Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Dejv

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

K-Dojo to jak się nie mylę to zaplecze NJPW, które ma także chyba swój ośrodek gdzieś na Florydzie w USA.

Jestem ciekaw jak wyjdzie walka Joker vs. Reyes bo walczą w niej ze sobą dwie "przeciwności" - zapaśnik hardcorowy i zapaśnik lubujący w pure wrestlingu.

No - już we wrześniu CZW (9 września) organizuje dwie gale pod rząd: "Down With the Sickness 4-Ever: A Tribute to Chris Ca$h" oraz jeszcze jedną galę. Jeśli znowu coś wywali niezbyt ciekawego, to szkoda gadać nawet.

Karta na popołudniową galę CZW zapowiada się póki co zarąbiście (Sonjay Dutt vs. Sexxxy Eddy © o CZW World Jr. Heavyweight Title, Grudge Match: Luke vs. Messiah, Cheech & Cloudy vs. The New Jersey All-Stars, powrót Chris'a Hero!).

Co więcej na tej gali jednak powróci do CZW - Necro Butcher ale także pojawi się...Drake Younger!!!!!

Ps. Dejv wróciłeś już z wakacji? :)

Tak,ale ciężko mówić o wakacjach jak czlowiek wyskakuje na trzydniowy "urlopik" :).

To o co chodzi z tym Necro Butcherem - odchodzi,ale nieodchodzi ? Drake Younger móglby być w CZW na stałe chociaż chłopak ostatnio jest rozchwytywany (IWA MS też go w zasadzie już chyba ściągło na stałe).

Faktycznie karta zapowiada się jak narazie spoko i sądze,że tym razem CZW nienawali.

Tak coś rozmawiamy ostatnio o "odejściu" Necro z CZW, ale zapomnieliśmy,że na ostatniej gali CZW powróciły do federacji dwie gwiazdy - Wifebeater i Franky the Mobster (o tym RVD niewspomniał w newsie). Prawde mówiąc nie wiem co sądzić o powrocie Wifebeatera - ostatni jego powrót był prawde mówiąc średnio udany (dobry występ na TOD III, całkiem niezły na COD no i dobra walka z Messiah'em) i widać było,że to nie był ten Wifebeater z lat 2000-2002 gdzie rządził na całej linii dlatego teraz podchodze z dystansem. W zasadzie sądze,że powrócił na jakiś czas (tak jak ostatnio) jednak ten powrót może wyjść raczej tylko na plus federacji nawet jakby Wifebeater był w takiej formie jak ostatnio.

Co do Mobstera to on w CZW nigdy nie pokazał tak naprawdę swoich umiejętności w 100% jak to robi w IWS czy MWF, ale wydaje mi się,że jego powrót da Zandigowi jakieś niezłe pole manewru co do feudów i ewentualnych kandydatów do walk o pasy o ile Mobster powrócił do federacji na jakiś konkretniejszy czas. Może jednak nie będzie tak źle ? Oby!

Zgadza się.Wrzesniowa gala CZW zapowiada się zajebiscie ,ja najbardziej czekam na walkę Sexxxy Eddy vs Sonjay Dutt(walka napewno nie będzie nudna ) :twisted:

Drobny offtop :)

Faktycznie to nie były żadne wakacje (ja już od dłuższego czasu w wakacje nie mam wakacji, więc wiesz :)

Więc powiem tak Dejv:

- Necro Butcher powraca, bo ponoć CZW otrzymało oficjalną petycję od fanów, że chcą Butcher'a w CZW i basta! (i w tym momencie mam w końcu nadzieję, że CZW pozostawi Butcher'a, bo to face #1 w federacji, mający za sobą masę fanów jak niegdyś "Sick" Nick Mondo = niech mu dadzą w końcu chociaż CZW Iron Man Title bo na nie zasługuje jak nikt inny w CZW obecnie!)

- coś czuję, że kariera Drake'a Younger'a coś czuję, że może potoczyć się tak jak kariera Sexxxy Eddy'ego, który głównie dzięki swoim wyczynom na TOD został jedną z głównych gwiazd CZW

- mam nadzieję, że Sexxxy Eddy nie straci od razu CZW Jr. Heavyweight Title, tylko dlatego, że będzie walczył z ostatnio pushowanym Sonjay Dutt'em. Dutt już trzymał pas przez 13 miesięcy, więc póki co go nie widzę jako Jr. Heavyweight Championa

Tak ja to widzę w kwestii CZW.

Karta na galę PWU nabiera jeszcze większych "rumieńców", albowiem nie będziemy mieli Panes of Glass & Tai-Pei Death Matchu o PWU Hardcore Title: Ian Rotten © vs. Corporal Robinson tylko [uwaga!] - PWU Hardcore Championship: Ian Rotten © vs. Corporal Robinson - Steel Cage, Panes of Glass & Tai-Pei Death Match!!! PWU coraz bardziej staje się "fajne", bo ma niezłe pomysły. Na tej gali dojdzie także do arcyciekawego (tak uważam :) matchu o PWU Tag Team Titles: SAT © vs. All Money Is Legal oraz do wspomnianego w newsach - DEBIUTU HAYABUSY! Nic dodać, nic ująć...

W sobotę będzie również ciekawie w Anglii, albowiem Ring of Honor, FWA i IPW:UK organizują wspólne show w Kent. Bardzo ciekawie zapowiadają się pojedynki: ROH Heavyweight champion Bryan Danielson vs. FWA Heavyweight champion Hade Vansen vs. IPW:UK Heavyweight champion Martin Stone oraz Colt Cabana vs. Matt Sydal vs. Jonny Storm vs. Spud.

Tak swoją drogą, to co myślicie o ostatniej gali IWS, która zorganizowała wspólne show z ISW i było (jak widać po wynikach zamieszczonych w jednym z newsów) bardzo hardcorowe. W zasadzie 3 hardcorowe pojedynki na jednej gali +masa innych walk, tego dawno nie było!

Tak swoją drogą, to co myślicie o ostatniej gali IWS, która zorganizowała wspólne show z ISW i było (jak widać po wynikach zamieszczonych w jednym z newsów) bardzo hardcorowe. W zasadzie 3 hardcorowe pojedynki na jednej gali +masa innych walk, tego dawno nie było!

Ja oglądałem tylko zdjęcia z tej gali,i musze przyznac ze na zdjęciach gala wyglądała bardzo apetycznie.A przy okazji zauważyłem ze w IWS jest sporo zamaskowanych wrestlerów (El Generico,Evil Ninja2,The Green Phantom,Player Uno,Takao,Kenny The

Bastard)brakuje jeszcze Super Dragona i El Drunko (bardzo lubie tych wrestlerów) :D

Mam nadzieje,że Necro Butcher jednak się rozmyśli z tym odejściem i zostanie w CZW. Co do Younger'a to z jednej strony fajnie jakby jego kariera się potoczyła tak jak Eddy'ego, ale z drugiej strony wiemy,że Eddy przez pewien czas był mało zauważany w tej federacji. Wolałbym aby Younger nie był odrazu mocno pushowany tylko pomału bo są jeszcze wrestlerzy, którzy na duży push zasługują w CZW jak np. "Spyder" Nate Webb.

Faktycznie PWU zaczyna szaleć i...dobrze! Karta nabrała jeszcze większych rumieńców przez to urozmaicenie deathmatch'u.

W zasadzie dawno nie było na gali IWS tylu hardcorowych walk (no dobra od może kwietnia :)). Ja w zasadzie czekam na jakąś wspólną galę IWS i UWA Hardcore oj to by się działo na takiej gali oj działo :twisted: .

Aha, Maro - faktycznie sporo jest zamaskowanych wrestlerów w IWS, a Super Dragon był jednym z nich...ale niestety tylko na jedną galę. Stoczył bardzo dobry pojedynek z Beef Wellington'em i pomimo sporych chantów "please come back" nie zjawił się więcej w IWS,a to zapewne tylko z tego,że jest dosyć zapracowanym wrestlerem.

Już za dwa dni odbędzie się gala IWC i w zasadzie show zapowiada się nieźle,ale były już lepsze karty w tym roku. Oczywiście walka AJ Styles vs. Daniels przyciągnie sporo widzów. Równie dobrze się zapowiadają walki: Delirious vs. Johny McChesney oraz Sabin vs. Shiima Xion, ale i tak będzie to zapewne niezłe show.

Dejv:mozesz mi powiedzieć na jakiej gali wystąpił Super Dragon (nazwa gali,data gali )

P.S. I nie gadajcie na mnie maro tylko patrykk:P

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ech, o CZW tak sybkonie przestaniemy mówić :P Ta federacja ma zbyt silną pozycję, żeby od tak odpuścić.

Ech, takie jest zapotrzebowanie na puroresu(ja bym oblukał AJPW i Noah) a na forum w mediach pusto :(

Ja bym sobie oblukał Hustle ;) która w rosterze ma takie gwiazdy jak Kenzo Suzuki i Tajiri

Maro/Patryk (czemu sobie nie zmienisz nicku skoro chcesz żeby mówili Ci Patryk): Super Dragon walczył na gali IWS "Un F’N Sanctioned 2005".

Vaclav: Oczywiście,że o tej federacji się będzie cały czas tutaj mówić w końcu obok ROH jest to najpopularniejsza federacja indy's w Polsce :). Zandig będzie się starał robić wszystko aby CZW utrzymało fanów przy sobie tym bardziej,że już na poważnego rywala wyrasta PWU, ktore wśród fanów ma coraz mocniejszą pozycję,na którą CZW bądź co bądź musiało pracować trzy lata. Ja się nie martwie o to,że CZW zbankrutuje czy coś takiego, prędzej w moim mniemaniu federacja zostanie zepchnięta z swojej wysokiej pozycji, którą krwią i potem przez lata budowała w światku indy's przez inne federacje i to może być przykre.

Karta na najblizszy ROH we wspolpracy FWA i IPW UK

OPEN CHALLENGE

JC Thunder vs Nigel McGuiness

3-Way “Battle of the Champions” Main Event

Bryan Danielson (ROH) vs Robbie Brookside (FWA) vs Martin Stone (IPW:UK)

ROH vs FWA “Dream Tag Team Double Header”

Austin Aries & Roderick Strong vs Doug Williams & James Tighe

Briscoe Brothers vs Jody Fleisch & Jonny Storm

FWA vs ROH Challenge

Colt Cabana vs Darren Burridge

“Breakout Star” Match

Matt Sydal vs Davey Richards

ROH vs FWA vs IPW:UK Scramble Match

BJ Whitmer vs Jimmy Rave vs Mark Sloan vs Aviv Mayaan vs Ashley Reed vs Paul Robinson

A wiec ROH vs Federacje z Wlk. Brytanii. Ciekawe mimo iz federacjami europejskimi wogole sie nie interesuje,to jestem ciekaw jak tacy wrestlerzy z UK sie zaprezentuja.

Ja ogladalem kiedys 2 gale europejskie i dobrego zdania wyrazic nie moge,dla mnie to totalna przepasc do Ameryki czy Japonii nie do pokonania.

Dla tych co lubia egzotyke kalibru jak federacje europejskie to www.awfwrestling.com.au wrestling w Australii. W dziale media cale walki z ostatnich gal.

3-Way “Battle of the Champions” Main Event

Bryan Danielson (ROH) vs Robbie Brookside (FWA) vs Martin Stone (IPW:UK)

ROH vs FWA “Dream Tag Team Double Header”

Austin Aries & Roderick Strong vs Doug Williams & James Tighe

Briscoe Brothers vs Jody Fleisch & Jonny Storm

To są murowane hity tej gali!

A tak z Europejskiego podwórka. Muszę przyznać, że super zapowiada się najbliższa gal GSW (German Stampede Wrestling), która odbędzie się w 22 września. Gala będzie z okazji 5-lecia federacji.

Na chwilę obecną potwierdzone są dwie walki na tej gali:

- "The Anarchist" Doug Williams vs. "The Fallen Angel" Christopher Daniels (mega ciekawy pojedynek!)

- GSW World Heavyweight Championship Match: Joe E. Legend © vs. Eric Schwarz

Myśle, że warto tutaj nieco częściej wspominać o Europie.

Co do zamaskowanych zapaśników, to póki co dla mnie najciekawszy jest Player Uno. Swoją drogą mam nadzieję, że prędzej czy później Green Phantom straci maskę, bo nie lubię ultraviolentowych zapaśników w maskach.

No tak Europejski wrestling jest również ciekawy, ale niedoceniany (szczególnie włoskie federacje). Sądze,że jak coraz więcej będzie się pojawiać newsów o tych federacjach to jednak coś się ruszy w tym temacie, ale nie ma co oczekiwać rozmów na miarę tych o Japonii czy CZW/ROH (ale na miarę Kanady - czyli mało raczej tak).

Briscoe Brothers vs. Fleisch & Storm - to będzie najprawdziwszy hit! Ja bym bardzo chciał spowrotem Fleisch'a w jakiejś federacji w USA, najlepiej to CZW, JAPW bądź PWG (chyba,że ROH go ściągnie na jakiś czas znów).

Mnie tam Green Phantom nie przeszkadza w masce za to np. taki Evil Ninja jak najbardziej może walczyć w masce :).

Ale muszę przyznać, że specjalnie Phantoma nie lubię, pomimo, że to ikona IWS. Innych zamaskowanych zapaśników lubię (El Generico rulz!), ale Green'a za nic.

Jak dla mnie Phantom jest obojętny ale szanuje bo za poświecenie dla IWS w końcu już sporo tam przewalczył i sporo bumpów zebrał.

Ciekawe jest to,że w Europejskich federacjach jest chyba nawet większe wymieszanie narodowe niż w federacjach amerykańskich. Przykładowo w niemieckim WxW walczą i Niemcy, i Szwajcarzy i Holendrzy i Anglicy, a i też się trafił tam Polak i Turek :). Naprawdę niezłe mieszanka do tego trzeba doliczyć okazyjnych wrestlerów z USA, Japonii czy Kanady.