Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

AWF - Pierwszy Kontakt!

The Sickman

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witamy na pierwszej Gali AWF!! Miejmy nadzieje że będziemy mieli dobry start! Teraz posłuchajmy co ma do powiedzenia nasz Chairman Mr. X

„Witam każdego na dzisiejszej gali nowej federacji AWF! Na pewno nie będziecie się nudzić! Mamy takich wrestlerów że nuda odchodzi na drugi plan. Dzisiaj po raz pierwszy te pasy – pokazuje na stoły na których leżą pasy – trafią do swoich właścicieli! Chcecie wiedzieć jakie walki będą dzisiaj?? Ok. niech będzie spoiler! Dzisiaj o pas AWF będzie walczyć 6 osób! Samoa Joe, Ruckus, John Morrisom, CM Punk, Shelton Benjamin i Chris Harris. Pierwsza osoba która wyliczy przeciwnika nieważne którego wygrywa! Później pas Evolution! O ten pas będzie walczyć również 6 osób. Rey Mysterio, El Generico, Delirious, Senshi, Sonjay Dutt i AJ Styles. No a o pas Tag team będzie walczyć też 6 osób. A nie 6 drużyn. Drużyny jakie startują to : The Briscoe Brothers, The Hardys i London&Kendrick! A więc szykuje się kozacka walka! No ale jeszcze został Killer Champion. O niego w walce NO DQ będzie walczył : Raven, Abyss, Gregory Helms, Jack Evans, Chris Hero i Elijah Burke. No a więc zacznijmy tą imprezę! Ale na początek 2 walki które nie będą o pas!”

Mr. X schodzi z ringu. A my czekamy na pierwszą walkę!

Match 1

Single Match

Bryan Danielson vs. Nigel McGuinness vs. Homicide /w. Hernandez

Końcówka walki :

Homicide i Hernandez leżą za ringiem a Nigel trzyma Bryana w Cobra Cluch. Bryan ucieka i whip w narożnik. Teraz biegnie próbuje Clotesline ale Nigel wystawia nogę na którą nadziewa się Bryan. McGuinness biegnie i chce zrobić Clotesline ale Danielson unika, łapie przeciwnika i German Suplex! Teraz wchodzi na narożnik i Diving Headbutt. Pin 1…2…Ale Nigel ucieka. Sędzia zostaje wyciągnięty z ringu prze Homicide’a a Hernandez wchodzi na ring łapie go za szyje i CrackerJack!! Szybko schodzi a na ringu pojawia się Homicide podnosi Nigela i łapie go i Da Cop Killa!! Teraz Pin…1…2…3… KONIEC! Homicide wygrywa! Teraz Homicide dostaje mikrofon.

Homicide – No to L.A.X. przybył do AWF! Pokażemy wam co to znaczy walka! Jesteśmy Latynoską Nacją! Nikt nas nie zatrzyma! Jeżeli jest ktoś mocny to zapraszamy na ring a wtedy zobaczymy kto jest lepszy! Ja i mój ziom Hernandez nie przyszliśmy tutaj by dawać się pokonywać! My tutaj przybyliśmy by pokonywać! Pamiętajcie! ORALE VIVA LA RAZA!!

Backstage :

Widzimy CM Punka który wchodzi do szatni gdzie siedzi Samoa Joe.

CM Punk – Kogo ja tutaj widzę Samoa Joe. I co tam stary?

Samoa Joe – Stary?? Do mnie mówisz Punk??

Cm Punk – Oj Joe nie zmienisz się nigdy! Nie pamiętasz te nasze walki w ROH gdzie pokonywałem Cię nie raz.

Samoa Joe – Nie nie pamiętam! Pamiętam jedynie to że ja potrafiłem Ci skopać dupe za każdym razem gdy wchodziłeś na ring! Ja byłem Mistrzem a nie ty! Nie pamiętasz?

Cm Punk – Haha. Czy to ważne? Ja pokonałem Cię nie jeden raz i powtórzę to dzisiaj!

CM Punk wychodzi a Samoa Joe się śmieje

Match 2

Tag Team Match

Motor City MachineGuns vs. Cryme Tyme

Końcówka walki :

Sabin i Shad są na ringu. Shad Back Body Drop na Sabinie. Alex wbiega na ring i Arm Drag na nim. Teraz na narożnik wchodzi JTG i Missile Dropkick na Chrisie który wypada za ring. Teraz Shad łapie Shelley i szykuje się na G9! JTG biegnie i jest! Teraz Pin…1…2… Ale Sabin w odpowiednim momencie wbiega na ring i ratuje swojego partnera. Teraz sam musi walczyć z dwoma! Ale sędzia wygania Shad’a z ringu! A więc na ringu zostali Chris Sabin i JTG. Sabin biegnie i Dropkick na JTG. Teraz staje za linkami i czeka kiedy wstanie JTG. Springbord i Tornado DDT!!! Co za akcja w wykonaniu Sabina. Shelley powoli wstaje a to zauważa Sabin. Biegnie w strone Shad’a, wybija się od pleców Alexa i Dropkick, Shad wpada plecami w barierki! To się szybko nie podniesie teraz Sabin podnosi Shelley’a. Łapią JTG i Spinning Sole Kick przez Sabin’a zaraz po tym Superkick Shelley’a szybko po tym Enzuigiri i Superkick!! Co za akcja! Teraz Shelley pokazuje żeby Sabin go wykończył. Sabin do podnosi, bierze na plecy i Cradle Shock!! Teraz Pin…1…2…3… Moto Citi MachineGuns wygrywają!

Match 3

No DQ

Walka o Killer Championship

Raven vs. Abyss vs. Gregory Helms vs. Jack Evans vs. Chris Hero vs. Elijah Burke

Końcówka walki :

Na ringu znajduje się krzesło i paczka z pineskami! Jack Evans biegnie i Suicide Dive na całą 5 która stała obok ringu! Teraz Evans wchodzi na ring, a za nim Elijah Burke który od razu łapie za krzesło, Jack biegnie i dostaje Chair Shota! Łapie się naroznika i próbuje wstać teraz Burke widzi swoją okazję ściąga opaski na kolana, biegnie i Elijah Express! Teraz na ringu pojawił się Gregory Helms biegnie i Shining Wizard!! Co za akcja! Teraz na ringu pojawia się Chris Hero podchodzi do Helmsa łapie go i Hero's Welcom!! MASAKRA! Teraz na ringu pojawia się Raven łapie Hero i Raven Effect DDT!! Teraz na ringu pojawia się Abyss! Raven i Abyss patrzą się na siebie nagle Raven biegnie i Clotesline! Abyss szybko wstaje i Big Boot! Abyss podnosi Ravena, bierze go na plecy i Shock Treatment! Czy to koniec?? 1…2…ale Raven jeszcze ucieka. Teraz Abyss wstaje i rozsypuje pineski! Raven szybko podbiega łapie Abyssa i Raven Effect DDT prosto w pineski. Pin…1…2…3…Raven wygrywa! Oto nasz pierwszy Killer Champion!

Backstage :

Sam Report spotyka Ruckus’a.

Sam Report – Ruckus co zamierzasz zrobić dzisiaj??

Ruckus – To co zwykle… Jarać blanty.

Sam Report – Ale masz dzisiaj walkę o najważniejszy pas w tej federacji!?

Ruckus – Tak?? Kurna nawet nie wiedziałem. Ale dzięki że mi mówisz.

Sam Report – Nie wiedziałeś że walczysz z pięcioma innymi przeciwnikami o pas AWF??

Ruckus – A wiedziałem czekaj z kim walczę. Z Dzikim kotem, Sexy panem, z czarnym ziomem, Parówą i moim ziomem od stafu CM Punkiem.

Sam Report – Ziomem od stafu?? O co chodzi??

Ruckus – Stary chodzi o towar, palenie, liście, ziele szczęścia wiesz o co chodzi?? No a z CM Punkiem się trzeba zakumulować bo widzie że nieźle jeździ z tym koksem!

Pojawia się CM Punk

CM Punk – Nie jestem ćpunem!!

Ruckus – Stary ja też nie ale lubię sobie zapalić raz dziennie by było kolorowo!

CM Punk – Ja w ogóle nie jaram i nie pije!

Ruckus – A te przypałowe tatuaże to Ci walnęli jak byłeś w normalnym stanie? Nie no znaczek Pepsi a od Sprita gdzie masz na tyłku??

CM Punk – Bardzo śmieszne! Wiesz dobrze jaka jest prawda, ale skoro się mnie czepiasz to pokaże ci w trakcie naszej walki na razie żegnam.

Ochodzi jednak za chwile wraca i sprzedaje strzała w twarz Ruckusowi, po czym odchodzi na stałe.

Ruckus – Co on taki sztywny na żartach się nie zna?? No ale cóż postawia mu dobry towar to będzie wszystko spoko.

Ruckus odchodzi.

Match 4

Tag Team Match

Walka o Tag Team Champioship

The Briscoe Brothers vs. The Hardys vs. London&Kendrick

Końcówka walki :

Na ringu leży Paul London a Jeff i Matt wykonują na nim Omega Event. Matt po tym zaraz schodzi a Jeff zajmuje się Londonem. Jay i Matt Briscoe podchodzą do Briana i Matta. Jay łapie Briana, ściąga go z rongu i robi mu J-Driller! A Matt łapie Hardego i robi mu Cut-Throat Driver!! Teraz obaj wchodzą na ring. Biegną i Dropkick. Jay łapie Jeffa i robi mu The Crucible i wyrzuca go z ringu. Matt zaś łapie Paula i robi mu Fisherman brainbuster. Paul leży na środku ringu a bracia wchodzą na narożniki. Matt Shooting star press a Jay Diving leg drop! Teraz szybki Pin…1…2…3…THE BRISCOE BROTHERS PIERWSZYMI TAG TEAM CHAMPIONS. Na ring wbiegają L.A.X. Homicide biegnie i Yakuza kick na Jay’u a Hernandez biegnie i Big Boot na drugim z braci. Teraz Homicide pokazuje żeby skończyć z nimi Hernandez podnosi Matt’a i Border Toss! A Homicide podnosi Jay’a i Da Cop Killa! Teraz Homicide kładzie się na Jay’u a Hernandez liczy. 1…2…3… Podnoszą się i wybuchają radością, po czym podnoszą pasy Tag Team i udają się za ring.

Homicide – No to teraz my jesteśmy mistrzami! Pokonaliśmy ich tak szybko że nawet nie zauważyli co ich uderzyło!

Jay – (oszołomiony) Homicide i Hernandez! Za tydzień zabierzemy wam nasze pasy!

Matt – Mecz Last Team Standing!

Homicide – A więc jest! Ale jestem pewny że to L.A.X. Zatrzymają pasy przy sobie!

Ma ringu pojawia się Mr. X

Mr. X – Z niewiadomych powodów na dzisiejszej gali nie może pojawić się Delirious! A więc zwalniamy tego oto wrestlera a na jego miejsce w rosterze zajmie B-Boy! Który w tej walce również weźmie udział za Delirious! Zapraszam wrestlerów na ring i zaczynajmy walkę!

Match 5

6-way Match

Walka o Evolution Championship

Rey Mysterio vs. El Generico vs. B-Boy vs. Senshi vs. Sonjay Dutt vs. AJ Styles

Końcówka walki :

Rey Mysterio Enzugiri na El Generico! Teraz Rey Mysterio wchodzi na narożnik, szybko na ring wbiega Senshi i rozpędzony kopie Reya który wypada z ringu na Aj Styles’a. Sesji biegnie i otrzymuje Japanese Dropkick od B-Boya. Teraz Na ring wbiega Dutt. B-Boy go łapie i bierze na plecy, zaczyna biec do przodu i B-Cide!! B-Boy wchodzi na narożnik i Tanuje do publiczności, Senshi podchodzi do niego i Yakuza Kick w plecy teraz podnosi go i Ki Krusher!! El Generico jednak nie daje mu pinować! Podnosi go w górę i Brainbuster! Teraz wchodzi na narożnik i 450° Splash! Ale nie trafia w Senshiego który jakoś unika ten atak. Wstaje B-Boy i widzi wstającego bardzo wolno Dutta. Biegnie i Shining Wizard! Dutt wypada za ring. B-Boy wstaje a El Generico "Olé”!! B-Boy za ringiem teraz Sesji kopie go w tył głowy a ten upada na drugą linę. Na ring wbiega AJ który właśnie się podniósł i Clotesline! Obaj wypadają za ring! Rey wchodzi i widzi okazję. Odbija się od linek, biegnie i 619!!! Teraz czeka i West Coast Pop! Pin…1…2…3…Rey Mysterio nowym Evolution Champion! Rey schodzi z ringu i na rampie cieszy się ze swojego nowego pasa!

Main Event

6-Way Match

Walka o AWF Championship

Samoa Joe vs. Ruckus vs. John Morrisom vs. CM Punk vs. Shelton Benjamin vs. Chris Harris

Końcówka walki :

Chris Harris biegnie i Spear na Joe, teraz pin.1…ale Shelton przerywa pin. Podnosi go i whip w linki, stoi w miejscu i Clotesline ale Harris unika odbija się od drugich linek i kolejny Spear. Ruckus jednak od razu i whip w narożnik. Razzle Dazzle teraz biegnie ale John Morrison zatrzymuje go Superkickiem! Teraz CM Punk podnosi Ruckusa i G.T.S.!!! Jednak nie liczy tylko biegnie na Morrisona ale i go zatrzymuje Superkickiem! Shelton jednak wstaje i łapie Johna! T-Bone Suplex! Pin…1…2…ale Chris Harris jakoś przerywa pin. Na ring wchodzi Joe ale zatrzymuje go Super Kick Sheltona. Harris podnosi Sheltona i robi mu Catatonic! Pin…1…2…Ale CM Punk instynktownie przerywa. Teraz CM Punk podnosi Harrisa i uderza go kolanami, whip w narożnik, biegnie i charging high knee i Bulldog! Cm Punk zaczyna dominować! Ale Joe wstaje łapie go w Coquina Cluch!! Jednak CM Punk nie poddaje się! Ruckus wstaje i przerywa submission! Podnosi Joe i wyrzuca go za ring. Sam wchodzi i otrzymuje Super Kicka od Morrisona! Ruckus wylatuje z ringu patrząc że Shelton leży na ringu robi mu Breakdance Legdrop! Teraz wstaje ale łapie go CM Punk. Bierze go i G.T.S. po czym John wylatuje z ringu. Cm Punk podnosi Sheltona i wyrzuca go za ring ale zostawia Harrisa i zmierza na narożnik. Wchodzi na niego ale Samoa Joe biegnie i Kick w CM Punka teraz łapie go i Muscle Buster! Teraz biegnie i robi mu to że CM Punk spada na Chrisa Harrisa. 1…2…3… Sędzia liczył ponieważ CM Punk leżał na Harrisie a Joe nie wiedział o co chodzi a więc CM PUNK JEST NOWYM AWF CHAMPIONEM! Joe nie może uwierzyć i schodzi z ringu!

AWF SCHODZI Z ANTENY!

Na następnej gali :

Walka : L.A.X. vs. The Briscoe Brothers - Last Team Stand o Tag Team Championship

Co ma do powiedzenia nasz nowy mistrz??

Mr. X ma coś nam do powiedzenia!

To i wiele innych na następnej gali AWF!

Prosze o :
Komentarze dotyczące Gali 
Plusy i minusy gali 
własne odczucie

Za każdą odpowiedź wielkie dzięki!

https://forum.wrestling.pl/topic/7736-awf-pierwszy-kontakt/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Ciekawy roster, nieźle napisane, pracuj dalej...

Tylko jest jeden duży minus w opisach walk: ciągle używasz stwierdzenia "teraz na ringu", "teraz cośtam". Musisz urozmaicić język bo dziwnie się czyta gdy każde zdanie zaczyna się od "teraz..."

https://forum.wrestling.pl/topic/7736-awf-pierwszy-kontakt/#findComment-72510

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ciekawie napisane, roster w miarę mi pasuje... tylko jak wspominał Estewu - rozwiń przedstawianie walk. Zobaczymy, jak to się rozwinie.
https://forum.wrestling.pl/topic/7736-awf-pierwszy-kontakt/#findComment-72511

Pierwsza gala wypadła całkiem przyzwoicie tylko nazwa federacji trochę razi w oczy i kojarzy się inaczej.
https://forum.wrestling.pl/topic/7736-awf-pierwszy-kontakt/#findComment-72539

• 1 miesiąc temu...

• Urządzenie:  Windows

W czasie pinowania kiedy jakiś wrestler roni kick out itp. ty piszesz że "ktośtam ucieka" no i to "teraz cośtam"

Ale gala bardzo fajna.

https://forum.wrestling.pl/topic/7736-awf-pierwszy-kontakt/#findComment-75056

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Patrzcie. Właściwie to słuchajcie co znalazłem: Kurwa no słowo upadek, to jest jednak potężne nadużycie. To chyba musiał fan WWE przygotowywać ten materiał.   Liv Morgan:
    • KyRenLo
      Zależy, od której strony na nią spojrzeć Jest w porządku, ale jej koleżanka Steph wygląda na teraz lepiej. Zobaczymy, co to będzie w przyszłości. Rywalizacja między Paniami jest nieunikniona.  New Year's Evil:  
    • KyRenLo
      WWE ranks the Top 10 rivalries of 2024:   Dobra lista? Zdecydowanie zasłużone pierwsze miejsce. Miło widzieć, że Panie zostały wrzucone na podium.
    • Mr_Hardy
    • KyRenLo
      WWE Women's United States Title Tournament Final Match (vakant) Jesteśmy obecnie w fazie półfinałowej i wygląda to tak: Bayley vs. Chelsea Green Michin vs. Tiffany Stratton Bayley taki pas nie jest potrzebny. Tiffy ma walizkę i czekamy na udaną realizację. Wychodzi, że najlepszy zestaw na finał to Green vs. Michin, bo właśnie takie zawodniczki powinny rywalizować o tytuł US. Natomiast coś mi mówi, że któraś z tych bardziej uznanych Bayley/Tiffy w finale się znajdzie.  Liv Morgan (c) vs. IYO SKY Ringowo i wizualnie powinno być ładnie. Wynik, jednak chyba z góry znany. Walka Liv vs. Rhea to droga, na której jesteśmy i dziwne byłoby, gdyby Liv gdzieś w trakcie straciła tytuł. Gunther (c) vs. Finn Balor Kolejna walka ze sporą szansą na dobry poziom. Czy jest możliwa niespodzianka? Moim zdaniem nie. Priest się pewnie pojawi, a Gunther obroni tytuł. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Dodałbym tutaj jakąś stypulację, ale nawet bez niej będzie dobrze. Mogę sobie napisać, że fajnie byłoby zobaczyć KO na chwilę z pasem, ale nie sądzę, że Blondas przed WM straci tytuł. Spoko to wygląda. Zobaczymy, czy już po fakcie też będę chwalił. Jak wam się podoba karta na teraz? Myślicie, że coś zostanie jeszcze dodane? Będą jakieś niespodzianki (Nie chodzi o wyniki)? Jaki finał turnieju o pas US pasowałby wam najbardziej? I jaka zawodniczka powinna zdobyć ten tytuł na starcie?
  • Dodaj nową pozycję...