Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Powrót poniedziałkowych wojen,

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ponieważ rozmawiamy nie na temat, to tylko ad vocem: chodzi o wydarzenia, które już były, wpisałem 2010 r., ale równie dobrze może to być 2009 r., a nawet 1999 r. Co prawda było to pozbawione podstaw naukowych, ale już autorzy Death of WCW wyjaśniali, jaki wpływ mają playoffy NBA na oglądalność programów wrestlingowych. Trzeba więc wziąć pod uwagę czas antenowy, konkurencję, intensywność promocji danego wydarzenia, oglądalność week by week i podjąć próbę wyjaśnienia, dlaczego raz rosło, a raz spadało. Podobnie w politologii tłumaczy się zachowania wyborcze w różnych okręgach. Szczegółów Ci nie podam, bo wymyśliłem ten temat 5 minut temu ;). Edytowane przez SixKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173338

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

15

• pokrytyśniegiem

10

• Diesel

9

• Elliott

9

Top użytkownicy w tym temacie

zaraz, zaraz, przeciez operowalismy juz liczbami. jak sie wytlumaczysz z tego, jesli rating bedzie wyzszy niz 4.0? a co, gdy na w konkurencyjnej stacji w talk show wystapi Barack Obama? bierzesz takie niuanse w ogole pod uwage? :)

Ja się nie będę tłumaczył, bo z tym wynikiem strzelałem ^^, nie wiem zresztą do czego dążysz swoimi postami

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173340

No wydaje sie, ze RAW moze miec wyzszy rating niz tydzien temu. W koncu jak bedzie Austin, to mozna spodziewac sie jakiegos stunnera na McMahonie (a to jakby nie patrzec przyjemny widok). Poza tym moze w koncu jakos lepiej wykorzystaja guest hosta. Ostatnimi czasy prowadzacy niezbyt mieszali sie w wyglad gali (a szkoda...).

Co do TNA - rating slaby. Tym bardziej, ze powtorka leciala w czwartek. Takze mozna sobie bylo bez problemu obejrzec obie gale. Co wiecej, wszystkie duze kablowki oferuja dvr, wiec mozna sobie nagrac i potem obejrzec w dowolnym momencie. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, Hogan vs. Flair to bylo dobre w 1992r. Teraz co najwyzej zalosne. Podobnie zaczyna wygladac Nash i Hall - tez sie ledwo ruszaja. Po trzecie, sila TNA sa walki, a tych na Impactach ostatnimi czasy nie za wiele (z czego czesc czasu antenowego zabieraja pojedynki dziadkow). Mniej akcji w ringu, ale za to wiecej segmentow "gadanych". Te niestety kuleja - nie wiem kto pisza im speeche. Te odbiegaja poziomem nawet od obecnie ugrzecznionego WWE. Po czwarte, niewielka rozpoznawalnosc TNA - Impacty w stalym miejscu, house shows generalnie w niewielkich miastach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173357

Te odbiegaja poziomem nawet od obecnie ugrzecznionego WWE.

No nieee... ;) Pope, Anderson, Flair są gorsi niż Cena i Miz? W WWE porwać umie mnie tylko CM Punk, bo Jericho już nie - choć komuś, kto go nie znał 10 lat temu, może się podobać. Jak na tak wielki roster i cztery programy telewizjne jest to niewiele. O gustach wprawdzie się nie dyskutuje, ale ta opinia jest mocno kontrowersyjna ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173388

Jak ten wasz drogi Anderson zacznie walczyć w ponad dwudziestominutowych main eventach o pasy to jeszcze wam bokiem wyjdzie ;> Zgadzam się, że gość ma tony charyzmy i unikalne wręcz mic skille. Ale jego walki w WWE ssały tak niemiłosiernie, że nigdy nie strawiłbym go jako main eventera nawet tam. Kennedy kompletnie nie miał wyczucia w tym, co robi w ringu. Jego ataki były chaotyczne, nieciekawe, nie opowiadały historii. Oglądało się je bez żadnych emocji. Wszystko miało jakiś niedobrany timing. Rest holdy nie wtedy kiedy trzeba, aby podtrzymać uwagę widza. Selling bardzo niepewny, jak i własne akcje wykonywane w mało przekonywujący sposób. Nawet Shawn Michaels nie był w stanie zrobić świetnej walki z tym człowiekiem, chociaż dali mu kilka ku temu okazji. A najlepsze jest to, że Anderson nie zawsze był taki. Kiedy był ten jego epizod na Smacku, gdzie feudował z Batistą, miewał walki z Chrisem Benoit, był zupełnie w porządku. Nawet poprowadził trochę Batka w kilku ich starciach. Potem przyszła kontuzja a po niej gaduła wrócił jakby z amnezją. Zapomniał jak się zachowywać w ringu. Kiedy prowadzić, a kiedy być prowadzonym. Odnosiłem wrażenie, jakby nie mógł się kompletnie dogadać ze swoimi przeciwnikami (jednak oni między sobą już jakoś mogli, także problem leżał w nim).
https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173392

Te odbiegaja poziomem nawet od obecnie ugrzecznionego WWE.

No nieee... ;) Pope, Anderson, Flair są gorsi niż Cena i Miz? W WWE porwać umie mnie tylko CM Punk, bo Jericho już nie - choć komuś, kto go nie znał 10 lat temu, może się podobać. Jak na tak wielki roster i cztery programy telewizjne jest to niewiele. O gustach wprawdzie się nie dyskutuje, ale ta opinia jest mocno kontrowersyjna ;).

Wymieniona przez Ciebie trojka to akurat wyjatki. Ale np. taki Kurt Angle wycinal w WWE lepsze promosy. Znacznie lepsze. Swoja droga Miz jest akurat calkiem niezly w tym temacie. Generalnie jednak w WWE widzi sie wiecej gierek slownych i odwolan do wydarzen poza wrestlingiem. Niby takie drobne smaczki, ale robi to spora roznice.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173394

• Reputacja:   226
  • Urządzenie:  Windows

Jak ten wasz drogi Anderson zacznie walczyć w ponad dwudziestominutowych main eventach o pasy to jeszcze wam bokiem wyjdzie ;> Zgadzam się, że gość ma tony charyzmy i unikalne wręcz mic skille. Ale jego walki w WWE ssały tak niemiłosiernie, że nigdy nie strawiłbym go jako main eventera nawet tam. Kennedy kompletnie nie miał wyczucia w tym, co robi w ringu. Jego ataki były chaotyczne, nieciekawe, nie opowiadały historii. Oglądało się je bez żadnych emocji. Wszystko miało jakiś niedobrany timing. Rest holdy nie wtedy kiedy trzeba, aby podtrzymać uwagę widza. Selling bardzo niepewny, jak i własne akcje wykonywane w mało przekonywujący sposób. Nawet Shawn Michaels nie był w stanie zrobić świetnej walki z tym człowiekiem, chociaż dali mu kilka ku temu okazji.

I niestety jest tak nadal. Nawet Angle był w stanie na AAO zmontować z nim co najwyżej średniaka, a wiadomo, że Kurt potrafi zrobić świetną walkę niemal z każdym. Anderson może czarować przy majku i backstage, ale w ringu jest dla mnie wciąż kimś pokroju Miz'a i ja nadal (podobnie jak w WWE) nie chciałbym go oglądać w main eventach zanim nie podszkoli ring skillsów (bo jeśli już teraz dostanie kopa do main eventów, to na pewno tych umiejętności nie podszkoli, bo nie będzie musiał).

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173419

Gdzie w takich chwilach jest Daniel Bryan?

Obserwowalna jest tendencja do krytykowana Andersona, co w istocie rzeczy nie jest niczym dziwnym - dziwne jest, że ta krytyka nasila się, gdy częściej pojawiają się pozytywne komentarze pod jego adresem. To jakaś moda, jak zachwycanie się Popem i płakanie nad losem Kane'a. Ok, widziałem Mistera w WWE, wiem na co go stać, mnie się jego walki podobają i cieszę się, że jest ważną postacią TNA. Oczywiście pod każdym względem ustępuje Danielowi Bryanowi, bo przecież on też podobno jest charyzmatyczny i podobno jest świetnym wrestlerem. I za to "podobno" wszyscy go lubią. No nic, poczekam kilka tygodni i może zwróci moją uwagę czymś innym niż fryzurą a'la The Beatles. A tymczasem: (...) from Greeeeeen Baaaaaay, Wiscoooooonsin! :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173420

Widzisz Six, kwestia tego co dla kogo jest priorytetem we wrestlingu. Ja nigdy nie ukrywałem, że dla mnie ważniejsze są walki od enterteinmentu i od samego początku (WWE) twierdziłem (można to znaleźć w starszych postach), że DLA MNIE (ówczesny) Kennedy - z takimi ring skillsami - to nie jest materiał na main eventera. I nie mam zamiaru zmienić zdania, bo 3/4 ludzi zaczęło się zachłystywać tym, jaką Anderson to dobrą robotę robi w TNA. Dopóki facet nie poprawi ringowych umiejętności, zdania na jego temat nie zmienię i tyle, a na chwilę obecną - Anderson to dla mnie co najwyżej ringowy przeciętniak i nic więcej.

dziwne jest, że ta krytyka nasila się, gdy częściej pojawiają się pozytywne komentarze pod jego adresem.

Wręcz przeciwnie, bo ludzi którzy mieli jakieś "ale" odnośnie Ex-Kennedy'ego można policzyć na palcach jednej ręki. Większość właśnie, na fali zachwytów jego mikrofonowymi umiejętnościami (a te są na prawdę ogromne) potrafiła nawet twierdzić, że Ken w ringu jest także bardzo dobry :shock: , tak więc dla mnie nie jest niczym dziwnym, że kiedy zaczyna się festiwal pochwał pod kątem Andersona - pojawiają się też głosy, że nie jest on takim fenomenem, jak niektórzy starają się go widzieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173423

Obserwowalna jest tendencja do krytykowana Andersona, co w istocie rzeczy nie jest niczym dziwnym - dziwne jest, że ta krytyka nasila się, gdy częściej pojawiają się pozytywne komentarze pod jego adresem.

Czyli wtedy, kiedy akurat nie musi pauzować z powodu kontuzji tylko występuje przed ekranem. Zauważ, że nasz heat dla Kennediego to zupełnie coś innego niż bezsensowna, internetowa nienawiść do Mysteria (bo lubią go dzieci) i Jeffa Hardiego (bo wygląda jak emo). Tym razem jest to mocno uzasadniona opinia. Poza tym "tendencje do krytykowania" pojawiają się, gdy ktoś zaczyna odnosić wielkie sukcesy. Anderson jak na razie jeszcze nic wiekopomnego nie zrobił.

Gdzie w takich chwilach jest Daniel Bryan

Daniel Bryan na mikrofonie jest daleko w tyle za Andersonerm, ale jeżeli chodzi o taką charyzmę ringową, interakcję z widownią i przeciwnikiem, manieryzm, to już bym się zastanawiał. Kennedy jest świetny do oglądania z pominięciem tego jednego aspektu wrestlingowego rzemiosła, który rozpoczyna się i kończy gongiem ;>

Poza tym Six zauważ, że my nie wysyłamy bynajmniej Andersona na przedwczesną emeryturę, ale protestujemy przeciwko pushowi na main eventera ze względu na słabe ring skille. Facet jest specjalistą tylko od prom, natomiast w roli mistrzów chętniej widzi się takich "Total Package", którzy dadzą radę zmontować dobre pojedynki na galach PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173425

Panowie, żeby to nie zabrzmiało wazeliniarsko - akurat Was o bezrefleksyjną krytykę bym nie posądzał. Mogę się jednak z Wami nie zgadzać - nie zgadzać się nie w kwestii tego, czy Anderson jest bardzo dobrym wrestlerem, bo koń jaki jest, każdy widzi. Sprzeciwiam się jednak robieniu z niego niemal ringowego amatora i porównywaniu go z Mizem (jeżeli ktoś w tym momencie chciałby w mało wyrafinowany sposób dociąć, np. "fakt, nie ma co porównywać, bo Miz jest lepszy", to może sobie darować), wrestlingowym Mroczkiem z kastingu. Uważam Mistera za wrestlera przeciętnego, tzn. nie powala mnie na kolana, ale też nie rozczarowuje.
https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173438

Uważam Mistera za wrestlera przeciętnego, tzn. nie powala mnie na kolana, ale też nie rozczarowuje.

Faktycznie Anderson nie jest bozyszczem ringowych umiejetnosci .. ale on mial pewna ciekawa ceche, ktora wprowadzil kiedys w WWE.. lekka innowacja o ktorej nawet sam wspominal w wywiadzie po zwolnieniu go z imperium Vince'a. Dawal od siebie nutke realizmu.. na zasadzie, ze nie lezal jak nieprzytomny po zwyklym ciosie i czekal az ktos przykladowo skoczy na niego z naroznika.. Kennedy probowal wstawac i walczyl z samym soba pomagajac sobie linami by wstac. To byla cecha, ktora jedni pochwalali (Undertaker z tego co pamietam) .. a innych to denerwowalo (HBK) .. Tym samym jest to pewien smaczek, ktory nie robi z niego aż tak slabego w ringu. To wkoncu da sie ogladac. Moglem się pomylic co do wrestlerow w nawiasach, ale pewnosc mam 90procentowa, ze to o nich chodzilo. Zreszta wiadomym jest, ze Shawn nie przepadal za Kenem ... on zawsze lepiej sobie radzil pod wodza Takera u "niebieskich" nizeli u "czerwonych" gdzie wkoncu doprowadzil do swojego zwolnienia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173449

Sprzeciwiam się jednak robieniu z niego niemal ringowego amatora i porównywaniu go z Mizem (jeżeli ktoś w tym momencie chciałby w mało wyrafinowany sposób dociąć, np. "fakt, nie ma co porównywać, bo Miz jest lepszy", to może sobie darować), wrestlingowym Mroczkiem z kastingu. Uważam Mistera za wrestlera przeciętnego, tzn. nie powala mnie na kolana, ale też nie rozczarowuje.

Moje porównanie odnosiło się do tego, że Kennedy/Anderson podobnie jak Miz - potrafi niesamowicie zaszaleć przy majku, ale ringowo jest po prostu słaby jak na push, który otrzymuje. I nie oburzałbym się za bardzo przy porównaniach z Miz'em, bo tak jak nie lubię Mike'a (a Ken jest mi obojętny) - tak on przynajmniej poczynił jakieś postępy w ring skillsach (na początku w ogóle oglądać się go nie dawało w kwadratowym pierścieniu a teraz jest od biedy jako tako strawny) a Kennedy jak był ringowo przeciętny u Vince'a (i pomimo początkowego, niezłego pushu - nie robił zbyt wiele by umiejętności ringowe poprawić) tak nadal jest baaardzo przeciętny u Dixie (tym bardziej, że w TNA poziom ringowy wrestlerów jest wyższy niż w WWE a więc Anderson tym bardziej odstaje).

Po prostu w fedzie, który jeszcze niedawno reklamował się: "We are The Wrestling" Anderson jest dla mnie zbyt jednowymiarowy jak na main eventera, tym bardziej że z perspektywy czasu widać, że jakiegoś za specjalnego zapału do nauki to on nie posiada.

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173479

Moje porównanie odnosiło się do tego, że Kennedy/Anderson podobnie jak Miz - potrafi niesamowicie zaszaleć przy majku, ale ringowo jest po prostu słaby jak na push, który otrzymuje. I nie oburzałbym się za bardzo przy porównaniach z Miz'em, bo tak jak nie lubię Mike'a (a Ken jest mi obojętny) - tak on przynajmniej poczynił jakieś postępy w ring skillsach (na początku w ogóle oglądać się go nie dawało w kwadratowym pierścieniu a teraz jest od biedy jako tako strawny) a Kennedy jak był ringowo przeciętny u Vince'a (i pomimo początkowego, niezłego pushu - nie robił zbyt wiele by umiejętności ringowe poprawić) tak nadal jest baaardzo przeciętny u Dixie (tym bardziej, że w TNA poziom ringowy wrestlerów jest wyższy niż w WWE a więc Anderson tym bardziej odstaje).

Tutaj jest na to proste wyjasnienie. Miz byl i jest fanem wrestlingu bodajze od dziecka. Jest pewnie jedna z bardziej pracowitych i zawzietych osob bo to jego pasja. Anderson z drugiej strony pozno sie w ogole zainteresowal na powaznie wrestlingiem (czasy Stone Colda) i on jest i zawsze bedzie "tym od rozrywki". Ja sie osobiscie balem, ze go w ogole nie zobaczymy juz w TNA i na zadnym ringu wrestlingowym bo chcial on isc w strone aktorstwa. Jak widac u niego nie jest to jakas wielka pasja bez ktorej nie moglby zyc (niczym Cena, Miz, HHH)

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173486

To byla cecha, ktora jedni pochwalali (Undertaker z tego co pamietam) .. a innych to denerwowalo (HBK)

No właśnie ale mi się wydaję,że te osoby były na odwrót :) HBK chwalił a Taker potępiał(wydaję mi się,że nie dawno to było w newsie na attitude)

Tak w ogóle to koniec tego spamu,czy to temat pod tytułem "Anderson - jaki to zawodnik" czy "Powrót poniedziałkowych wojen"

W tym tygodniu wydaję mi się,że to Raw dało lepsze show.Zabrakło mi jednego - stunner :).Nie podobało mi się to jak Sheamus szybko zniszczył Evana,mogli dać mu się wykazać ale z drugiej strony ktoś musi jobbować blademu by jego gimmick niszczyciela nabrał rozmiarów.

iMPACT też na dość dobrym poziomie,ale rewelacji nie było,choć po 8.03 smak był wielki :)

Tak w ogóle to po co występ Nasty Boys?Nash vs Hall?Oni się ledwo po tym ringu ruszają,zamiast nich mogli dać walkę RVD vs Sting albo kogoś typu Raven(co się w ogóle z nim dzieję?powrócił jako piesek Bischoffa i ani go wida ani słychu:D),Homicide,Samoa Joe.Nie rozumiem w ogóle co dalej z tym porwaniem Samoa'y?Widać,że potrzebna jest druga tygodniówka.Main Event nie był zły,a widok Flaira leżącego po ChokeSlamie "wbitego"(kto widział ten wie)w rampę - bezcenne :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19032-powr%C3%B3t-poniedzia%C5%82kowych-wojen/page/3/#findComment-173489