Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Wrestlemania XXX PPV (Spoilery, kometarze, dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Wrestlemania XXX

6 Kwietnia 2014

New Orlean, Louisiana

Mercedes-Benz Superdome

http://3.bp.blogspot.com/-kSejZOUCqXs/Uw9W1-lffYI/AAAAAAAAAC8/BjFUmYfnifA/s1600/7v8szd.jpg

Karta :

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140318_MatchPreview_LIGHT_HP_BatistaOrtonMystery.jpg

WWE World Heavyweight Championship Match

Randy Orton vs Batista vs Daniel Bryan/Triple H

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/02/20140224_MatchPreview_LIGHT_HP.jpg

The Undertaker vs Brock Lesnar

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140306_MatchPreview_LIGHT_HP_BryanHHH.jpg

Daniel Bryan vs Triple H

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140221_MatchPreview_CenaBray_LIGHT_HP.jpg

John Cena vs Bray Wyat

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140324_AndreCup_Match_LIGHT_HP.jpg

The Andre The Giant Memorial Battle Royal

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140314_MatchPreview_LIGHT_HP.jpg

The Shield vs New Age Outlaws and Kane

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140324_Diva_MatchPreview_LIGHT_HP.jpg

Vickie Guerrero Divas Championship Invitational

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/03/20140325_Fatal4Way_LIGHT_HP.jpg

WWE Tag Team Championship Match

The Uso's vs The Real American vs Ryback and Curtis Axel vs Los Matadores

Edytowane przez Arkao
  • Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

46

• SixKiller

39

• DeanAmbrose

32

• PH93

28

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Zanim zjawi się fala hejterów najbliższej WM'ki ja napiszę pozytywny komentarz.

Najbardziej mnie cieszy to, że walka Orton vs. Batista będzie Co-ME. Być może zostanie tam dodany Bryan, ale to będzie zależało od tego, czy Punk powróci. Ja nastawiam się na jego powrót i myślę, że zobaczymy jego starcie z HHH'em. Co dalej ? Taker z Lesnarem, jeśli nie ściągną na czas Stinga. Wtedy Lesnar dostanie walkę o pas. Oczywiście pewne jest starcie Ceny z Wyattem, które wreszcie odsunie Johna od ME. Ileż można ? :roll:

WM zapowiada się dobrze, ale pewnie będę jedynym, który się będzie z tego cieszył. Chyba, że dodadzą Bryana do walki o pas, żeby niby "uratował" ten pojedynek to wtedy będzie szał radości na forum i wychwalanie pod niebiosa WM'ki.

Najbardziej mnie cieszy to, że walka Orton vs. Batista będzie Co-ME.

Możesz podać jakiś wiarygodny argument dla którego ta walkama być co-ME? I nie wyjeżdżaj tutaj ze storylinem kręcącym się wokół Authority bo poza newsami nic nie świadczy o tym, że Triple H będzie w głównej walce wieczoru.

.

Jak narazie na wszystkich stronach dotyczących wrestlingu, włącznie z oficjalną stroną wwe.com widnieje, że walka o pas WWE WHC będzie main eventem.

Po prostu wiem. Singlowy pojedynek Batisty z Ortonem NIE MOŻE być ME. A to przez to jak ludzie reagują na Batistę. Vince to widzi i nie pozwoli, żeby jego walkę wieczoru fani olali ciepłym moczem. Więc, albo zostanie tam dodany ktoś jeszcze, albo w walce wieczoru zmierzy się Bryan/Punk z HHH'em. A czy wygrana tego pierwszego ze złym szefem w ME to jest zły pomysł ? Fanie dostaną to czego chcą: Dragona w walce wieczoru, a Vince dostanie ponad 70 tysięcy osób skandujących YES!

Pierwsza walka WM'ki raczej nie napawa mnie optymizmem. Batista vs Randy Orton dobrze wygląda na papierze ale w ringu będzie tragicznie i na dobrą sprawę, promocja powinna ruszyć zaraz po Royal Rumble. Tak to WWE zbierało się z nawiązaniami do Evolution ale wychodziło im to bardzo pokracznie i feud tej dwójki na podłożu Evolution z 2009(?) roku bardziej mi się podobał. No właśnie, Randall i Batista feudowali już te parę lat temu, wtedy ich walki nie przekraczały 10 minut (walka na Armagedon, Steel Cage Match na Extreme Rules), tym razem to jednak trafi już na Wrestlemanie a Main Event Wrestlemanii wymaga dłuższego starcia, nawet jeśli mają go pociągnąć na zasadzie wykonywania finisherów przez 10 minut jak w przypadku Ceny z Rockiem na zeszłej WM'ce. Naprawdę nie wiem... pod jakim kontem na to nie spojrze, jest źle i ten Daniel Bryan również w starciu nie jest pewien. Ten Main Event jest nam już znany od Royal Rumble a WWE nie lubi edytować swojej karty przez dodawanie nowych uczestników na łeb na szyje... niestety ten pojedynek może trafić na Wrestlemanie takim jaki jest a jeśli już doszukiwać się jakiś pozytywów, to może takich że WWE widząc beznadziejność Batisty zdecyduje się nie dawać mu pasa WWE.

Co do reszty karty, wstępne przewidywania:

Lesnar vs Taker

Wyatt vs Cena

Kane vs Daniel Bryan

Zacznę od ostatniego bo to się ludziom najbardziej nie podoba. Danie Kane'a z Danielem na WM'kę na razie ma więcej sensu niż pchanie Danielsona do walki o pas WWE. Wszystko myślę że zależy od CM Punka, jeśli wróci to WWE powinno go kopnąć w dupę i zamiast walki z Tryplem dać mu Corporate Kane'a :D. Ale Punk to osobna historia. A wracając do Daniela z Kanem, mają przeszłość, mają przyzwoity feud który może wagowo nie nadaje się na Wrestlemanie ale może tam trafić.

Wyatt vs Cena - Zobaczymy taką walkę albo 3 vs 3. Nie wiem co jest lepsze szczerze mówiąc. Myślę że walka Braya z Johnem wbrew pozorom wcale by tak nie zasysała bo John w psychologii ringowej daje radę a i w dużych matchach można na niego liczyć bo zawsze jest groźba "I win, LOL" xD. Jeśli Wyatt trafi na WM'kę sam, to trzeba coś zrobić z jego rodzinką, tylko co? TT Title Match?

Lesnar vs Undertaker - Jak Lesnar i Taker to tylko jakiś No Holds Barred Match. Spójrzmy prawdzie w oczy, Brock już nie jest wrestlerem, bez krzesełka którym złoi Deadmana będzie zasysał.

No i CM Punk: Opcji jest parę (jeśli oczywiście wróci bo z tego co wiem negocjacje idą w dobrym kierunku). 1) Vince przywraca Punka i wraca do promocji walki z Tryplakiem (nie wierze że ta walka nie byłaby Main Eventem). 2) Vince przywraca Punka i spełnia jego zachcianki a to się równa Triple Threat Match o pas na WM'ce. 3) Vince przywraca Punka, Punk pokutuje i ląduje w upper mid cardowym feudzie na WM'ce z Kanem ;3. Najprawdopodobniej ta walka i tak byłaby wysoko w karcie ale uważam że byłby to idealny policzek dla egocentrycznej cipki. Ewentualnie Vince może spełnić kolejne życzenie Punka i dać mu heel turn tylko że topowy heel może być tylko jeden a więc któryś z dwójki Punk - Orton musiałby spaść w notowaniach. Na razie Randy jest WWE bardziej potrzebny jako topowy heel więc tym zdegradowanym byłby Punk a to się znów równa narzekanie.

Ciekawe, na tej stronce Tryplak nie w garniturze, ale w "stroju do walki". Myślę że może to oznaczać, że zobaczymy jego walkę na Wrestlemanii.

http://screenshooter.net/1596921/sbwakxy

• Reputacja:   2

Arkao zmień plakat gali, bo jak Tryplak będzie przeglądał nasze forum to się wkurzy. :lol:

WWE na pewno sobie nie strzeli w stopę i walka Albinos vs Orton nie będzie "walką wieczoru" i odbędzie się przed ME albo nawet w środku karty. Przecież skoro my widzieliśmy wczoraj, że pretendent prezentuję się jak Khali w ringu (nie ma zbytniej przesady tutaj) i w zasadzie z każdym przyjętym punchem czy bumpem ja jako widz zaczynam się zastanawiać czy nic mu nie jest i czy sobie czegoś nie złamał, albo mu dysk nie wypadł to tym bardziej WWE to widzi i wie, że nie zrobią ci panowie walki 20-30 na dobrym poziomie a tylko taki ME federacje Vince'a interesuje. Wczoraj nawet bali się by ADR założył mu "Wrestlingowego" Armbara.

PS: Niech mnie ktoś oświeci jak to jest możliwe tak się zapuścić przez 4 lata jak zrobił to "Animal" i on na prawdę coś chciał robić w MMA?

Arkao zmień plakat gali, bo jak Tryplak będzie przeglądał nasze forum to się wkurzy. :lol:

Zaraz zmienię, jeśli znowu Punk wróci to znowu będę miał dwa razy więcej roboty :D :D :D :D

Swoją drogą myślicie że Batista w ogóle ćwiczy do swojego starcia na WM'ce? Szczerze mówiąc nie widać żadnych postępów w jego ringowej aparycji. Gdy wracał pisałem że Dave potrzebuje czasu by sobie przypomnieć wrestling jednak mija już drugi miesiąc odkąd jest i nic się nie zmieniło. Czy ćwiczy z jakimiś Curtisami Axelami? Czy tylko siedzi na siłce i bicki pompuje? Batista powinien jednak dostawać jakieś walki na tygodniówkach, na pewno wspomogłoby to jego kondycje. Ciekaw jestem jak to tam wygląda od strony Dave'a.

Swoją drogą myślicie że Batista w ogóle ćwiczy do swojego starcia na WM'ce? Szczerze mówiąc nie widać żadnych postępów w jego ringowej aparycji. Gdy wracał pisałem że Dave potrzebuje czasu by sobie przypomnieć wrestling jednak mija już drugi miesiąc odkąd jest i nic się nie zmieniło. Czy ćwiczy z jakimiś Curtisami Axelami? Czy tylko siedzi na siłce i bicki pompuje? Batista powinien jednak dostawać jakieś walki na tygodniówkach, na pewno wspomogłoby to jego kondycje. Ciekaw jestem jak to tam wygląda od strony Dave'a.

Osoba ,która myślała o MMA powinna mieć kondycje ,tymczasem u Batisty to leży.

Sam Dave wrzuca swoje zdjęcia z treningów aerobowych ,ale jego kondycja w walce zeszłej nocy była po prostu katastrofalna...

Nie hejtowałem go ,bo nie było ku temu wcześniej podstaw( aa,no prócz ubrania,to było takie "Pittbulowskie" ... bez komentarza) ale to co zobaczyłem w tej walce ...to był istny dramat.

Nie spodziewałem się dobrej walki,ale ona nie była nawet przeciętna.

Zero przygotowania ,nie wiem czy on sobie wyobraża ,że z Ortonem na WM sprzedadzą sobie kilka punchy,wymienią się finisherami i to wystarczy?

Zawodnik przed powrotem powinien przynajmniej przypomnieć sobie swoje wcześniejsze chwyty,tymczasem tutaj była kompletna porażka...okej,może Batista nigdy nie był ringowym geniuszem,ale nie pokazał nawet połowy swoich dawnych umiejętności.

Powoli zaczynam przywoływać Goldberg vs Lesnar ,Vince musi wyciągnąć wnioski i kogoś tam dodać,bo będzie wstyd na całej linii.

Jeśli dojdzie do starcia Batista vs Orton na WM, to będzie strzał w stopę dla WWE. Musiałby się stać cud, by Dave wrócił choćby do połowy formy sprzed czterech lat. Jedyny ratunek dla tej walki to Daniel Bryan. Ale co wtedy z jego walką z Kane'm/Triple H'em? I tu jest światełko w tunelu - CM Punk. Jeśli jednak Vince dojdzie do porozumienia z kapryśnym wrestlerem, to powinno udać się to rozwiązać w jakiś fajny sposób. Mam nadzieję, że dojdzie do powrotu Punka, który kreatywni przeobrażą w jakiś storylinowe'y sposób i zawalczy on na WrestleManii choćby z Kane'm, a Daniel idzie ratować Main Event. Batista w takim układzie musi przejść hell-turn, bo jako face dostaje większy heat od Ceny, a to jest wielkie osiągnięcie. :shock:

Dzisiaj zacząłem sobie myśleć nad kartą i postanowiłem ją sobie ułożyć. Oto moje w miarę realne przypuszczenia:

Pre-Show. New Age Outlaws © vs. Cody Rhodes/Goldust vs. Miz/Ziggler vs. Ryback/Curtis Axel

O połączeniu The Miza i Dolpha Zigglera mówi się już od jakiegoś czasu, po za tym na chwilę obecną jakoś nie widzę dla nich innych rywali. Ogólnie wydaje mi się, że wygląda to na solidny opener - mamy trzy gwiazdy z przeszłości (NAO, Goldust - idealnie na jubileuszową galę). Ciężko mi jednak powiedzieć, kto mógłby tutaj wygrać - może właśnie Miz i Ziggler?

1. Roman Reigns vs. Dean Ambrose vs. Seth Rollins

Myślę, że to odpowiednia chwila na rozpad The Shield. Roman Reigns jest co raz bardziej promowany na solowego zawodnika, a i pozostała dwójka powinna pójść w swoją stronę. I chodź na razie nie chciałbym rozpadu tej stajni, to Vince chyba chce by Romek stawał się powoli drugim Jaśkiem.

Osobiście bym chciał zobaczyć: Ambrose vs. Foley w jakimś Hardcore Rules Matchu - tym bardziej, że kiedyś szykowali dla nich feud. W sumie takim pojedynkiem Ambrose mógłby solidnie zacząć swoją solową karierę.

2. Cesaro vs. Jack Swagger (w/ Zeb Colter)

Na jakimś portalu przeczytałem, że już szykują dla nich rozpad i feud.

Cesaro w tym pojedynku wygrywa i podobnie jak Reigns, będzie mocno promowany, już jako face.

3. Big E © vs. Mark Henry © - Walka unifikacyjna - IC Title i US Title

Henryk w między czasie zdobywa pas US od Ambrose'a (i w tym momencie można właśnie jakoś skłócić The Shield).

O unifikacji tych dwóch pasów także sporo się ostatnio mówi. Jak dla mnie pas US mógłby zostać osobno, zawsze to tam jakaś dodatkowa promocja dla takiego Kofiego, z drugiej strony taki zunifikowany pas IC (bo zakładam, że tak by się ta mieszanka nazywała) zyskał by trochę na wartości.

Oczywiście Big E wygrywa tę walkę

A tak na marginesie, to na papierze wygląda to na dość solidną walkę "gigantów".

4. Triple H (w/ Shawn Michaels, Kane, Stephanie) vs. Daniel Bryan - No DQ(?)

Taką walkę przewiduję jeśli Punk nie wróci (ale chyba wróci). Na tę walkę jest już parcie od SummerSlam '13.

Danielson wciąż ma pretensje do Tryplaka o stracone szanse - w końcu lider Władzy ulega i proponuje następujące warunki - jeśli Bryan wygra z nim na WM, dostanie dodatkowe miejsce w main evencie. Bryan wygrywa kończąc walkę pedigree (nawiązanie do SS) i gestem "Suck It!".

Można tutaj też wmieszać HBK'a, który np. uratuje Bryana gdy Kane będzie chciał pomóc Tryplakowi.

Dzień później na RAW Shawn i Bryan by się pogodzili, a HBK wytłumaczyłby HHH'owi, że to wszystko nie było "dobre dla biznesu".

5. Rey Mysterio vs. Sin Cara - Mask vs. Mask

Tutaj ogólnie chodziłoby o dobre zakończenie kariery Rey'a i pobicie tego rekordu największej ilości masek na widowni.

Mysterio w wyniku porażki traci maskę i żegna się z federacją

Sprawę jednak komplikuje jego kolejna kontuzja. No i właśnie dlatego powinien dać już sobie spokój z wrestlingiem - osiągnąć wszystko osiągnął.

6. The Undertaker vs. Brock Lesnar - No Holds Barred (?)

Początek tego feudu mieliśmy dzisiaj na RAW i w sumie tutaj nic dodawać nie trzeba. Wolałbym, żeby Taker walczył z Jasiem, no ale trudno.

7. John Cena vs. Bray Wyatt (w/ Eric Rowan and Luke Harper)

Początek tego feudu również mieliśmy dzisiaj na RAW (raczej ta rzekoma kontuzja to element story). Nie wiem czego się spodziewać po takiej walce, ale zawsze lepsze to niż trzecia walka z Rockiem.

8. Orton vs. Batista (vs. Bryan) - WWE Championship

Tutaj też nic nie trzeba dodawać. Wygrać powinien Bryan, bo fani powinni dostać to czego chcą - możemy sobie jedynie wyobrazić reakcję publiczności po takim zakończeniu.

Ponadto Bad News Barrett pewnie dostanie swój segment, a po zakończeniu walki Takera zostanie pokazana winieta ze Stingiem - i najprawdopodobniej rozpocznie to całoroczny konflikt.

Na razie karta wygląda ok, chodzi mi o walki na papierze. Jak to wyjdzie ? Jeśli do Ortona i Bootisty dodadzą CM Punka da się tą walkę znieść. Jeśli nie będzie to bullshit w walce wieczoru jubileuszowej Wrestlemanii.

Brock vs Undertaker to był pewniak, nie oszukujmy się to będzie dobra walka. Styl Lesnara daje nam nadzieje na świetne starcie, dlaczego ? Po pierwsze raczej dostaniemy stypulacje w tej walce, po drugie w walkach Andrzeja chodzi głównie już o emocje. A jak Brock wykona kilka F5 do tego dołoży ciosy krzesełkiem to gdzieś w sercu znowu zamrę. Bo w samej walce zapomina się że przerwanie streaku jest nie możliwe.

• Urządzenie:  Windows

Dzisiaj zacząłem sobie myśleć nad kartą i postanowiłem ją sobie ułożyć. Oto moje w miarę realne przypuszczenia:

Do Twojej karty dodałbym CM Punk vs Kane (jeżeli Punk wróci) i pewnie jakąś walkę dla The Miza, by kontynuował swój streak. Może z Rhodesem, albo Rybackiem? Nie wiem...