Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

N!KO

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://img258.imageshack.us/img258/9780/wrestlemania26teaserwal.jpg

35dni przed najwieksza gala roku to najwyzszy czas by rozpoczac oficjalnie rozmowy na ten temat. Temat poswiecony na spekulacje jak i z czasem odkryte przez nas fakty na temat tego show. 28 Marca w Phoenix odbedzie sie 26 edycja tego show. Na chwile obecna wypada sobie jedynie przypomniec znane nam wydarzenia i wypada cofnac sie w czasie do "poczatku drogi" czyli Royal Rumble gdzie triumfowal...

http://img218.imageshack.us/img218/5200/edgej.jpg

...Rated R Superstar Edge i tym samym on jest pewny wystepu w Main Evencie tego show. Na chwile obecna do wyboru ma dwoch mistrzow, ktorymi po Elimination Chamber sa Batista (WWE) i Chris Jericho (World Heavyweight) choc dla nas wybor jest niemal pewny. W takim razie czyzby Main Eventami najwiekszej gali w roku beda Edge vs Chris Jericho i Batista vs John Cena? Czy WWE zdecyduje sie na powtorke z zeszlego roku w postaci walki Shawna Michaelsa z Undertakerem? Jak WWE rozwiaze sprawe z wystepem Hitmana? Czy odbedzie sie Money in the Bank mimo zapowiedzianego na dalszy termin PPV o tym samym imieniu? Gdzie skoncza gwiazdy takie jak HHH, Punk, Mysterio czy Christian? Spekulacje na temat WM czas zaczac.

----------------------------------------------

http://img694.imageshack.us/img694/7809/fame11.jpg

Tradycja juz jest, ze dzien przed wielkim show World Wrestling Entertainment uhonorowuje wielkie gwiazdy wprowadzajac ich do Hall of Fame. W tym roku zapowiedzianych juz mamy dwoch wielkich, ktorymi sa Million Dollar Man Ted DiBiase (ktory zostanie wprowadzony przez swoich dwoch synow Teda i Bretta) jak i Antonio Inoki. Pojawila sie rowniez opcja ze Stu Hartem, ktory najpewniej mimo storyline'u rowniez znajdzie sie w "klasie 2010". Kto jeszcze sie pojawi i kto wedlug was powinien sie tu pojawic .. czyli na kogo nadszedl juz czas. Rowniez tutaj dawac mozecie swoje typy.

WrestleMania XXVI:

http://img709.imageshack.us/img709/6277/12483573.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/546/13591108.jpg

http://img685.imageshack.us/img685/8387/13589158.jpg

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/13862146

http://img517.imageshack.us/img517/3484/13665596.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/8527/13693284.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/967/13722954.jpg

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/13782996

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/13816584

Hall of Fame:

- Million Dollar Man Ted DiBiase

- Stu Hart

- Antonio Inoki

- Wendi Richter

- Mad Dog Vachon

- Bob Uecker

- Gorgeous George

Edytowane przez N!KO

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

Witam :D powiem tak elimination chamber beardzo ladnie wyszlo choc troche Cena za szybko skonczyl z Triplem.Batista co najmniej mnie wpienil ale ok.Szkoda ze Jericho wygral. Chcialem aby to byl CM,jednak to marzenie. Przechodzac do tematu ktory tu jest to tak:

BATISTA vs CENA

Nie przepadam za Animalem ale za to lubie Johna.Mysle ze wplataja sie Hitman i Vince.Gdyby do tego doszlo to Cena ma pas w kieszeni.Moze tez byc tak ze Sheamus zarzada rewanzu i bedzie triple thert match.Gdyby to nastapilo stawiam na Johna.Mozliwe jest tez ze Cena zmierzy sie z Animalem w street fight match.Trzecia opcja jest ze Edge wybierze Batiste tylko kto wtedy zawalczy z Jericho? Moze Taker ?

Jericho vs ???

Tu najprawdopodobniej bedzie to Edge.Jednak moze dojsc do tego co pisalem wyzej i Edge wybierze Batiste.Wtedy Jericho powalczy z Takerem o przerwanie streaku i o pas.jezeli dojdzie do walki Grabarz vs Zbawca (Jericho) to przewiduje DQ.Wygladalo by to tak gdy Taker robi Tombstone na Chrisie to wbiega HBK i Sweet Chin Music na Takerze ,ten spuszcza Chrisa i jest DQ.Taker nie wybacza HBK tego co zrobil i bierze walke na nastepnym PPV i tym sposobem mamy Taker vs HBK.

Teraz walka Div:

Maryse wygrywa z MCcool. Tylko narazie tak to widze jest wiecej sposobow ale nie napisze bo zauwazylem ze malo kogo na forum interesuja walki div.

Ted & Cody vs Orton & ????

Tu wydaje mi sie ze dojdzie do walki tag team tornado non DQ.Randy staje sie facem,Cody przeszkodzil ta rurka na EC a Ted go spinowal.Orton wezmie sobie partnera do tej walki i nie ukrwyam ze moze to byc Kofi.Gdy dojdzie do takiej walki to stawiam na Vipera i Kofiego.Potem feud z Mizem i Big Showem o pasy TAG TEAM.Tu niestety wygrana SHOWMIZ.Bardzo chcial bym aby Randy wzial Ceny do tag teamu ale to nie mozliwe bo John idzie w strone pasa i walki z Animalem.

To narazie tyle jak sobie cos przypomne to napisze.

Uznam, że postu Filipoooo nie widziałem :?

Na dzień dzisiejszy chodzi mi po głowie kilka założeń odnośnie WM 26.

1. Walka o pas WWE-> wszyscy spodziewali się, że będzie to pojedynek The Game'a i Sheamusa, niestety, Vince zaserwuje nam, moim zdaniem, walkę John Cena vs Batista z Bretem i Vincem w narożnikach swoich pupilków. Czy to dobre rozwiązanie? Chyba lepsze niż oglądanie pojedynku Johna i Dave o pietruszkę.

2. Walka o pas WHC-> Edge vs Chris Jericho vs Undertaker, chciałbym właśnie, żeby walka o pas wagi ciężkiej rozegrała się jako triple threat match. Motywuję to tym, że nie jestem skłonny kupić kolejnej walki Undertakera z Shawnem, gdyż bezsensowne byłoby robienie drugi rok z rzędu identycznej walki, zwłaszcza, że nie liczę na przerwanie streaku Grabarza.

3. Kolejny triple threat match tym razem z udziałem Teda, Rhodesa i Ortona. Czemu tak? Dlatego, że jak można było zauważyć na EC, Ted wykorzystał przeciwko Ortonowi rurę, która specjalnie dla Ortona przyniósł Cody. Tak ciekawie to rozwiązali bookerzy :) Zakładam przy tym, że dojdzie do rozejścia się dróg Teda i Rhodesa przy faceturnie Ortona.

4. Walka o pas US, IC, UTTC-> na te walki jeszcze nie mam pomysłu, może się jakiś urodzi w czasie tych dni do WM. Nie ma w sumie teraz potencjalnych kandydatów do sięgnięcia po pasy tagteamowe, chyba, że CT zaserwuje nam kolejną walkę BigShowa i Miza z MVP i Markiem Henrym :roll: Chociaż może JTG i Shad dostaną jakiś push w międzyczasie. Jest jeszcze SES, które także potencjalnie mogło by stanąć w szranki o UTTC, taki fatal 4 way tagteam match :D

A gdzie upchnąć Triple H'a, Shawna, Rey czy pozostałych zawodników, myślę, że w walce Money in the Bank, o ile do takiej walki dojdzie, co nie jest jeszcze do końca wykluczone.

A gdzie upchnąć Triple H'a, Shawna, Rey czy pozostałych zawodników, myślę, że w walce Money in the Bank, o ile do takiej walki dojdzie, co nie jest jeszcze do końca wykluczone.

Bzdura. Czy widziałeś kiedyś main eventera pełną gębą walczącego o walizkę ? Po co trzynastokrotny mistrz miałby walczyć o kolejnego title shota skoro stale kręci się wokół pasa? Walizka jest startem do main eventów a nie zwyczajnym titles shotem!

Począwszy od WM XXI nie walczył w tego rodzaju walce ani jeden me, czy nie dało Ci to do myślenia?

1)World Heavyweight Championship Match - tu daje 99.9% że to będzie pojedynek Edge vs Jericho,Y2J Wygrał pas na EC,a Edge Title Shota na RR.

2)WWE Champiosnhip Match - Tu prawdopodbnie odbędzie sie walka Cena vs Batista,gdyż jak wiadomo od jakiegoś czasu mają feuda,i jeszcze to co było na EC ;/.

3)Undertaker vs HBK - Myślę że taka walka może sie odbyć,gdyz od długiego czasu Shawn ma opsesje na punkcie Taker'a i WM.Zaatakował go na EC a więć daje 90% że taka walka się odbędzie.

4)IC Championship Match : Stawiam że odbędzie się Triple Threat match John Morrison vs Kane vs Drew ;)

5)Cody Rhodes vs Randy Orton vs Ted Dibiase - Taka walka może być :grin: Legacy by się rospadło a zwycięsko z tej walki wyszedł by The Viper

6)Triple H vs Sheamus - To taka tam moja propozycja ale możliwe zę taka walka się odbędzie,gdyż nie ma jakiego przeciwnika HHH wybrać bo :Batista zajęty Ceną HBK Takerem a inni zasłabi dla niego :lol:

7)Chair vs Hair Match - CM Punk vs Rey Mysterio,co do tej walki tak samo jak w przypadku walki o WHC jestem niemal w 100% przekonany,ostatnio zaczeli feud,i go pewnie na WM Skończą.

8)Bret Hart vs Vince McMahon - Myśle że ta walka może sie nie odbyć z powodu złamania nogi przez Breta,ale daje 50% że odbędzie sie taka walka.

Myślę ze kilka walk z tej listy zobaczymy na WM.Gdyby była taka lista było by ciekawie ;)

WWE Championship - Batista vs Cena moim zdaniem na chwile obecna jest daniem glowym gali. Domniemam, ze we wszystko wmieszany zostanie Vince w narozniku Dave'a i w trakcie walki zwyciestwo Johnowi zapewni Bret Hart, ktory z powodu kontuzji nie bedzie zapowiedziany ale zjawi sie i przyczyni do kolejnego tytulu Johna C...

World Heavyweight Championship - Chris Jericho vs Edge. Dobre rozwiazanie z obecnymi mistrzami bo z oboma na pienku ma Edge i teoretycznie moze isc w obie strony... lecz WWE nie po to buduje cos od jakiegos czasu, zeby teraz odwrocic to do gory nogami wiec nie sadze, ze doczekamy sie Batista vs Edge.... Wracajac do walki jesli Vince i Hart nie zostana dodani do walki o pas WWE i beda mieli jakies swoje oddzielne starcie wtedy automatycznie w walce o WWE pas broni Batista a WHC jest glownym daniem by fani wrocili do domu szczesliwi triumfem Edge'a bo innej opcji tu nie ma.

Shawn Michaels vs Undertaker - Powtorka z zeszlorocznej Wrestlemanii jest coraz blizej ale ponowne wygranie Takera nie ma zbytnio sensu... a wygrana HBK'a bylaby mozna powiedziec katastrofa w postaci przerwania streak'u. Nie jestem wielkim fanem Takera.. (ba.. wole HBKa od zawsze) ale streak to cos co WWE powinno pozostawic nienaruszonym.

CM Punk vs Rey Mysterio - Zapowiadana od dluzszego czasu Hair vs Mask tez jest powoli pewniakiem i niestety mimo, ze z calego serca bede za Punkiem.. juz nawet nie dlatego, ze wole jego od Mysterio ale chcialbym, zeby Rey stracil maske i moze to tchnie nowego ducha w ta nudna postac... Jesli to bedzie wlasnie taka stypulacja to wieksze prawdopodobienstwo jest zachowania maski przez Reya... jesli obejdzie sie bez niej i bedzie to zwykla walka wtedy wiecej szans daje Punkowi.

Do tego dojdzie:

- cos z pasami Tag Team.. mam dziwne wrazenie, ze bedzie to cos w rodzaju 4 Corners czyli mistrzowie beda bronic bez wiekszego storyline'u przeciwko trzem teamom (Booring) bo watpie, ze zdecyduja sie na ShowMiz vs MVP/Henry (Boooooooooooooooring) bo narazie to tylko oni maja jakikolwiek feud z nimi i kreca sie wokol pasow. Im dluzej mysle o walce o Unified Tag Titles na WM tym czesciej swita mi w glowie... Pre-Show

- napewno sie w jakims stopniu rozwinie sytuacja w Legacy. Miesiac temu stawialem na DiBiase vs Orton ale teraz po wielu dziwnych sytuacjach z Rhodesem on tez nie powinien zostac pominiety. Ciekaw jestem co wymysla

- nie moze zabraknac Triple H'a i na chwile obecna spodziewam sie jakiegos starcia z Celtic Warriorem. Mozemy oczekiwac rozwiniecia tej sytuacji w najblizszych tygodniach

.... nie ciekawie prezentuje sie ta sprawa z Money in the Bank bo obecnosc tej walki na gali stoi pod duzym znakiem zapytania niestety. Moze to doprowadzic do braku wrestlerow takich jak Christian, Benjamin, Morrison, McIntyre czy Kingston ktorzy wystapili by w MitB gdyby sie odbylo. Moze WWE wymysli jakas podobna walke, ktora godnie zastapi ten Ladder Match i w ktorym bedzie moglo wystapic 6-8 gwiazd w jednej walce.... swoja droga szkoda jakby ta walka zniknela bo takto ciekawym rozwiazaniem bylaby wygrana Christiana i wykorzystanie walizki odrazu na WM dolaczajac do walki Edge vs Jericho

Edytowane przez N!KO

Motywuję to tym, że nie jestem skłonny kupić kolejnej walki Undertakera z Shawnem, gdyż bezsensowne byłoby robienie drugi rok z rzędu identycznej walki

Po 1: Jak można tę walkę uznać za idiotyczną ? Przejrzyj forum i zobacz temat Match of the years, tam masz dużo opini i zapewniam że większość forumowiczów postawi na ten pojedynek.

Edge vs ... - Powiem tak Edge na 90% wybierze do swojej walki Jericho, z względów wiadomych.Sądzę ze tutaj Chris wykorzysta swój spryt i zaskoczy Rated R Superstar codebraker'em ;).Nie sądzę jednak że walka skończy się przez poddanie, znając edga nie da łatwo odebrać swojej skóry i będzie walczył.

Batista vs... - Jak dojdzie do starcia Animala z Cena poziom Wrestlemani znacznie spadnie. Mieliśmy już okazję oglądać starcia tych 2 zawodników choć by na Royal Rumble 2005 gdzie Batista wyrzucił Cena za ring, walka z tamtego Royal nie przyniosła mych oczekiwań wiec na Wrestlemani może byc podobnie, jednak mogę sie mylić.

N!KO, dlaczego twierdzisz, że nie mogłaby się odbyć walka MitB? Ta stypulacja również staje się tradycją na WrestleManiach. Co do "Wielkiego Revenge'u" Taker vs HBK to z jednej strony WWE powinno zachować streak Undertakera, ale z drugiej wygrana DeadMana ośmieszyła by Shawn'a. Nie wiem jak to ująć, ale taka sama walka drugi rok z rzędu i znów HBK ponosi klęskę. Tu możemy być świadkami przerwania streaku Takera, me przeczucia mogą okazać się prawdą. WWE Championship - dlaczego akurat Cena vs Batista? CZemu nie Fatal 4 Way? Cena vs Batista vs Sheamus vs HHH? Oczywiście jest bardziej prawdopodobna opcja podzielenia na pół tego F4W, ale myślę, że oglądanie dwóch pierwszych wyżej wymienionych panów byłoby dość krzywdzące dla naszego wzroku. WHC - innej opcji nie ma Jericho vs Edge, no chyba, że ktoś bardzo chce, to na siłę można tam wepchać Takera, ale on teraz będzie chciał zjeść Michaelsa. Wracając jeszcze do walki Cena vs Batista to padł wyżej pomysł, aby Vincio i Bret Hart stali w narożnikach tych drewien. Jak nie Fatal 4 Way to tylko to może urozmaicić rywalizację Terminatora i Mr. Wooden'a. Walka Punka i Mysterio w stypulacji Hair vs Mask jest całkiem możliwa, tylko że muszą ten storyline szybko rozwinąć, a do WM miesiąc więc po 2 tygodniach już może coś zaiskrzyć.

Po 1: Jak można tę walkę uznać za idiotyczną ? Przejrzyj forum i zobacz temat Match of the years, tam masz dużo opini i zapewniam że większość forumowiczów postawi na ten pojedynek.

Raczej nie zrozumiałeś o czym pisałem. Dla mnie ta walka była walką roku, a rewanż, w moim odczuciu, może być tylko jej marną kopią. A jak widzisz nie tylko ja mam takie odczucie w stosunku do ewentualnej walki tych dwóch panów:

Shawn Michaels vs Undertaker - Powtorka z zeszlorocznej Wrestlemanii jest coraz blizej ale ponowne wygranie Takera nie ma zbytnio sensu... a wygrana HBK'a bylaby mozna powiedziec katastrofa w postaci przerwania streak'u. Nie jestem wielkim fanem Takera.. (ba.. wole HBKa od zawsze) ale streak to cos co WWE powinno pozostawic nienaruszonym.
Co do "Wielkiego Revenge'u" Taker vs HBK to z jednej strony WWE powinno zachować streak Undertakera, ale z drugiej wygrana DeadMana ośmieszyła by Shawn'a. Nie wiem jak to ująć, ale taka sama walka drugi rok z rzędu i znów HBK ponosi klęskę. Tu możemy być świadkami przerwania streaku Takera, me przeczucia mogą okazać się prawdą.

------------------------------------

Bzdura. Czy widziałeś kiedyś main eventera pełną gębą walczącego o walizkę ? Po co trzynastokrotny mistrz miałby walczyć o kolejnego title shota skoro stale kręci się wokół pasa? Walizka jest startem do main eventów a nie zwyczajnym titles shotem!

Spoko nie denerwuj się, bo Ci pikawa stanie :). To tylko takie moje luźne przemyślenia. Teraz przyszło mi na myśl inne wykorzystanie HHH'a i HBK'a. Walka pomiędzy nimi :)

N!KO, dlaczego twierdzisz, że nie mogłaby się odbyć walka MitB? Ta stypulacja również staje się tradycją na WrestleManiach.

Na Lipiec tego roku zapowiedziana juz zostala cala gala PPV o nazwie Money in the Bank w ktorej daniem glownym bedzie ta wlasnie walka. Z tego powodu juz chodza informacje, ze WWE zrezygnuje z tej walki na WrestleManii przez co wielu wrestlerow ubolewa. WWE raczej nie jest na tyle tepe, zeby dwukrotnie zrobic ta walke w ciagu roku.

No WRESTLEMANIA(szacunku troche :D) szykuje się nam naprawde bardzo dobrze oto walki, które według mnie się odbędą:

Hair vs Mask-CM Punk vs Ryj Misterio-

Walka mogłaby się odbyć, tylko problem jest taki, że żaden z nich nie chciałby ani zdejmować maski, ani ścinać włosów. Szkoda tylko, że z tego co pamiętam to ten feud jest taki ni z du** ni z oka. Jeśli chodzi o faworyta to wiadomo, że Mr 619 wygrałby, bo wiadomo, że gdyby zdjął maskę połowa kidsów przestała by oglądać WWE. Ciekawe swoją drogą jaki by gimmick dali Punkowi

Bret-Vinie

Walka powinna się odbyć, no bo po co Hitman przechodził do WWE? Dla dwóch rzeczy-pieniądze, i WMka. Szkoda, że ta walka raczej za dobra by nie była ze względu na stan zdrowia obu zawodników.

Shawn Michaels-Undertaker

Sama walka mogłaby być przeciekawa, tak samo jak ta zeszłoroczna, ale tak jak napisał N!ko kolejne wygranie Takera z Shawnem mogłoby być nudne, a zwycięstwo Shawna po prostu bezsensowne w pracowaniu jooberów przez 18 lat na taki rekord 18-0. Stawiam na Undertakera.

Co do Main eventu to wiadomo, że tam musi być Edge i Chris Jericho mając na uwadze ich konflikt.

Dorzuce jeszcze jeden pomysl na walke podczas WrestleManii... choc narazie jest to tylko zarys, ktory przed sekunda pojawil sie w mojej glowie ale mysle, ze doczekamy sie walki Div Raw vs SmackDown. Jedyny sensowny powod by robic taki krok zwiazany z walka o Divas Title na Elimination Chamber.

Mozliwe, ze cos na skale 5on5 na zasadzie nie istniejacego juz Survivor Series.

Uważam że może także dojsc do walki UnderTaker vs Edge vs Hbk vs Jericho. Edge ma coś do udowodnienia po WM 24 i bendzie chciał spróbować po raz 2 swych sił z Takerem, a Shawn Michaels to wiadomo, za to Chris Jericho ma problem z Edgem .W takim układzie walka powinna nabrać znacznie więcej barw aniżeli 1 vs 1, oczywiście to tylko moje mniemanie, może być zupełnie inaczej ;).

Batista vs Cena- Jeśli dojdzie do tego starcia to będzie to najnudniejsza walka Drewno vs Drewno. I uważam że Batista rozniesie Jasia tak jak to miało miejsce na Royal Rumble 2005.Może jednak odwrócić się to w zupełnie inny sposób gdy do gry dojdą Bred ,, Hitman '' Hard i Vince ;d obaj co prawda mają już swoje lata ale to by było wydarzenie na miano Wrestlemani ;).

Money in the Bank - Byłbym szczerze zawiedziony gdyby nie doszło do tej walki na Wrestlemani. Walka ta zawsze obfitowała w wspaniałe akcje.

Mysterio vs Punk - Do walki raczej nie dojdzie. Przecież ich stosunek do siebie nie jest godzien nazwania się Feudem.Uważam że obaj spróbują sił w Money in the Bank ( Jeśli wogule do niej dojdzie ).

• Reputacja:   1

Ta WrestleMania to najlepszy dowód na to, że WWE goni w piętkę. I że spełniają się czarne prognozy, o których od dłuższego czasu mówią nie tylko fani, ale też sami wrestlerzy w wywiadach. Na czym polega problem? Od 2004-2005 roku, czyli od 5-6 dłuuugich lat WWE nie udało się stworzyć żadnego wiarygodnego main eventera. Ostatni byli Orton (transformacja ze wszech miar udana), Batista i Edge. Od tego czasu w temacie nowych gwiazd cisza, nikt nie jest w stanie wybić się ponad przeciętność. W efekcie jesteśmy karmieni przez coraz gorszej jakości programy, w których każdy już kiedyś walczył z każdym. Cena vs Batista to przykład programu, który spokojnie mógł się odbyć na WMce, niekoniecznie o pas mistrzowski, stało się jednak inaczej, bo prawdopodobnie WWE zdało sobie sprawę, że tak intensywnie promowany ostatnio Sheamus nie jest (i moim zdaniem wątpliwe, że kiedykolwiek będzie) over z publiką. A przecież w ostatnim czasie był on głównym ”rozpieprzaczem” na RAW, teraz okazuje się, że to dużo za mało. Dla WWE nastał krytyczny czas, bo skończyły się już możliwości manewru między ograniczoną liczbą main eventerów. Został jeszcze program Cena vs Taker, a reszta...reszta już kiedyś była. Tak samo jest przecież z programem HBK vs Taker, który od strony ”aktorskiej” gry HBK bardzo mi się podoba. Nie mam jednak ochoty, zwłaszcza po ich fenomenalnej walce rok temu, oglądać powtórki, tym bardziej, że to przecież nawet nie jest rewanż, ale rewanż rewanżu (pierwszy raz, o czym wielu z nas zapomina, obaj walczyli przecież w HIAC w 97 czy 98 roku). Ten mecz też zresztą nie będzie na pewno aż tak dobry jak ich walka sprzed roku, bo ostatnimi czasy dyspozycja Takera pozostawia wiele do życzenia...

Do tego dochodzi prawdopodobny brak MitB Match, który świetnie wkomponował się w krajobraz WMki i cóż, wszystko wskazuje na to, że jedyną atrakcją może być walka Ortona z Tedem DiBiase. Innych ciekawych konfrontacji jakoś nie widać na horyzoncie... Rey vs CM Punk - to już widzieliśmy na Smacku...Sheamus vs HHH - jakoś mnie to nie kręci. Nie wiadomo, z kim zmierzą się mistrzowie US i IC (aktualnie prowadzonych przed WM programów jest tak mało, że pojawienie się walki o te pasy wydaje mi się koniecznością)...a do tego ten nieszczęsny Hitman, ten nieszczęsny program z nim i te nieszczęsne reakcje fanów, którzy chyba nie są aż tak zachwyceni jego pojawieniem się, jak spodziewałby się Mr McMahon. Jednym zdaniem, WrestleMania nie zapowiada się w tym roku zbyt ciekawie...

Według mnie walki na Wrestlemanii będą prezentowały się następująco:

1. Batista /w Mr. McMahon vs John Cena /w Bret Hart (WWE Championship) - to jest walka, której nie chciałbym zobaczyć, ale wydaje mi się, że będę zmuszony. Słabiutki Hell - Batista vs Janek Cena. Mam nadzieję, że nie będzie to Main Event, lecz po McMahonie można się wszystkiego spodziewać, a tam gdzie jest on tam jest "fajnie"

2. CM Punk vs Rey Mysterio - nie ukrywam, że o tej walce już słyszałem i nie będę nikomu stulał, że to mój pomysł. Mysterio zdaje mi się, że by wygrał, bo to jest jedyna osoba w WWE która ma gimmick (powiedzmy) Luchadora.

3. Undertaker vs Shawn Michaels (Non Title) - Rewanż byłby fajny, lecz nie o pas mistrzowski. Sądzę, że albo wygra Taker i podtrzyma swoją pasję, albo przegra i zakończy karierę. Szczerze mówiąc działa mi już na nerwy, bo "psuje smak" Smackdown swoją osobą i wszystko zawsze kończy jego spojrzenie... oczywiście jestem pełen szacunku dla niego i nie koniecznie życzę mu zakończenia kariery, lecz cieszę się że nie ma juz pasa mistrzowskiego.

4. Showmiz vs Croft/Barreta (Tag Team Championship) - nie przyszło mi do głowy nic mądrzejszego. Pasy Tag Teamowe tracą kompeltnie swoją reputację i jak widzimy nie musisz mieć Tag Team'u dłużej niż miesiąc, żeby zostać mistrzem Tag Teamowym...

5. Jakiś Divas Match (nic nie przychodzi mi wtej chwili do głowy np. Maryse vs Kim)

6. Ted DiBiase vs Orton - Jestem już praktycznie pewny, że Face Turn DiBiase'go nastąpi już niebawem na Raw i jest to tylko kwestia czasu. Feud z Ortonem przewiduje gdzieś do czerwca/lipca...

7. Edge vs Jericho - Czekałem na taką walkę od kontuzji Edge'a i mam nadzieję, że się doczekam - to tyle komentarza - kto nie wygra będę szczęśliwy (stawiam na Jericho nawet nie wiem czemu :D)

Liczę na komentarz z waszej strony - co sądzicie na temat tak ułożonej karty na Wrestlemanię?