Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

na tapingu SD do karty została dodana walka Rey Mysterio vs CM Punk

A wiesz może z jaką stypulacją?zwykłą?

Na razie wyczytałem, że jest to walka bez stypulacji, więc trzeba czekać na rozwinięcie sytuacji.

czyli możemy spodziewać się na pewno dwóch walk na wysokim poziomie

Jak dla mnie będą trzy dobre walki,nie wiem którą przeoczyłeś,bo ja do tych "dobrych" zaliczyłbym :

HBK vs Undertaker(mniejsza o to,że to już było rok temu...Panowie na pewno dadzą z siebie wszystko)

Edge vs Jericho

Rey Mysterio vs CM Punk

Dwie uważam za pewniaki: HBK vs Undertaker (chociaż nie oczekuję show na poziomie tego zeszłorocznego) oraz ta spoilerowa. Co do Edge vs Jericho, nie jestem tego taki pewien. Nie da się ukryć, że obaj mają skille, ale ja od Adama, który wrócił po długim i skomplikowanym urazie nie jest jeszcze w wybornej formie, chociaż i tak jest jednym z wyróżniających się w całym WWE. A propos Batista - Cena, walka ich wcale nie musi zamulać. Na SummerSlam show wyszło fajne, ale mam nadzieję, że tym razem wynik będzie inny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172678

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

A propos Batista - Cena, walka ich wcale nie musi zamulać. Na SummerSlam show wyszło fajne, ale mam nadzieję, że tym razem wynik będzie inny ;)

Oby nie... A wszystko na to wskazuje, że Cena po cotygodniowym mordobiciu weźmie rewanż na PPV, którym będzie zdobycie pasa. Wolę chyba Cenę jako mistrza niż Batistę, ale jeśli przejęcie pasa ma się dokonać tak, jak opisałem wyżej to mówię "nie" i to przez duże N :)

Ostatnio obejrzałem sobie walkę Elimination Chamber z NYR 2005. Nie ma porównania ówczesnego Batisty z dzisiejszym i bynajmniej nie chodzi tu o formę, lecz o mimikę twarzy. Wtedy patrząc na Animala można było autentycznie poczuć wobec niego respekt, miał te "kurwiki" :P w oczach, bez cienia uśmiechu. Od czasu, gdy stał się face'm uśmieszek nie znika mu z twarzy, co zdecydowanie nie wpływa korzystnie na jego postać. Co więcej, uważam, że czasem wygląda to nazbyt luzacko, co w jego przypadku nie jest najlepszą cechą. Gdyby nagle pojawił się Batista choćby z początku tego 2005 roku, z groźnym spojrzeniem - kupiłbym go bez problemu, jako destroyera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172858

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

W związku z newsem, że walizeczka MITB ma być w tym roku dość szybko wykorzystana (może jeszcze nawet na WrestleManii) ze względu na lipcowe PPV MITB - sprawę zwycięzcy MITB mamy wciąż otwartą...

Wygląda na to, że tak jak pisał ktoś powyżej - zwycięzca tegorocznego MITB złamie schemat i nie zdobędzie pasa (szanse Christiana rosną, tym bardziej że jego obecnoś w kanadyjskim main evencie byłaby niegłupim pomysłem), bo nie sądzę, aby ktokolwiek z grona uczestników MITB - jeśli zostanie dołączony do main eventu Wrestlemanii - zdobył tytuł. Z pewnością wujek Vince nie będzie chciał dać walizki Drew(nianemu) żeby go później umoczyć w walce o pas, tak więc jeśli news jest prawdziwy, to szanse Christiana za wygraną w tym starciu mocno podrosły :D

Tyle dobrego, że w tym momencie nie można znowu na 100% obstawiać Szkota (zawsze jest jakiś element niepewności) jako człowieka pętającego się z walizką po zakończeniu Wrestlemanii.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172885

Odnośnie MITB to raczej stawiam na przegraną Edge'a i wykorzystanie walizki przeciw Jericho przez Christiana. Ładnie nam to stworzy feud Edge/Christian. Może też być tak, że Christian dołączy do walki o WHC i podczas niej przypnie Edge'a.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172888

Może też być tak, że Christian dołączy do walki o WHC i podczas niej przypnie Edge'a.

Christian jako ten "dobry" nie będzie chyba dybał na wymęczonego przeciwnika, tylko (tak myślę) ewentualnie dołączy do main eventu i będziemy mieć triple threat: Edge vs. Jerich vs. Christian, gdzie Y2J przypnie Kapitana Charyzmę i zachowa tytuł a Edge będzie miał pretekst ("Nie pokonałeś mnie w tej walce, Jericho!" :D ) na kontynuowanie feudu.

Wszystko to oczywiście gdybania, bo nawet nie wiadomo czy news o planach szybkiego wykorzystania walizeczki nie jest rozprzestrzeniany przez WWE, żeby zmylić fanów (gdyby nie to, to na 200% zwycięzcą zostałby McIntyre, z tym że on potrzebował by trochę czasu na mocniejsze podpromowanie aby wiarygodnie wykorzystać neseser i zdobyć pas. Apage satanas! :twisted: )

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172891

Może też być tak, że Christian dołączy do walki o WHC i podczas niej przypnie Edge'a.

Christian jako ten "dobry" nie będzie chyba dybał na wymęczonego przeciwnika, tylko (tak myślę) ewentualnie dołączy do main eventu i będziemy mieć triple threat: Edge vs. Jerich vs. Christian, gdzie Y2J przypnie Kapitana Charyzmę i zachowa tytuł a Edge będzie miał pretekst ("Nie pokonałeś mnie w tej walce, Jericho!" :D ) na kontynuowanie feudu.

Wszystko to oczywiście gdybania, bo nawet nie wiadomo czy news o planach szybkiego wykorzystania walizeczki nie jest rozprzestrzeniany przez WWE, żeby zmylić fanów (gdyby nie to, to na 200% zwycięzcą zostałby McIntyre, z tym że on potrzebował by trochę czasu na mocniejsze podpromowanie aby wiarygodnie wykorzystać neseser i zdobyć pas. Apage satanas! :twisted: )

Też może być tak, że obroni Y2J pas na WM, Christian wygra MitB i mamy Extreme Rules gdzie wygrywa Edge po ciężkiej walce..Ale..Słyszymy w tle theme Christiana ! Christian wykorzystuje walizkę Money in the Bank, wykonuje Kill Switch i zostaje World Heavyweight Championem :shock: . Jedno z moich przypuszczeń oczywiście mogę się pomylić :twisted: .

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172897

Miałem na myśli raczej uczestnictwo Christiana w Triple Threat gdzie pozbawiłby Edge'a zwycięstwa co mogłoby dać nam zacny feud.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172899

Skąd w ogóle ten pomysł że Drew McIntyre wygra walizkę? WWE już dało pas Sheamusowi, który publiczności kompletnie zwisał. I nie sprawdziło się to. Wątpię, żeby postawili po raz kolejny na nowicjusza jeżeli chodzi o main eventy. Lubię Drew za jego ringowy charakter ale jestem absolutnie przeciwny, aby nawet kręcił się w pobliżu pasów mistrzowskich. Jeszcze nie zrobił nic aby sobie na to zasłużyć. Co prawda w promach pokazywał więcej naturalności niż Morrison, ale to bynajmniej nie jest nic szczególnie trudnego. Walki miał bardzo w kratkę. Z Kanem na EC była tragedia, ale już niektóre starcia z wspomnianym JoMo czy walka z Mattem na którymś z ostatnich smacków były całkiem w porządku. To 24-letni chłopak i naprawdę nie powinno się go skreślać. Ale na dzień dzisiejszy kłania się midcard i nic więcej. Niech się uczy, angażuje w coraz to nowe feudy, podgląda Chrisa Jericho aby przekonać się, jak powinno wyglądać heelowe promo;> Kiedy w końcu będzie over z publiką, można zacząć myśleć o testowaniu go w walkach o najwyższe tytuły. Sprawdzi się, mamy gwiazdę. Nie sprawdzi, degradacja i albo praca od nowa, albo zwolnienie. No i przede wszystkim musi przestać wymuszać akcent. Jaka jest różnica dla amerykanów czy mówi bardziej czy mniej po szkocku? Wydaje mi się że zbyt dużą uwagę przywiązuje do tego jak mówi i przez to niekoniecznie brzmi to dobrze. Ale jeżeli chodzi o mimikę i grę aktorską, nie jest źle. Tylko niech nie "ściska gardła" bo to zabija wiarygodność.

Walizkę powinien wygrać ktoś kto już teraz jest over z publiką. A taką osobą jest Christian. Oczywistym jest że jeśli zostanie mistrzem, to tylko przejściowym, mającym na celu wypromować kogoś bardziej zaufanego w oczach Vince'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172900

Skąd w ogóle ten pomysł że Drew McIntyre wygra walizkę?

Stąd, że jest on najmocniej promowany z całej "dziewiątki" i Vince (widząc w nim przyszłość, nie tylko storyline'owo) pushuje go coraz bardziej na chama (a po sytuacji z Bladym, niewiele jest mnie już w stanie w WWE zdziwić). Poza tym - jeżeli działałyby zasady z zeszłych lat, to bookerzy by mieli niemal cały rok na odpowiednie wypromowanie Szkota zanim wykorzystałby walizkę. Jednak w związku z newsem (o ile jest on prawdziwy) o planach odnośnie szybkiego wykorzystania neseserka, Drew dla mnie odpada, bo McMachon nie będzie mu dawał pushu żeby go za chwilę zajobować w title match'u.

Walizkę powinien wygrać ktoś kto już teraz jest over z publiką. A taką osobą jest Christian. Oczywistym jest że jeśli zostanie mistrzem, to tylko przejściowym, mającym na celu wypromować kogoś bardziej zaufanego w oczach Vince'a.

Jeśli walizkę zdobędzie Christian, to sądzę że stanie się tak jak ktoś wcześniej już przepowiadał - będzie on tym, który przegra swoją szansę i nie zdobędzie pasa po wykorzystaniu neseserka. Nie wierzę, aby Vince po tych wszystkich miesiącach udupiania Christiana w ECW nagle stwierdził: "chuj! Co było to było a teraz kolego dostajesz szybkiego title shot'a i zdobywasz tytuł" :twisted:

McMahon może i będzie zmuszony (poprzez obecną sytuację w WWE) na wypromowanie Christiana i zrobienie z niego pełnokrwistego main eventera, ale nie wierzę, aby na chwilę obecną planował obdarować "Dixie-Kolaboranta" jednym ze swych najważniejszych pasów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172901

Stąd, że jest on najmocniej promowany z całej "dziewiątki"

Nie spinował żadnego main eventera jak dotąd. Przegrał z Kanem po bucie na twarz. Przegrał z Matte Hardym, który ostatnio był mięsem armatnim nawet dla Hart Dynasty. Jest posiadaczem midcardowego pasa, w obronie którego pokonał Morrisona, który w chwili obecnej został odstawiony na dalszy plan przez federację z powodu słabej reakcji widowni. Nie wydaje mi się żeby był to push większy od Christiana, który:

1. Czysto pojechał Jericho w tym roku

2. Przez cały ostatni rok miał swoje własne, godzinne show w telewizji

3. Niemalże załatwił Ortona na Survivor Series

4. Nie pamiętam kiedy ostatnio przegrał czysto, a przecież nie ma wzrostu i mięśni kwalifikujących go do roli superbohatera w WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172902

Pomysł z wygraną Drew będzie po prostu tragiczny.

Jestem ciekaw co zrobią z Kofim, bo chyba on jako jedyny z ważniejszych osób nie ma na razie walki...

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172908

Kofi albo wejdzie na dziesiątego do MITB, albo zostanie uwikłany w rozpad Legacy jako partner Ortona. Brzmi to nieprawdopodobnie ale tego typu historie już się w WWE zdarzały. Nic innego jak sojusz dwóch byłych nemezis aby nakopać do dupy wspólnemu wrogowi.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172910

Tylko weź pod uwagę, że już samo to, że Christian był w ECW powoduje, że u Vince'a trzeba patrzeć na niego z przymrużeniem oka. Podobnie było z Morrisonem, który w ECW miał mistrzostwo i świetnie sobie radził a po przejściu do głównego brandu - był nikim, po prostu kolejnym midcarderem.

Nie spinował żadnego main eventera jak dotąd. Przegrał z Kanem po bucie na twarz. Przegrał z Matte Hardym, który ostatnio był mięsem armatnim nawet dla Hart Dynasty. Jest posiadaczem midcardowego pasa, w obronie którego pokonał Morrisona, który w chwili obecnej został odstawiony na dalszy plan przez federację z powodu słabej reakcji widowni.

Właśnie ze względu na tą słabą reakcję widowni jakiś "geniusz" wpadł na pomysł żeby zajobbować go słabszym (z punktu widzenia promocji) wrestlerom a później przyjdzie Vince i anuluje te porażki, co przełoży się na heel heat publiki. Drew(niany) nie został zajobowany, bo McMahon w niego zwątpił, ale dla tego, żeby pomóc mu w wywołaniu prawdziwej nienawiści u marków (fakt - numer z anulowaniem porażek dla każdego marka może być mega wkurwiający). Gdyby McMahon postawił krzyżyk na McIntyre i uznał go za chybioną inwestycję, to już dawno pozbawiłby go pasa IC (nawet pomimo tego, że gówno on obecnie znaczy), przypisał los np. Kozlova i z pewnością nie wrzucał do MITB, gdzie Drew jest jednym z 2 faworytów.

Pamiętaj, że Celt też nie spinował wcześniej żadnego main eventera a dano mu pojechać Janusza z tytułu. Na chwilę obecną bardziej (niestety) wierzę, że Vince (oczywiście w odpowiednim horyzoncie czasowym) dałby pas Szkotowi niż kolesiowi, któremu nadal nie może wybaczyć (zobacz chociażby na perfidny i bezsensowny job z pasa ECW, tak żeby to rdzenny i lojalny chowaniec Vinca posiadał go po raz ostatni) romansu z TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172911

Nie chcę uparcie obstawiać przy swoim bo jeżeli McIntyre naprawde wygra tę walizkę to zrobi mi się trochę głupio ;> Ale wiesz, ja to odbieram w następujący sposób. Sheamus był eksperymentem. Chcieli wypróbować nowego gościa jako czołową gwiazdę. I co? Nudne, nieciekawe proma. Zjebany selling w EC. Brak większej reakcji publiki (jasne że jakiś tam heat dostawał gdy kopał Jaśka, ale taki sam dostałby też Kozlov czy Vance Archer, gdyby podnieśli na rękę na ulubieńca markowej części widowni). Sheamus ma zadatki na dobrego brawlera, ale w pewnych dziedzinach kuleje absolutnie nie dlatego, że jest słaby (bo nie jest), ale brak mu doświadczenia. Oczywistym wynikiem jest to, że zawodnik musi być nieco bardziej przygotowany do main eventów. Vince nie jest głąbem tylko głową najbardziej dochodowej federacji pro-wrestlingu na świecie. Jasne, że upatrzył sobie McIntyre'a. Z pewnością widzi w nim przyszłego mistrza. Ale wątpię, żeby zdecydował się na to już teraz. Eksperyment to eksperyment, a nie ciągła rutyna.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172914

Nie chcę uparcie obstawiać przy swoim bo jeżeli McIntyre naprawde wygra tę walizkę to zrobi mi się trochę głupio ;>

Ja też nie będę uparcie obstawał przy swoim, bo są to obszary w których zarówno Ty jak i ja możemy co najwyżej gdybać. Ogólnie to oczywiście wolałbym się mylić i żeby to Twoje słowa znalazły potwierdzenie na WrestleManii, ale mam jakieś złe przeczucia.

Jasne, że upatrzył sobie McIntyre'a. Z pewnością widzi w nim przyszłego mistrza. Ale wątpię, żeby zdecydował się na to już teraz.

Dlatego właśnie, tak jak pisałem powyżej, gdyby to MITB odbywało się np. w zeszłym roku - to na 200% wygrałby je Szkot (Vince miałby rok czasu, by zrobić z niego materiał na mistrza lub choćby main eventera z prawdziwego zdarzenia). Jednak fakt, że odbywa się teraz a w lipcu mamy PPV MITB i pojawił się (dość logiczny i w miarę prawdopodobny wg mnie) news o tym, że w tym roku walizeczka ma być wykorzystana dość szybko - daje to nadzieje na wygraną w MITB Christiana, choć obawiam się, że złota i tak nie dane mu będzie powąchać (Vince udupi go po raz kolejny za TNA, a przy okazji "zaskoczy" marków, bo tym razem - jak było wcześniej w standardzie - posiadacz neseserka nie zdobędzie tytułu HW).

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/15/#findComment-172915