Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skoro juz mowa o włoskich federacjach to powiem wam ze jak jeszcze miałem cyfrę + to na jednym z włoskich kanałów leciał włoski wrestling (nie pamiętam jaka federacja -jak sobie przypomne to napisze) musze przyznac ze bardzo mi się podobał-Swietne walki,Znakomici technic znie wrestlerzy i całkiem liczna widownia ;)

[ Dodano: 2006-08-18, 15:00 ]

Przypomniałem sobie ! Była to federacja I.W.S http://www.iws-wrestling.com./

[ Dodano: 2006-08-18, 15:04 ]

Gale tej federacji mozna oglądać na kanale tv emilia romagna (Cyfra + )

[ Dodano: 2006-08-18, 16:43 ]

Niewiecie moze czy to jest oficjalny blog B Boy'a - http://www.myspace.com/newagepunisher ??

4767434946cdf3126eccd.png

• Reputacja:   1

8 Man High Flying Best on the World Elimination Match: El Drunko vs. M-Dogg20 vs. Sonjay Dutt vs. Aaron Draven vs. Ruckus vs. Zac Vincent vs. Chuck Taylor vs. ????

Ten mecz zapowiada się po prostu świetnie jak dla mnie, znacznie lepiej niż pojedynek UV :P, ale to z prostego powodu, że nie jestem fanem UV owszem lubie czasem se obejrzeć jakis deathmatch lecz zdecydowanie wole High Flying ;). Mam nadzieje, że będe miał okazje zoabczyć ten pojedynek High Hlying :).

Jeśli Necro Butcher odejdzie z CZW oj to będzie cios jak RVD wsopmniał jest on kochany przez fanów jak niegdyś Nick Mondo, jeśli jednak odejdzie to może być to gwózdż do trumny CZW :roll: . Tak wogóle to ja nie wierze w to, że CZW upadnie coś się wymyśli na pewno (musi !!), podobnie było z ROH w 2004 mówiono o końcu, ale pojedynek Joe vs. Punk II zmienił to, być może CZW zaskoczy nas jakimś masakrycznym deathmach'em bo w końcu z tego słynie. Mam nadzieję, że ten feud z BJW wypali, nie miałem okazji sledzić pierwszego, ale na pewno było ciekawie. W końcu zaczne, może oglądać BJW bo jak narazie to nie mam ochoty (dlaczego ?? pare linijek wyżej :P).

Karta na ROH/FWA i IPW szykuje się świetnie nie moge się doczekać kiedy zostanie wydane DVD z tą galą. Spodziewam się wiele po tych walkach co RVD wymienił, bardzo lubie oglądać w akcji Jody'ego Fleisch & Jonny'ego Storm ze większym wskazaniem na tego pierwszego. Battle Of Champions też słodkie (mam nadzieje, że Danielosn wygra :twisted: "He is our Champion" :) ), oraz ciekawi mnie walka Matt Sydal vs Davey Richards :). Jednak Pure i Title zostały z sobą połączone mam nadzieję, że ROH wie co robi mi to jednak się nie podoba.

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

Skończcie panikować z tym upadkiem CZW. Federacja ma znacznie mocniejszą pozycję od swojego starszego brata IWA MS, który już kilkukrotnie wychodził z dużych opresji finansowych,a o takich jeszcze w CZW nie słyszałem. To,że odchodzą wrestlerzy to naturalna rzecz na scenie indy's nawet gwiazdy jak Necro Butcher, a jak się okazuje Necro być może wcale nie odejdzie. Każda federacja ma słabsze okresy. CZW w tym roku miało słaby okres, później radziło sobie naprawdę bardzo dobrze, a teraz po ostatniej gali znów się zaczeło robić nieciekawie to fakt, ale też nie panikujmy na zapas :).

Panowie - szykuje nam się kolejna ciekawa współpraca. To jeszcze nie potwierdzone, ale to, że na ostatniej gali PWU pojawili się Sabian oraz Joker może oznaczać tylko jedno (zwłaszcza, że stosunki pomiędzy PWU a CZW nie były zbyt dobre ostatnio) - współpraca na linii CZW-PWU!!!
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

No to jeszcze narazie nic nie znaczy,ale.... nie można skreślać prawdopodobieństwa takiej sytuacji :).

Mi się coś wydaje ze nie dojdzie do wspołpracy CZW-PWU :(:(

RVD /dejv Wielkie dzięki za swietne biografie (Stylesa,Butchera,Nicka Mondo i Quackenbush' a)

Moze zrobicie biografię John'a Zandig'a ???

Postaram się jak znajdę trochę czasu napisać biografie J.C Baileya oraz Zandiga. Akurata za biografie tego drugiego już jakiś czas się zabieram i nie potrafie się na konkretnie zabrać, ale bądźcie dobrej myśli i cierpliwości trochę :).

No to swietna wiadomosc :)! Bede cierpliwie czekał

[ Dodano: 2006-08-21, 23:42 ]

Mam Pytanie

Kiedy na dvd zostanie wydany CZW T.O.D V???

A dla zainteresowanych Wywiad z Delirious'em

maro - CZW TOD5 już jest wydany na DVD (zazwyczaj w ciągu 2 tygodni od gali materiał wychodzi na DVD).

Ostatnio Smart Mark Video wypuściło na DVD: CZW "Trapped" (ostatnia gala CZW) oraz klasyka czyli CZW "War at Station 44" (świetny main event! + walka Zandig vs. Tommy Dreamer), więc niedługo ripy wyjdą.

Co do współpracy CZW z PWU to mi się wydaje, że coś takie może wyjdzie, nawet pomimo, że na gali byli obecni Sabian i Joker. W końcu po main evencie gali, Ian Rotten wygłosił promo pod adresem CZW!

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Tak jak pisałem wcześniej i CZW i PWU miałyby korzyści z takiej współpracy. PWU jak narazie sobie świetnie radzi same bez jakiejś współpracy chociaż nie ukrywam,że bardziej niż ich wspólpracę z CZW wolałbym zobaczyć niedoszłą z XLAW bo byłoby to coś nowego,świeżego. A tak jak jeszcze jestem przy PWU to chciałbym aby ta federacja zaczeła współpracować z BJPW! I sądze,że kiedyś do tego jeszcze dojdzie chociaż może nie na dłuższą metę,ale wydaje mi się że ściągną jakiegoś wrestlera z Japonii na swoje gale,a zapewne by to był np. Jun Kasai czy Ito.

Nie wiem czy ktoś widział wyniki z ostatnich gal Chikara Pro,ale ogólnie rzecz biorąc na jednej z gal pojawiło się ledwo ponad 60 widzów! To nawet gorzej niż na galach IWA MS.

Tak jak już jakiś czas temu dałem news na temat IWA DS tak i teraz wpomne,że najbliższa gala tej federacji zapowiada się wprost świetnie i mam nadzieje,że ściagnie niemało widzów (bo i również i na gale IWA DS nie przychodzi za wiele ludzi). Szczególnie warta uwagi będzie walka: Hardcore Match, Anything Goes, All Weapons Legal: Drake Younger vs. The Freakshow vs. Insane Lane, ale i ciekawie się zapowiadają: Ian Rotten and Corporal Robinson vs. Joker and Eddie Kingston, The Iron Saints vs. Tank and Iceberg czy Mike Quackenbush vs. Chuck Taylor.

Mam pytanko do tych, co sie puroresu i themami;] interesuja - otoz mam dostep do calkiem sporej biblioteki oryginalnych cd z muza z japonskich federacji - czy beda chetni na download? Nie ma problemu ze zrippowaniem tego wszystkiego.

Jesli tak, najchetniej bym to komus podsylal na ftp, a ktos by to wrzucal na rapidshare czy inne pieronstwo - i linka sie wrzuci na forum. Dajcie znac. Na poczatek mam zrippowany NJPW 20TH Anniversary Official Album - do wrzucenia od zaraz. :)

1999497734465ab7e81663.jpg

Ja jestem chętny (jakbyś miał jeszcze coś z FMW to byłoby super! :)

Dejv - widziałem wyniki z Chikary i nie wiem dlaczego tak się dziwisz, że tylko było 60 widzów. Ja pamiętam, jak na niektórych galach CHI było nawet ok. 50 widzów (!), więc wiesz - to nie jest jakiś szok. Chikara nie gromadzi dużej ilości widzów, jak jest 200 to jest wręcz świetnie.

Widzieliście wyniki z ostatnich gal Zero-One MAX. Ciekawie to ostatnio wygląda. Z jednej strony World 1Jr. Tournament a z drugiej walki typu ZERO1-MAX vs. BML czy ZERO1-MAX vs. TNA.

[ Dodano: 2006-08-26, 11:50 ]

Aaa i widział ktoś kartę na galę CZW. Została dodane nowe walki:

Necro Butcher vs .Deranged vs. "Mr. Insanity" Toby Klein (!!!!)

Ruckus vs. Eddie Kingston

CZW World Heavyweight Championship - Open Chalenge Match

Chris Hero © vs. ???

Piszę tutaj, bo nie mam czasu na robienie newsboxa :)

Tak Zero-One szaleje nieźle ostatnio i to mi się podoba :). W zasadzie mógłby Tap-Chan coś skrobnąć o Japonii aby troche rozruszać rozmowy o wrestlingu w tym kraju :).

RVD: Dlaczego się dziwie ? W zasadzie ja się nigdy nie interesowałem akurat tym ile ta federacja ściąga do siebie widzów. Wiedziałem,że nie były to nigdy zbyt wielkie liczby poza turniejami World Tag Grand Prix i może jeszcze jakimiś pojedyńczymi ciekawszymi galami (ale to rzadko), ale zaskoczyło mnie to,że tylko 60 widzów przychodzi na gale z ciekawymi kartami. Widze,że nie tylko IWA MS ma w "zwyczaju" na dobre karty przyciągać mało widzów :roll: .

No i jednak Necro Butcher nie odszedł z CZW! Fajnie,że na gali się pojawi on i Insanity jak i Drake Younger czy też Deranged. No i Messiah vs. Luke - może nareszcie pokaże się z dobrej strony Luke w CZW. Ha i na gali będzie też Deranged. Chyba ta gala będzie dobra i odejdą znów na jakiś czas gadki o słabej formie CZW :). Mam przynajmniej taką nadzieje...

• Reputacja:   1

No i dobrze że Butcher pozostał. CZW to jest JEGO federacja, a petycja od fanów jeest tego najlepszym dowodem.

Co do współpracy z PWU, to o ile mnie pamięć nie myli, należy ono do Tod'a Gordon'a. Kiedyś już współpracował on z CZW(angle z inwazją ECW) więc taka możliwość jest realna, zwłaszcza ze Zanding potrzebuje partnerskiej federacji, by współpracą z nią odwrócić uwagę fanów od "kłopotliwej" sytuacji w jakiej znajduje się CZW.

Tap - Chan, jestem na tak.

Czy CZW jest w kłopotliwej sytuacji jak to Vaclav ujął się dowiemy po najbliższej gali, a ta zapowiada się bardzo ciekawie. Napewno współpraca z PWU dodała by rumieńców, ale może to odstawiłoby się na przyszły rok w końcu w tym roku już było bardzo ciekawie z ROH. A jakby już się zdecydowali na współpracę to byłoby też ciekawie bo wypadałoby zakończyć ją na Cage of Death najlepiej w main evencie i z udziałem takich gwiazd ze strony PWU jak Corporal Robinson i Ian Rotten (i na dodatek jeszcze kogoś by się przydało ściągnąć aby bronił barw PWU). Jak narazie jednak mi się to wydaje mało prawdopodobne.

Co do Necro Butchera to...hmmm...Vaclav troche przesadzasz z tym pisaniem,że to JEGO federacja. Kiedyś fani IWA MS mogli narzekać, że odszedł z JEGO federacji (hehe jak to głupio brzmi,ale jakoś tak postanowiłem to ująć ;)). Nie ma ludzi niezastąpionych i tak sądze już od trzech lat jak Mondo odszedł. Jeśli Necro by się zdecydował na taki krok definitywnie (a może się tak kiedyś zdażyć w przyszłości i sądze,że się tak wydaży) to i tak znajdą kogoś na jego miejsce. Fakt faktem,że obecnie dla CZW byłby to naprawdę mocny cios,ale federacja sobie dobrze radziła z stratą gwiazd jak np. Nick Mondo, Wifebeater, Lobo. Może by ściągli na jego miejsce na dobre Toby Kleina,zapewne by zaczeli pushować J.C Baileya, albo Drake'a Youngera robiąc z niego nową gwiazdę ultraviolentu. A Necro Butcher by walczył dla innych federacji jak IWA MS czy może zadomowił by się na dobre w BJPW co by mi chyba najbardziej odpowiadało.