Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

All Elite Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   151
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone

Podobno Thunder Rosa coraz bliżej powrotu do akcji. Ciekaw jestem co teraz z nią zrobią, skoro jest bez urazu. Pogonią jak Punka, bo coś w szatni nie zagrało?

Z przyjemniejszych wieści na dziś: MJF najdłużej panującym mistrzem AEW World. Czy to dobry reign? Nie jest najlepszy, lepiej chyba wspominałbym Y2J'a, natomiast jedno u mnie jest pewne. Reign MJFa > Reign Romana.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619705

• Reputacja:   580
  • Urządzenie:  Windows

3 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

Reign MJFa > Reign Romana.

Aż tak nie obserwuję AEW by wiedzieć co tam szczegółowo robi tamtejszy mistrz, ale w przypadku takiego porównania wystarczy, że po prostu broni w miarę regularnie pasa - niby jedna rzecz, ale wiele zmienia:-D

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619708

• Reputacja:   568
  • Status:  Online

AEW wypuściło fajny filmik podsumowujący postępy MJFa odnośnie rekordowego title runu:

Generalnie podoba mi się jego run, ale ostatni feud z Jay White’m średni mi podchodzi. Nigdy nie kupowałem story, gdzie mistrz nie nosi ze sobą swojego pasa. Było tak kiedyś np z Samoa Joe w 2008 roku gdzie Booker T trzymał również jego pas przez ponad miesiąc. W każdym razie to czołówka w tej kategorii jeżeli chodzi o panowanie z AEW World title, ale jeżeli miałbym oceniać, to o wiele bardziej podobał mi się run Kenny Omegi. Wtedy AEW było też o wiele bardziej gorące, chociaż zabrakło tam momentów typu main event w Wembley Stadium. Najgorzej oceniam run Hangmana. Mam też sentyment do panowania Jericho jako Le Champion.

Jak oceniacie run MJFa i który reign z AEW World title podobał się Wam najbardziej?

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619710

• Reputacja:   210

Ric Flair podpisał wieloletni kontrakt z AEW! Dziwi mnie to, że wczorajsze ogłoszenie Khana nie odniosiło się do tego właśnie newsa.

Wydawało mi się, że Flair ma dożywotnią posadkę u Triple H'a.

Ciekawe czy Charlotte Flair pójdzie w ślady tatusia i dobije do x16 rekordu w AEW właśnie? :P

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619741

W dniu 2.11.2023 o 22:29, DarthVader napisał(a):

Ciekawe czy Charlotte Flair pójdzie w ślady tatusia i dobije do x16 rekordu w AEW właśnie? :P

Nie jestem pewien czy Flairówna jest nadal z Andrade, ale to mogłoby w sumie pomóc ewentualnemu transferowi.

Sam Ric Flair miał oryginalnie być managerem Andrade, czego próbki widzieliśmy w 2022 roku na galach Triple A i jego względnie pożegnalnej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619798

• Reputacja:   580

W dniu 4.11.2023 o 17:28, IIL napisał(a):

Nie jestem pewien czy Flairówna jest nadal z Andrade, ale to mogłoby w sumie pomóc ewentualnemu transferowi.

Jeśli nic się nie zmieniło to chyba tak, ale pamiętam, że nieraz widziałem newsy o zerwaniu etc. Znając rodzinę Flairów nigdy nic nie wiadomo:-D

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-619900

• Reputacja:   66

Na chwilę obecną niezbyt jej się to opłaca. W WWE jest żywą legendą kobiecej dywizji i może negocjować sobie wysokie zarobki, ponieważ nikt z zarządu nie pozwoli sobie na jej odejście. W ostatnich latach Ric Flair pojawia się wszędzie, gdzie mu zapłacą, np. w reklamach czy teledyskach raperów. Nic więc dziwnego, że przyjął ofertę Khana, który zapłacił mu za to, że istnieje. Moim zdaniem takie ruchy Khana coraz bardziej przypominają politykę finansową WCW, która doprowadziła do upadku tej federacji. Różnica jest tylko taka, że WCW mocno rywalizowało z WWF, podczas gdy AEW walczy z NXT, które jest znacznie mniejsze.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620051

• Reputacja:   496

W tamtym tygodniu słabo mi się fajerwerk widział, zobaczmy jak dzisiaj (pisze na bieżąco) : 

- Fajny opening. 3 zajebiste theme songi na start. Pomarańczowy faktycznie jest wściekły na Moxa i atakuje przed wejściem na ring. 

Wynik zastanawia - czy pójdą w myśl kto wygrywa na tygodniówce ten przegrywa na PPV? A może będą chcieli dokończyć story z Jonem jako mistrzem IC? Dodali niepewności. 

- Kowboj vs Swerve. Fajnie podbudował ten feud Stricklanda. Lubię go, więc dobrze. Ale i tak najlepiej wychodzi na tym Prince Nana - jak będzie Attitude Awards to zagłosuje na niego jako najlepszego menago, bo po prostu jest jajcowy. :D 

- Strong z tym swoim "ADAAAAAAM" rozwala system. Gówno wiesz kim jest Diabeł :D  

- Tłuste, fajne dupsko Skye Blue walczy z... Red Velver? To jest jedno z najseksowniejszych zestawień jakie można zrobić. Fajnie. A wszystkiemu przygląda się równie fajna Dżulia.

- Nie wiem kim jest ta blond pani, która chciała się spotkać z Toni, ale jest równie ponętna.

- Joe squashuje. Nie rozumiem toku AEW - MJF obecnie toczy feud z nim, Whitem oraz Diabłem. Tego jeszcze nie było.

- Tak jak IIL pisał - nowy turniej zapowiada się wybornie. D-Bryan pierwszym zawodnikiem zobaczmy co dalej.

- Luchasi vs Bucksi to zawsze jakość, ale nie chce mi się tego na tygodniówce oglądać. Że im się chce tak narażać ciała na 15 minutowe pojedynki na tygodniówkach..

- O rany, jak ja nie trawię Gunnsów. Podobno zyskali wejściem... nie dla mnie. I kolejny squash. Bardzo możliwe, że wygrają na PPV. MJF kiedyś musi stracić te bezsensowne pasy TT ROH.

- Podoba mi się, że AEW tak reprezentuje sponsorów - specjalna walka z cosplayami dla Yakuzy. Szacun za koszulkę Mety na wejściu. Dużo się działo - wszyscy powinni być zadowoleni. A ja muszę w końcu kiedyś sięgnąć po tę serię. (więc chyba reklama działa :D

- Chyba muszę sobie skołować taki elegancki szaliczek jak MJF, fajna sprawa. Pora na przemowę, Mic skill jest oraz ciekawe wątki też są, więc o poziom jestem spokojny. Trochę nie jara mnie walka White'a czy potencjalnie później Samoa Joe z mistrzem. Dlaczego? Bo to wiadomo, że są przystankami, a Diabeł jest głównym daniem, więc wyniki są wiadome. Chyba, że władca piekieł (nie mylić z pewnym Amadeuszem :D ) jest debilem i zainterweniuje w czasie walki i Jay przypnie Maxa. Co by było idiotyczne. Z drugiej strony wtedy popchnęliby całą narrację - Jay White walczyłby z Samoa Joe o pas, a Maxwell byłby zajęty Diabłem (prawdopodobnie Adamem Colem baybay). Zobaczymy jak to się potoczy. Dla mnie bramka nr 1, czyli obrony pasa Maxa są bardziej prawdopodobne. 

Bez szału, ale okej odcinek. Lepsze niż ten sprzed tygodnia.

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620149

• Reputacja:   250
  • Urządzenie:  Android

2 godziny temu, CzaQ napisał(a):

A wszystkiemu przygląda się równie fajna Dżulia.

Tydzień temu zadebiutowała jest już pod kontraktem ostatnio w Japonii walczyła Mariah May i zgadzam się dobra dupera,

Joe squashuje. Nie rozumiem toku AEW - MJF obecnie toczy feud z nim, Whitem oraz Diabłem. Tego jeszcze nie było.

A do tego jeszcze Wardlow też chciałby pas.

Podobno zyskali wejściem... nie dla mnie.

A mi właśnie ich wejściówka nawet się podoba.

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620153

• Reputacja:   616

Maxwell Jacob Friedman/Haus of Wrestling/Kontrakt/2027

F_ZhSktXUAEme5T.jpg

Zero zaskoczenia. Oczywiście pod warunkiem, że to prawda. MJF to mistrz AEW co tu zmieniać?

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620265

QT Marshall złożył wypowiedzenie:

Cytat

Thank you AEW. Thank you Tony Khan. I’ve had the privilege of being here since day 1 and I’ve written over 750 different formats for All Elite Wrestling and always with pride. As much as I’ve enjoyed being a VP, Manager of Talent Relations, and wearing a myriad of hats, the company has changed a lot since 2019 and is heading in a different direction and I feel that it’s best I do the same as we only get one chance to go All In! I have officially resigned from AEW and will have fulfilled all obligations by the end of 2023.

Thank you to everyone from the front office to the production truck to some of the hardest working talent in the sport! Most importantly, thank you to those who booed, cheered, and took part in this season of my life.

Związany z AEW od samego początku jako lower cardowy wrestler oraz piastujący kilka różnych ról w szatni decyduje się odejść ze względu na to, że federacja według niego obrała zupełnie inny kurs niż na samym początku

Odnoszę wrażenie, że AEW z różnych względów zaczyna się nieco obsuwać grunt pod nogami... 

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620522

• Reputacja:   30

Godzinę temu, IIL napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że AEW z różnych względów zaczyna się nieco obsuwać grunt pod nogami... 

Takie jest życie. Po wzlocie zawsze następuje spadek (bardziej złośłiwi powiedzieliby, że "duma kroczy przed upadkiem" :diabel:). Jeśli się odbiją (na gruncie biznesowym), to będzie dobrze, bo będzie to oznaczać, że jeszcze trochę będą istnieć.

Every day above ground is a good day ;)  

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620534

10 minut temu, Michcio napisał(a):

Jeśli się odbiją (na gruncie biznesowym), to będzie dobrze, bo będzie to oznaczać, że jeszcze trochę będą istnieć.

Na gruncie biznesowym zamkną ten rok z rekordowymi wynikami - zorganizowali więcej ppv, dodali 2 godziny w tv (Collision) i AEW All In 2023 było ogromnym sukcesem. Nie przedłużyli jeszcze kontraktu TV, ale to raczej kwestia czasu. 

Problemem jest fakt, że tak jakby zeszła z nich para, booking Khana ma coraz bardziej widoczne dziury, produkcja nadal kuleje i WWE w porównaniu z 2019 rokiem zmieniło się diametralnie na lepsze, co odbija się na nich. Potrzebują reform i mam nadzieję, że te kilka plaskaczy jakie ostatnio otrzymali wrzuci ich ponownie na właściwe tory... Nie są idealni, ale wrestling bez AEW z tylko jednym molochem w postaci WWE znów zszedłby na psy. 

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620537

Wujo Dave i jego farmazony:

Ciekawe kogo niby ma na myśli jeżeli chodzi o gości, którzy byli w WWE, są teraz w AEW i tylko czekają na zakończenie konkrtraktu. Z gwiazd większego formatu pod uwagę można wziąć jedynie trójkę - Bryan Danielson, Edge i Jon Moxley i raczej każdy z nich czuje się tam bardzo swobodnie. 

Miro, Andrade i może Paige mogą mieć inne zdanie, ale przynajmniej jeżeli chodzi o tych dwóch panów, to w WWE za bardzo im nie szło. 

Moda jest na jebanie AEW i mam nadzieję, że to udźwigną. Bez nich byłoby nudno. ;)

Edytowane przez DarthVader
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/7/#findComment-620542