Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

marsko07, ja też kiedyś oglądałem pokemony :D

Oglądałem też naruto ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-143911

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

6

• theGrimRipper

3

• Lil Abyss

2

• PWF SuperStar

2

Top użytkownicy w tym temacie

marsko07, ja też kiedyś oglądałem pokemony :D

Oglądałem też naruto ;)

Dlaczego juz nie ogladasz ze tak spytam i ciekawi mnie czy moze ogladasz jakies inne Anime? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-143929

Hmm, dopiero zauważyłem ten temat, więc postanowiłem pochwalić się, że też lubię Anime oraz Mangę. Obejrzane przez mnie Anime to : Naruto, Naruto Shippuuden (od niedawna zacząłem znowu oglądać - nie lubię zapychaczy < odcinki, które nie zawierają wydarzeń z mangi), Bleach, One Piece, Samurai 7, Death Note (najlepsze Anime, które do tej pory obejrzałem, polecam każdemu), Samurai Champloo, D. Gray Man, Pokemony (kiedyś) itp., ale pozapominałem tytuły ; p Mangi czytam na bieżąco, ale niestety tylko 3 : Naruto, Bleach i One Piece. Fajnie, że są tutaj ludzie lubiący Anime oraz Mangę.

Peace.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-143933

A więc tak w młodościa szalałem za Dragon Ballem ;)Teraz to czasem naruto ogladnę , Gto , full metal alchemist . Książek nie czytam , wole raczej oglądać anime ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-143949

anime.... Oglądałem wszystko :D no możę prawie :P prawie wszystkie odcinki Naruto, wszystkie DB, kilka Bleacha, parenaście Tsubasy (nawet niedawno włączyłem na AXN Sci-Fi... ahh, te mecze po parenaście odcinków :D ). Niedawno oglądałem Cyber City. Fajne anime, da sie obejżeć. Oglądałem też Sky Blue. Nudne, krótkie anime. Mam też Karas'a dwie serie ale jakoś nie mam kiedy oglądnąć. Jednak moim ulubionym anime jest Vampire Hunter D. Jeszcze anime jakie oglądałem to Kai do Maru (mogłem tytuł przekręcić), Blood: The last vampire i pare innych lecz zapomniałem tytułów :oops: a co do mangi to czytałem jedynie Naruto i Bleach'a (oba tytuły wolę w postaci mangi).

Edit. Zapomniałem napisać o Ghost in the Shell. Obejrzałem kawałek pierwszej serii i potem mi sie znudziło :twisted: ale nie powiem że złe anime....

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-144171

Anime jest naprawde ciekawe ;d świetnymi pozycjami są Naruto, Dragon Ball Z i Bleach :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-144242

Anime to z całą pewnością sztuka:D. Osobiście uważam, że każde anime- przynajmniej z tych co oglądałem- ma swój pouczający morał, można się z nich nauczyć wielu ważnych w życiu wartości, jak choćby honor, odwaga. mogą być one dojrzałymi produkcjami z powalającą na kolana fabułą, np. taki klasyk jak dragon ball. Wątpię, żeby jakiś fan anime ominął ten tytuł.
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-144978

• 4 tygodnie później...

http://chomikuj.pl/phenix71/ANIME/TYGRYSIA+MASKA+pl

Cos dla zapalencow wrestlingu i anime :). tlumaczenie kiepskie, ale nie tragiczne jak w przypadku np. Captain Tsubasy. Slowem - zdecydowanie watchable :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-148382

• 3 lata później...

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Anime towarzyszylo mi przez cale moje zycie. Najbardziej interesowalem sie tym kiedy mialem 9-13 lat, wtedy ogladalem DBKAI, Naruto, Bleach oraz Fullmetall Alchemist. Ogladalem zawsze co tydzien jeden odcinek kiedy wychodzil nowy. Zbieralem takze Mangi i mam ich okolo 15 teraz ale przestalem bo pozniej przestalo mnie to interesowac bo znalazlem wrestling oraz szkoda mi na to kasy bo jedna Manga = 5€. Moze nie jest to az tyle no ale coz. Teraz zaczolem ogladac od nowa Naruto, pierwsza serie z oryginalnymi Japonskimi glosami z Polskimi napisami. Jestem na razie na 81 odcinku kiedy to po akcji z Gaara wkroczyl Itachi i Kisame :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-313823

• Reputacja:   499
  • Urządzenie:  Windows

Najbardziej interesowalem sie tym kiedy mialem 9-13 lat, wtedy ogladalem DBKAI,

No to gratuluje, bo DB Kai wyszło dopiero jakoś 4 lata temu ;) Chodzi Ci o DBZ zapewne. A propo tego - za 2 tygodnie, dokładniej 30 marca wychodzi nowy film kinowy DBZ - Battle of Gods bodajże. Oczywiście na napisy długo sobie poczekamy, ale nie zaszkodzi obejrzeć po japońsku, może anglicy szybciej się wyrobią.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-313828

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Najbardziej interesowalem sie tym kiedy mialem 9-13 lat, wtedy ogladalem DBKAI,

No to gratuluje, bo DB Kai wyszło dopiero jakoś 4 lata temu ;) Chodzi Ci o DBZ zapewne. A propo tego - za 2 tygodnie, dokładniej 30 marca wychodzi nowy film kinowy DBZ - Battle of Gods bodajże. Oczywiście na napisy długo sobie poczekamy, ale nie zaszkodzi obejrzeć po japońsku, może anglicy szybciej się wyrobią.

Nie rozumiem o co ci chodzi. Jak sam napisales DB Kai wyszlo 4 lata temu a ja wtedy mialem 12 :P Wszystko sie przeciez zgadza. Jesli chodzi o film to raczej go nie obejrze bo cala moja uwage skupiam teraz na Naruto :) Moze kiedys, zreszta i tak pewnie film bedzie slaby.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-313838

• Reputacja:   499

Nie rozumiem o co ci chodzi. Jak sam napisales DB Kai wyszlo 4 lata temu a ja wtedy mialem 12 Wszystko sie przeciez zgadza. Jesli chodzi o film to raczej go nie obejrze bo cala moja uwage skupiam teraz na Naruto Moze kiedys, zreszta i tak pewnie film bedzie slaby.

Sorka nie spojrzałem na wiek :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-313851

• 2 lata później...

Nie wypowiadałem się jeszcze w temacie, a jest naprawdę interesujący. Swoją przygodę z anime zacząłem około rok temu, gdy skończyłem top 500 filmów z filmweb, a w serialach które oglądałem była przerwa. Co prawda w dzieciństwie oglądałem jakieś anime, ale nie byłem świadomy, że jest to anime. Ogólnie anime jest jak wrestling, każdy kto ma z nim styczność zacznie je oglądać lub uzna za chłam. Z mangą miałem mniejszą styczność, więc na jej temat nie będę się wypowiadać. Anime ogólnie można podzielić na wiele gatunków(praktycznie każdy gatunek filmowy ma odzwierciedlenie w jakimś anime), ale ja skupiłbym się na tych, które oglądam, czyli anime thriller/horror i anime przygodowe. Te pierwsze pomimo, że są rysunkami to niekiedy swoją fabułą, prowadzeniem postaci i dialogami przewyższają niejeden z moich ulubionych filmów/seriali w tym gatunku. Wyróżnić należy głównie takie produkcje jak "Notatnik śmierci" i "Monster", chociaż tej drugiej serii jeszcze nie skończyłem, więc z ostateczną oceną zaczekam do momentu jak to zrobię. Odnośnie anime przygodowych to każdy na pewno kojarzy serie "Dragon Ball" i "Naruto", ja dodałbym do tego jeszcze "One Piece".

Notatnik śmierci

Opis:Yagami Light, jeden z najtęższych umysłów Japonii wpada w posiadanie niezwykłego notatnika, który to okazuje się własnością boga śmierci. Po wpisaniu doń czyjegoś nazwiska, następuje zgon wybranej osoby w ciągu zaledwie 40 sekund. Kierując się idealistycznymi pobudkami postanawia wykorzystać nowo zdobyty przedmiot w celu "ulepszenia świata", w tym wypadku oczyszczenia go z wszelkiego zła, które to wyrządzają notoryczni przestępcy. Po serii morderstw, rząd postanawia podjąć drastyczne środki zapobiegawcze. Stąd też wynajmuje niezwykłego detektywa, który ma za zadanie odkryć, któż stoi za tymi przerażającymi zbrodniami...

Opinia:Można powiedzieć, że seria składa się z dwóch części i nie miałbym za złe gdyby się skończyła na pierwszej. Niemniej jest to świetny thriller i każdy fan tego gatunku filmowego/serialowego może oglądać tę produkcję z moim błogosławieństwem. Akcja jest w mojej opinii dość dobrze prowadzana, ale jedynym zastrzeżeniem są tutaj komentarze dodawane przez postacie poboczne, które nasiliły się w drugiej części, a są zbędne i to one głównie zaważyły na mojej ocenie. Mam tu na myśli takie typowe japońskie rozpaczanie na pół odcinka. Niezbyt mogę mówić o fabule, żeby nie spoilerować, więc mogę tylko zachęcić do oglądnięcia tego anime, bo naprawdę warto.

Ocena: 8/10, ale pierwsza część 9/10

One Piece

Opis: Dawno temu, żył król piratów Gol D. Roger. Posiadał wszystko, czego każdy pirat pożądał, bogactwo i władzę. Gdy odbywała się jego egzekucja, Roger zdążył powiedzieć zgromadzonemu tłumowi, gdzie znajduje się najcenniejszy z jego skarbów, "One Piece". Na morza wypływają piraci i awanturnicy pragnący odnaleźć legendarny skarb, jednak niewielu udało się powrócić z Wielkiej Linii. Jednym ze śmiałków jest Monkey D. Luffy, który zamierza odnaleźć skarb i stać się królem piratów. Na swojej drodze spotyka wiele przeszkód i przeciwności losu. W swojej podróży nie jest jednak osamotniony, gdyż w tę trudną i niebezpieczną wyprawę udaje się z grupą oddanych przyjaciół.

Opinia: Monkey D. Luffy jest idealnym przykładem tego w jaki sposób powinna być prowadzona postać nie tylko w anime, ale również pokuszę się o stwierdzenie, że także w świecie wrestlingu. To nie jest John Cena, który pokonuje każdego napotkanego na swojej drodze. Są postacie silniejsze od głównego bohatera, zdarzają się porażki, ale on i tak zyskuje i powoli się rozwija, żeby w dalszej przyszłości być najlepszym. W tym serialu nawet pokazanie możliwości potencjalnej walki bez jej odbycia jest genialne, coś jak było kiedyś na początku w przypadku Shield i Wyatt family, o ile dobrze pamiętam.

Zapomniałem jeszcze wspomnieć o pojawiającej się brutalnej śmierci i braku wskrzeszeń, co w tego typu anime jest rzadkością(nie licząc HunterxHunter).

Ocena: 10/10 w swoim gatunku, ale ogólnie 9/10

Edytowane przez Captain Jerry
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-389719

Jerry, zgadzam się z Tobą całkowicie co do Death Note'a podzielonego na dwie części. Dla mnie to anime skończyło się na odcinku 24 czy tam 25. Reszta to policzek dla fana i chamskie naciągnięcie całości na kasę i wymuszenie innego zakończenia. Nie zmienia to faktu, że DN wspominam jako najlepsze anime, które obejrzałem. Kapitalne postacie, fabuła intrygująca, i z perspektywy czasu zacząłem doceniać soundtrack - absolutnie najlepsza muzyka z anime, które do tej pory obejrzałem.

A oprócz tego do tej pory obejrzałem Another, Code Geass, Elfen Lied, Fate Zero, Zankyou no Terror (wszystkie 8/10), Angel Beats (5/10) oraz High School DxD (9/10, bo lubię kretyński humor) :) Aczkolwiek przyznam się, że nie jestem wielkim fanem anime. Mam kilka serii na oku, ale zabieram się za nie bardzo powoli i naprawdę mało które anime wciągnęło mnie tak, jak zrobił to Death Note czy też High School DxD.

Edytowane przez jakub97sc
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-389726

Jasne, druga część Death Note'a była słabsza, ale bez przesady :) Swoją drogą, polecam zerknąć na końcówkę mangi. Bo to chyba jedyna znacząca zmiana między mangą a anime. Rezultat ten sam, a jednak w papierowym oryginale wybrnęli z tego fajniej.

DxD... To było moje guilty pleasure, ale ostatni sezon to tragedia i zmarnowany czas.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/3/#findComment-389730

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...