Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Takie rzeczy zdarzało mi się oglądać... i mam nadzieję dalej śledzić te ambitniejsze pozycje z mangi i anime... i drażni mnie jak ktoś nie miał z tym do czynienia a mówie o tym per "dzieciniada". Poczytałby/obejrzałby GITS to ciekawe czy zrozumiałby przesłanie

-Ghost in the Shell 1 i 2

-Tsubasa

-Ninja Scroll

-DragonballZ

-SailorMoon

-Akira

-Howl's moving castle

-Spirited Away

-Generał Daimos

A komiksy które na bieżąco czytam to Battle Angel Alita oraz Sandman :-)

Wałęsa!!! Dawaj moje Twenty Kwacha!!!

15533278844b52edf8fda5.jpg

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

6

• theGrimRipper

3

• Lil Abyss

2

• Killaz

2

Top użytkownicy w tym temacie

ja z anime i mangi oglądałem tylko Dragon Ball i Kapitan Hawk vel Tsubasa

Tsubase dlatego, że uwielbiam piłkę nożną a Dragon Ball bo wszyscy oglądali i o czym byśmy w szkole gadali :D

Anime i manga to bajki jak bajki... niektóre są fajne, niektóre słabe! jedyne co przykówa uwagę to specyficzny styl malowania, który mi jakoś jednak nie odpowiada!

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

A co powiecie na temat wiekich newsów w świecie MANGI &ANIME?Jak na przykład "Naruto","Priest","Fullmetal Alchemist"!Narazie wymieniacie same hity bardzo znane,a co Onizuką?Nilomu nie spodobał się fenomenalny nauczyciel?GTO?

• Reputacja:   1

GTO nie czytałem... Priesta także. Full Metal Alchemist stał się jedną z mych ulubionych serii, ale jpf wzleka z wydaniem 3 tomu. Anime obejrzałem całe i teraż poluje na film kinowy.

A tak JPF i Jego opóźnienia!To poważna sprawa,ale zrobić się nic nie da!Smutek prawdziwej rzeczywistości!!
  • 1 miesiąc temu...

DB-Dragon Ball

FMA-Full Metal Alchemist

SH-Soul Hunter

Kiba

Slayers

Saint Seyia[rycerze z zodiaku]

Tsubsa

i najlepsze anime Naruto

ps. Jestem fanem anime ;]

197822366047647ea8324db.jpg

• Reputacja:   1

Jestem fanem anime ;]

To miło. Jak pojadę na konwent Biały kruk w Białej Podlasce to przywioże sobie trochę DVD z anime. A ostatnio widzę prawdziwą ofensywę Koreii Płd.

a Tyrysia Maske ktos ogladal?:> pierwsza kreskowka o wrestlingu :D gosciou popierdzielal z wiadrami na nogach i kopal innych zawodnikow...ahhh...wczesny polsat i ten chujowy lektor lezka sie kreci :(. albo polonia 1 i Yataman:D w kazdym odcinku na koncu "heelowej" typiarze bylo widac cycki :D:D:D :lol: :lol:

We Lie, We Cheat, We Steal

===============================

Good, Bad....I'am The Guy With The Gun

• 2 lata później...

Postanowiłem odgrzać ten temat, gdyż kusiło mnie do założenia podobnego. Ostatni post w tym temacie został napisany w 2006, ale od dego czasu przybyło troszkę uzytkownikow, więc licze na ciekawą dyskusję.

Mianowicie legendarne anime czyli Dragon ball Z (moim zdaniem najlepsze z sagi bo DB było zbyt dziecinne, a o DBGT to czysta profanacja) zostało ostatnio odnowione i ponownie wprowadzone do japońskiej TV jako Dragon Ball Kai. Co tydzień wychodzi jeden "nowy" odcinek. Niestety nowa wersja jest ocenzurowana jeszcze bardziej niż francuska DBZ, która trafiła do Polski :( .

Wersja będzie składała się z "tylko" ponad 100 odcinków, (jak pewnie niektórzy pamiętają orginalny DBZ miał prawie 300), więc można spodziewać się mniej gadania, pojedynków na wzrok i (chyba niestety) odcinków-przerw miedzy sagami. Cóż, osobiście wolałbym, aby zamiast odnawiać to co było dobre, zrobić alternatywną serię dla GT.

Zapraszam do dyskusji na ten temat, a także innych Anime.

Temat odkopany więc trzeba coś napisać. Oglądać Anime zacząłem oglądać od nie dawna.. na razie oglądam tylko Naruto, Bleacha i Rosario to Vampire. Pytam się teraz osobników bardziej zaznajomionych z M&A z naciskiem na to drugie. Polecacie jakieś tytuły ? Słyszałem co nie co o Death Note więc z pewnością go obczaje. Z góry wielkie thx ;D

Co tydzień wychodzi jeden "nowy" odcinek.

Raczej odświeżony. Muszę pogratulować studio, które zabrało się za Kai, że udało im się zebrać starych seiyuu (czyli aktorów dubbingujących serię), jednak to chyba jedyny oprócz skrócenia serii plus (no i jeszcze narysowanie niektórych scen od nowa). Sama kreska w tych nowych scenach jest moim zdaniem zbyt cukierkowa, przez co trochę nie pasuje do klimatu starego DBZ. Poza tym zmiana openingu i endingu moim zdaniem wyszła na minus, nie widzę w nim nic lepszego od starego.

Cóż, osobiście wolałbym, aby zamiast odnawiać to co było dobre, zrobić alternatywną serię dla GT.

Ale po co, skoro Akira Toriyama ma się zabrać do pracy nad DB znów i narysować kontynuację DBZ? Patrząc na chłam którym jest GT lepiej poczekać na tą kontynuację (jeśli ta wiadomość jest prawdziwa, oby).

Polecacie jakieś tytuły ? Słyszałem co nie co o Death Note więc z pewnością go obczaje.

Patrząc na to, że wymieniłeś Naruto i Bleacha mogę stwierdzić, że DN będzie miał dla Ciebie zbyt mało shounenowej akcji, a więcej swego rodzaju wojny psychologicznej między głównymi bohaterami. Poleciłbym bym Ci raczej One Piece (chyba najbardziej znany shounen po Naruto i Bleachu, ma już ponad 400 odcinków anime, które mówi o życiu piratów) i Hajime no Ippo (dwuczęściowa seria o chłopaku, który ciągle zbiera baty w szkole itd. i zostaje świetnym bokserem, bardzo schematyczna, ale mi to akurat nie przeszkadzało).

O anime nie bede sie rozpisywal, bo mam ich obejrzanych na koncie prawdziwe multum :) od Tygrysiej Maski po hity ostatnich lat. Z mang obecnie kupuje one-shooty wydawnictwa Hanami (prawdziwe perelki), takze Balsamiste z tegoz wydawnictwa i chyba bede kontynuowal Black Lagoona z Waneko. JPF olalem, albo odgrzewa kotlety albo idzie na calkowita masowke. Z jej serii jeszcze za starych lat mam Oh My Goddess, DBZ (do ktoregos tam tomu), Dr. Slump (najlepsza komedia, zupeeeeeeeeeeeelnie inna niz zdubbowane anime), troche polskich NGE, troche angielskich wydan NGE i Ranmy. Poza tym kryminaly pokroju Detektywa Jeza (swietne :)) i tomikow o mlodym detektywie wydanych przez Waneko (zapomnialem nazwy, ale seria troszke dziecinna w porownaniu do Jeza). Mam jeszcze troche zakurzone MangaMixy i serie Otaku (slabiutkie jak chuj, juz wiecej ich nie bede kupowal). Lubie tez troche kombinowac, dlatego kupuje rozne tytuly, ale ich nie kontynuuje. I taki los spotkal "Milosc krok po kroku" - infantylne rozmowy o seksie, na plus fajne dupczanda w obrazkach, ale soft-hentai (Rzeznik pewnie bedzie mial nazwe dla tego typu gatunku :)) mnie jednak nie robi. Jak juz ma byc pewny element hentai to na skladzie mam Ghost in the Shell w wydaniu deluxe od JPF z kolorowymi wkladkami dla doroslych :lol: Duzo tytulow nie wymienilem, sporo mam skanow na kompie, do ktorych czasem powracam. Mysle o zaczeciu serii Vampire Knight, ale obawiam sie, ze natkne sie na opor - tytul przeznaczony dla nastolatek :D dobra kreska to jednak nie wszystko niestety.
[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

Obecnie ogladam Naruto uwazam ze jest to takze bardzo dobre anime tworstwa Masashiego Kishimoto....Ale zaczynajac oglądac DR.Slump oraz Yaiba legendarnego samuraja skonczlemy na dragon baalu GT. O kapitanie Tsubasie nie bede sie wypowiadał gdyż nie pamietam tego Anime....Ale dla nie i tak do historii przejdzie DB oraz Slump a DB nie naaja w TV bo zadna stacja nie ma occhoty na wyemitowania tego gdyz emitowalo juz kilka stacji np. TVN7 nawet polsat oraz kilka innych. Polecam obecny hit anime Naruto dla zainteresownych, wyszedl wlasnie najnowszy shipuuden 117 odc PL :)

[ Dodano: 2009-07-24, 14:26 ]

Znaczy sie 118 :)

"Jeżeli twierdzisz ze wrestling jest dla dzieci.....dobrze sie zastanow zanim zonaowu powiesz cos czego bedziesz zalowal"

Jeżeli serial Pokemon należał do tego gatunku to się troche kiedyś oglądało,ale wątpię żeby ktoś o pokemonach słyszał. :twisted:

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PpW
      Po raz pierwszy ever - Gabriel Queen kontra Robert Star, na Mystic Festival 2025 🔥🔥🔥 "Polski Ogier" powracający do rodzinnego Trójmiasta pod sztandarem Ewenementu - tego pewnie nie było na Twojej wrestlingowej karcie Bingo na 2025, a jednak! 🤯 Czy ulubieniec publiki, Gabriel Queen poradzi sobie z kolosem z Gdyni na jego terenie? Przekonamy się już 5 Czerwca na More Brutal Than Metal 🔥🤟 Przeczytaj na fanpage.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 12 Data: 29.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Joetsu, Niigata, Japan Arena: Region Plaza Joetsu Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #95 Data: 28.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: El Paso County Coliseum Format: Taped Data emisji: 31.05.2025 Platforma: TNT Komentarz: Tony Schiavone, Nigel McGuinness & Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: ROH on HonorClub #118 Data: 29.05.2025 Federacja: Ring Of Honor Typ: Online Stream Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: ROHWrestling.com Komentarz: Caprice Coleman & Ian Riccaboni Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Ring of Honor - dyskusja ogólna All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
    • PTW
      Vincent Caravaggio PTW i Starboy Nano Lopez znają się doskonale, choć dość dawno nie mieli okazji pogadać w cztery oczy. Jeśli wierzyć temu nagraniu, to raczej jeszcze dużo wody upłynie, zanim taką rozmowę podejmą :) Na nagraniu widzimy sporo nowych twarzy, ciekawe którzy z nich będą w przyszłości świadczyć o sile PTW i całego polskiego pro wrestlingu? :) Wpadajcie na galę w najbliższą sobotę, będzie szoł! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...