Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWC SHOW #24

Elliott

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na ring wchodzi Eric Bischoff by ogłosić wyniki głosowania widzów na general managera WWC. Bischoff zaznaczył, że nowy GM'em obejmie "władze" nad galami WWC dopiero od przyszłego tygodnia. Czas na ogłoszenie zwycięzcy! 50% głosów otrzymał Paul Heyman i to on będzie nowym Gm'em. Heyman wychodzi na ring by podziękować wszystkim, ktorzy oddali głosy. Heyman powiedział, że nastaje nowa, lepsza era dla WWC.

Styles: Witam wszystkich! Ze mną dziś jest już JBL, który też chciał być GM'em, ale przegrał...

JBL: Nie chciałem być, poprostu chciałem pokazać Vampiro gdzie jego miejsce!

Styles: Tak, dobrze... udało ci się to...

JBL: Dziękuje, że się ze mną zgadzasz. Chciałbym też powiedzieć, że Heyman zniszczy naszą federację!

Styles: A już teraz powrót Monty Browna, który był na krótkim urlopie.

Match: Monty Brown vs Harry Smith (w/Teddy Hart)

Końcówka: Walka, o której Harry Smith będzie chciał szybko zapomnieć. Tylko z początku stawiał opór faworytowi - Monty Brownowi. The Alpha Male po krótkim znęcaniu się nad rywalem zakończył mecz Pouuuuunce'em, a Teddy Hart przyglądał się bezradnie z boku.

Winner: Monty Brown

Po walce Monty zszedł z ringu, a Teddy Hart podbiegł do leżącego Smitha. Brown wziął krzesło i powrócił na ring. Chciał uderzyć Smith, ale Hart chciał powstrzymać Browna. The Alpha Male'owi nie spodobało się zachowanie Harta i to go uderzył krzesłem. Brown wziął mikrofon i powiedział, że pokona cały roster WWC! Po czym opuścił ring.

Wywiad z Carlito, który mówi, że teraz gdy nie ma już pasa Attitude, który jego zdaniem był dla niego kulą u nogi, może wreszcie ruszyć po pas Heavyweight. Nagle pojawia się MVP, który mówi, że on też chce zdobyć ten pas i Carlito najpierw musi zmierzyć się z nim. Carlito zgadza się i walka pomiędzy nimi odbędzie się już za tydzień.

Match: Vampiro vs Ron Killings

Końcówka: Killings ma moment przewagi. Chciał wykonać Flying Head Scissors, ale Vampiro się odsunął i oberwało się stojącemu blisko sędziemu. The Truth odrazu wyszedł z ringu i sięgnął po krzesło. Zaatkował nim kilkakrotnie Vampiro, wyrzucił krzesło i zaczął "budzić" sędziego. Vampiro w tym czasie zebrał całą siłę i wstał, a gdy sędzia był gotowy do prowadzenia walki Killings się odwrócił i natychmiast dostał Nail in the Coffin, po czym Vampiro spinował Killingsa.

Winner: Vampiro

Po walce na arenie pojawia się Elijah Burke w towarzystwie Ruckusa i Sabiana. Burke mówi, że gdy Killings przegrywał to winnił za to właśnie nich. Teraz nie ma już na kogo zrzucić winy. Burke dodał, że za to jak z nimi postąpił spotka go kara i sam przekona się jak to jest być traktowany jak śmieć. Killings ze strachem w oczach uciekł na trybuny.

Wywiad z Helmsem, który przypomina, że na gali numer 21 mnie wygrał walki 3-way, ponieważ El Generico spinował Harta. Helms przypomniał, że jeszcze tego nie zapomniał i ma zamiar spotkać się na ringu z Hartem w walce 1 na 1. Czeka tylko na decyzję Heymana, który ma ją podjąć w przyszłym tygodniu.

Homicide vs Jack Evans

Końcówka: Jack Evans po dłuższej przewadze wykonywał 450 splash, ale jego rywal zdołał się odsunąć. Obaj szybko wstaneli. Homicide wykonuje Neckbreaker i próbuje założyć STF, ale Evans szybko sięga linek i odrazu rzuca się do ataku. Seria ciosów, zakończona Huracanraną powaliła Latynosa. Evans wchodzi na narożnik, by wykonać swego finishera, ale wtedy zaczyna grać theme Sheltona Benjamina, który wraz z Dusty Rhodes'em, już biegł na ring. Shelton zepchnął Evansa z narożnika i sędzia musiał przerwać walkę.

Winner: Jack Evans by DQ

Shelton wyrzuca Homicide i zaczyna kopać Evansa, a Rhodes się przygląda. Homicide wraca na ring z krzesłem w ręku. Shelton i Rhodes odsuwają się. Homicide patrzy na nich, aż w końcu zaczyna okładać Evansa. Benjamin przyłancza się i zaczyna go kopać. Rhodes przybił piątkę z Homicidem i całą trójką razem opuścili ring.

Styles: No to drużyna Rhodesa rośnie w siłę...

JBL: Tak, cieszy mnie to. Nareszczie Shelton będzie miał jakieś wsparcie i sięgnie po pas WWC!

Styles: Chyba jak sobie sam go stworzy! Przecież już miał szansę, którą zmarnował.

JBL: Nie zgodzę się, ponieważ... yyy.. chyba już nie mam czasu, bo zaczyna się main event!

Styles: Nie, nie. Masz jeszcze troche czasu.

JBL: Dobra... Nie zgodzę się, że Shelton zmarnował szansę, ponieważ się nie zgadzam! Zadowolony?

Krótka informacja - czwórka zamaskowanych wrestlerów przyjęła wyzwanie Johnny'ego Jetera i w przyszłym tygodniu odbędzie się walka Delirious & El Generico & Jigsaw & Excalibur vs Johnny Jeter & Gregory Helms & MVP & Nick Gage.

WWC Heavyweight Title Match: Roderick Strong © vs CM Punk

Końcówka: Po początkowej przewadze Stronga, teraz jego rywal ma przewagę. CM Punk wykonuje Punk-Handle Piledriver i zakłada Sharpshootera. Nagle na arenie pojawił się Shelton Benjamin z Rhodes'em, a CM Punk przerwał swój submission move i podszedł do linek, by powiedzieć coś Benjaminowi. Strong chciał to wykorzystać i podbiegł do Punka, ale ten szybko się zorientował i wykonał unik i zaczął robić GTS. Strong zdołał jednak uciec z barków przeciwnika i sam wykonał clothesline. Obaj wrestlerzy leżą, a gdy sędzia odlicza już do ośmiu wtedy się podnoszą. CM Punk łapie za głowę Stronga i ciągnie do narożnika. Sadza go na narożnik i sam na niego wchodzi, by wykonać Pepsi Plunge. Jednak Strong zdołał skotrować i wykonał Powerbomb. Zaraz potem spinował CM Punka i obronił pas mistrzowski.

Winner: Roderick Strong

Shelton Benjamin ruszył w stronę wyjścia i pokazywał, że to jemu należy się pas i chce kolejnej szansy. Strong nie zwracał na niego uwagi i tylko świętował swe zwycięstwo. To wszystko na dziś.

Zapraszam do komentowania!

https://forum.wrestling.pl/topic/8032-wwc-show-24/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajowo :D Czekam na więcej :P
https://forum.wrestling.pl/topic/8032-wwc-show-24/#findComment-74392

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Miło że kolejna odsłona twego diary się pojawiła. Przybyło ostatnio kilka innych, ale ja czekałem na WWC właśnie. Nie będzię pochwał i oklasków, bo to poziom do którego przyzwyczaiłeś wszystkich czytelników, ciekawiej pewnie będzie od kolejnej gali, gdy Heyman obejmie władże. A ten main even to zepsuł mi i tak nienajlepszy humor :/
https://forum.wrestling.pl/topic/8032-wwc-show-24/#findComment-74393

Noo długo czekałem na kolejny show :D

Punk przegrywa....niestety...licze na jego zemste na Strongu i Sheltonie.

Aaa i ciekawie meczyk zamaskowanych przeciwko team Jeter się zapowiada.

https://forum.wrestling.pl/topic/8032-wwc-show-24/#findComment-74398

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Może kogoś zainteresuje
    • Jeffrey Nero
    • MattDevitto
      Myślę, że w tej kwestii możemy mieć obaj rację, bo wydaje mi się, iż taki sukces to jednak kilka czynników. Uważam, że praktycznie w 2025 r. sam dobry booking nie wystarczy. Budowanie postaci czy fajne historie mogą pomóc, ale jak nie masz nazwisk to nic to na dłuższą metę nie da, zwłaszcza jeśli rywalizujesz z fedką, która od dekad budowała swoje imperium. Można dzisiaj narzekać na Vince'a, ale przez lata robił robotę, która dzisiaj się spłaca. WWE to marka przy której AEW działające od kilku lat niezmiennie pozostaje w tyle. Nie zmieni się to w najbliższym czasie nawet gdyby za kilka miesięcy produkt był znacznie lepszy - do tego potrzeba czasu, długich lat. Taki Reigns czy Cena (nie do wyciągnięcia) to byłby solidny zastrzyk nowych fanów. Ci nie patrzą na to jak wyglądają całe tygodniówki czy gale, ale podążają za swoim idolem. Przykład w tej materii to nie kto inny jak Punk. Ludzie włączali dla niego AEW tak jak dzisiaj odpalają gale WWE. U Huntera też nie wszystko gra (poziom niektórych PLE), ale jednak taki Reigns czy Punk przyciągają. AEW potrzebuje czasu na zbudowanie swoich herosów, ale tego za bardzo nie ma, bo każdy wymaga rezultatów na już. Pamiętamy przypadek TNA, które szybko rzuciło się wraz z Hoganem na głęboką wodę, a przecież wtedy roster WWE był jeszcze bardziej wypchany gwiazdami niż ten obecny.
    • Nialler
      Dopóki nie zrobią konkretnego Draftu niedługo po przejściu na tego Netflixa to jestem za. Pod warunkiem, że po drafcie będzie surowo przestrzegany i zawodnicy nie będą sobie skakać "bo tak", ale to pewnie marzenie ściętej głowy.
    • PpW
      GABRIEL QUEEN VS GUSTAV GRYFFIN, O MISTRZOWSKIE ZŁOTO NA GRUBEJ PRZESADZIE 🧠🔥 Fanatycy, oto pierwsza zapowiedź na pierwszy Ewenement w 2025, i to jaka 🤩 Na Barszczu z Krzesłami, Gabryś wygrał Fatal 4-Way Match o Tajemniczy Prezent, od samego Świętego Bieśka 🎁 Prezentem okazał się być kontrakt o walkę o tytuł mistrzowski PpW na Grubej Przesadzie, a na tej samej gali doszło do konfrontacji, w której to nasz Złoty Chłopiec no... fizycznie podważył cnotę Gustava G 👍 Czy rok 2025 PpW rozpocznie z nowym mistrzem? WBIJAJ NA GRUBĄ PRZESADĘ TO SIĘ DOWIESZ 🔥🔥🔥 2 PULA BILETÓW NA PpW: GRUBA PRZESADA RUSZA JUŻ JUTRO (BO 1 JAK COŚ TO JUŻ POSZŁA) 🎟 Przeczytaj na fanpage.
  • Dodaj nową pozycję...