Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Boks - Ogólna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

O ile ładowanie wczorajszej walki Adamka w PPV jest dziwne, bo nie wiem czy Tomek mimo jego wielkich umiejętności pod koniec kariery może wyciągać jakieś dobre liczby. Adamek wczoraj spisał się znakomicie i upokorzył tym samym takiego Zimnocha, który nie miał żadnych szans z tym samym Abellem. Do głowy przyszedł mi fajny pomysł z udziałem Tomka, bo na miejscu promotorow zrobiłbym jego walke z Kownackim, bo jeżeli ten drugi faktycznie ma aspiracje na pierwszą dziesiątke kategori ciężkiej to z Góralem powinien sobie łatwo poradzić. A nie jestem tego taki pewien :)

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Do głowy przyszedł mi fajny pomysł z udziałem Tomka, bo na miejscu promotorow zrobiłbym jego walke z Kownackim, bo jeżeli ten drugi faktycznie ma aspiracje na pierwszą dziesiątke kategori ciężkiej to z Góralem powinien sobie łatwo poradzić. A nie jestem tego taki pewien

Pomysł fajny, ale obawiam się że Kownacki ma tu zbyt wiele do stracenia i nie zgodziłby się na takie ryzyko. Chyba że rzeczywiście sypną fajną kasą, a powinni bo ta walka dobrze sprzeda się w naszym kraju.

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Narodowa Gala Boksu to największa parodia sportu jaką ja widziałem chyba w życiu. Kurwa. Walka dwóch zawodników z światowej 30 odwołana na sześć godzin przed galą, main event to jakieś nieporozumienie, bo za bardzo nadal nie wiem kim był ten kelner, którego obijał Szpilka. Ugonoh według mnie ucierpiał tutaj najbardziej, bo chlopak ma papiery może nawet na coś większego, ale dostał Kasiego, który sam za bardzo nie wiedział co tam robi. O Najmanie już nie piszę, bo to ciężko nawet ocenić. Takie postacie jak Babiloński, Wasilewski czy Najman wlaśnie mocno niszczą ten sport i Borek ostatnio jedną galą pokazał, że już jest poważniejszym graczem.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• 5 lat później...

• Reputacja:   284
  • Styl:  Ciemny

Decyzją sędziów Fury wygrał z Ngannou, kiedy to ten pierwszy został powalony na deski. Francis nawet zaskoczył, warunki Brytyjczykowi postawił dość wysokie, jak na zawodnika UFC. Tym sposobem Fury nadal jest niepokonany i Usyk może już odliczać dni. Jak dla mnie to jeden i drugi ciągnięci przez sędziów w ostatnim czasie.

W takiej formie z Usykiem może być Tysonowi ciężko. Też przychodzi kwestia tego, czy zlekceważył Francisa, czy po prostu jest taki cienki, jak Wawrzyniak z Podbeskidziem. Ciekawe jest to czy Ngannou będzie kontynuował karierę bokserską, bo po takiej walce z mistrzem to myślę, że oferty będą z najwyższej półki.

• Lubię to 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   863

Undertaker i Vince McMahon pojawili się wczoraj w Arabii Saudyjskiej z okazji walki Fury/Ngannou:

McMahon używa laski i dziwnie go widzieć w takim stanie, ale miał ostatnio operację pleców, także dochodzi dopiero do siebie... ;)

• Reputacja:   1 262

Nie oglądałem walki, ale się wypowiem, bo ten pojedynek to obecny boks w najczystszej postaci. Wałki przy różnych galach, nabijanie rekordów, słabe zestawienia i nie ma co się dziwić, że MMA poszło do przodu. Waga ciężka oczywiście ratuje sytuację i zawsze będzie oglądana, ale podobne werdykty pokazują, że sportu tam coraz mniej a liczy się przede wszystkim biznes. Między innymi dlatego lata temu odstawiłem boks i w zasadzie oglądam go od święta tj. parę walk w roku.

Edytowane przez MattDevitto

• 1 rok później...

• Reputacja:   863

W dniu 14.11.2024 o 21:05, IIL napisał(a):

Kogoś interesuje jutrzejszy freak fight? :P

Widziałem jedynie liścia, którego ten jutuberek dostał od Tysona - i to w sumie mi wystarczy:D

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   284

Premier Boxing Champions PPV Benavidez vs. Morrell - Las Vegas, Nevada - 01.02.2025

David Benavidez vs. David Morrell: To było coś więcej niż tylko walka o pasy – Benavidez i Morrell to dwa dzikie zwierzęta, które miały sobie coś do udowodnienia. Widać było, że napięcie przed walką przełożyło się na sam pojedynek. Benavidez, jak to Benavidez, brutalnie napierał, spychał Morrella na liny i tam go zamrażał swoją siłą. Morrell próbował odpowiadać, ale wyglądało to trochę jak próba wyjścia z ruchomych piasków – im bardziej się szarpał, tym bardziej tonął. Jego jedyny mocny moment to knockdown w 11. rundzie, ale co zrobił chwilę później? Stracił głowę i przygrzmocił po gongu. Sędzia mu to odjął z punktacji i praktycznie zniweczył jego jedyną szansę na przełom. Benavidez zasłużenie wygrał na punkty (115-111, 115-111, 118-108) i teraz wygląda na to, że idzie po jeszcze większe skalpy – Bivol czy Beterbiev, to się okaże. Jedno jest pewne – jak dojdzie do tej walki, to będzie wojna.

Stephen Fulton vs. Brandon Figueroa II: Po tym, jak ich pierwsza walka w 2021 była kandydatem do "walki roku", wszyscy liczyli na powtórkę z rozrywki. No i się przeliczyli. Tym razem Fulton podszedł do tematu o wiele bardziej taktycznie i skutecznie ograniczył zapędy Figueroi. Przez pierwsze pięć rund Figueroa bił jakby na ślepo, nie mając pomysłu, jak dobrać się do skóry Fultona. Dopiero później zaczął coś trafiać, ale Fulton miał odpowiedź – świetne kontry, zwłaszcza podbródkowe. Nie była to walka, po której kibice wychodzą z areny oszołomieni akcją – raczej z myślą "no dobra, technicznie ładne, ale... gdzie emocje?". Mimo wszystko Fulton zdobył pas WBC w piórkowej i na pewno chciałby zatrzeć wspomnienia po brutalnej porażce z Naoyą Inoue. Czy mu się uda? Myślę, że tak.

Isaac Cruz vs. Angel Fierro: O TO CHODZI W BOKSIE! Cruz i Fierro dali kibicom dokładnie to, na co liczyli – dziką młóckę od pierwszego gongu. Cruz od początku ruszył do przodu, bijąc jak opętany i spychając Fierro do defensywy. Ten jednak nie chciał być tylko workiem treningowym i co jakiś czas odpalał niezłe kombinacje. Problem? Walczył ze wstecznego, a Cruz ładował ciosy jakby chciał wyrwać Fierro głowę z karku. Statystyki mówią wszystko – 1410 ciosów w tej walce (wymierzonych, nie trafionych)! Praktycznie zero jabów, tylko czysty chaos i agresja. Wynik? Cruz wygrywa jednogłośnie (96-94, 97-93, 98-92), ale nikt nie miałby nic przeciwko rewanżowi, bo to była wojna w najlepszym wydaniu.

Jesus Ramos vs. Jeison Rosario: Rosario wyglądał, jakby już wchodził do ringu pokonany. Ramos od początku narzucił wysokie tempo, kombinacje wchodziły jak w masło, a Rosario wyglądał na kogoś, kto jest myślami gdzieś indziej. Różnica w aktywności była brutalna – Ramos w samej piątej rundzie trafił więcej niż Rosario przez CAŁĄ walkę! Sędzia przerwał to w ósmej rundzie, a to była jedyna słuszna decyzja. Rosario przegrał 4 z ostatnich 5 walk przez nokaut – może to czas, żeby zawiesić rękawice na kołku? Ramos za to zapowiada, że schodzi kategorię niżej i chce dużych walk. Niech dostanie kogoś lepszego, bo to była rzeźnia bez większej historii.

Mirco Cuello vs. Christian Olivo: Olivo miał wyglądać jak "test" dla Cuello, ale przez większość walki to on rozdawał karty. Bił mądrze, nie dawał się wciągnąć w bójkę i nawet zaliczył knockdown w drugiej rundzie. Wyglądało na to, że Cuello po raz pierwszy w karierze poczuje smak porażki… aż do dziesiątej rundy. Cuello zrozumiał, że musi zaryzykować, poszedł na całość i w końcówce walki trafił idealnym ciosem na wątrobę. Olivo padł, został liczony, wstał… i znowu został na dole. Koniec walki! Pokazał, że ma serce do walki i może się jeszcze sporo nauczyć, ale jeśli chce zdobyć pas, musi wyeliminować błędy i bardziej wykorzystywać swoje jaby, które były tu słabe.

Yoenli Hernandez vs. Angel Ruiz: Hernandez to po prostu bestia. Wyglądał jak zawodnik dwóch kategorii wyżej i od pierwszych sekund było widać, że Ruiz nie ma z nim czego szukać. Ciosy Hernandeza wchodziły czysto, a Ruiz był bezradny. W piątej rundzie sędzia powiedział „dość” i zakończył tę egzekucję. 7 walk, 7 nokautów – Hernandez musi teraz dostać poważniejszego rywala, bo takie walki to strata czasu.

Największy zwycięzca gali? David Benavidez – zdominował Morrella i jest o krok od unifikacji. Najlepsza walka? Cruz vs. Fierro, to była rzeźnia w najlepszym wydaniu. Największy przegrany? Rosario, który wyglądał jak duch samego siebie. Gala nie zawiodła – była i brutalność, i technika, i emocje. Jeśli Beterbiev wygra z Bivolem, a potem zmierzy się z Benavidezem, to możemy dostać jedną z najlepszych walk wagi półciężkiej ostatnich lat. Szczerze to mocno na to liczę.

• Dzięki 1

wrestlers-on-the-road.jpg

@ HeymanGuy , że ty jeszcze boks ogarniasz:diabel: Ja to zatrzymałem się na czasach Endrju:P

• Haha 1