Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Dejv

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Do zadawania pytań jest przecież Question Zone i chyba lepiej będzie jak jakieś bardziej rozbudowane pytania będą się właśnie tam pojawiały,a nie w tym temacie (jakieś jedno pojedyńcze pytanie może tutaj wylądować).

Super Dragon walczy przecież regularnie w PWG (swojej federacji),a w CZW w zasadzie od dłuższego czasu występował okazyjnie. Pozatym występuje także czasami w mniejszych federacjach w USA, czasami można go też zobaczyć w Europie,a dokładniej w WxW gdzie chyba nawet na najbliższej gali ma wystąpić (czy już wystąpił).

• Reputacja:   1

Spoko dzięki czyli czuje się dobrze :)... gal PWG raczej za często nie spotykam, a tym bardziej na bierząco, WxW podobnie tak więc troche szkoda, bardzo lubie tego zapaśnika... mam nadzieje, że będzie się pojawiał częsciej w CZW,w końcu posiadał pas tej federacji i podczas feud'u ROH vs. CZW był jedną z elit CZW.

Nawet jakos przed 2miechami Super Dragon stracil Tag-Team w PWG.

Tez go lubie,oby pojawil sie jak najszybciej na jakiejs gali CZW(na tej co bedzie sie nie zapowiada)

Tak stracili pasy na rzecz Arrogance (Bosh & Lost) bardzo dobrego teamu. Z jednej strony żałuje troche,że Arrogance zdobyli Tag Team Title bo liczyłem po cichu,że w końcu Joey Ryan straci PWG HW Title, które mógłby wygrać Bosh bo jemu się obecnie wg. mnie należy. Pozatym Davey Richards (z którym Dragon miał tytuł w teamie) jest obecnie dosyć rozchwytywany na scenie niezależnej (ECWA, ROH itd) tak więc sądze,że i on namiesza w PWG ładnie. Jeśli już przy PWG jestem to najbliższa gala tej federacji będzie napewno ciekawa bo będzie to "Battle in Los Angeles",a ten turniej w PWG zawsze dobrze wychodził. Zastanawiam się kto może wygrać i właśnie dochodze do wniosku,że wspominany Richards może właśnie zwyciężyć.

Fotki zrobilbym ale.. przypomnialem sobie, ze w sobote jest mecz Urawa Reds, :mojej; druzyny, wiec ide na pilke. ;] Jak pieniazkow starczy do niedzieli, to pojde na ppv i tam zrobie zdjecia.

Co do AJPW - fed ten nalezy zdecydowanie do najwiekszych w Japonii, zaraz obok NOAH i NJPW - na pewno to mozna wywnioskowac patrzac na to ile miejsca mu sie poswieca w dwoch dostepnych tutaj tygodnikach o wrestlingu - Gongu i Puroresu Weekly.

btw, ta gala AJPW o ktorej ktos wyzej wspomnial - gdize sie odbedize? W Tokyo moze? Calkiem ciekawa karta. :)

Mieszanie fedow jest tutaj bardzo popularne i ciagle zawodnicy sie mieszaja. Chocby tagteam ktory razem z J-Ro widzielismy na BJW obejrzalem tydzien pozniej na gali Hustle (nie pomne nazwisk..).

A gale Hustle sa do wyhaczenia na PWT - okazjonalnie sie tam pojawiaja. Sam bym zripowal troche tego z wypozyczalni - ale nie mam czytnika dvd obecnie w kompie. ;/ Jesli sie zmieni, to nie omieszkam gdzies podeslac. :)

kupuj czytnik tap-chan, przeciez w japoni to gowno grosze kosztuje :P

No wlasnie jest problem, bo nie mam tutaj desktopa, tylko notebooka. Do tego to jest Vaio, wiec nie jestem pewiem, czy tylko Soniaczy nie mozna czasem podlaczyc.. W kazdym badz razie w tym przypadku to nie jest takie tanie. I w ogole, nie wiem skad plotka, ze w Japonii kompy sa AZ TAK tanie - mozna dostac wszystko SUPERNOWE, w sensie ekstra specyfikacje, ale zeby az tak supertanio bylo to nie powiem. Troche tak.

Sorry za oftopa. ;]

HUSTLE jeszcze nie miałem okazji widzieć ale myślę, że z biegiem czasu nadrobię zaległości :)

Coś za dużo tych Hiroshi Hase Retirement Match'y. Nie idzie zrobić z 2-3 pojedynków i koniec. Wiem, że to Japonia ale co za dużo, to nie zdrowo.

Super Dragon z tego co wiem (nie jest to w 100% potwierdzona informacja) przebywa obecnie na "rehabilitacji" (coś u niego stwierdzono i się kuruje).

Chyba raczej Cheech nie odwróci się od Cloudy'ego, zwłaszcza, że od początku tego roku mieli ze sobą feud i na ostatniej gali CZW (nie na CZW TOD5) w ECW Arena stoczyli ostatni pojedynek przeciwko sobie. Jakby już mieli ze sobą znów feudować (mam jednak nadzieję, że tak nie będzie), to najlepiej nie robić jakiegoś single matchu, tylko od razu powiedzmy TLC Match i niech szokują widownię w Filadelfii (a potrafią zrobić dziki pojedynek - nie raz to pokazywali). Co mnie ciekawi a raczej intryguje w ich postaciach. Ano to, że w Ring of Honor jakoś nie dostrzeżono ich talentu na większą skalę, pomimo, że byli członkami stajni Special K a tutaj nagle w CZW (co prawda nie w mid-cardzie), ale w lower-card'e dają popisy jak diabli. Coś jednak w ROH pod tym względem zrąbano, albowiem nie potrafiono wykorzystać talentów po rozpadzie stajni. Azrieal (aka Angel Dust) jest nisko w karcie na każdej gali na których pojawia się, a przecież chociażby w JAPW wymiata(ł). Dixie, Izzy, Deranged to kolejne postacie, które są świetnymi zapaśnikami a jakoś nie znalazły miejsca w ROH (Deranged na szczęście został doceniony w USA Pro Wrestling, które nie jest jednak tak znane jak ROH). W zasadzie sukces odniosła piękna Lacey (bijąca o głowę wszystkie dmuchane operacjami plastycznymi divy z WWE) oraz Hydro (aka Jay Lethal), który w zasadzie odniósł największy sukces (ROH Tag Team Titles z Samoa Joe, ROH Pure Wrestling Title).

Nigel McGuinness - mi osobiście w niczym nie imponuje, a wręcz przeciwnie - uważam, że jest to przeciętny zapaśnik. Niestety, ale widziałem kilka jego walk (i to nie tylko z ROH ale także z IWA MS oraz Europy) i uważam je za słabe. Ktoś w ROH był lekko ślepy dając mu Pure Wrestling Title, na które w zupełności nie zasługiwał i nie zasługuje. Dla mnie nieco jest śmieszne to, że niektórzy uważają (nie mówię, że na RazorMedii), że walki McGuinness'a mogą być ciekawe, skoro tak nie jest. Może znajdzie się jedna na dziesięć walk warta uwagi, ale tak poza tym, to uważałem i uważać będę, że Nigel przeciętnym wrestlerem jest.

Pojawiły się tutaj głosy, że od dawna nic z ROH Pure Wrestling Title się nie działo. Ale Panowie - działo się i to dużo! Nigel McGuinness przez rok trzymania pasa zanudzał wszystkich! (przynajmniej mnie). Moim zdaniem pas powinien stracić ostatnio, tj. na rzecz Colt'a Cabana'y, który jest o wiele lepszym zapaśnikiem od McGuinness'a, z typowym pure wrestlingiem ma dużo do czynienia (jak ktoś ma inne zdanie, to niech się nie ogranicza w oglądaniu tylko i wyłącznie do ROH a niech zobaczy co Cabana robił w takich federacjach jak chociażby IWA MS, MAW itp.) i poza tym jemu ten pas od dawna się należał (dobrze wypromowany). Roderick'owi Strong'owi w pewnym okresie czasu także się należał (fakt faktem, jest teraz "powyżej" tego pasa), ale ROH postanowiło zrobić McGuinness'owi cholernie długi title reign, więc wyszło jak wyszło. Koper pisze, że nie widzi tutaj praktycznie nikogo, kto mógłby być nowym ROH Pure Wrestling Championem. Przepraszam bardzo, ale w ROH są takie osoby i daleko nie trzeba szukać. Davey Andrews (czy Richards, bo jeden występuje w PWG), Ricky Reyes czy Claudio Castagnoli to moim zdaniem nie są nazwiska wyciągnięte z księżyca. Mogli np. dać pas Reyes'owi na okres 8 miesięcy (przecież Reyes ma predyspozycje do tego aby być destroyer'em jako Pure Wrestling Champion), a w tym czasie albo jeszcze bardziej wypromować Andrews'a i powiedzmy na ROH "Final Battle 2006" zrobić pojedynek o Pure Wrestling Title. W końcu jeszcze mogli zrobić coś innego - dać pas Reyes'owi a w tym czasie ściągnąć z PWG np. Hook'a Bomberry'ego, który jest wręcz idealnym zapaśnikiem aby być mistrzem ROH Pure Wrestling (świetny technik) i właśnie go zacząć pushować w tym samym czasie a później po prostu dać mu wygrać tytuł.

Na koniec drobna ciekawostka:

Oglądał ktoś na niemieckim VOX'e jakieś 2 tygodnie temu program o wrestlingu? Pokazano w nim wywiad z Sabu (z którym kamera podróżowała jego samochodem wraz jego żoną), który mówił o wrestlingu i o tym co przeżył na ringu pokazując przy okazji swoje blizny na ciele. Poza tym pokazano fragmenty z gali nieistniejącej już federacji 3PW (głównie z walki Sabu vs. Terry Funk) a także materiał zza kulis ("Pitbull" Gary Wolfe pozował do kamery, poza tym można było dostrzec byłego ROH Champion'a - Xavier'a, Rockin' Rebel'a, byłego managera z ECW - Jason'a oraz fotografa CZW - Whacks'a). Podczas programu pokazano także materiał ze szkółki wrestlingowej oraz najlepszy materiał z tego wszystkiego - death match w backyard wrestlingu! Sam death match było głupio ukazany, albowiem oto pokazano nam kupę nachlanych punk'ów, którzy byli widownią oraz czwórkę "zapaśników" walczących w dzikim i krwawym death matchu. Samym death match'em był ring wykonany z drewna bez maty, do tego klatka z drewna z drutem kolczastym (bez lin), boardy z drutem kolczastym i jarzeniówkami. Dostępna była także mini bagażówka z jarzeniówkami, na którą jeden z walczących zrobił drugiemu suplex (wprost na jarzeniówki!). W ruch poszedł także zszywacz i inne przedmioty. Ogólnie rzecz biorąc do death matchu w tym reportażu (trwającym z dobrą godzinę) było podejście nad wyraz negatywne w przeciwieństwie do "zwykłego" wrestlingu. I jak tu się nie dziwić ludzi, którzy uważają death match'e za chore skoro jest z góry takie podejście w tv?!

[ Dodano: 2006-08-11, 11:09 ]

Dla osób które nie śledzą tegorocznego turnieju NJPW "G1 Climax" tabela po 4 dniach turnieju.

Block A:

1. Satoshi Kojima [5] (*) (**)

2. Hiroshi Tanahashi [4]

3. Giant Bernard [3] (**)

4. Jushin Thunder Liger [2] (**)

5. Manabu Nakanishi [2] (**)

Block B:

1. Hiroyoshi Tenzan [6] (*) (**)

2. Koji Kanemoto [4] (**)

3. Yuji Nagata [3] (**)

-. Togi Makabe [3] (**)

5. Naofumi Yamamoto [0]

[ Dodano: 2006-08-11, 11:13 ]

Wczorajszy czwarty dzień NJPW "G1 Climax", które odbyło się w Aichi Prefectural Gymnasium było moim zdaniem bardzo ciekawe. W najciekawszych walkach: Hiroyoshi Tenzan pokonał Naofumi Yamamoto i jest moim zdaniem jednym z głównych pretendentów do zwycięstwa w turnieju. Koji Kanemoto pokonał Togi Makabe, więc losy Makabe w turnieju nie są jednak takie pewne. Manabu Nakanishi pokonał Giant'a Bernard'a (i dobrze :). Satoshi Kojima pokonał Hiroshi Tanahashi'ego i tutaj sytuacja robi się bardzo ciekawa, bo Kojima jako reprezentant AJPW ma pierwsze miejsce w Block'u A. Na chwilę obecną mój wymarzony finał to Kojima vs. Tenzan.

[ Dodano: 2006-08-11, 11:20 ]

Update w karcie na sobotnią galę CZW "Trapped"!

Oto jak obecnia karta nam się przedstawia:

All Out War:

The Forefathers of CZW vs The Canadians vs The Blackout

This Time, It's About RESPECT:

Danny Havoc vs JC Bailey

World Jr. Heavyweight Title Number 1 Contendership 5 Man Elimination (DODANA!):

Jigsaw vs Hallowicked vs Andy Sumner vs Drew Gulak vs Derek Frazier

Mystery Partner:

Adam Flash & The Messiah vs Luke & ???

First Time Ever! :

LuFisto vs "Sweet & Sour" Larry Sweeney

Tag Team Matchup:

Cheech & Cloudy vs Lucky & JC Ryder

O no to widzę,że karta na galę CZW dostała mocny punkt:

Jigsaw vs Hallowicked vs Andy Sumner vs Drew Gulak vs Derek Frazier - sądze,że to będzie świetna walka.

Ja też uważam,że Colt Cabana powinien dawno dostać jakiś pas w ROH jak nie Pure Title to ROH World Champ'a.

Ja także jak RVD mam nadzieje,że Cheech i Cloudy nie będą ze sobą feudować bo kurcze w prawie każdym fedzie,w którym występowali to mieli ze sobą walki np. w Chikara Pro, CCW,UWA Hardcore i innych. Są dobrym teamem i uważam,że w CZW powinni dalej nim być.

Co do G-1 Climax to wolę jak już żeby wygrał Kojima niż Tenzan :).

Na koniec drobna ciekawostka:

Oglądał ktoś na niemieckim VOX'e jakieś 2 tygodnie temu program o wrestlingu? Pokazano w nim wywiad z Sabu (z którym kamera podróżowała jego samochodem wraz jego żoną), który mówił o wrestlingu i o tym co przeżył na ringu pokazując przy okazji swoje blizny na ciele. Poza tym pokazano fragmenty z gali nieistniejącej już federacji 3PW (głównie z walki Sabu vs. Terry Funk) a także materiał zza kulis ("Pitbull" Gary Wolfe pozował do kamery, poza tym można było dostrzec byłego ROH Champion'a - Xavier'a, Rockin' Rebel'a, byłego managera z ECW - Jason'a oraz fotografa CZW - Whacks'a). Podczas programu pokazano także materiał ze szkółki wrestlingowej oraz najlepszy materiał z tego wszystkiego - death match w backyard wrestlingu! Sam death match było głupio ukazany, albowiem oto pokazano nam kupę nachlanych punk'ów, którzy byli widownią oraz czwórkę "zapaśników" walczących w dzikim i krwawym death matchu. Samym death match'em był ring wykonany z drewna bez maty, do tego klatka z drewna z drutem kolczastym (bez lin), boardy z drutem kolczastym i jarzeniówkami. Dostępna była także mini bagażówka z jarzeniówkami, na którą jeden z walczących zrobił drugiemu suplex (wprost na jarzeniówki!). W ruch poszedł także zszywacz i inne przedmioty. Ogólnie rzecz biorąc do death matchu w tym reportażu (trwającym z dobrą godzinę) było podejście nad wyraz negatywne w przeciwieństwie do "zwykłego" wrestlingu. I jak tu się nie dziwić ludzi, którzy uważają death match'e za chore skoro jest z góry takie podejście w tv?!

He he, ja widzialem koncowke tego programu (od tego deathmatch'u z backyard wrestlingu), dokladnie to bylo w piatek 28.07 i tak jak napisales bylo to pokazane jako, ze walcza ze soba ludzie ktorzy kilkakrotnie uciekali ze szpitala psychiatrycznego. Szkoda, ze wrestling nawet w Niemczech gdzie WWE ma czesto House Show'y jest ukazany jako cos z innej planety. I jak tez zauwazyles fani ktorzy tam byli, to chyba byly osoby ktore przypadkiem tam dotarly. Punk'i (od razu mowie, nie mam nic przeciwko takim osoba :wink: ) w rece piwo, i kolczyki oraz tatuarze na kazdej czesci ciala (szkoda, bo mozna to odebrac jako "Przystanek Woodstock" z dodaniem dwoch "debili" ktorzy postanowili dobrze sie zabawic), bo na CZW TOD czy IWA-MS KOTDM ciezko dostrzec taka osobe.

Co do tego deathmatch'u to powiem od siebie, ze klatka byla bardzo pomyslowa.

Kojima - też chciałbym aby wygrał, jednak coś czuje, że tak nie będzie.

Co do Cheech'a i Cloudy'ego to ile można oglądać ich single matchy. Na "Cage of Death 7" walczyli ze sobą, potem feudowali i w końcu miesiąc temu stoczyli ze sobą match. Dać im jakiś push (Cloudy jako przyszły CZW World Jr. Heavyweight Champion!) i koniec.

Taki drobny news: Jak wiadomo w ten weekend ROH robi galę w Wielkiej Brytanii. Pojawił się problem z wydarzeniami ze wczoraj (niedoszłe zamachy) i zapaśnicy nie mogą na razie ruszyć się z USA aby polecieć do Anglii.

Ale przynajmniej w Niemczech mają federację wrestlingowe :). Na galach WxW pojawiają się np. wrestlerzy nawet z NOAH, pojawiały się też i gwiazdy hardcoru (Sandman), a w takim GSW ma wystąpić na najbliższej gali Roderick Strong. Oczywiscie nie jest tam wrestling tak popularny za oceanem,ale mają przymajmniej coś czego my nie mamy.

Właśnie - zastanawiam się, dlaczego jeszcze na RazoRMedii nie poruszono na dobre kwestii federacji europejskich. Przecież za naszą granicą zachodnią, w Niemczech dzieje się tyle ważnych i ciekawych rzeczy, że ho ho. Że wspomnę o takich federacjach jak: wXw czy GSW.

RVD: rozruszamy temat tych federacji :). Pozatym będą się też pojawiać newsy z europy tak więc zapewne kilka osób się zainteresuje tym co się tam dzieje. Aha przypominam,że Super Dragon miał wystąpić na gali WxW tak więc nie wiem RVD czy to co napisałeś o rehabilitacji jest prawdą czy plotką bo nie słyszałem aby miał jakieś występy odwołać. Chyba,że się facet skupia na PWG "Battle of Los Angeles" który już chyba za około dwa tygodnie :).

O rehabilitacji Super Dragona usłyszałem na jakimś forum serwisu o wrestlingu, więc zaznaczyłem, że to może być tylko plotka.