Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jakie jest wasze zdanie na temat anime(japońska animacja) i mangi(komiks)? Uważacie je za bezwartościowe kreskówki dla smarków, czy za jedną z dziedzin sztuki? Ja osobiście jestem otaku(jap. fan mangi i anime) i uważam to za coś świetnego. Naprawdę jest tam wiele fajnych patentów, a fabuła potrafi powalić swoim rozmachem. I tak jak są filmy dla dorosłych i dla dzieci, tak samo jest anime i z mangą, więc nie można japońskiej animacji kojarzyć tylko z Pokemonem, Digimonem itp.
  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

6

• theGrimRipper

3

• Lil Abyss

2

• Killaz

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

na pewno nie jestem znawca i koneserem, ale czasem lubie sobie zapodac cos z anime... jakis horror czy cosik a'la erotico, z malymi Japonkami, wielkimi oczami i biustami ;-) (tytulow nie pamietam...)... no, a z takich bardziej lamerskich, to w podstawowce ogladalem swietny serial o przilkarzach: Cubasa, Kojiro, Vakabayashi, i tacy tam... no i... DragonballZ : :twisted:

Taaa, Dragon Ball to klasyk i "elementarz" dla każdego otaku Grimmm :lol:

akcja 'DgZ' zabijala swoja kosmiczna predkoscia... jak na przyklad Son Goku walczyl z Freezerem, to zeszlo na to 10 odcinkow... podobnie, jak w 'Pilkarzach' chlopaki zaczynali akcje w odcinku 11. to konczyli ja golem w 12. odcinku :lol:

• Urządzenie:  Android

Ja podobnie jak Grim nie jestem ani znawcą, ani koneserem. Cała moja wiedza na ten temat opiera się na tym, że coś tam widziałem ;). Też oglądałem Kapitana Hawka (bo tak sie ta bajka nazywała ;)), Dragon Balla i różne inne. Wszystkie fragmentarycznie ;). Z internetu ściągnąłem sobie jeszcze Street Fightera i Tekkena. Coś a'la erotico widziałem tylko raz na C+ dawno dawno temu ;). Co myśle o tym? Trudno mieć wyrobione zdanie, kiedy czegoś prawie się nie zna, ale nie uważam tego ani za tandete, ani za sztukę. Ma to swoich fanów, a to oznacza, że jest potrzebne. To samo się tyczy wrestlingu.

podobnie, jak w 'Pilkarzach' chlopaki zaczynali akcje w odcinku 11. to konczyli ja golem w 12. odcinku

Chciałeś powiedzieć, że zaczynali akcje po jedenastu odcinkach, a kończyli ją golem po dwunastu kolejnych :D. Znam to żółwie tempo :P. Poza tym jak któryś z nich biegł i był widok z jego perspektywy, to boisko wyglądało jak góra na którą wbiegał. Później był strzał na bramke, piłka dostawała bardzo dziwnej rotacji, miała kształt jaja i na końcu przebijała siatkę ;P.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Chłopaki, żadne tam piłkarzyki tylko Kapitan Tsubasa!

Tsubasa to se mogl. Nigdy go jakos nie lubilem :P

Oczywiscie DragonBall Z (klasyka)

Golden Boy fajna japonska bajeczka(moze ktos ogladal ;)

Pamietam ze byla jeszcze jedna fajna przed DBZ o samuraju ale tytulu nie pamietam i tez byla spoko :)

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Ja z mangi oglądałem Dragon Ball i jeszcze pare fajnych,których tytułów nie pamiętam.Wogóle kiedys bardzo mi się podobalo,teraz może być.Ale ciagle moglbym ogladać Dragon Balla.Szkoda,że w TV nie ma. Edytowane przez bolek

• Reputacja:   22

Z Anime zaliczyłem dwie pozycje podstawowe : Akira i Ghost in the Shell.. Oczywiście mi się podobały (chyba nie ma innej możliwości). Ghost in the shell 2 mam na dysku ale jeszcze nie obejrzałem. Ogólnie jakoś nie mam teraz motywacji żeby się zagłebiać dalej w anime.. choć chyba przydałoby się zaliczyć jeszcze choćby Ninja Scroll.

A z seriali to wiadomo że jak byłem mały to Tsubase oglądałem jak całe podwórko..

Ha ha a co najlepsze lubiłem Czarodziejke z Księżyca.. ona dopiero wymiatała :D i to mówie serio.. ja tam obejrzałem wszystkie serie.. :-)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Tsubasa to bylo cos :) Zwlaszcza odbijanie sie od slupka, poprzeczki, wyskok na 3 pietro i przewrotka :D Uwielbialem ten serial i dalej z checia bym sobie obejrzal jakby byl w tv. Seria z MŚ byla fajna :)

129287286446c8a666924a3.jpg

Mnie zawsze zastanawialo Japonskie kreskowki a bohaterowie wiekszosci maja wielkie oczy :shock:

Najlepszy byl GIGI byl nawet odcinek z wrestlingiem jak walczyl GIGI w klatce po finale ping-ponga :grin:

http://www.smog.pl/wideo/1689/gigi_la_trottola/8/

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Ogólnie jakoś nie mam teraz motywacji żeby się zagłebiać dalej w anime.. choć chyba przydałoby się zaliczyć jeszcze choćby Ninja Scroll.

P0, wlasnie mi przypomniales o filmie, ktorego nie wymienilem, a przeciez zajebiscie mi sie podobal... Swietna historia z tymi siedmioma demonami i wedrowcem-samurajem (on chyba nie byl samurajem, ale co tam:D)... A tak w ogole to trafilem na ten film przypadkiem, gdy wyszperalem amatorski teledysk zrobiony do kawalka Cradle of Filth - Halloweed by the Name (Iron Maiden cover):

http://www.youtube.com/watch?v=93uv_6tAdoY&search=cradle%20of%20filth%20name

Zapomnialem wczesniej dodac najlepszej japonskiej bajeczki. ShingChen to jest zajebiste mozna sie caly czas smiac ogladal ktos :?: ;)

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Jakie bajeczki? To się anime nazywa!

Taaa, GIGI rządził, to było coś. Motyw białych majtek :grin:

A ja z serii lubie Neon Genesis Evangelion i Full metal Alchemsit

Z samurajskich klimatów polecam Kenshina OAVkę i Samurai Champalo.

Ja zabardzo anime&manga fanem niejestem ale Gigi oglądałem , Hellsing też jest super . Ja wole produkcje jeżeli chodzi o komiksy to made in USA . moja ulubiona seriia komiksów to TRANSMETROPOLITAN i SIN CITY .
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 40 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 687 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 351 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 173 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 519 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 851 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: wXw We Love Wrestling: Road To 16 Carat Gold Data: 08.02.2025 Federacja: Westside Xtreme Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Bielefeld, Nordrhein-Westfalen, Niemcy Arena: Forum Format: Live Platforma: wXwNOW.de Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #56 Data: 07.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Memphis, Tennessee, USA Arena: FedExForum Format: Taped Data emisji: 12.02.2025 Platforma: X Komentarz: Byron Saxton Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom Data: 08.02.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Kobe, Hyogo, Japan Arena: Kobe Art Center Publiczność: 405 Format: Live Platforma: Stardom World Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #80 Data: 08.02.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Rosenberg, Texas, USA Arena: Fort Bend Epicenter Format: Live Platforma: TNT Komentarz: Nigel McGuinness & Tony Schiavone Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Setsubun Match 2025 Data: 08.02.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Yokohama, Kanagawa, Japan Arena: Yokohama Radiant Hall Format: Live Platforma: Wrestle Universe Official video: Link Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...