Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raport z CZW "Seven Years Strong: Settling the Score

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Raport z CZW "Seven Years Strong: Settling the Score - 11.02.06, ECW Arena

CZW zorganizowało 11 lutego galę z okazji 7-lecia istnienia. Show odbyło się w dosyć trudnych warunkach, albowiem na wschodzie USA (w tym i w Filadelfii) panowała śnieżyca, co doprowadziło do tego, że bardzo dużo fanów nie przybyło na galę. Ostatecznie gala zgromadziła tylko 250-300 fanów w ECW Arena (chociaż serwis moonsault.de podaje sensacyjną informację, że osób tych było tylko około 70!).

Nim gala rozpoczęła się, do zgromadzonych w hali widzów doszedł news, że Franky the Mobster miał coś wspólnego ze sterydami (dokładnie nie wiadomo o co chodzi i nie wiadomo na ile to jest prawda, ale pogłoski mówią, że coś w jego rzeczach znaleziono).

Gauntlet Style Junior Showcase Match

Niles Young vs. Jigsaw vs. Hallowicked vs. Heretic vs. ???

Początek walki to ostry brawl pomiędzy Young'em, Jigsaw'em iraz Hallowicked'em. Jako pierwszy został wyeliminowany Hallowicked, po tym jak Young założył mu Roll Up. Kiedy na ringu pojawił się Heretic, walczący zaczęli zarzucać się gradem akcji podwyższonego ryzyka. Świetną akcją była Somersault Plancha Jigsaw'a poza ring na Niles'a i następnie 450 Splash w wykonaniu Heretic'a na nich! Po kilku minutach znaliśmy już ostatniego tajemniczego uczestnika walki, którym okazał się "Black Jesus" Sabian. Sabian kiedy wleciał na ring, zaczął niszczyć rywali. I tak: Heretic zaliczył mocnego Dropkick'a oraz dwa stiffowe uderzenia z kolana, Niles Young dostał z Super Hurricanrany a Jigsaw oberwał z Tornado DDT. Następnie Sabian zrobił z narożnika Reverse Headscissors Heretic'owi i Pescado na Jigsaw'a. Drugą osobą, która została wyeliminowana był nim Heretic, po tym Niles Young zrobił mu Bam Mar-Chair-A. Sabian zrobił Jigsaw'owi Nieblina'e, po czym poprawił z Senton'a i Jigsaw został wyeliminowany. Sabian i Niles Young jako jedyni pozostali na ringu. Niles nie trafił z Frog Splash'a na krzesło, co wykorzystał Sabian, który położył krzesło na Young'u i zrobił mu Top-Rope Double Stomp, co dało mu pin i zwycięstwo!

3 Way Dance Match

DJ Hyde vs. Andy Sumner vs. Danny Havoc

Pojedynek był zaskakująco dobry. W zasadzie można powiedzieć, że to był Handicap Match, zważywszy, że Summer i Havoc razem rzucili się na Hyde'a. Koniec walki był bardzo dobry, kiedy to Hyde zrobił Havoc'owi Chokeslam z ringu poza na stół, po czym chwycił Summer'a i zrobił mu Shadow Driver. Tym samym Hyde wygrał pojedynek.

6 Man Tag Team Match

The H8 Club & "Sweat & Sour" Larry Sweeney vs. Excalibur, Sexxxy Eddy & Viking

Walka była tylko dobra, ale bez jakiś większych "wyskoków". Końcówka walki była pasjonująca, kiedy to Gage zrobił Excalibur'owi Diving Headbutt, po czym wraz z Pain'em zrobili mu Spike Piledriver, dzięki czemu Sweeney spinował go. Po walce H8 Club zrobili raz jeszcze Spike Piledriver na Excalibur'e.

Na ringu pojawił się Necro Butcher, który miał stoczyć pojedynek z przeciwnikiem, którego wybierze mu Lobo. Po chwili pojawił się Lobo, który zaprezentował przeciwnika dla Butcher'a, którym okazał się The Hellaware Assassin (wychowanek CZW, ostatnio odgrywający coraz ważniejsze role na arenie niezależnej, m.in. w IWA Mid-South)! Lobo powiedział, że to jednak nie koniec i po chwili pojawił się drugi przeciwnik dla Butcher'a, którym okazał się....dawny CZW World Heavyweight Champion - The Messiah!!!

Handicap Match

Necro Butcher vs. The Hellaware Assassin & The Messiah

Walka była dzika i krwawa. Messiah przyniósł ze sobą Barbed Wire Baseball Bat oraz pinezki, które powysypywał na cały ring (Necro znów był boso!). Messiah i Assassin chcieli zrobić Butcher'owi Suplex z ringu poza, lecz ten zrewersował ich i zrobił im Suplex na ring. W trakcie walki mieliśmy chory spot, kiedy Butcher zrobił Assassin'owi Rocker Dropper na masę pinezek! Pod koniec walki stopa Butcher'a niezbyt ciekawie wyglądała, albowiem było w nią powbijane bardzo dużo pinezek (!). Ostatecznie walkę wygrał Butcher, po tym jak uderzył Assassin'a z kija obwiązanego drutem kolczastym prosto w głowę!

Adam Flash /w. Pandora vs. "Spyder" Nate Webb

Webb przy wejściu na ring zrobił w swoim stylu niezłe show, zapraszając do wspólnego tańca między innymi fotografa CZW - Whacks'a, a także fana, który był ubrany za Kane'a. Cała trójka tańczyła po środku ringu. Po chwili Webb przyprowadził ze sobą dwie dziewczyny a także Sexxxy Eddy'ego, który dołączył się do zabawy. Adam Flash pojawił się na ringu w koszulce z napisem "Sonjay Dutt". Podczas walki mieliśmy kilka ciekawych akcji, jak chociaży Chairsault w wykonaniu Webb'a. W czasie walki próbowała interweniować Pandora, jednak Webb zajął się nią, jednak ta się nie dała. Ostatecznie walkę wygrał Adam Flash.

CZW World Junior Heavyweight Championship

"Pure Impact" Derek Frazier © vs. "Black Jesus" Sabian

Walka była dobra, jednak zakończyła się przez DQ, w momencie kiedy na ring wleciał Niles Young i zrobił lekką zadymę.

CZW World Tag Team Championship

Kings of Wrestling (Chris Hero & "Double C" Claudio Castagnoli) © vs. The Blackout

Kiedy oba teamy zaczęły już walczyć, match przerwał Lobo (na to wygląda, że jest komisarzem) i powiedział, że Sabian nie może uczestniczyć w tej walce albowiem "Zandig nie chciał mu znów zapłacić". W związku z tym Eddie Kingston pozostał na ringu sam i musiał walczyć z Kings of Wrestling. Kiedy Hero i Castagnoli niszczyli Kingston'a, w hali zabrzmiała muzyka i pojawił się The Joker, który "stanął u boku" Kingston'a łącząc tym samym na nowo Blackout! Joker zmienił się z Kingston'em i pobił heeli. Walka była bardzo dobra, pod koniec Kingston zrobił Castagnoli'emu Royal Flush Big Swing DDT, co dało pin i zwycięstwo! The Blackout w składzie Eddie Kingston i The Joker zdobyli CZW Tag Team Titles!!!

Po walce o CZW Tag Team Titles, Hero pokłucił się z Castagnoli'm.

Na ringu pojawił "Mr. Wrestling" Kevin Steen, który przypomniał o jego walkach z Super Dragon'em w PWG (w 2005 roku mieli świetny feud) i następnie wprosił się do main eventu gali. Po chwili pojawił się Ruckus, który powiedział, że chce dostać dupy Dragon'a i Steen'a dzisiaj wieczorem!

Main Event

CZW World Heavyweight Championship

3 Way Dance Match

Super Dragon © vs. Ruckus vs. "Mr. Wrestling" Kevin Steen

Koniec walki był następujący - Super Dragon zrobił Ruckus'owi Psycho Driver, ale natychmiast po jego wykonaniu Steen zrobił mu Package Piledriver, po czym wyrzucił go z ringu. Steen chciał zrobić Ruckus'owi Package Piledriver, lecz Ruckus zrewersował to w Hurricanrane i go spinował, zdobywając CZW World Title! Ruckus po 2 miesiącach odzyskał CZW World Heavyweight Title!

Po walce Steen wyzwał Super Dragon'a na pojedynek na następnej gali CZW, gdzie na szali stawia swoje CZW Iron Man Title!

Na tym gala zakończyła się!

Najbliższa gala CZW już 11 marca w ECW Arena i będzie to show wieczorne, gdzie galę CZW poprzedzi gala Ring of Honor, również w ECW Arena!

N gali ROH pojawi się masa gwiazd (ogólnie można powiedzieć, że to show będzie przepełnione gwiazdami). Oficjalnie zapowiedzeni są: ROH World Champion Bryan Danielson, Samoa Joe, Christopher Daniels, ROH Tag Team Champions Austin Aries & Roderick Strong, The Embassy (Alex Shelley & Prince Nana), Colt Cabana, Jay Lethal, The Rottweilers (Homicide, Ricky Reyes & Julius Smokes), BJ Whitmer, Lacey, Jimmy Yang i inni!

Na chwilę obecną wiemy, że na gali CZW dojdzie na tej gali do pojedynku "Mr. Wrestling" Kevin Steen © vs. Super Dragon o CZW Iron Man Title! Poza tym prawdopodobnie (nie jest to jeszcze oficjalnie potwierdzone), dojdzie do 3 Way Dance Ladder Match'u o CZW Junior Heavyweight Title: Frazier © vs. Sabian vs. Young. Napewno na tej gali ze strony CZW pojawią się: Chris Hero, Necro Butcher, Zandig, Ruckus, Nick Gage, Justice Pain, Eddie Kingston, Sabian, Joker i inni. To jest już oficjalnie potwierdzone!

Komentarz (tym razem będzie surowy :)

CZW zrobiło poraz kolejny w miarę dobrą galę, na poziomie, która jednak zgromadziła bardzo mało widzów za sprawą śnieżycy. Jednak to, że gala była w miarę dobra, nie przedstawia jej w aż tak dobrym świetle. Napewno ciekawym rozwiązaniem było to, że Sabian wygrał Junior Heavyweight Showcase, zwłaszcza, że moim zdaniem należy mu się CZW Junior Heavyweight Title (po raz drugi, bo rok temu posiadał je zaledwie 2 miesiące i stracił na rzecz Mike'a Quackenbush'a). Głupim, a wręcz nieciekawym rozwiązaniem jest moim zdaniem wpieprzenie znowu do batalii o ten pas Niles'a Young'a. Wiem, że ktoś może powiedzieć, że sobie na niego zapracował, ale ja osobiście póki co nie widzę go jako mistrza (nie ma charyzmy i tego czegoś, co ma Frazier). Zobaczymy jak ta konfrontacja rozwikła się w przyszłym miesiącu. DJ Hyde - zastanawiam się co CZW w nim widzi, pomimo, że na tej gali zrobił schludny pojedynek. Moim zdaniem w Hyde nic nie jest ciekawego, promosy robi takie sobie (ja je odbieram tak, że mówi to na odpieprz) i pomimo, że jest maszynką do przyjmowania bumpsów to ja bym się go pozbył. Powrót Messiah'a i Hellaware Assassin'a. Bardzo ciekawy i niespodziewany powrót Messiah'a (czy aby napewno?). Jednak moim zdaniem w przegranym Handicap Match'u po prostu Messiah jest niszczony a głównie jego image jako człowieka, który posiadał już CZW World Title, stał na czele jednej z największych stajni w historii CZW - Hi-V i był po prostu mega gwiazdą, a tutaj jobbuje w walce która stoi nisko w karcie. Wiem, że zajobbował samemu Butcher'owi, ale mnie to nie przekonuje. Jednakże mam nadzieję, że Messiah i sam Assassin (który ostatnio staje się prawdziwą gwiazdą hardcorowej sceny) pozostaną w CZW, nawet u boku Zandig'a, Lobo oraz The H8 Club. Dupienie Sexxxy Eddy'ego - tutaj mogę powiedzieć jedno SKANDAL! Człowiek, który jeszcze rok temu odgrywał w CZW najważniejsze role i main eventował gale, teraz po prostu został zepchnięty do roli lower carder'a tudzież jobber'a. Bardzo fajna i głupia zarazem zagrywka a'la WWE. Nie chcę oglądać takiego CZW! Angle z Pandorą - póki co to angle zmierza donikąd, albowiem od czasu "Cage of Death 7" nic nie wydarzyło się ciekawego, pomimo zapowiedzi ze strony Sonjay Dutt'a, że pojawi się tutaj ktoś naprawdę wielki. Mam nadzieję, że to angle rozwikła się, albowiem nie ma co ukrywać, ale jest jednym z ciekawszych jakie CZW przeprowadza w ostatnim czasie. Nowi Tag Team Champions - sytuacja ciekawa, albowiem Joker, który miał na tej gali walczyć o Iron Man Title nagle pojawił się u boku Kingston'a i zdobył z nim pasy tag teamów. Osobiście nie jestem przekonany do tej sytuacja, albowiem trochę za dużo ostatnio Blackout, a poza tym po tak dużej promocji jaką zaliczyli Kings of Wrestling, ci nagle tracą pasy. Szansa pozostaje w tym, że Hero i Castagnoli rozpoczną ze sobą feud (gdzie Castagnoli będzie facem a Hero heel'em), który może doprowadzić do kilku naprawdę ciekawych walk. Ruckus poraz drugi CZW World Championem - nie wierzyłem, że to może się stać, ale widać, że CZW lubi podpatrywać WWE (tak samo miała się sprawa z Ceną, który stracił pas a niedługo później go odzyskał) i zastosowało prawie tą samą technikę. Nie będę ukrywał, że nie podoba mi się to, wręcz przeciwnie. Ruckus był już mistrzem i to powinno pozostać historią (może w przyszłości znów dostałby tytuł), a nie materiałem na to, aby po dwóch miesiącach od straty pasa na "Cage of Death 7" znów go zdobył. Nie dziwię się więc fanom, że po prostu wygwizdali tą sytuację i są srogo nastawieni do tego co działo się na tej gali. Podsumowując - gala wyszła jak wyszła, ale zdecydowanie za dużo było na niej The Blackout i trochę nieudanych (a w zasadzie nie przymyślanych) decyzji. Mam nadzieję, że następne gale będą już lepiej bookowane i po prostu wyjdą jeszcze bardziej ciekawie.

Cóż to na razie tyle.

Jak zawsze zapraszam do dyskusji :)

Pozdrawiam - RVD! :)

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

3

• Dejv

2

• Viruss

1

• Streetovs

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

Dzieki za raprcrik :-)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Nie ma za co :)
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Dzięki za raport :)!

Coś mi się wydaje że jest to najgorsza urodzinowa gala w historii CZW co nie znaczy że byla zła! Widziałem kilka opinii mówiących jasno że gala była miejscami bardzo dobra. I w pewnym sensie można było by się zgodzić pod względem walk jak np. Junior Showcase, która ponoć była naprawdę bardzo dobra czy w zasadzie pozostałych walk,które ponoć naprawde były interesujące (chociaż jak widać opinie są podzielone) szczególnie też walki Necro vs. Hellware Assasin vs. Messiah.

Co do kilku walk i sytuacji z nich wychodzących: Necro vs. Hellware Assasin & Messiah - szczerze mówiąc nawet bym się cieszył jakby Messiah powrócił do CZW na dłuższy czas gdyż przydałby się w jakiś feudach i być może by podniósł poziom walk niektórych. Hellaware Assassin również mógłby w końcu występować więcej w CZW gdyż nie jest to już taki młody wrestler i ma za sobą już dzikie walki (występował już w 2002 roku w IWA MS i chyba też CZW) i z chęcią bym zobaczył jakieś deathmatche z jego udziałem (np. z Gage'm).

Kolejna sprawa to to że nie podoba mi się sytuacja z Jr. HW Title. Ja rozumie że Frazier by go mógł w końcu stracić (nie bedzie wicznie trzymał tego pasa),ale kurde ile idzie robić walki z udziałem Fraziere i Young'a? Wprowadzenie Sabiana było strzałem w "10" i nawet jakby on zdobył ten pas bym się cieszył dlatego bym widział walkę Frazier vs. Sabian.

Kolejna sprawa - CZW Tag Team Title - Joker & Kingstone w teamie ? Dla mnie to nieporozuminie gdyż widziałem go w feudzie Necro,Klein & Joker vs. H8Club,a tu wciskają go do teamu z Kingston'em. Widać że brakuje dobrych teamów w CZW od jakiegoś czasu.

I największa pomyłka ostatniego czasu w CZW - Ruckus znów CZW HW Title ma! Nie to już przesada! To po cholere dawali Dragonowi ten pas ?! Jak dla mnie Super Dragon mógłby być jednym z lepszych ostatnich czasów posiadaczy tego pasu. Chociaż wygląda mi na to że może zdobyć od Steen'a Iron Man Title ale to by była taka "nagroda pocieszenia" wg. mnie. Co jak co,ale jeśli chodzi o pasy to CZW ten rok zaczeło nieciekawie.

Plusem się wydaje sprowadzenie (mam nadzieje że na dłużej) z IWS Vikinga. Chociaż połączenie go z Sexxxy Eddiem byłoby głupotą (jak pisał już RVD że Eddy powinien wyżej celować w CZW) to w jakiś team można by było go wsadzić,ale..z kim ? Albo może mu dać CZW Jr. HW Title - to byłby dobry pomysł,ale to dopiero za jakiś czas.

Sądze że po dobrym rozpoczęciu roku przez CZW galą styczniową i lekką wpadką (przecież ta gala nie była aż tak zła) z galą urodzinową sądze że gala w marcu będzie już dużo lepiej zabookowana.

Ruckus znowu mistrzem-niezadobry suprise :evil: Wolalbym o wiele Super Dragona i spodziewalem sie ze dluzej potrzyma pas a walka miedzy nim z Kevin Steneem powina byc wlasnie o HW na nastepnej gali. Patrzac na raport (thx za niego) to mimo wszystko gala nie taka zla,no ale trzeba samemu zobaczyc.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No właśnie, Heavyweght Title znów dla Ruckusa? Wiem, utlentowany itp, ale "ledwie" go stracił, a juz odzysuje. No i pokonanie Messiaha w handicap matchu... no niby Necro wygrał TOD4, ale bez przesady... to był handicap,a Messiah to były Heavyweight chmpon. Rzeczywiśce, 2006zaczyna się dla CZW nieciekawie

Nie ma co ukrywać, że to głupie posunięcie za strony CZW. Skoro już Dragon miał stracić pas (ale nadal nie wiem dlaczego), to już lepiej byłoby jakby powędrował on do kogoś z trójki Hero-Steen-Eddy.

Co do Messiah'a, to CZW jeszcze bardziej zeszmaciło go, zwłaszcza, że w zeszłym roku na 'A Big Mutha F'n Deal" powrócił na chwilę i też zajobbował (co prawda w main evencie, ale zawsze).

Steen ma Iron Man Title i mam nadzieje że go straci teraz na rzecz Super Dragona. Faktycznie do dupy z tym że Ruckus znów ma CZW HW. Ciekawi mnie teraz na czyją rzecz go straci ? Sexxxy Eddie, z którym jakby CZW nie wiedziało co ma zrobić (fajnie by było jakby on miał ten pas). Jednak jak mam być szczery wyczuwam że może go zdobyć Hero za czym jak narazie przemawiają dwie sprawy:

- stracenie przez niego i Castagnoli Tag Team Title

- pokłocenie Hero z Castagnoli co może doprowadzić do feudy między nimi przy czym Hero zdobywa pas itd. Chociaż szczerze mówiąc wolałbym aby to był ktoś inny niż Hero. Zobaczymy kto i kiedy zdobędzie od Ruckusa CZW HW Title.