Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Powrót poniedziałkowych wojen,

RazorR

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

No właśnie, wczoraj w nocy pojawiła się informacja, że TNA, wraz ze swym produktem w postaci gali Impact! zostaje przeniesione na poniedziałkowe wieczory. Gala co 2 tygodnie będzie puszczana na żywo, natomiast "drugi" odcinek, będzie odtwarzany.

Moim zdaniem, w chwili obecnej, TNA porywa się troche z motyką na słońce. Wzost ratingów powinien być odnotowany, jednak przez najbliższy rok (przynajmniej...) nie będzie to konkurencja do WWE (który odbierze WWE fanów), chociażby ze względu na wielkość promocji i obecny poziom promocji i rozpoznawalności obu marek.

W pierwszej poniedziałkowej wojnie mogliśmy stan taki zobaczyć. Pomimo, że TNA pojechało WWE poziomem, to nie odbiło się to w ratingach gal (WWE nie zanotowało spadku, natomiast TNA podniosło sporo swoją oglądalność)

To co fajne, co wydaje się być bardzo możliwe, to spore podniesienie jakości gal zarówno RAW, jak i Impact jezeli chodzi o jakość wrestlingu.

Co Wy sądzicie na temat powracających poniedziałkowych wojen?

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

15

• pokrytyśniegiem

10

• Diesel

9

• Elliott

9

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo mnie cieszy ten fakt, ponieważ będzie tak jak powiedział RazorR. Poziom walk napewno będzie większy i to bardzo cieszy. Czyli impact będzie co 2 tygodnie czy ja źle zrozumiałem?

Jakby patrzec jako fan TNA ... niby wielka wiadomosc .. ale oni nie sa w stanie zagrozic na chwile obecna WWE. Nikt co do tego watpliwosci nie ma.. nawet Impacty troche zwolnily tempo w porownaniu z chociazby 4 Stycznia i juz nie bedzie tak pieknie, ze "Hulk Hogan debiutuje w TNA.. ogladajcie 4 Stycznia" .. bo tym razem bedzie trzeba ciagle dbac w swietny poziom produktu, zeby jak najwiecej fanow WWE "przechwycic"

ALE... patrzac od strony fana wrestlingu.. niezaleznie od federacji.. to jest swietna wiadomosc bo WWE bedzie musiala sie sprezyc i moze nie bedziemy mieli tak pieknych wojen jak byly kiedys (TNA nie ma takich pieniedzy jak WCW).. ale i tak napewno na tym skozystamy.

PO wczorajszym PPV nie widze sensu TNA w Poniedziałki. Mimo wszystko mam malutką juz niestety ale zawsze nadzieje, że poziom obu federacji jeszcze bardziej sie podniesie.

Wzost ratingów powinien być odnotowany, jednak przez najbliższy rok (przynajmniej...) nie będzie to konkurencja do WWE (który odbierze WWE fanów), chociażby ze względu na wielkość promocji i obecny poziom promocji i rozpoznawalności obu marek.

Tak, ale chociażby przez sam "fakt konkurowania", czy próby jakiejkolwiek rywalizacji międzyfederacyjnej TNA się wypromuje. Na pewno liczą na widzów, nawet młodych, którzy usłyszą o TNA i z samej ciekawości przełączą kanał- kto wie, może choć mała część zostanie z TNA?

Czyli impact będzie co 2 tygodnie czy ja źle zrozumiałem?

Impact! bedzie co dwa tygodnie, ale na żywo. Czyli- raz na żywo, raz odtwarzany (niewiem, z dzień, czy ileśtam wcześniej, kiedy był nagrywany). Zastanawia mnie, czy WWE będzie ten fakt wykorzystywać? Chociaż... Znając życie póki TNA nie osiagnie ratingów rzędu takiego jak np SmackDown WWE nawet nie ustotunkuje sie do tych całych "poniedziałkowych wojen".

Jeszcze o jednym myśle- czy nie będzie tak, że puszczanie na przemian na żywo i odgrywanych gal wpłynie na ich jakość? To znaczy- bardziej będą skupiać się na tych live, że będzie tam się więcej działo etc, a na tych nie-livowych nie?

Trudno to nazwać do końca wojną, a raczej "batami" jakie, niestety, WWE będzie reuglarnie wymierzać TNA. Dotyczy to tylko i wyłącznie oglądalności odpowiednio USA Network i Spike TV. To co jest prezentowane przez obie organizacje jest wprost proporcjonalne do wyników oglądalności, ale na korzyść TNA. WWE robi swoje programy dla dzieci, a TNA oglądają raczej starsi widzowie. Tych młodszych jest znacznie więcej i stąd takie rating'i. Podsumowując, obu organizacjom wyjdzie to na plus. TNA będzie musiało coraz bardziej udoskanalać swoje programy, a przez to WWE, mimo zaprzeczeń starego McMahon'a, jakoś zareaguje. Już dało się przeczytać plotki o dodaniu trzeciej godziny do WWE RAW. Przeniesienie gal TNA iMPACT! na poniedziałki to świetny ruch ze strony TNA. Nie ma co tego odwlekać, bo tak naprawdę nigdy nie będzie dogodnego momentu. Trzeba ryzykować. Najważniejsze, żeby Hulk nie dopuścił Brooke do "zabawy", ponieważ to będzie tragedia...

TNA źle robi, że decyduje się na taki krok w momencie w którym WWE ma przed sobą całą otoczkę związaną z Wrestlemanią. Jeżeli już decydowali się na taki krok to mogli walczyć o taki slot albo od stycznia idąc za ciosem po gali jaką zrobili 4 dnia tego miesiąca albo poczekać gdzieś do kwietnia-maja. W ogóle TNA niepotrzebnie próbuje atakować od razu flagowy program WWE, bo to może się źle skończyć i chyba lepszym rozwiązaniem byłoby skupienie się na pokonaniu niebieskiej gali SmackDown! która ostatnio też notuje bardzo przyzwoite ratingi. Skoro jednak Dixie i Hogan, których Impact osiąga ratingi niewiele lepsze od ECW i Superstars decydują się na takie ruchy to albo mają jakieś ukryte armaty albo po prostu ryzykują wóz albo przewóz. Sam jestem ciekaw jak wyglądałaby ich oglądalność przy normalnych galach podczas których mieliby zachęcić widza do oglądania walkami i storyline'ami, a nie jednorazowym, wspomnianym przeze mnie show z 4 stycznia.

Myślę, że poziom WWE się nie podniesie. Nadal będą robić walki takie jakie robią. Po co robić walki z krwią, hardcorem itd. na które nie przyjdą rodziny z dziećmi, skoro można zrobić walkę którą wygra Cena i zarobić grube miliony? Co do posunięcia TNA nie widzę aby Dixie i Hogan mieli "asa w rękawie". Skoro nie mają to po co to zrobili? Wszystko i tak wyjdzie w "praniu". Można się rozczulać nad tym tematem bardzo długo, ale czy warto? W najbliższym czasie( :sad: ) TNA nie jest w stanie zagrozić WWE.

Dopóki TNA nie nawiąże równorzędnej walki z WWE (co w najbliższym czasie jest bardzo mało realne). WWE nie zmieni swojej polityki dla dzieci, dlatego, że to właśnie najmłodsi widzowie przynoszą WWE największe zyski i ratingi. Aby TNA dorównało WWE, to przede wszystkim:

- muszą opuścić impact zone, bo jednak sala na 1000 osób to stanowczo za mało, no i przejść na jakiś inny kanał, ogólnodostępny w Ameryce (bo z tego co kiedyś na forum czytałem, Spike TV jest na platformie satelitarnej).

- Wymyślić jakiś storyline, który przyciągnąłby starszy widzów, bo chyba o tych TNA będzie walczyć.

Boje się tylko, że wojny mogą wyjść na złe TNA, w końcu nie będzie co tydzień takiej pompy jak 4 stycznia, a poza tym iMPACT będzie na żywo tylko raz na dwa tygodnie, więc na Raw ( w co wątpię, skoro Vince nie odczuwa konkurencji w postaci TNA) mogą pojawić się wyniki iMPACT'u.

• 2 tygodnie później...

Czas powrócić do tematu :)

iMPACT - tak jak już pisałem,ciągle się coś działo,pojawienie się Stinga,Jeffa Hardy'ego,Roba Van Dama,kontynuacja wątku "The Band",Heel Turn Stinga,coś mi się wydaję,że do feudu Hogan/Abyss vs AJ/Flair dojdą jeszcze Pope/Hardy vs Wolfe może Sting(choć tu mi się bardziej wydaję,że poprowadzi program z RVD),Jarett ponownie poniżany :),wreszcie wygrana "przepychanki słownej" ze strony Kurta,debiut Moore'a i walka o pas na Destination X

RAW - Wątek Shawna z Takerem ujdzie,Handicap Match między Legacy nawet dobry(wolałbym wygraną Ortona),Bourne w MitB,Ciekawy dosyć ME(dla mnie było to śmieszne :twisted:,tak jakby "Wins" był jakąś dziewczynką i sam sobie nie mógł poradzić)nie podobało mi się to,że Henry gra jako face!"potulny grubasek"!?WTF!?przecież to musi być heel,nie z takimi gabarytami :),walka na WM'kę,Triple H vs Sheamus)z dupy wzięta(nie mogli chociaż robić pod to jakiejś podbudowy,np.Szajbus jako mistrz ciągle mówi,że to nie jest zasługa HHH'a(oczywiście mogliby tak to zrobić że własnie Hunter pomógł mu się wspiąć do ME) i że sam na to zasługuję,w końcu na EC Triple ma okazję się zrewanżować i zaczyna mu udowadniać że Sheamus nic nie znaczy,zniszczyłby go(może nawet krew :twisted: ?nie no w co ja wierzę...)a później spinował,byłaby jakaś podbudowa?Wiem,że nie za dobrze to wymyśliłem ale w końcu od czego są bookerzy!?

...and the winner,and still winning "Monday Night Wars" is TNA!

Why?Chyba dobrze to przedstawiłem troszkę wyżej :)

Wydaje mi się jednak że za tydzień Raw może mieć miażdżącą przewagę w ratingu,dlaczego?

Raw poleci na żywo z SCSA jako guest hostem,do tego na pewno "Wrestlemania rematches" także przyciągną sporą ilość widzów,a iMPACT poleci odtworzony tak więc nie wiadomo,ja liczę na wspaniałe show ze strony TNA jak to było wczoraj :)

Impact na pierwszy rzut oka wydawal sie lepszy.. mielismy wszystko.. od niezlych pojedynkow po segmenty i debiuty. Podobna sytuacja miala miejsce w styczniowym starciu obu federacji. TNA poprostu robi wszystko co moze.. dwoi sie i troi, zeby bylo super, a WWE robi swoj standardowy produkt. Jedyne czego sie przestraszyli to wyraznie pierwsze minuty (o ile obie gale zaczynaly sie o tej samej godzinie) bo wstawili dla ciekawskich Takera ... poza tym ogladalismy standardowe RAW. Impact zawiodl mnie troche zaprezentowaniem takiego, a nie innego Stinga .. mam nadzieje, ze sie wszystko w miare szybko wyklaruje bo ten czlowiek sie na Heela nie nadaje.

Niestety nie mogę się zgodzić z tym że Sting nie nadaje się w ogóle na heela, gdyż mimo że nie jest super czarnym charakterem, ja na ostatnim impakcie bardzo kupiłem jego gimmick, szczególnie w scenie z Dixie. Jak dla mnie w segmencie nie potrzebnie pojawił się Hogan, no i po cholere Sting lał kijem rvd, mógł lepiej sprzedać death dropa. Po za tym powrót stinga dla mnie cacy.

Mi szczególnie nie podobała się ta część programu poświęcona Jarretowi/Foleyowi/Beer Money. Jak dla mnie bez pomysłu i nie wiem co miało to podbudować

Reszta segmentów i walk bardzo dobra.

Cieszy mnie debiut RVD, powrót Stinga i Jeffa. Fajny motyw z Kurtem i wojakami.

Jeszcze podobał mi się płaski strzał Waltmana na Ericu. Tyle.

deathdrop na RVD to byłoby pogrzebanie go. A tak zobaczylismy RVD ktory nawet porozbijany probuje, stara sie, a Sting powraca caly czas by go dobic, ale RVD nie chce pojsc na dno - tak ja to odebrałem.

Co do heel turn Stinga(to przed oczyma mam BatB96) tego sie nikt nie spodziewał, nawet ja kiedy już byli w ringu!! Podejrzewam że miało to na celu przeciagniecie turnu Hogana, ktory przy obecnej sytuacji nie chce zeby sie zdarzyl, Hogan jako "podupadly" wrestler face sprzedaje sie znakomicie(jak ktos ogladal "the wrestler" wiadomo o czym mowa!!

sam turn Stinga na dluzsza mete chyba nie wypali, ludzie za bardzo go lubia i ten typ juz tak ma.

Mimo wszystko po tym iMPACT! mam takie parcie na nastepny jak juz nie mialem chyba na zadna gale od lat, z drugiej strony wiem, ze kolejna tygodniowka nie bedzie juz tak dobra, chociaz chcialbym sie mylic.

Dzisiejszy Impact to było coś pięknego :) Tak wciągającego i emocjonującego Impactu dawno nie było :) Masakra xD Nie moglem sie oderwać nawet na papierosa podczas oglądania :) Uczucie nie do opisania ;) W zasadzie to tak jak seks z dziewczyna albo i lepsze :P Podczas seksu nie przezywasz aż tylu emocji i uczuć na raz co tutaj :] + ta ciekawość co zaraz nastąpi . W pewnym momencie nawet miałem łzy w ochach ;( gdy Hogan przemawiał :)

Natomiast podczas raw prawie zasnąłem .

• Reputacja:   1

Natomiast podczas raw prawie zasnąłem .

:lol:

Można powiedzieć, że standard. Osobiście odpuszczam sobie WWE, może za jakiś czas, gdy TNA zdobędzie większą pozycje, Vinc przestanie robić show dla gimnazjalistów.

TNA ROX!