Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Boks - Ogólna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Come on ,przecież gdyby Dana powiedział że zawalczą tylko na zasadach MMA, to zrobiłby z siebie totalnego ignoranta. Przecież nawet sezonowi fani boksu wiedzą ,że Money nie zgodzi się na walkę na zasadach MMA, bo po prostu tego nie potrafi. Conor może boksować ,z resztą chyba nawet za młodzika jakieś niezłe osiągniecie miał w tej dziedzinie , także jedynie tu się mogą spotkać.

Z tym, że Łysy zrobiłby z UFC bandę debili, wysyłając swojego "naruszonego" (porażką z Diazem) Moneymakera, po to by dobił go i finalnie ośmieszył Floyd w boksie. Ta walka nie ma sensu tak w MMA (Rudolf ośmieszy Money'a) jak i w boksie (Floyd ośmieszy Conora). Jak dla mnie to powinni się spotkać gdzieś po środku - np. zawalczyć w oktagonie, w samej stójce, ale w małych rękawicach, albo w rękawicach bokserskich, ale z możliwością kopania w stójce.

Generalnie ja nie zakładam ,że ta walką się odbędzie na 100% , ale daje jej te 30% powodzenia .

Floyd otwarcie na kanale ShowTime mówi,że coś z tego może być .

Z tym, że sam Mayweather przyznał, że nie było żadnych rozmów na ten temat z Danką. Mi to przypomina ten motyw, gdzie był szum, że Taker ma zawalczyć z Lesnarem, kiedy ten jeszcze był pod kontraktem UFC... Jak to się skończyło - wiadomo (Danka powiedział "niet" no i się zesrało)

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404250

• Reputacja:   1

Ta walka nie ma sensu tak w MMA (Rudolf ośmieszy Money'a) jak i w boksie (Floyd ośmieszy Conora). Jak dla mnie to powinni się spotkać gdzieś po środku - np. zawalczyć w oktagonie, w samej stójce, ale w małych rękawicach, albo w rękawicach bokserskich, ale z możliwością kopania w stójce.

Nie wierzę, że na takich zasadach walka ta zarobi aż tyle co w boksie. Floyd wiele razy mówił, że bez 100 mln $ do ringu nie wejdzie. Absolutnie nie chcę takiej walki, bo Conor musi trenować lata zanim by mógl wejść do ringu z Floydem (wejść, nie walczyc jak równy z równym). Jeżeli do tego dojdzie to będzie cyrk, a pewnie i tak wiele osób będzie zachwyconych tym, że Conor wytrzymał kilka rund z ulta defensywnym Floydem :P

Amerykanin chce wracac? Gołowkin czeka :P

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404252

Nie wierzę, że na takich zasadach walka ta zarobi aż tyle co w boksie.

A mi się wydaje, że mogłaby zarobić. Nazwisko Floyda i tak przyciągnęłoby fanów boksu, a Conora - dodatkowo fanów MMA (akurat to są tak medialne osoby, że nawet gdyby zamiast walczyć - srali w kiblu, to i tak ludzie chcieliby to oglądać). Myślę, że sprzedałoby się to jak ciepłe buły. Na czystych zasadach MMA jak i boksu - nie ma to żadnego sensu i ja też bym tego nie chciał oglądać (bo byłby to kabaret a nie sport).

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404253

Fury jest genialny. Pokazywanie spasionego brzucha, mówienie o tym, że powalil go na treningu 3 razy zawodnik półciężkiej oraz teraz mówienie, że trener wyjechal przez olewke mistrza. Tyson pewnie trenuje jak dzik i będzie perfekcyjnie przygotowany, ale robi wszystko by Kliczko go lekko zlekceważył i wrócił nawet pod świadomie do starej taktyki.

[ Dodano: 2016-05-20, 15:58 ]

Według informacji TMZ, Mayweather jest tak zmotywowany na walkę z „Notoriousem”, że podobno zaoferował mu 50 milionów dolarów za wyjście do ringu. Walka miałaby się odbyć na sylwestrowej gali w Las Vegas.

Szokująco dobra potencjalna stawka. Zwłaszcza że na początku mówiło się o 7mln

[ Dodano: 2016-05-20, 23:57 ]

Yunier Dorticos vs Youri Kayembre Kalenga

Dla mnie wspaniała walka. Początek to błyskawiczny nokdaun Dorticosa, ale Youri nie chcial sie poddac i wedlug mnie do 10 rundy dogonil przeciwnika i nawet wyszedł na prowadzenie. Mimo to chyba za duzo sily włożył w te kilka rund i w końcówce nie miał już pary by sie bronić. Wielka brawa dla Dorticosa, który zgarnia pas mistrzowski mimo, że według bukow nie był tutaj faworytem. Zawodnicy dali z siebie wszystko i pewnie gdyby doszło do werdyktu to mógłby być każdy możliwy wynik. Crawo Dorticos

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404379

Według informacji TMZ, Mayweather jest tak zmotywowany na walkę z „Notoriousem”, że podobno zaoferował mu 50 milionów dolarów za wyjście do ringu. Walka miałaby się odbyć na sylwestrowej gali w Las Vegas.

Arkao, Floyd to facet nie w ciemię bity (jest tak samo dobrym biznesmenem jak bokserem) i nie na darmo tak lobbuje o walkę z Rudolfem...

Po pierwsze primo - chce pobić legendarny rekord Rocky'ego Marciano, który wynosił 49-0 (a Money go ostatnio wyrównał)

Po drugie primo - gdzie znalazłby łatwiejszego do tego rywala (i zero groźby na 49-1), niż koleś, który nawet nie jest bokserem?

Po trzecie primo - na jakim innym "dyletancie" mógłby wyśrubować taki wynik sprzedaży PPV's i obłowić się po kokardkę, przy tak łatwej jednocześnie dla niego walce?

Nie dziwię się więc, że Mayweather na samą myśl o tym starciu, ma erekcję niczym Vince na widok Jaśka bez koszulki.

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404534

-Raven-, No właśnie! Ile za walke w UFC dostaje Conor? Skoro wykładają na stół 50 mln, a Conor walkę z Diazem ma na jesien to czy to starcie nie jest coraz bardziej realne? Na początku były śmieszne spekulacje teraz znamy już potencjalną wypłate, termin oraz miejsce. Wiem że pewnie o wszystkim zdecyduje UFC, które może nie puścić Irlandczyka, ale ich to tez moze wypromowac, bo przez Floyd nie musi konczyc rywala w pierwszej rundzie.

To jest troche historia jak z Rocky'ego :P

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404535

-Raven-, No właśnie! Ile za walke w UFC dostaje Conor? Skoro wykładają na stół 50 mln, a Conor walkę z Diazem ma na jesien to czy to starcie nie jest coraz bardziej realne? Na początku były śmieszne spekulacje teraz znamy już potencjalną wypłate, termin oraz miejsce. Wiem że pewnie o wszystkim zdecyduje UFC, które może nie puścić Irlandczyka, ale ich to tez moze wypromowac, bo przez Floyd nie musi konczyc rywala w pierwszej rundzie.

No właśnie tutaj jest kwestia wyłącznie UFC, bo Rudolf to pewnie aż nogami przebiera żeby to zrobić (kto by nie chciał dostać w pizdę za 50 baniek zieleńców?). Jednak Danka i braciaki wcale nie potrzebują takiej walki do szczęścia, UFC, tak jak i Rudi - są odpowiednio wypromowani, a porażka - nawet w innym sporcie uderzanym - jednak zaciemni obraz ich "Boga MMA", na jakiego kreują Conora.

Osobiście, jeżeli miałbym stawiać kasę, to obstawiłbym, że UFC się nie zgodzi.

Mnie jednak nurtuje inna sprawa... Ciekawe na ile baniek by pociągnęli w sądzie Rudego, za zerwanie kontraktu z UFC i wystąpienie w takiej walce? Chodzi mi o to, czy Connor nie wyszedłby i tak na swoje, stawiając wszystko na jedna kartę i pokazując fucka UFC...

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404540

Mnie jednak nurtuje inna sprawa... Ciekawe na ile baniek by pociągnęli w sądzie Rudego, za zerwanie kontraktu z UFC i wystąpienie w takiej walce? Chodzi mi o to, czy Connor nie wyszedłby i tak na swoje, stawiając wszystko na jedna kartę i pokazując fucka UFC...

Jasne że nie zarobi więc w UFC i poniesie straty finansowe w sądzie, ale jeżeli po walce z Floydem będzie chcial dalej bawić się w boks to są tam piranie, które sprzedadzą mu walki z frajerami i zarobi za nie pewnie więcej niż za walki w ufc. Na razie nie ma co spekulować, ale czy tak ambitny typ jak Conor po potencjalnej drugiej porażce z Diazem będzie jeszcze miał co szukać w mma?

Mimo wszystko to dalej mocna fantastyka, bo nie wiele wiemy co Conor mysli o takiej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404541

ale czy tak ambitny typ jak Conor po potencjalnej drugiej porażce z Diazem będzie jeszcze miał co szukać w mma?

Tak, bo nadal ma pas mistrzowski w "piórkowej" i wtedy utkaliby mu bajeczkę, że przegrywał wyłącznie w wyższej wadze, a w swojej - nadal jest Bogiem :wink:

Mimo wszystko to dalej mocna fantastyka, bo nie wiele wiemy co Conor mysli o takiej walce.

Jeżeli nie jest idiotą, to robi Dance z połykiem, żeby tylko ten dał mu zielone światło na dostanie po łbie od Floyda, za taką kasę.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404544

Joseph Parker vs Carlos Такам

114-114. Dla mnie remis. Takam mimo, że nie był faworytem to pokazał się bardzo dobrze i końcówka zdecydowanie należała do niego. Według sędziów na zwycięstwo zasłuzył Parker, ale jestem spokojnie to wstanie zrozumieć. Teraz Joseph dostanie szansę na starcie o pas IBF, ale nie daje mu więszych szans. Dobra walka.

Denis Lebiediew - Victor Ramirez

Jedna z najgorszych walk unifikacyjnych w historii, 2 runda i KO. Lebiediew wraca na tron swojej wagii i strasznie chciałbym zobaczyć jego pojedynek z Krzysiem. Na to poczekamy, bo Glowacki musi pierwsze pokonać Usyka, a Lebiediew rozprawić całą gromadę "mistrzów" WBA.

David Haye vs Arnold Giergiaj

David powinien sie wstydzic za dobieranie sobie takich przeciwników. Błyskawiczne KO. Arnold powinien zapaść się pod ziemię.

Jeżeli nie jest idiotą, to robi Dance z połykiem, żeby tylko ten dał mu zielone światło na dostanie po łbie od Floyda, za taką kasę.

Jak to jest, że typ dopiero co mial odejsc z federacji bo nie polecial na konferencje, a teraz dostaje 50 mln i nie moze nic zrobic? :D :D

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-404546

Gala w Szczecinie

Król - Wylężol

59-55. Dobra walka jak na klasę zawodników. Król to fajny zawodnik, który dopiero rozpoczyna karierę. Wylężoł to marny bokser, który jest od tego by się podkładać. Tutaj jednak mógł wykorzystać małe doświadczenie rywala. Dobry początek gali.

Pokumeiko vs Kulinski

55-59. Jordan pokazal sie z dobrej strony i w tym łatwym dla siebie pojedynku pewnie wypunktował oponenta. Szału nie bylo, zwłaszcza w drugiej części walki, ale to początek zawodowej kariery i Kuliński musi zbierać doświadczenie. Sądzę że jeszcze o Kulińskim usłyszymy.

Stepień vs Kondor

Nie mam pojęcia jakim cudem Ukrainiec wytrzymał tak długo. Myślałem że wytrzyma już tą szóstą rundę i będzie decyzja, ale jednak Stepień pokazał siły i wygral przez KO. Chłopak się rozwija, ma obok siebie znakomitą persone więc jego kariera może być bardzo udana.

Zimnoch vs Airich

Zimnoch to jakas bokserska patologia. Typa nie da się oglądać, bo jest tak bardzo drewniany. Airich nie pokazał nic lepszego i dzięki temu obejrzeliśmy jak na razie zdecydowanie najgorszą walkę tego wieczora. Do zapomnienia.

Cieslak vs Kubich

Kubich był trudnym i twardym przeciwnikiem. Cieslak miał jedną rundę, w której oddał pole rywalowi, ale wszystkie pozostałe to juz dominacja Polaka. Dwa punkty zostały odjęte Rosjaninowi i były to dziwne decyzje, ale o tym decyduje arbiter. Bardzo dobry pojedynek i ważna walka dla Cieślaka.

Wlodarczyk vs Kurzawa

Pięknie Włodarczyk. Kurzawa to nie taki łatwy rywal, a Krzysiu pokonał go bez problemów. Pierwsza runda dla Niemca, który pokazywał się dość dobrze, ale 2 to Diablo na dobrych torach. Dwie ostatnie to już dominacja byłego i oby przyszlego mistrza. Ponownie jesteśmy cholernie mocną nacją w tej wadze. Kiedy Adamek-Diablo, teraz Glowacki, Diablo, a czeka jeszcze cieślak, któremu daje dwa lata na wygranie pasa mistrzowskiego.

Dobra gala. Zepsul mi ją tylko lekką fatalny Zimnoch.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-405035

Zapomniałem napisać o bardzo fajnej ciekawostce z świata boksu. W niedzielę na arenie Evertonu nowym mistrzem świata Cruiserweight sensacyjnie został Tony Bellew, który do tej pory znany był głownie ze swojej roli w filmie "Creed", gdzie zagrał Ricky Conlana. Facet wcześniej walczył w wadze niżej. Zawodnik ten jest bardzo ciekawą personą i jego przyszła walka z leczacym uraz Drozdem (ten który pokonał Włodarczyka) zapowiada się wyśmienicie.

Co do polskiego boksu to jest realna szansa na to, że starcie Głowacki vs Usyk z pasem na szali będzie miało miejsce nie w USA, a w Bydgoszczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-405275

Orlando Salido vs Francisco Vargas

115 - 113. Kapitalny pojedynek. Zdecydowany kandydat do miana walki roku. Salido pokazał wielkie serce i dla mnie to on zwyciężył w tym starciu. Francisco także pokazał się znakomicie, ale oddał dwie rudny więcej. Oficjalny werdykt nie jest kontrowersyjny, ale wielka szkoda mi Orlando, bowiem niesamowicie się spisywał. Sama walka to cios za cios przez 36 minut i nie było prawie przerw. Czasami się dziwiłem, że oni się jeszcze trzymają i nie padają na deski, ale mimo wszystko wyszło to niesamowicie. Powinien być rewanż.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-405376

• 1 miesiąc temu...

10 najwiekszych bokserskich eksperów na świecie wskazało ranking P4P. Ciekawe jest to, że znajduje się w niej tak gardzony przez część fanów (głównie januszy boksu) Tyson Fury. Poniżej ranking i zapraszam do potencjalnej dyskusji jeżeli ktoś tu oprócz mnie luka boks. Mały, wiem że ty lukasz ;)

1. Roman Gonzalez, Nikaragua

2. Siergiej Kowaliow, Rosja

3. Giennadij Gołowkin, Kazachstan

4. Andre Ward, USA

5. Guillermo Rigondeaux, Kuba

6. Terence Crawford, USA

7. Carl Frampton, Wielka Brytania

8. Wasyl Łomaczenko, Ukraina

9. Erislandy Lara, Kuba

10. Tyson Fury, Wielka Brytania

Dopiero na 13 miejscu Alvarez ale to świetnie, bo typ nie dość, że jest dzieckiem sędziów, to jeszcze leci w chuja oddając pas za darmo by tylko nie walczyć z Gołowkinem.

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-408076

• Reputacja:   0

Mały, wiem że ty lukasz ;)

Od czasu do czasu ;P

Najlepiej o tym świadczy to, że połowy z tej listy nie znam (zwłaszcza tych z lżejszych wag) :D

W związku z tym nawet nie podejmuję dyskusji. Ewentualnie powiem, że Kowaliow to rzeczywiście kozak, a w przypadku Furiego to chyba jestem tym "januszem boksu" bo nic w nim nie widzę i czekam aż straci pas ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/41623-boks-og%C3%B3lna-dyskusja/page/3/#findComment-408087

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...