Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Czemu przeniosłeś sie z oglądania WWE na TNA, lub na odwrót?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wpadła mi na myśl nawet fajna dyskusja dotycząca oglądania TNA i WWE

Co nakłoniło Ciebie do zmiany oglądania federacji Wrestlingowej??

Chodzi mi o zmiane WWE - TNA lub TNA - WWE

W dyskusji mozna porozmawiać np. z jakiego powodu, czemu itp.

Co do mojego przeniesienia to zaczynam się interesować TNA, bo dużo osób mówi, że TNA jest lepsze od WWE 4kids.

Jak to wygląda u Was?

https://forum.wrestling.pl/topic/21223-czemu-przenios%C5%82e%C5%9B-sie-z-ogl%C4%85dania-wwe-na-tna-lub-na-odwr%C3%B3t/

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

2

• midern

2

• Domio

2

• Avem33

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ja pooglądałem sobie trochę TNA i zobaczyłem, że tak naprawdę poziomem nie przewyższa SD! od WWE i się w ogóle nie przeniosłem. Oczywiście TNA jest lepsze niż RAW, którego nie oglądam. TNA nie jest oszołamiające i moim zdaniem najlepiej oglądać ROH gdzie poziom jest najwyższy :P (kurcze już z miesiąc nie oglądałem ROH :roll: )

Oczywiście TNA jest lepsze niż RAW, którego nie oglądam.

skad mozna wiedziec ze cos jest lepsze od czegos czego sie nie zna...

nie wiem na ile ten temat ma potencjal, ale od siebie tez cos wrzuce: jestem w opozycji do WWE. Z tego powodu ze od lat wciskaja ludziom cos na sile. A TNA GŁOWNIE opieralo sie na czystej reakcji fanow czy to w Nashville czy na Florydzie.

Zaczalem przygode od WWF(90/91), nie mialem innego wyjscia, bo nic innego nie moglem znalezc na satelicie. Po paru latach(ok93/94) dolaczono/lub tez znalazlem stacje z programami WCW i mimo poczatkowego wstretowi przeciwko czemus nowemu, mniejszemu, takiemu nieokrzesanemu zaczalem sie wciagac. Mozliwe ze to byla bariera przejscia przez markowanie.

Ja aczkolwiek nie przenosiłem się oglądam każdy Impact a w WWE zobacze ciekawe momęty (skróty) , nie wnioskuje że TNA jest lepsze od WWE bo nie znam produktu Vinc'a , ale TNA jest tak silne że potrafi ingerowac i zagrac tak wielkiej federacji jaką jest WWE z takimi długami :) Z Total Nonstop Action Wrestling jestem od 2003r. kiedy to byłem na Gali w Nashville u ciotki :D od tego momętu z TNA jestem cały czas:)

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Bez sensu są jakieś "przenosiny", bo zarówno u Vince'a jak i u Dixie czasami można wyhaczyć coś ciekawego. W czym jest problem żeby oglądać jeden fed jak i drugi? Wiem, że obecnie panuje moda wśród smartów na "pierdolę WWE" (ma to niby pokazać, że oglądający ma bardziej wysublimowany gust :roll: ), ale nie przesadzajmy ze skrajnościami. Ja w miarę możliwości staram się oglądać jedno i drugie (a na dokładkę Indys z doskoku) i nie mam zamiaru robić z siebie na siłę orędownika wyłącznie jednej z tych opcji.

Ja jestem z TNA od pojawienie sie tam -------- fanfary ---------->

THE ICON 'a STINGA.

Jako wielki fan WCW ( po upadku ktorego nieco dałęm sobie spokój z wrestlingiem) i tegoż STING 'a nie mogłęm przejść obojętnie wobec tej informacji.

od czasu do czasu ogladalem RAW czy SD, ale mniej wiecej od momenty wygranej przez "Roya" Misterio Batle Royale, stwierdziłęm, zę to co nam obecnie serwuje WWE nieco obraża mą męskość ( i po części inteligencje). wwe stalo sie dla mnie zbyt inflantywna. dlatego też obecnie cała moja integracja z wwe to ogladanie RAW na youtubie z czasów attitude i od czasu do czasu żuce okiem na fotki na stronie wwe.

• Reputacja:   1

Pod względem poziomu walk to TNA ogląda mi się lepiej... U Vince'a wrestlerów ograniczają co chwila banowane ciosy i polityka dla dzieci (dobrze że chociaż Evanowi Vince pozwala wykonywać shooting star press) ...

Ostatnia walka która dosłownie wbiła mnie w ziemię poziomem oraz dramaturgią spod znaku WWE to był niezapomniany match Taker- HBK z WrestleManii XXVI...

Podsumowując: oglądam produkty obu federacji jednak bardzo skłaniam się w stronę obozu z Orlando (no i jest jeszcze zarąbiste CZW ze sceny niezależnej ale nie o tym jest ten temat:P)

Bez sensu są jakieś "przenosiny", bo zarówno u Vince'a jak i u Dixie czasami można wyhaczyć coś ciekawego. W czym jest problem żeby oglądać jeden fed jak i drugi? Wiem, że obecnie panuje moda wśród smartów na "pierdolę WWE" (ma to niby pokazać, że oglądający ma bardziej wysublimowany gust :roll: ), ale nie przesadzajmy ze skrajnościami. Ja w miarę możliwości staram się oglądać jedno i drugie (a na dokładkę Indys z doskoku) i nie mam zamiaru robić z siebie na siłę orędownika wyłącznie jednej z tych opcji.

Ja, wcale nie mam ochoty sie przenosić.

Ogladam WWE od 5 lat, a teraz zachciało mi się TNA i chcę oglądać je naraz.

Na ten moment nie bedę wybierał TNA czy WWE.

Będę oglądał je normalnie XD

Co do przenosin to założyłem taki temat aby włłąsnie podyskutować o tym.

Oczywiście TNA jest lepsze niż RAW, którego nie oglądam.

skad mozna wiedziec ze cos jest lepsze od czegos czego sie nie zna...

.

chyba powiedziałem, że obejrzałem parę razy Impact i te pary razy zawsze było lepsze od RAW. Napisałem to na samym początku posta. :x

Ja pooglądałem sobie trochę TNA i zobaczyłem, że tak naprawdę poziomem nie przewyższa SD! od WWE i się w ogóle nie przeniosłem. Oczywiście TNA jest lepsze niż RAW, którego nie oglądam. TNA nie jest oszołamiające i moim zdaniem najlepiej oglądać ROH gdzie poziom jest najwyższy :P (kurcze już z miesiąc nie oglądałem ROH :roll: )

Albo jestem ślepy albo nie widzę tam żadnej wzmianki o RAW? :roll:

Co do przenosin to sam oglądałem przelotnie WWE od dawna od końca 2007 tygodniówki i PPV. Póżniej usłyszałem o TNA, więc postanowiłem ściągnąć jakąś gale a więc wszedłem na mininova wpisałem TNA i wyskoczyła jakaś gala z mnóstwem seedów. Przewinełem troche początek żeby zobaczyć czy ma sens w ogóle oglądanie tego - akurat pech trafił że był to segment sharkboya i rzucania rybami. Wtedy zniesmaczyło mnie ono trochę. Kuzyn zawsze mnie przekonywał abym zaczął oglądać TNA, ale jakoś nigdy nie mogłem się przemóc. Aż do momentu kiedy feud JBL- J.Cena nie miał końca to przelało szalę goryczy i od tamtego czasu jakoś nie ciągnie mnie do oglądania WWE, no czasami są wyjątki jak - Wrestlemania. Tak więc jeśli obecnie WWE podoba ci się oglądaj je dalej ale jeśli chcesz być nabierząco z TNA - to przygotuj się na to że będziesz musiał oglądać każdą tygodniówkę oraz PPV.

blablablabla

Albo jestem ślepy albo nie widzę tam żadnej wzmianki o RAW? :roll:

what he said.

nie wnioskuje że TNA jest lepsze od WWE bo nie znam produktu Vinc'a , ale TNA jest tak silne że potrafi ingerowac i zagrac tak wielkiej federacji jaką jest WWE z takimi długami :) Z Total Nonstop Action Wrestling jestem od 2003r. kiedy to byłem na Gali w Nashville u ciotki :D od tego momętu z TNA jestem cały czas:)

jakimi długami?

to jednak nie w Orlando? shiiiiiiiiit

Edytowane przez Ceglak

• Urządzenie:  Windows

Ja zaczynałem przygotę z wrestlingiem od WWE. Potem pojawiło się TNA na Eurosporcie, zaciekawiło mnie i oglądałem obie federacje, jednak potem nastał kryzys i z powodu małej ilości czasu musiałem z jeden z federacji zrezygnować.

Wypadło na TNA, a wszystko przez to, że nie było tam takiego Superstar Power jak w WWE, była gorsza otoczka i chyba czułem sentyment do fedu od którego zaczynałem ;)

Teraz oglądam tylko WWE i powiem szczerze nie mam zamiaru przestawać oglądać tej federacji, bo po prostu zaspokaja ona w pełni mój "głód wrestlingowy", a to co serwuje mi Vince w pełni mi wystarcza.

Co z TNA? Może kiedyś wrócę do oglądania tej federacji, ale musiałbym znaleźć na to czas, a aktualnie wolę robić inne rzeczy niż oglądać gale :)

kiedyś oglądałem WCW

potem oglądałem WWE w erze WWF attitude....

potem hmmmm

oglądałem TNA a WWE bardzo chciałem, próbowałem oglądać, dobiło mnie najpierw royal rumble... o tak beznadziejnym poziomie że płakać się chce, potem zatrzymywanie walk... a potem pas wagi ciężkiej dla super turbo dymomena mega pokemona reya mysterio...

i nie mam siły już oglądać WWE

Nie chce się z nikim kłócić co jest lepsze, zwyczajnie nie umie WWE oglądać.

Takie tematy sprawiają, że zaczynam się zastanawiać czy większość osób zarejestrowała się tutaj bo jest fanem jakiejś federacji czy samego wrestlingu? To nie serial gdzie można stwierdzić, że 5 sezon zasysa więc przestaje go oglądać i przesiadam się na inny. Jak tylko gdzieś pojawia się dobra walka to zawsze warto ją obejrzeć to w końcu to zawsze ten sam wrestling, więc wszelakie próby zamykania się tylko na jeden fed bo 'jest kul a reszta ssie' jest czystym kretynizmem.

więc wszelakie próby zamykania się tylko na jeden fed bo 'jest kul a reszta ssie' jest czystym kretynizmem.

Dokładnie. Jeśli ma się czas, mozliwość (w moim przypadku przepływ neta oraz miejsce na dysku na ściąganie) to zaiwaniam ile można tego wrestlingu. Nawalałem WWE, gdyż jakoś był na youtubie czy innych tam serwisach do oglądania. Lecz skoro dysk i power mi sie powiększył, to zaiwaniam ile mogę, lecz nie maniakalnie.