Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nowe Zwolnienia z WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Również tak jak w przypadku Hartfana nie odczuwam odejścia O'Haire, gdyż w WWE można powiedzieć praktycznie go nie było... żałuje tylko, że się zmarnował, bo mógł osiągnąć wiele. RvR akurat TNA na tych odpadach z WWE robi niezłe pieniądze, zresztą jakie jest NWA świadczy choćby to... niektórzy z Was pewnie oglądali WCW World Wide, które było na Polsacie. Gala była bardzo nisko notowana i walczył na niej pewien jobber... nazywał się Johnny Swinger. Tak, tak... to ten sam, któremu teraz wróży się ogromną przyszłość w TNA. No i oni właśnie robią z odpadów gwiazdy... i ludzie zapominają po czasie kim byli ci zapaśnicy wczesniej. Może to jest nawet dobre wyjście... zresztą TNA zalatuje WCW jak to powiedział Golob i jeśli chodzi o Spanky'ego to jego przejście do TNA byłoby strzałem w 10. Jesli chodzi o DDP to się nie wypowiadam... lubiłem go, ale skoro ma walczyć w federacjach niezależnych to i tak go nie zobaczymy więc jest mi obojętne czy wraca czy nie. Jeśli już by się rozkręcił w tych indy to niech pod żadnym pozorem nie wraca do WWE... zapewne TNA bardzo chętnie by go przyjęło i to może on wreszcie byłby tą gwiazdą, któej oni poszukują na swoje wielkie PPV. A co do Kimberly... jest mi tak samo potrzebna w WWE czy gdziekolwiek indziej jak każda inna diva (czyt. nie jest mi w ogóle potrzebna).
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5625

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

12

• rey023

5

• Rabol

5

• ElKoyote

2

Top użytkownicy w tym temacie

Kurzce zwolnili O'Haire =\

pfff.... chociaz nie bylo go w WWE praktycznie w ogole to bedzie mi go brakowalo....

pamietam jak w walczyl w WCW nie bylo tych walk duzo ale za to bardzo mi sie podobaly (jego kopniecia mnie powalaly).... zawiodlem sie =\

A tak czekale az w koncu cos z nim zrobia.... no coz trodno sie mowi =\

A co do DDP ja tam se ciesze nawet na niezalezne gale, moze tak jak kos mowil rozkreci sie i przejdzie do NWA =]

Chcialbym go ponownie zobaczyc w akcji.... no ale jeszce nie wiadomo czy tem powrot w ogole mu wjdzie na dobre ..... bo jak ma wrocic i nie robic praktycznie nic z powodu tej swojej kontuzji to moze juz lepiej zeby w ogole nie wracal i dal sobie juz spokoj.

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5637

Tyle, że odnośnie HBK też mówiło się po WrestleManii XIV, że to już koniec i bla bla... a jednak powrócił i jest jedną z czołowych postaci w calym WWE (nawet po okresie kiedy walczyl bardzo rzadko [zaraz po powrocie] zaczął występować częściej i występuje do dziś jako pełnoetatowiec). Nie będę porównywał kontuzji obu wrestlerów, bo się na tym nie znam i byłoby to nie na miejscu, ale po prostu czasami niemożliwe staje sie możliwe, co oznacza, że jeszcze nie przesądzone jest, że nie zobaczymy DDP jako głównej postaci przykładowo w tym TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5645

TNA wcale nie zalatuje WCW.. moze pierwsze wrazenie takie jest.. wystroj gali.. kilka znajomych z WCW wrestlerow, zakonczenia gali w stylu Nitro, ale TNA ma cos czego WCW nigdy nie mialo - dobry.. wroc.. swietny wrestling przez calutka gale. Tak jak w nazwie - total nonstop action. W dodatku kazda walka jest doskonale napisana, w stylu ECW (w dodatku wrestlerow z ECW jest duzo wiecej niz z WCW wiec powiedzialbym raczej ze zalatuje ECW (an' that's a good thing :P)

Hmm szkoda tylko ze nazwa WWE nie jest juz prawdziwa :P

World - hmmm polska to tez 'swiat' , a WWE nie mamy (legalnie), wiec wcale nie takie World jakby sie moglo wydawac :P

Wrestling - od dwoch lat coraz mniej :P

Entertainment - zalezy dla kogo i kiedy... mnie coraz mniej entertainuje ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5646

Sixkiller - WWE ma lepszy roster tak jak powiedziales, pod wzgledem duzych nazwisk. Wiekszosc z nich to beztalencia niestety. Maja cala mase utalentowanych wrestlerow, ale wciaz nie chca ich odpowiednio uzywac, a mnie szczerze mowiac powoli nudzi to czekanie, a czekam juz dlugo. Ze nie wspomnie o tym ze niektorych wogole nie uzywaja.

Pod wzgledem wrestlingowym to TNA ma lepszy roster (Amazing Red bije kazdego cruiserweighta WWE na glowe, tak, nawet Mysterio), a gwiazde mozna zrobic z kazdego. Jasne ze maja kilka gorszych wrestlerow, ale tak jak napisalem, scenariusze walk sa genialnie napisane i w TNA nawet Goldberg robil by niezle walki (powaznie).

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5647

Rabol bo widzisz... WWE promuje zapasników, ale tych którzy są jacyś lub mogą tacy być. Pewnie się narażę fanom Chrisa Benoit (zresztą sam nim jestem, wiec nie musicie się wysilać i pisać, że skoro nie lubię Benoit to nie muszę pisać takich rzeczy na jego temat), no ale co on ma poza umiejętnościami? Nie wychodzi przy jakieś ogromnej ilości fajerwerków, nie ma jakiś szczegolnych mic skillsów, przez co nie zabawia publiki różnego rodzaju gadkami, nie ma gimmicku (jak kiedyś wspomnial Stinger - gimmick Benoit to tylko i wyłącznie brak zęba) itp. Inaczej jest w przypadku Ceny... nie dość, że ma umiejętności to jeszcze ma świetne mic skillsy (chociaż dalej potrzymuje, że mi się nudzi), a to ludzi bawi chyba najbardziej. Poza tym ma gimmick, który na dzień dzisiejszy świetnie się sprzedaje i pasuje do dzisiejszych czasów. Zresztą już jakiś czas temu mówiło się, że wszystkie nieszczęścia Benoit w WWE są spowodowane tymi nieszczęsnymi mic skillsami... dlatego jeśli wszyscy utalentowani wrestlerzy WWE byliby "jacyś" jak Cena to zapewne otrzymywaliby push. Tak więc Cena ma wszystko z tych głównych cech (w realiach WWE oczywiście) - umiejętności, gimmick, mic skillsy... Benoit ma tylko to pierwsze, może stad tak długo musieliśmy czekać na push dla niego. No ale właśnie żeby było śmieszniej to umiejętności są chyba najmniej ważne z wymienionych przeze mnie rzeczy... na czym się wybił Goldberg? Na gimmicku niszczyciela... mic skillsy ograniczają się do "Who's Next", a umiejętności do niczego. Nie jest on jedynym, ale nie bawmy się już w to "kto jeszcze", bo to juz przerabialiśmy milion razy... po prostu, do warunków entertainment trzeba się umiec odpowiednio dostosować, bo tam od czystego wrestlingu liczy się jeszcze kilka innych rzeczy. A własciwie liczy się prawie wszystko poza umiejętnościami, gdyż zapaśnicy WWE chyba w większości zawdzięczają swoje sukcesy gimmickom, a nie umiejętnościom.
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5653

Eee.. ale my juz to wiemy :P A wszystko dlatego ze takich wlasnie WWE ma fanow. Wola ogladac Goldberga wydzierajacego morde, niz doskonaly wrestling w wydaniu Benoit :/ Trudno sie mowi :/

A co do speechy Ceny, nie moga sie znudzic jesli sie je rozumie. To tak jak z dowcipami. Dobre dowcipy sie nie nudza (chyba ze nie masz poczucia humoru :P)

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5660

Wiesz wszystko wszystkim, ale ja przykładowo nie lubie rapu więc jego rapowe docinki mi się własnie przez to nudzą. Może argumentacja zła, no ale zawsze jakaś. A co do tego Goldberga i fanów WWE... obecne WWE mi się nie podoba, no ale jesli ma się ochote na entertainment to w chwili obecnej jest najlepsze (jedyne), a jesli się chce czysty wrestling to najlepiej puścić RoH. Przykładowo... może komuś sie to wyda debilne, ale smieszą mnie różne scenki z Tajirim... segment z nim z ostatniego RAW nawet mnie rozbawił... takie coś (czyt. to co nas bawi, niekoniecznie mówie o Tajirim) dostaniemy tylko w WWE (dawniej w WCW). No ale tak się niestety składa, że dobrzy aktorzy nie muszą być dobrymi wrestlerami i na odwrót, chociaż jeśli jest się slabym aktorem to w WWE można co najwyżej czyścić kible. No chyba, że mówimy o Goldbergu, który jest wręcz tragiczny, no ale WWE bookowało wszystko pod niego wiec nie wyglądało to znowu tak tranicznie (wszak znany już jest brak talentu Goldberga do odgrywania jakichkolwiek ciekawych segmentow). Tyle tylko, ze Goldberg jest jednym z nielicznych, dla ktorych WWE postanawia się tak poświecać, innym kiepskim aktorom mówią od razu "do widzenia". Więc w WWE NIGDY nie doczekamy się do końca dobrego wrestlingu, możemy liczyć na dobre scenariusze. A w chwili obecnej nie ma ani dobrych scenariuszy ani dobrego wrestlingu... a więc nie mamy niczego. I jaki z tego wniosek? Że WWE to dno, a trawa jest zielona (nie ta trawa, o której właśnie zaczęliście myśleć - palacze :P).
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5662

No fakt,akurat O'Haire zbyt wiele jeszcze nie pokazał,ale WWE nie dało mu szansy.Jest dobrym wrestlerem i na pewno poradzi sobie czy to w NWA TNA czy w innych federacjach.Popieram was-po raz kolejny nie rozumiem polityki WWE :?
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5667

Sixkiller bez urazy ale nie wydaje mi sie by Cena posiadal in ring abilities miary Chrisa Benoit.Jestem wielkim fanem Chrisa i tego nie ukrywam ,John Cena jest dobrym wrestlerem z trafionym gimmickiem i bardzo dobrymi mic skillsami jednakze jego umiejetenosci w ringu nie stoja na poziomie Benoit.

Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5668

Ja nie porównywalem ich umiejętności, no ale jeśli już o tym mówimy to racja - Benoit jest lepszy. Tyle tylko, że podkreśliłem, że do warunków entertainmentowych dużo lepiej pasuje Cena z cytuję "trafionym gimmickiem i bardzo dobrymi mic skillsami" niż Benoit bez gimmicku ze słabymi mic skillsami (żeby nie powiedzieć ich całkowitym brakiem), a to w WWE jest mieszanka wybuchowa, bo nie ma niczego co by się moglo ludziom podobać poza walkami... a publiczność w USA na walki nie stawia tylko na to żeby wszystko było ladne i kolorowe. Dlatego Benoit po czterech latach walki w mid cardzie wreszcie stał się main eventorem (chociaż do WWE przybyl jako main eventor WCW). No ale mniejsza z tym... teraz jest mistrzem i niech nim będzie. Inna sprawa jest w przypadku Guerrero, który ma zarówno gimmick jak i mic skillsy oraz umiejętności, a więc jest na skale WWE (jak i światowego wrestlingu) ewenementem.Zreszta rey... jesteś fanem "Cripplera" no ale sam uczciwie przyznaj kto się lepiej sprzeda... Cena czy Benoit? I nie mów tego ze swojego punktu widzenia, bo dla Ciebie najlepszy jest Benoit i OK... no ale wczuj się w tą kilkutysięczną widownię, która lubi jak się do nich mówi i bawi we wszelkiego rodzaju gierki słowne. Ja lubie Nasha jako jeden z niewielu, no ale spoko... nie podobają się nikomu jego walki i OK, można go nie lubić... ja go lubie, no ale nawet jemu z tym co miał (dobre mic skillsy chociażby... no i znajomości, ale tu chodzi o to jak go ludzie odbierali) było się łatwiej wybić niż Benoit przez całą karierę (pomijam fakt, że jest duży... no ale mniejsi od niego też zrobili kariery, a umiejętności mieli równie slabe). Dlatego uważam to co zrobil Benoit za ogromny sukces w jego karierze... nie ma tego za co isę głównie wrestlerow w sports entertainment rozlicza, a mimo to ma World Title. I dobrze, że tak jest.
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5672

Kto sie lepiej sprzeda???

To zalezy kto co lubi...Wiadomo ze USA to land markow i dla nich mic skillsy sa rownie wazne jak umiejetnosci.Dlatego Cena jest tak popularny :)Dla mnie sa one tylko dodatkiem dla tego co zapasnik prezentuje w ringu ,ale mowie to jest tylko moja opinia.

Dodam jeszcze tylko ze wyjatkiem w USA moze byc New York City u nich zaden bullshit nie przejdzie.Publika potrafi wygwizdywac wlasnych koszykarzy po nie udanych meczu a na WMXX pokazali ze u nich zadne wystawiane jezyka przez takera nie sprawi ze beda go nagle kochali i dostal na co zasluzyl moim zdaniem czyli chanty "U suck".To samo tyczy sie Goldberg i Lesnara

Natomiast publika przez caly main event byla za Benoit bo wiedziala ze facet zasluzyl i ciezko napracowal sie by byc World Champem.Docenili jego umiejetnosci w ringu nie patrzac na jego mic skillsy i mysle za zachowania publiki z MSG powinny byc wzorcem dla innych gal gdzie odbywaja sie Showy WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5673

Cena nigdy nie bedzie tak dorby w ringu jak Benoit. Po pierwsze narazie brakuje mu doswiadczenia, a po drugie.. coz.. Benoit to geniusz i tyle :/ Tego sie nie da nauczyc, to trzeba miec. Przyklad to Benoit vs Hart z nitro 99 (Owen tribute match). Zrobili ja bez skryptu, byla fenomenalna.. to sa wlasnie wrestlerzy genialni. Cena z kolei nadrabia tym co opisal six, i w sports entertainment wystarczy.

Aha i Six.. mala uwaga.. pisz sports entertaiment, bo tym wlasnie jest WWE, entertainment znaczy rozrywka, a dla mnie rozrywka to wlasnie dobry wrestling, RoH czy TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5679

Rab: skróciłem to, bo samo wyrażenie entertainment jest cholernie długie, będe musiał to jakoś skracać, bo się źle pisze ;). A co do Owen Tribute Match... nie dość że walka byla zajebista to jeszcze tamten okres w historii WCW nie był taki zly... ehh... wspomnienia.

rey023: błąd... ameryka to kraj marków i dla nich to co zapasnik prezentuje w różnego rodzaju scenkach czy przy mikrofonie ma największe znaczenie i tak jak ktoś kiedyś powiedział... walki są dodatkiem do tego, a nie na odwrót. Z reszta sie zgadzam, a odnośnie Takera się nie wypowiadam (swoją drogą nie slyszałem "you suck", będę musiał zobaczyć ten moment), bo pewnie zaraz znowu się zacznie, że Taker jest tragiczny w ringu... dobra, niech sobie będzie, ja na nim dorastalem i na tym jego dawnym gimmicku i cieszyłbym się jak kiedyś (czyt. jak dziecko) jeśli dzisiaj przywróciliby idealnie ten sam gimmick, ktory Taker mial kiedyś. No ale WWE zrobiło własną wersję w postaci Dead Man & Bad American Ass Connection i wyszło co wyszło i wcale mnie to nie bawi, bo ze starego gimmicku Takera pozostal entrance theme, bo płaszcz skórzany i rownież skórzany kapelusz (nowy krój) bardziej przypominały Indianę Jonesa, a nie grabarza. Więc teraz z Takera nie ma ani dobrego wrestlera (dobra, nie musicie pisać że nigdy nim nie był) ani też kogoś kto posiada dobry gimmick. Poza tym rey... bullshit moze nie przejdzie w MSG, no ale Hogan na którego wszyscy najeżdżają (tak, jego też lubię... pomijam jego zakulisowe zagrywki) dostawał tam spory pop, a wiadomo jakim jest wrestlerem. A publiczność była za Benoit bo a) zasłużył na to jak sam stwierdziłeś b) był facem, a to jak publika reaguje na face'a w walce z super heelem, którym na RAW jest HHH najlepiej było widać na RAW po tym jak zareagowali na Sheltona Benjamina.

https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5683

Amerykanie wolą bardziej rozrywke niż "zwykły" wrestling co widać na przykładzie popoluarności WWE do ROH.Owszem i tu i tu są dobrzy wrestlerzy i tu i tu by sie znalazło słabszych zawodników ale i tak nie zmienia to faktu że np. takie ROH nigdy nie dorówna popoluarnością choćby w połowie WWE a szkoda. Żal sie tez robi jak sie patrzy na np. takie fedy jak CZW bo tam tez jest wielu świetnych wreslerów a te federacje też sie nie wybiją ze względu na ultraviolent (zresztą już była taka gadka w księdze gości na Wrestling 24 i nie ma sensu pisać o tym samym poraz n-ty).Cóż ameryka to rozrywkowy kraj (co mi sie podoba) ale wolący czasami za bardzo rozrywke (czyli wolą takie WWE od np. innych federacji niezależnych które też są warte uwagi) ale cóż .... zresztą WWE też nie jest złe i już :) .
https://forum.wrestling.pl/topic/474-nowe-zwolnienia-z-wwe/page/2/#findComment-5689