Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciekawostka poświęcona HBK'owi. Pod tym linkiem* znajduje się info o biletach na RAW 17 maja i wśród zapowiedzianych supergwiazd znajduje się Shawn. Nie wiadomo jednak czy jest to niedopatrzenie czy spoiler, ale na pewno warta odnotowania informacja.

* - http://www.theaircanadacentre.com/news.asp?story_id=458

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-173974

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

No to może ja też się wypowiem, będzie to mój pierwszy post na forum, ale od czegoś trzeba zacząć :).

WM 26 bedzię moją 3 Wrestlemanią obejrzoną z całą otoczką(feudami), ponieważ wrestlingiem interesuje sie juz jakieś 3 lata, ale przejdzmy do rzeczy:

World Heavyweight Champion Chris Jericho vs. Edge - Mecz Kanadyjczyków napewno będzie na wysokim poziomie, mimo niewiadomej do końca formy Edga, licze na zwycięstwo Chrisa,ponieważ bezsensowne byłoby tak szybkie zabieranie pasa zawodnikowi tak wypromowanemu jakim jest Jericho.Gdyby do walki dołaczył sie Christian(jeśli wygrał by walizkę)to nie obraził bym się , ponieważ moim meczem marzeń jest własnie Triple Threat Jericho v Edge v Christian, ale mysle że to sie nie zdarzy ,poniewaz możliwe ,że CC był by wtedy na SD i miał z obydwoma panami jakis mini-feud.(chyba że własnie tym że Christian pojawia sie narazie w sumie tylko na NXT i Superstars ,a tu nagle Main Event na Wm chce nas Vince zaskoczyc, ale wątpie :P).

WWE Champion Batista vs. John Cena - Jak juz było pisane ,na SummerSlam zrobili niezłe widowisko ale głownie dlatego ,że obaj byli faceami lecz i tak sądzę ,że walka nie bedzie zła,wolałbym żeby wygrał Animal, bo wole go jako heela niz faeca, no ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Johna.

CM Punk vs. Rey Mysterio - Według mnie możliwy showstealer ,Punk i 619 jak wiadomo klasa światowa ,stawiam na Punka ,ponieważ gdyby Mysterio dołączył SES sytuacja stanie sie jeszcze ciekawsza nic jest(ciekawe rowniez czy bedzie to jednak jakis streetfight czy nie ,ja jednak był go preferował bo jakis mały hardcore musi byc, a watpie żeby no holds barred Vinca i Hitmana bym brutalny).

The Undertaker vs. Shawn Michaels - Po dłuższym zastanowieniu dla mnie ten rewanż to nie jest zły pomysł ,ponieważ nie widzę jakiegoś innego dobrze wypromowanego przeciwnika dla Deadmana na ta Wm-kę, liczę oczywiscie na 18-0 i równie dobry mecz jak sprzed roku(no dq ,moze byc ciekawie)

Triple H vs. Sheamus - Jeśli walka Punka z Reyem nie bedzie pod stypulacją street fight , to własnie myslę ,że ta stypulacja mogła by uratować ten mecz ,ponieważ walka stiffowego Sheamusa z HHH jako single match nie bedzie najwyzszych lotów(ale nie powinno byc rowniez tak zle),za to Celtic warrior vs Game okładajacy sie wszędzie gdzie mozna byłoby według mnie ciekawsze.

Bret Hart vs. Mr. McMahon - mimo że jestem młodym fanem wrestlingu, to oczywiscie widziałem stare mecze Hitmana(excellent), ale jednka mineło duuużo czasu i o tą walke troche sie boje , mam nadzieję ,że obaj panowie sie nie pokaleczą i oczywiscie Hart wygrywający przez Sharpshootera.(juz widzę tych szalejących kibiców,mam nadzieję)

Money in the Bank Ladder Match - Jeżeli dojdzie Kofi to własnie on Drew i jak juz wyzej wspomniałem Christian maja największe szanse na zwycięstwo, co do samej walki to licze na mecz wielu ciekawych i high riskowych spotów(szczegolnie Bourne , Shelton).

Unified Tag Team Champion Big Show & The Miz vs. John Morrison & R-Truth - Myślę ,że bedzie to walka do obejrzenia i zapomnienia ,wygrają pewnie ShoMiz ,bardzo chciałbym ,że dzieki heel-turnowi Morrisona.

Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Cody Rhodes (Triple Threat Match) - Wiadomo że jakaś walka 3 zawodników musiała być , co do składu to myslę ,że na poziom walki nie będzie można narzekać, co do samego feudu to też jest dobrze (przeciez Legacy ciągnie sie juz ponad rok)ale tylko w spięciu Orton - Dibiase i Rhodes ,bo gdzie jest konflikt Cody - Ted?

9 dni :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-173991

Wynik walki Punk - 619 jest już prawie pewny. Punk to wygra, Mysterio zrobi sobie przerwę na operację kolana(oficjalna wersja będzie brzmiała: Punk zbyt mocno pobił Reja)

Potem Bujaka wraca i wstępuje do SES. Feud nadal będzie prowadzony, i bedą takie wewnętrzne spięcia, aah... :3

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-173992

Ogolnie nie zgadzam sie by 619 przegral ma Wrestlemanii szczegolnie ,ze gdyby przegral mial wstapic do SES poniewaz dzieci by sie zalamaly..

Wiec tak: MiTB tutaj zdecydowanie Christian jest moim faworytem gdyz od dawna zasluguje na push ,chociaz jesli nie on szanse ma jeszcze Drew McIntyre.

Nastepnie Bret Hart vs Chairman McMahon-tutaj wynik prawie pewny bo co mialby wracac Hart skoro by mial przegrac

WHC tutaj spodziewam sie zwyciestwa Edga po niezawodnym spearze

WWE Champion- walka jak dla mnie bedzie nudna jak kazda w wykonaniu Jasia. Jestem niemal pewny ze wygra Cena

HHH vs Sheamus- troche upchana walka. Moim zdaniem wygra Celebral Assasin.

I walka na ktora czekam od stycznia czyli HBK vs DeadMan: tutaj calym sercem i dusza jestem za Shawnem:P chociaz wydaje mi sie ze Undertaker wygra przez blad HBK np. moonsault albo SCM ,unik i piledriver.

Dla mnie Hbk wroci na RR 2011 i wtedy wygra z Undertakerem na Wrestlemani XXVII :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-173993

Dawid ja sadze ze to ostatnia walka takera z hbk na wmce. Jedyna osoba ktora sie nie bila z takerem na wrestlemani jest sam Cena(mysle o tych bardziej wypromowanych)i jesli dojdzie do walki Cena -Taker to obawiam sie ze streak przestanie istniec
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174000

• Reputacja:   82
  • Urządzenie:  Windows

Ogolnie nie zgadzam sie by 619 przegral ma Wrestlemanii szczegolnie ,ze gdyby przegral mial wstapic do SES poniewaz dzieci by sie zalamaly..

Ale nikt nie powiedział, że byłoby to jednoznaczne z jego heel turnem (który jak dla mnie jest impossible). Rey mógłby rozwalać od środka SES jakimś sposobem, przypadkowo pomagać Punkowi przegrywać i takie tam. Liczę na wygraną CM'a, bo zajebistość się szykuje :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174004

Ok więc teraz ja napisze coś od siebie ... :D

World Heavyweight Champion Chris Jericho vs Edge Moim zdaniem wygra EDGE ponieważ kiedy wygra zdobędzie WHC po raz 6 co będzie rekordem !

WWE Champion Batista vs John Cena Ta walka pewnie będzie najnudniejsza xd Nie lubie walk Jasia .... Ale też można wziąć pod uwage to, że kiedy jasio wygra zdobędzie tytuł poraz 8... Czyli wyrówna rekord triple h. John Zostenie heelem i będą mieli ze sobą feud z HHH .. Wygrywa Batista

CM Punk vs Rey Mysterio Street fight Wygra 619 ..

The Undertaker vs Shawn Michaels Nie wiem co będzie lepsze zakończenie streaku czy kariery.. Stawiam na HBK

Triple H vs Sheamus Typowa walka 2 powerów... Wygra sheamus i dogrywka na ER !!

Bret Hart vs Mr McMahon Będzie jak powiedział Chris Shelley wygrywa Bret the Hitman Hart

MITB Dla mnie faworytem jest Christian ...

Unified Tag Team Champion Big Show & The Miz vs John Morrison & R-Truth Shaman i Truth dobrze ze sobą współpracują powinni wygrać.. mam już dość patrzenia na Showa jako TT championa ..

Randy Orton vs Ted DiBiase vs Cody Rhodes (Triple Threat Match) Wygrywa RKO przez bójkę pomiędzy Codym i Tedem...

To all

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174006

John Zostenie heelem i będą mieli ze sobą feud z HHH .. Wygrywa Batista

wierzysz, ze cena zostanie heelem? przeciez wtedy jego koszulki i frotki juz nie beda sie tak sprzedawac :<

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174009

• Urządzenie:  Android

No to co z tego? Orton jest mega heelem od jakiegoś czasu, a jakoś wśród publiczności jest popularny, jego koszulki też nawet dobrze się sprzedają - gdyby źle się nie sprzedawały, nie nosiłby T-Shirtów, tylko jakieś kamizelki (jak np. Ziggler czy McIntyre) :)

Jak dla mnie jeśli Rey dołączy do SES to będzie świetnie, będzie biednym chłopcem obijanym przez swoich bossów i wszyscy będą go żałować :) Myślę, że wtedy albo przekona Luke'a Gallowsa do opuszczenia Punka (nie dawaliby mu theme'u, gdyby nie planowali zrobienia z niego singles wrestlera), albo zacznie pomagać Darrenowi z NXT.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174035

ok to i ja dodam coś od siebie:

Tegoroczna Wrestlemania będzie dla mnie po prostu nudna. Jedynym obiecującym pojedynkiem wydaje się ten Chrisa Jericho oraz Edge`a. Również MITB może być ciekawa, chodź WWE już pokazywała jak potrafi takową walkę zepsuć, dając do niej np. Marka Henrego oraz Kane`a. W tym roku jednak skład wydaje się w porządku ale nigdy nic nie wiadomo.

Następnie pojedynek Punka z Rey`em. Ktoś już wcześniej wspomniał jak można zrobić walkę typu street fighta skoro nawet uderzenie krzesłem jest zabronione??? Nic więcej nie będę dodawał.

Walka o mistrzostwo WWE. :shock: No właśnie, w ringu zobaczymy dwa wielkie drewna, lecz "z dwojga złego" wolę Jasia, gdyż Animal po 5 min. zamuli walkę.

The Undertaker vs Shawn Michaels. Myślę, że nie powtórzą takiego show jakie zrobili w zeszłym roku. Ale stawiam na Undertakera, a Shawn powróci na SS??

Triple H vs Sheamus. Kolejna walka dwóch drewn. Wygrywa HHH, bo nie sądzę aby przegrał ze swoim pupilem i to na wrestlemani.

Bret Hart vs Mr McMahon. Wygrywa Hart, poprzez założnie Sharpshootera.

MITB - a tu nie mam zielonego pojęcia kto może wygrać, bo to jednak MITB i wszystko się może zdarzyć.

Walka o pasy Tag Team. Walka słaba by nie była gdyby nie Big Show. Mogli innego partnera dać Mizowi albo w ogóle inny tag.

Randy Orton vs Ted DiBiase vs Cody Rhodes. Wygrywa Orton, ponieważ nie wydaje mi się aby wygrał któryś z "młodych wilków" a potem kontynuował feudu. Co do samego poziomu walki to nie powinno być tragicznie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174041

Mam nadzieje, że walka Shawna z Takerem będzie main eventem tej Wrestlemanii. W sumie to nie widzę innej opcji biorąc pod uwagę jaki hype jest tworzony wokół niej - co tydzień nowe videopromo, nazywanie jej najbardziej oczekiwanym pojedynkiem w historii Wretlemanii a nawet padło stwierdzenie, że jest to najbardziej oczekiwany mecz wrestlingowy w historii. W dodatku jaki by nie był wynik to zdarzy na końcu się coś wiekopomnego i ciężko byłby po tym po prostu przerzucić się na 'jakiś tam' pojedynek Ceny z Batistą.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174055

Z badań w USA z 2007 roku najbardziej oczekiwanym pojedynkiem było starcie Hogana ze Stingiem ( Starcade 97).

Myślę że długo jeszcze nic tego nie pobije ( chyba że wpadną na pomysł Cena - Taker przy 19-0 ).

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174064

Mi kumpel kiedyś powiedział, że mają pociągnąć Undetakera do 20-0 i po WM 28 skończy karierę. Wkońcu tyle czasu spędzili na budowaniu streaka, że w 30 minut wszystkiego nie zepsują :D
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174069

Z badań w USA z 2007 roku najbardziej oczekiwanym pojedynkiem było starcie Hogana ze Stingiem ( Starcade 97).

A co to ma do rzeczy? Nieistotne jest przecież jaki jest stan faktyczny ale to jak federacja próbuje sprzedać tą walkę. Skoro padają tak górnolotne stwierdzenia to ciężko sobie wyobrazić by ten mecz nie zamykał tegorocznej Wrestlemanii.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174070

No właśnie chodzi mi o to, że sprzedawanie tej walki nie ma zbyt wiele wspólnego z faktami.

Choć również nie widzę możliwości innego main eventu tej gali.

Jeszcze mała ciekawostka ode mnie : link do rankingu najciekawszych walk ( WWE, WWF), które nie były main eventami na Wuemkach : http://www.411mania.com/wrestling/columns/132935

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/19/#findComment-174074