evencie, ale to moze byc cisza przed burzą:) Val pretendentem, moja sugestia:) no i fajny storyline z trevorem i lance'm:P

• Dołączył/a:  13.08.2007

Gala jak zawsze trzyma poziom :P brakowało mi tylko Edge'a i jego tekstów :P