Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Takie rzeczy zdarzało mi się oglądać... i mam nadzieję dalej śledzić te ambitniejsze pozycje z mangi i anime... i drażni mnie jak ktoś nie miał z tym do czynienia a mówie o tym per "dzieciniada". Poczytałby/obejrzałby GITS to ciekawe czy zrozumiałby przesłanie

-Ghost in the Shell 1 i 2

-Tsubasa

-Ninja Scroll

-DragonballZ

-SailorMoon

-Akira

-Howl's moving castle

-Spirited Away

-Generał Daimos

A komiksy które na bieżąco czytam to Battle Angel Alita oraz Sandman :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-43200

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

6

• theGrimRipper

3

• Lil Abyss

2

• PWF SuperStar

2

Top użytkownicy w tym temacie

ja z anime i mangi oglądałem tylko Dragon Ball i Kapitan Hawk vel Tsubasa

Tsubase dlatego, że uwielbiam piłkę nożną a Dragon Ball bo wszyscy oglądali i o czym byśmy w szkole gadali :D

Anime i manga to bajki jak bajki... niektóre są fajne, niektóre słabe! jedyne co przykówa uwagę to specyficzny styl malowania, który mi jakoś jednak nie odpowiada!

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-43398

A co powiecie na temat wiekich newsów w świecie MANGI &ANIME?Jak na przykład "Naruto","Priest","Fullmetal Alchemist"!Narazie wymieniacie same hity bardzo znane,a co Onizuką?Nilomu nie spodobał się fenomenalny nauczyciel?GTO?
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-43401

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

GTO nie czytałem... Priesta także. Full Metal Alchemist stał się jedną z mych ulubionych serii, ale jpf wzleka z wydaniem 3 tomu. Anime obejrzałem całe i teraż poluje na film kinowy.
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-43449

A tak JPF i Jego opóźnienia!To poważna sprawa,ale zrobić się nic nie da!Smutek prawdziwej rzeczywistości!!
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-43498

• 1 miesiąc temu...

DB-Dragon Ball

FMA-Full Metal Alchemist

SH-Soul Hunter

Kiba

Slayers

Saint Seyia[rycerze z zodiaku]

Tsubsa

i najlepsze anime Naruto

ps. Jestem fanem anime ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-46051

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Jestem fanem anime ;]

To miło. Jak pojadę na konwent Biały kruk w Białej Podlasce to przywioże sobie trochę DVD z anime. A ostatnio widzę prawdziwą ofensywę Koreii Płd.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-46087

a Tyrysia Maske ktos ogladal?:> pierwsza kreskowka o wrestlingu :D gosciou popierdzielal z wiadrami na nogach i kopal innych zawodnikow...ahhh...wczesny polsat i ten chujowy lektor lezka sie kreci :(. albo polonia 1 i Yataman:D w kazdym odcinku na koncu "heelowej" typiarze bylo widac cycki :D:D:D :lol: :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-46174

• 2 lata później...

Postanowiłem odgrzać ten temat, gdyż kusiło mnie do założenia podobnego. Ostatni post w tym temacie został napisany w 2006, ale od dego czasu przybyło troszkę uzytkownikow, więc licze na ciekawą dyskusję.

Mianowicie legendarne anime czyli Dragon ball Z (moim zdaniem najlepsze z sagi bo DB było zbyt dziecinne, a o DBGT to czysta profanacja) zostało ostatnio odnowione i ponownie wprowadzone do japońskiej TV jako Dragon Ball Kai. Co tydzień wychodzi jeden "nowy" odcinek. Niestety nowa wersja jest ocenzurowana jeszcze bardziej niż francuska DBZ, która trafiła do Polski :( .

Wersja będzie składała się z "tylko" ponad 100 odcinków, (jak pewnie niektórzy pamiętają orginalny DBZ miał prawie 300), więc można spodziewać się mniej gadania, pojedynków na wzrok i (chyba niestety) odcinków-przerw miedzy sagami. Cóż, osobiście wolałbym, aby zamiast odnawiać to co było dobre, zrobić alternatywną serię dla GT.

Zapraszam do dyskusji na ten temat, a także innych Anime.

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143753

Temat odkopany więc trzeba coś napisać. Oglądać Anime zacząłem oglądać od nie dawna.. na razie oglądam tylko Naruto, Bleacha i Rosario to Vampire. Pytam się teraz osobników bardziej zaznajomionych z M&A z naciskiem na to drugie. Polecacie jakieś tytuły ? Słyszałem co nie co o Death Note więc z pewnością go obczaje. Z góry wielkie thx ;D
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143822

Co tydzień wychodzi jeden "nowy" odcinek.

Raczej odświeżony. Muszę pogratulować studio, które zabrało się za Kai, że udało im się zebrać starych seiyuu (czyli aktorów dubbingujących serię), jednak to chyba jedyny oprócz skrócenia serii plus (no i jeszcze narysowanie niektórych scen od nowa). Sama kreska w tych nowych scenach jest moim zdaniem zbyt cukierkowa, przez co trochę nie pasuje do klimatu starego DBZ. Poza tym zmiana openingu i endingu moim zdaniem wyszła na minus, nie widzę w nim nic lepszego od starego.

Cóż, osobiście wolałbym, aby zamiast odnawiać to co było dobre, zrobić alternatywną serię dla GT.

Ale po co, skoro Akira Toriyama ma się zabrać do pracy nad DB znów i narysować kontynuację DBZ? Patrząc na chłam którym jest GT lepiej poczekać na tą kontynuację (jeśli ta wiadomość jest prawdziwa, oby).

Polecacie jakieś tytuły ? Słyszałem co nie co o Death Note więc z pewnością go obczaje.

Patrząc na to, że wymieniłeś Naruto i Bleacha mogę stwierdzić, że DN będzie miał dla Ciebie zbyt mało shounenowej akcji, a więcej swego rodzaju wojny psychologicznej między głównymi bohaterami. Poleciłbym bym Ci raczej One Piece (chyba najbardziej znany shounen po Naruto i Bleachu, ma już ponad 400 odcinków anime, które mówi o życiu piratów) i Hajime no Ippo (dwuczęściowa seria o chłopaku, który ciągle zbiera baty w szkole itd. i zostaje świetnym bokserem, bardzo schematyczna, ale mi to akurat nie przeszkadzało).

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143824

O anime nie bede sie rozpisywal, bo mam ich obejrzanych na koncie prawdziwe multum :) od Tygrysiej Maski po hity ostatnich lat. Z mang obecnie kupuje one-shooty wydawnictwa Hanami (prawdziwe perelki), takze Balsamiste z tegoz wydawnictwa i chyba bede kontynuowal Black Lagoona z Waneko. JPF olalem, albo odgrzewa kotlety albo idzie na calkowita masowke. Z jej serii jeszcze za starych lat mam Oh My Goddess, DBZ (do ktoregos tam tomu), Dr. Slump (najlepsza komedia, zupeeeeeeeeeeeelnie inna niz zdubbowane anime), troche polskich NGE, troche angielskich wydan NGE i Ranmy. Poza tym kryminaly pokroju Detektywa Jeza (swietne :)) i tomikow o mlodym detektywie wydanych przez Waneko (zapomnialem nazwy, ale seria troszke dziecinna w porownaniu do Jeza). Mam jeszcze troche zakurzone MangaMixy i serie Otaku (slabiutkie jak chuj, juz wiecej ich nie bede kupowal). Lubie tez troche kombinowac, dlatego kupuje rozne tytuly, ale ich nie kontynuuje. I taki los spotkal "Milosc krok po kroku" - infantylne rozmowy o seksie, na plus fajne dupczanda w obrazkach, ale soft-hentai (Rzeznik pewnie bedzie mial nazwe dla tego typu gatunku :)) mnie jednak nie robi. Jak juz ma byc pewny element hentai to na skladzie mam Ghost in the Shell w wydaniu deluxe od JPF z kolorowymi wkladkami dla doroslych :lol: Duzo tytulow nie wymienilem, sporo mam skanow na kompie, do ktorych czasem powracam. Mysle o zaczeciu serii Vampire Knight, ale obawiam sie, ze natkne sie na opor - tytul przeznaczony dla nastolatek :D dobra kreska to jednak nie wszystko niestety.
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143855

Obecnie ogladam Naruto uwazam ze jest to takze bardzo dobre anime tworstwa Masashiego Kishimoto....Ale zaczynajac oglądac DR.Slump oraz Yaiba legendarnego samuraja skonczlemy na dragon baalu GT. O kapitanie Tsubasie nie bede sie wypowiadał gdyż nie pamietam tego Anime....Ale dla nie i tak do historii przejdzie DB oraz Slump a DB nie naaja w TV bo zadna stacja nie ma occhoty na wyemitowania tego gdyz emitowalo juz kilka stacji np. TVN7 nawet polsat oraz kilka innych. Polecam obecny hit anime Naruto dla zainteresownych, wyszedl wlasnie najnowszy shipuuden 117 odc PL :)

[ Dodano: 2009-07-24, 14:26 ]

Znaczy sie 118 :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143865

Jeżeli serial Pokemon należał do tego gatunku to się troche kiedyś oglądało,ale wątpię żeby ktoś o pokemonach słyszał. :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/4100-animeampmanga/page/2/#findComment-143907

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...