Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gry na automatach

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Założyłem ten tamat, bo mam nadzieję, że są na forum osoby, które kiedyś tak jak ja odwiedzały salony gier ;). Ja z ogromnym sentymentem wspominam tamten okres, nawet wtedy kiedy sobie przypomnę ile pieniędzy na tym przegrałem ;). Kiedy zaczynałem swoją przygodę z grami na automatach, to salony stały jeden obok drugiego, teraz ich jakby mniej. Zresztą nie ma się czemu dziwić, komputer stoi w prawie każdym domu, a konsole można sobie kupić za przystępną cenę ;).

Ja salony gier zacząłem odwiedzać stosunkowo wcześnie, bo na początku podstawówki. To były lata 1994-1995. Grą, która przyciągnęła moją uwagę było Mortal Kombat. Potem zabrałem się za inne tytuły. Na początku jak każdy dużo przegrywałem, ale w końcu nauczyłem się grać w to i owo ;). Z czasem salony stały się dla mnie miejscem, w którym po prostu można było spotkać się ze znajomymi. Chociaż czasami można było wpaść na nieciekawe towarzystwo ;). Teraz już prawie nie gram, od czasu do czasu kiedy jestem na wakacjach pójdę do salonu żeby spotkać znajomych z poprzednich lat ;).

Grałem w dziesiątki gier, nie wszystkie pamiętam, ale z te, które pamiętam to m.in: NBA Jam, Cadillacs And Dinosaurs (i podobne), Mortal Kombat (I, II, III Ultimate), Street Fighter (II The World Warrior, II Super Turbo, Ex Plus Alpha, Zero, Alpha 3), Soul Edge, Neo Geo Cup ’98, Metal Slug (I, II, III), Tekken (I, II, III), Virtua Fighter, Virtua Cop, Alien vs. Predator, Mystic Warriors, WrestleMania Arcade (grałem Yokozuną ;)), poza tym jakieś wyścigi, co się siadało na jakimś motorze, czy w samochodzie i się jechało ;).

A Wy w co graliście, jak to wspominacie itd. ;)?

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

8

• Wee Man

3

• Przemk0

2

• wiorec

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Ooooo tak...

Topic dla mnie :)

Pamiętam, jak miałem może 6, 7 lat... kiedy już zaczynałem swoją przygodę z wrestlingiem, moją ogromną pasją były właśnie gry... Z kolegami i rodzicami chodziliśmy tam i zagrywaliśmy się do ostatniego grosza jakiego tylko mieliśmy.

Potem wykombinowaliśmy sposób, jak grać za 1 grosz - kładło się monetę na torach, pociąg przejeżdżał, a moneta jakimś cudem została tak "zrobiona", że pasowała do automatów :P Potem ludzie zaczęli robić to samo, no i niestety pozmieniano sposób wkładania monet do automatów :(

Uwielbiałem bijatyki... Co zostało mi do dziś.

Mortal Kombat, a szczególnie seria Street Fighter wpłynęły na mój rozwój jako gracza.

Pograłem 2, 3 lata a potem zakupiłem Pegasusa... i jakoś przestałem chodzić do salonów gier...

Obecnie mam kilka konsol i PeCeta, także nie odczuwam potrzeby chodzenia i pogrania na arkadach... Co nie zmienia faktu, że dzięki nim mam piękne wspomnienia...

Wspomnienia, których nikt mi nie odbierze, tak samo jak marzeń.

Chlip, chlip, ale się sentymentalnie zrobiło :cry: :cry: :cry:

To były czasy... :D

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Ja akurat aż tak duzo czasu nie spędzalem w salonikach :P Kilka razy jedynie zdarzylo mi się przyjsc (najczęściej z kolegami) i pograć we wspomniane już Mortal Kombat, jakiegos Tekkena lub Street Fightera. Potem już moglem sobie w domu popykać :P
GG: 2290774

Ja grałem w salonach gier codziennie,ponieważ kiedyś moi rodzice mieli właśnie taki.Mogłem grać kiedy chciałem :D .Lubiłem grać w Mortal Kombat, Street Fightera,Bubble Booble.Ale już od 7 lat nie grałem na żadnym automacie.

ja chodzilem na salon amigi :P grac w sensible soccer :D sumie to do tej pory sobie w to pykam na starym kompie :) a na automaty to tylko nad morzem :) nie ma to jak te z motorami :P
...

Ja tez często grałem szczególnie w taką gre WrestleMania Arcade. No teraz to już nie chodze grać. Ostatnio jak byłem w pewnym salonie handlowym w Gdańsku to grałem sobie na PSP za free bo był wystwiony :twisted:

Ostatnio jak byłem w pewnym salonie handlowym w Gdańsku to grałem sobie na PSP za free bo był wystwiony

Byłeś w Gdańsku, i do mnie nie wpadłeś?? Shame on You... :)

Co do Wrestlemanii Arcade to niestety ja nie miałem przyjemności w nią grać :( A bardzo żałuję...

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

wiorec to nie znasz uroku prawdziwych salonów gier :/. Teraz w każdym hipermarkecie możesz sobie pograć.

U mnie w mieście mało jest takich salonów :(

wiorec bo kiedy salonów była cała masa, to Ty miałeś na oko 3 lata ;). U mnie teraz nie ma żadnego, bo to się już nie opłaca.

• Reputacja:   284
  • Urządzenie:  Windows

Taaaak, łupało się po Salonach, z tym że całe wieki temu... Pamięta ktoś jeszcze takie giery jak np. Gryzor, Gun Smoke, czy banalny (ale jakże wciągający :D ) - Moon Patrol???

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

I Punisher!! Jak mogłem zapomnieć o tej grze?! To prawdziwa klasyka wśród arkadów, przynajmniej dla mnie... Zagrywałem się w tą grę do upadłego... Według mnie najlepsza chodzona bijatyka 2D w salonach gier ever :)

W ogole tych chodzonych bijatyk było w cholere. Na końcu każdego levelu stał jakiś super boss :D.

Jak mialem 6-8 lat stal na przeciwko mojego bloku w przyczepie salon Segi. Gralem 2 h dziennie, bo kupowalo sie zetony (chyba) po 25gr jeden. A tak bardzo czesto gralem tylko w 3 gry:

-Mortal Kombat3

-Bubble (to fajna gra byla ;) )

-Fliper

no i rzadziej w Street Fight

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

• Reputacja:   23
  • Urządzenie:  Windows

W Salonach grywałem bo gierki z Salonów miały zawsze największą miodność i nie ma co ukrywać gdy w domach ludzi co szczęśliwszych stały komputerki w stylu Atari 800 czy Comodore 64 to gierki w salonach były bardziej rozbudowane i lepsze.

Ogólnie to zapadła mi taka jedna gierka w pamięć i do dziś jej nie moge znaleźć, może ktoś pomoże.. Słuchajcie.. jeździło się takim motorkiem w wyścigu motocrosowym. zawsze startowało z 8-10 motorków na raz z linii.. i jechalo się w prawo.. a ekran przesuwal sie z prawej do lewej. Widok był takim rzutem z boku. Motorki byly male.. moze 2cm zajmowalyby na monitorze 17calowym. Jak się tak jechało to były oczywiście górki różne.. i możnabyło odpowiednio z nich skakać (robiąc przy tym też jakieś obroty chyba).. i jak się odpowiednio skoczyło to możnabyło wyprzedzić łatwo kilka innych motorków bo jakiegoś speeda się dostawało chyba. To tyle co pamietam :D

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 030 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 104 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 591 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Znaczy generalnie to nie wiemy co tam dokładnie nie zagrało, wiemy, że show było słabe i tego obronić się nie da, bardzo przeciętna road to wm, bardzo przeciętna WM i za to można jechać Huntera i spółkę, niemniej jednak dziwnym trafem jesteśmy po WM, nikt na nic nie naciska z tych "wyższych" stanowisk że się coś nie sprzedaję, bo się nachapali w okresie WM i podczas WM i nagle mamy dobre składne show, nie wiem czy te dwie rzeczy mają z tym związek, ale gdybać sobie można, jak to ludzie lubimy sobie tłumaczyć różne rzeczy i ja też tak mam  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #657 Data: 28.04.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Kansas City, Missouri, USA Arena: T-Mobile Center Format: Taped Data emisji: 01.05.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Wrestling Hizen no Kuni Data: 29.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Saga, Japan Arena: Saga Arena Publiczność: 1.604 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
      Komentator vs. Były mistrz: O ile sama akcja, gdzie Gunther go udusił była spoko i sprawiła wiele frajdy oglądającym, zwłaszcza tym, które za komentatorem nie przepadają o tyle sam fakt takiej walki już taki fajny nie jest. Do zaakceptowania tylko wtedy, gdy Gunther zniszczy go w niecałą minutę i tyle.  Lyra vs. Ruda: Becky to się umie ustawić w pierwszej walce po powrocie walczy o tytuły tag team, a na następnej gali Premium o pas IC. Poprzeczkę stawiam bardzo wysoko. Liczę na wyjątkowej klasy pojedynek. Wyniku nie jestem pewny, ale tego, że koniec końców Lyra wygra finalnie ten program już tak.
    • MattDevitto
      Co ten B+ Player odwala....
  • Dodaj nową pozycję...