Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE WrestleMania 42

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 393
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Na RAW dostaliśmy potwierdzenie walki, o której pisałem gdzieś wyżej.

Logan Paul, Austin Theory & IShowSpeed vs. The Usos & LA Knight:

WM42_6ManTag_MM_16x9_Date.jpg

No cóż, któryś z celebrytów do walki na WM musiał się załapać postawiono na tego najmłodszego i pewnie najzwinniejszego. Może pokaże coś ekstra, a może nie. Walka z cyklu najmniej mnie interesuje z całej gali.

Do walki o pas IC został dodany Rey Mysterio:

WM42_IC_6ManLadder_Tron_16x9_date.jpg

Tak mi właśnie coś brakowało jednej osoby do kompletu, że będzie to Rey akurat się nie spodziewałem. 51-letni zawodnik świeżo po wyleczonej kontuzji wrzucony do takiej walki? Cóż, najwidoczniej WWE wie, co robi. Zgarnia tytuł, a później kolejna rywalizacja Tata vs. Syn? Kto tam ich wie.

Walka Finn vs. Dom to teraz walka Demon vs. Dominik:

WM42_DemonFinnDom_Tron_16x9_date.jpg

Fani dostali to czego tak bardzo chcieli. Nie bardzo jest co dodawać. W takim wypadku szanse na wygraną Dominika znacząco spadły.

WeAreSoBack.png

Podział na dni znany. Tak jak słusznie się domyślała część osób dwa inne motywy były sygnałem:

HFTpKlrXcAAeWwJ?format=jpg&name=large

HFTpKmAakAA0MTY?format=jpg&name=large

Pozostaje czekać na dodanie ostatniej walki.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   1 452
  • Styl:  Ciemny

Gdyby wyrzucić pewne rzeczy (jakieś Speedy i inne zapychacze) i zrobić z tego jedną noc z powiedzmy 8/9 pojedynkami to byłby potencjał na coś naprawdę dobrego:D

• Lubię to 1

...

30 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Gdyby wyrzucić pewne rzeczy (jakieś Speedy i inne zapychacze) i zrobić z tego jedną noc z powiedzmy 8/9 pojedynkami to byłby potencjał na coś naprawdę dobrego:D

Może i tak może i nie. Myślę, że jednodniowa WrestleMania już nie wróci.

A – Hajs.
B – I tak już są płacze, że zawodniczka X czy zawodnik X się nie załapali na galę. Przy kilku walkach mniej dopiero byłby larum. 

Cytat

Myślę, że jednodniowa WrestleMania już nie wróci.

I dobrze. Zawsze to dwa dni wrestlingu do oglądania. Jak pierwszy dzień da dupy, to drugi ma szansę to uratować. Oczywiście jak zawsze każdy ma jakieś swoje racje w tej sprawie. Zresztą chyba już kiedyś dyskutowaliśmy na forum o wyższości dwóch dni nad jednym i na odwrót.

13 pojedynków już oficjalnych z podziałem na dni. 3 walki kobiet pierwszego dnia. Drugiego tylko jedna, więc jak WWE nie dorzuci tutaj walki kobiet będę ogromnie rozczarowany. Czasu coraz mniej.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   794
  • Styl:  Ciemny

W sumie do WrestleManii został nie cały tydzień, za 4 dni AEW uraczy nas swoją galą gdzie pewnie wrestlingowo przebiją całą kartę WM i nie tylko i nawet podbudowa poszczególnych walk nie zajęła im jakoś długo bo dużo nie minęło od Revolution, a od WWE? No mamy same wtopy, kilka poszczególnych momentów, tygodniówki się oglądało dobrze do momentu aż Pat się nie zjawił i nie wybiło szambo, czy podobała mi się tegoroczna RTWM? Nie, średnio mi to siadło ale i tak o wiele lepiej niż to co mieliśmy w zeszłym roku, oczywiście tradycyjnie spierdolili jeden z główny programów i obawiam się że za rok znowu to zrobią, czas najwyższy skomentować kartę bo nie wiem czy w następnym tygodniu będzie mi się chciało :D 

Dzień 1. 

• Cody Rhodes (c) vs. Randy Orton (with Pat McAfee): Na tą rywalizację chyba każdy z nas czekał, każdy pokładał nadzieje że będzie to coś epickiego, nie którzy sugerowali że to właśnie Cody będzie tym złym w tym programie jednakże się tak nie stało, program rozpoczął się dość późno ale rozpoczął się dobrze, powrócił brutalny Orton który zmasakrował Cody'ego, potem Cardone dwa razy, później dostaliśmy całkiem niezły brawl między Ortonem/Cody'm... Motyw z telefonem też był całkiem fajny do moment aż nie pojawił się ten pajac z Pat McAfee z którego zrobili gwiazdę na miarę The Rocka facet nie nadaje się do tego typu programów, od zawsze będzie mi się kojarzyć z pajacowaniem przy Yeetowaniu i zdarciem ryja przy stole komentatorskim, wierzę że ten epizod będzie chwilowy i sam Orton odwróci się od tego pajaca na WM a we walce pomoże mu ktoś inny Ted Dibiase Jr. albo ktoś inny, po fali hejtu liczę że jakoś to naprawią bo próbują, co było widać na RAW gdzie Punk srogo pojechał po Pacie i niby tego nie było w skrypcie jeśli tak to widać jaką Punk ma mocną pozycje za kulisami jak może sobie pozwolić na tak ostrą wypowiedź jeśli nie było tego w planach... Kurde tak jak mi Cody nie siedzi jako mistrz i obecna jego postać, to tutaj mam nadzieje że srogo rozpierdoli tego błazna Pata na SD... Wracając do walki, nie będzie to jakaś wyjebana walka w kosmos, pewnie będą heelowe zagrywki Ortona jak sprzed parunastu lat gdzie próbował za wszelkie cenę zdobyć główny tytuł, będzie pewnie interwencja tego pajaca Pata ale finalnie to ktoś inny pomoże Ortonowi wygrać tą walkę, jeśli oni podłożą tutaj Randy'ego to ten jego turn będzie najbezsensowniejszą rzeczą od dawna jeśli chodzi o samego Ortona, program Cody/Orton szybko się nie skończy finalnie chciałbym zobaczyć ich walkę w Hell in a Cell Matchu mam nadzieje że przyklepią to na Backlash.

• Seth Rollins vs. Gunther: Walka z dupy sklejona na szybko, skończy to się powrotem Brona który zaatakuje Rollinsa i będzie DQ, po ostatnim RAW mogę stwierdzić że Heyman będzie miał dług u Gunthera i ten jednak nie dołączy do The Vision, za pewnie to coś związanego z Lesnarem, jakoś mi się to nie widzi Gunther podający Brocka na SummerSlam to będzie już srogie przegięcie, ale wątpię że sam Lesnar się na to zgodzi, Brock ma wyjebane ego i jakoś mi się nie widzi aby się zgodził na przegranie ostatniej walki, no zobaczymy... Tutaj będzie DQ niemal na 100%

• Jacob Fatu vs. Drew McIntyre Unsanctioned Match: Serio oni im dali taką stypulacje? Takie stypulacje są tylko w AEW, chyba pierwszy raz w historii WWE taka stypulacja znalazła się w karcie, Jacob na 100% to wygra bo Drew po WrestleManii rusza na odpoczynek z tego co czytałem więc wygrana Jacoba ma największy sens, ogólnie mam nadzieje że pozwolą im się wyszaleć że sprzęt zostanie użyty tak jak we walce KO/Zayna, jakieś spoty czy coś bo jeśli i tak Drew wybiera się na urlop to co im zależy? I przy okazji fani dostaną jakiś szalony pojedynek, liczę że na prawdę ta walka dowiezie i będziemy się przy niej dobrze bawić, dobrze wiemy że Drew też potrafi w takie stypulacje o Jacoba to się nie martwię bo też szalał w takich fedkach jak GCW. 

• The Vision and IShowSpeed vs. The Usos and LA Knight: W sumie zestawienie dobre, lepsze takie niż Knight by miał siedzieć na zapleczu i wgl się nie pojawić, mam nadzieje że na tym ten program się zakończy, IShowSpeed to odklejony gościu ale wiem że do walki się na pewno przygotuje to nie Travis Scott czy inny przećpany kretyn i widać że się wkręcił w to story. ważne że Usosi są zdala od głównych wydarzeń. 

• AJ Lee (c) vs. Becky Lynch: Hype na AJ jakoś opadł, nie ma to już takiego power'u jak na początku i w sumie dobrze teraz jest jak każda zawodniczka, moim zdaniem powinna się podłożyć Becky, ogólnie to zależy też czy będzie się pojawiać co tygodniówkę czy jednak idzie w part-timerski tryb, jeśli tak to najlepszą opcją będzie zwalenie tytułu na Becky bo dobrze się sprawuje przy tym tytule. 

• Stephanie Vaquer (c) vs. Liv Morgan: Wycisnęły tyle ile mogły z tego programu więcej się raczej nie da wycisnąć, mam nadzieje że walka dowiezie, tutaj wyniku nie jestem pewny bo jeśli zmieni się właścicielka pasa na SD to na RAW się nie zmieni bo wątpię że dokonają zmiany przy wszystkich pasach, zawsze było tak że jeden pas zmienia właściciela a drugi pas pozostaje przy obecnym mistrzu-mistrzyni.

• The Irresistible Forces vs Charlotte Flair and Alexa Bliss vs. Bayley and Lyra Valkyria vs. The Bella Twins: A to nie miało być tak że te pasy miały zniknąć? Niby Nochal nie jest zwolennikiem pasów TT kobiet, w sumie może i dobrze że te pasy są chociaż zawodniczki mają co robić i nie widzimy takiej Flair przy tytule kobiet, tutaj wydaje mi się że dadzą zwycięstwo Bella Twins jakiś ostatni run z pasami TT nie po to ich ściągnęli aby teraz dać im pierwszą przegraną po powrocie na WM. 

Pierwszy dzień nie zapowiada się jakoś najgorzej, ja na pewno zerknę karta nie najgorsza ale czy dowiezie? Zobaczymy ja nie liczę na jakieś cuda z całej karty oczywiście czekam na walkę Orton-Cody ale przez tego pajaca Pata to już mi lekko chęci odeszły, druga walka to Drew/Jacob bo mam nadzieje że zobaczymy tutaj konkretnie ostre starcie między tą dwójką... A reszta jest dla mnie zbędna bo dupy nie urywa. 

Dzień 2.

• CM Punk (c) vs. Roman Reigns World Heavyweight Championship Match: Niestety obstawy u buka. wskazują że Roman wygra pas, dla mnie to nie jest dobre rozwiązanie wręcz przeciwnie, jeśli on ma już kontrakt jako part-timer to zaś nie zobaczymy mistrza na RAW i nie zobaczymy pasa, no chyba że straci go szybko możliwe że planują potyczkę Rollins/Roman na SummerSlam więc nie zdziwię się jak rzeczywiście zrzuca pas z Punka i dadzą go Romanowi, co jak co ale to mistrzostwo służy Punkowi fajnie się go ogląda jako mistrza i nie chce kolejny run Romana gdzie będzie się pojawiał od czasu do czasu, no nie wiem moim zdaniem ta walka nie skończy się czysto... Kto wie może zobaczymy powrót The Rocka bo Punk wielokrotnie go zaczepiał w tym programie ale nie wiem jaki byłby w tym sens, zobaczymy ale obstawiam że Roman to ugra, co do samego programu był on na prawdę spoko, dostaliśmy brawl'e między nimi, dostaliśmy potyczki słowne gdzie nawet Roman dał sobie radę, no więcej z tego programu nie dało się wycisnąć, dostaliśmy ich program bo to był taki dream match no i się stało ;) Moim zdaniem dowieźli i nie ma o co tu się przyczepić, mogło być gorzej, Punk drugi raz z rzędu dostaje Main Event, musi na prawdę mieć plecy i być szanowany na zapleczu. 

• Oba Femi vs. Brock Lesnar: To kolejna walka na którą czekam bo chce zobaczyć wynik czy jednak Lesnar ma jaja podłożyć się w końcu komuś młodemu, jeśli na prawdę jego umowa obowiązuje do sierpnia to niech chłop podłoży się murzynkowi, Oba to utalentowany gość pierwszy raz widzę tak utalentowanego goryla który zasługuje na push nie można tego spieprzyć... Sam program na prawdę dobrze poprowadzony podoba mi się to jak obaj się wczuli w ten program, tutaj nie trzeba gadki przy mikrofonie tu wystarczy siła, zobaczymy co tu się stanie... Ogólnie nie zdziwię się jak zjawi się tu Gunther i zaatakuje Lesnara, do SummerSlam długo ale pewnie Lesnar zrobi sobie przerwę po WrestleManii. 

• Penta (c) vs. Je'Von Evans vs. Dragon Lee vs. JD McDonagh vs. Rusev vs. Rey Mysterio Six-pack ladder match for the WWE Intercontinental Championship Match: Nie no tutaj to liczę na srogie spoty nie po to dodali tutaj tyle lotników aby tego nie wykorzystać, jedyny kloc to Rusev tutaj ale reszta to skoczki i mam nadzieje że to wykorzystają do jakiś fajnych spotów, dużo się mówi że na Backlash Rey chce zakończyć karierę więc kto wie czy to nie on tutaj wygra pas IC na koniec kariery a na Backlash postawi tytuł na szali swoją karierę oczywiście innej opcji nie widzę Dominik jako ostatni przeciwnik Rey'a. 

• Sami Zayn (c) vs. Trick Williams Singles match for the WWE United States Championship: Kurde widzę jednego dnia wszystkie pasy mid-cardowe będą bronione, nie no mi się to podoba w końcu, bo w ostatnich latach czegoś takiego nie było, nie zdziwię się jak Trick to ugra i dostanie swój moment na WM, mam nadzieje że to będzie całkiem fajne starcie. 

• "The Demon" Finn Bálor vs. Dominik Mysterio: No tutaj liczę że jednak Balor wygra jako Demon ;) Dalej mam cichą nadzieje że jest szykowany do walizki, w tym roku walizkę musi wygrać jakiś face, więc mam cichą nadzieje że to będzie Balor albo Knight (ostatnia szansa) Dominik nie potrzebuje tego zwycięstwa jak być może ojca odeślę na emeryturę na Backlash, a powrót Demona to wyjątkowa okoliczność. 

• Jade Cargill (c) vs. Rhea Ripley WWE Women's Championship Match: Jeden z najgorszych programów od lat jeśli chodzi o panie, no tak nudnego gówna to ja dawno tutaj nie pamiętam, niestety Jade nie zdała testu na gwiazdę jest tragiczna pomyśleć że markowałem jej gdy przeszła do WWE a tu taki przepotężny regres, ogólnie Ripley powinna to ugrać i niech uwolni pas od Cargill. 

Drugi dzień na plus bo nie ma tylu walk pań, ja zwolennikiem kobiecego wrestlingu jakimś nie jestem max dwie walki mi starczą czy jedna na kartę dlatego dobrze że na drugi dzień nie będzie trzeba się tym katować oczywiście walka kobiet to zawsze przerwa na sranie albo sikanie :P Ogólnie całość oceniam na 4/10 jeśli chodzi o kartę, dupy nie urywa, ale też nie ma tragedii bywało gorzej, zeszłoroczna karta była o wiele nudniejsza niż ta tutaj mamy Ladder Match o pas IC, pas US'a jest broniony, mamy stypulacje Hardcore'ową u Drew'a i Fatu, na prawdę nie jest źle. 

image-3.png

Ciekawostka:

Cytat

As things stand, the two women who walked into WrestleMania 41 as World Champions will be left off the WrestleMania 42 match card.

Myślę, że finalnie Iyo się jednak załapie, ale wyjdzie pewnie w ciągu następnych dni. Margines czasowy się kończy.

Bilety:

Cytat

Updated WrestleMania ticket sales:

Night 1: 39,345

Night 2: 41,317

- WrestleTix

Według Alvareza WWE zwleka z ogłoszeniem walki Iyo vs. Asuka, bo w tle chodzi o zdrowie jednej z sióstr. Jeżeli nie będzie gotowa, to rzekomo wrzucą tam na zastępstwo Kabuki Warriors.

Cytat

Bryan Alvarez is reporting that the reason WWE hasn’t announced IYO vs. Asuka is because if Nikki Bella isn’t medically cleared to compete in the four-way at WrestleMania, Asuka & Kairi Sane will take the place of The Bellas. If Nikki gets cleared, the SKY vs. Asuka match will be booked.

- F4W Online

Średnio w to wierzę.

Są dziewczyny z The Judgment Day. Od biedy można tam dorzucić dwójkę Kiana i Giulia to chociaż mistrzyni US by się wkręciła na kartę. Nie ma potrzeby niszczenia innego pojedynku.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   408
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

5 godzin temu, Grins napisał(a):

• Seth Rollins vs. Gunther: Walka z dupy sklejona na szybko, skończy to się powrotem Brona który zaatakuje Rollinsa i będzie DQ, po ostatnim RAW mogę stwierdzić że Heyman będzie miał dług u Gunthera i ten jednak nie dołączy do The Vision, za pewnie to coś związanego z Lesnarem, jakoś mi się to nie widzi Gunther podający Brocka na SummerSlam to będzie już srogie przegięcie, ale wątpię że sam Lesnar się na to zgodzi, Brock ma wyjebane ego i jakoś mi się nie widzi aby się zgodził na przegranie ostatniej walki, no zobaczymy... Tutaj będzie DQ niemal na 100%

WM to nie tygodniówka, żeby skończyło się tutaj DQ ;) Może jeszcze gdyby był tu jakiś pas to daliby jednemu wygraną, nie zmieniając jednocześnie mistrza. A tak ta walka będzie mieć rozstrzygnięcie. Najpewniej kretyńskie, ale jednak :P Nie zdziwi mnie, jak dostaniemy w tym programie więcej niż jedną walkę. Na WM Rollins wygra, a na innym PLE będzie jakiś No DQ Match i tam np. Gunther wygra dzięki interwencji wracającego Breakkera lub Vision, które może być przychylne Austriakowi. ;)

5 godzin temu, Grins napisał(a):

Jacob Fatu vs. Drew McIntyre Unsanctioned Match: Serio oni im dali taką stypulacje? Takie stypulacje są tylko w AEW, chyba pierwszy raz w historii WWE taka stypulacja znalazła się w karcie, Jacob na 100% to wygra bo Drew po WrestleManii rusza na odpoczynek z tego co czytałem więc wygrana Jacoba ma największy sens, ogólnie mam nadzieje że pozwolą im się wyszaleć że sprzęt zostanie użyty tak jak we walce KO/Zayna, jakieś spoty czy coś bo jeśli i tak Drew wybiera się na urlop to co im zależy? I przy okazji fani dostaną jakiś szalony pojedynek, liczę że na prawdę ta walka dowiezie i będziemy się przy niej dobrze bawić, dobrze wiemy że Drew też potrafi w takie stypulacje o Jacoba to się nie martwię bo też szalał w takich fedkach jak GCW.

Sam sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie ;) Skoro Drew ma się udać na przerwę po WM to Unsanctioned Match wydaje się być idealnym gimmickiem pod taki scenariusz. Ten gimmick niejako daje przyzwolenie na chore akcje (w WWE będzie to kilka ciosów krzesłami i jeden złamany stół :P ) i "zrobienie krzywdy" rywalowi, więc niemal na pewno skończy się to jakimś mocnym (oczywiście w domyśle WWE) bumpem, Fatu wygra, a nieprzytomny McIntyre opuści arenę

Cena.jpg