Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Aeoribczna 6 Weidera

SaigeY

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, zamierzam zacząć właśnie te ćwiczenia i mam pare pytań do osób które już skończyły;) Czy podczas ćwiczeń należy stosować jakąś diete? Bo czytam sobie na necie i pisze, że to pomaga ale nie ma nic bardziej konkretnego. Czy jak już skończe, to jeżeli nie będzie zadowalających efektów to mam zacząć od nowa czy od jakiegoś momentu (10 dzień czy coś takiego) ;) Z góry dziękuje za porady ;) Pozdro ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Weiderem masz budować mięśnie brzucha, dlatego po ćwiczeniach musisz zjeść jakiś łatwo przyswajalny węgiel, bądź jeśli Cię stać to gainera. Pamiętam, że według zasad ogólnych należy odczekać tydzień bądź dwa po zakończeniu całego programu, i można zaczynać od obciążeń chociażby dnia 12. Ja cały program wykonałem dwa razy, z przerwą trwającą dwa tygodnie. Po pierwszych 42 dniach, generalnie wyrobione miałem mięśnie proste brzucha, mówię o czystej definicji mięsni. Dopiero po drugim razie, mięśnie uformowały się w 6 pack.

Generalnie mogę Ci powiedzieć, że musisz się przygotować na 3 rzeczy:

1. Znudzenie, po jakimś czasie można dostać białej gorączki od schematyczności tego programu.

2. Wypadałoby, abyś miał w miarę silne plecy, bo często ludzie źle wykonują ów ćwiczenia, co powoduje większy ból...pleców niż napięcia brzucha.

3. Jeśli mógłbym doradzić, to dołącz sobie do tego ABS, chociażby poziom I.

W razie pytań, wątpliwości, pisz śmiało na PW albo tutaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148692

• Reputacja:   2

Od razu podkreślam, że nieco zmodyfikowałem ten trening. Robię jedną serię dziennie od dwóch miesięcy i mam zamiar to kontynuować tak długo, dopóki rezultaty mnie nie zadowolą bądź przestanę czuć ból. Seria ma z reguły od 14 do 18 cykli, zależnie od samopoczucie. Nie stosuję żadnej konkretnej diety - jem to co zdrowe i na co akurat mam chęć. Dodatkowo zmodyfikowałem nieco program tj. przy piątym ćwiczeniu zmieniam nogi 10 razy, w szóstym przytrzymuję tą pozycję przez pięć wdechów i wydechów (nie liczę sekund), zaś dwa pierwsze stopnie kompletnie pomijam. Odkąd rozpocząłem wykonywać tą modyfikację straciłem 5 wagi, widocznie zmniejszył się obwód brzucha, a pod tłuszczem leciutko zaczął się rysować sześciopak. Jestem naprawdę zadowolony z efektów i polecam spróbować A6W a także przerobić zależnie od własnych potrzeb :)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148699

No raczej nie będe teraz kupował gainera, ewentualnie jak skończe to i nie będzie rządanych efektów to zrobię od nowa już z gainerem ;P A co do tego abs to robić normalnie a6w i po tym te ćwiczenia co tam są, co dziennie tak samo ?? I jeszcze co do gainera, bo nie wiem za bardzo, to to nie jest tak, że to się bierze na mase? Bo ja to robie tak żeby było widać ten 6pack, spalić tłuszczyk ;P Narazie będe jechał tylko na tuńczyku, warto go jeść w ogóle? Czy szkoda się z tym męczyć, bo mam takiego ok. 40g białka i nie wiem czy warto wcinać to (bo to smakuje a bynajmniej pachnie, bo nie wiem jak smakuje , jak kocia karma ) dla tych 40 g białka :D
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148714

Jeśli masz jakąś widoczna tkankę tłuszczową, to musisz mieć co rzeźbić prawda? Najpierw musisz wytworzyć jakieś mieśnie aby w późniejszym okresie, mieć co rzeźbić. Mięśnie mają to do siebie, że ważą więcej niż tłuszcz, i przez ich rozrastanie samoistnie eliminują tkankę tł. Białko a zwłaszcza jego większa dawka w diecie uwydatnia mięśnie, czyli rzeźbisz wtedy swe ciało.

A co do tego abs to robić normalnie a6w i po tym te ćwiczenia co tam są, co dziennie tak samo ??

Ja robiłem najpierw weiderka a zaraz po nim wykonywałem ABS, tak dla rozluźnienia.

I jeszcze co do gainera, bo nie wiem za bardzo, to to nie jest tak, że to się bierze na mase?

Na mięśniową, owszem. :)

Narazie będe jechał tylko na tuńczyku, warto go jeść w ogóle?

Oczywiście, że warto, tuńczyk to bardzo dobre białko. Najlepiej kupuj tuńczyka w sosie własnym. Plus pamiętaj o węglowodanach, na przykład ryż brązowy.

Czy szkoda się z tym męczyć, bo mam takiego ok. 40g białka i nie wiem czy warto się z tym męczyć (bo to smakuje a bynajmniej pachnie, bo nie wiem jak smakuje , jak kocia karma ) dla tych 40 g białka

Ile ten Twój tuńczyk kosztował?? 20 zł :twisted: ?

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148718

Miał coś koło 27 na 200 g :> a było 250 g , może przesadziłem, że 40, ale ponad 30 miał na pewno :> Jutro jeszcze kupie bo teraz już nie mam puszki to się upewnię i dam znać , ale na pewno miał dużo bo widziałem jeszcze takie co miały po 15 ;> Takiej widocznej to za bardzo nie mam ;D Mam taki lekki zarys 6 - paku i chce mieć po prostu fajnie wyrzeźbione :)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148722

• Urządzenie:  Windows

Przy A6W musisz po pierwsze nastawic sie psychicznie ... Ja wiem, ze jak sie patrzy na ta piekna tabelke i sie zrobi kilka pierwszych dni .. powiesz sobie "ee skoncze to spokojnie" ... Niestety jest spore prawdopodobienstwo, ze przy 20dniu monotonia Cie dopadnie i na sama mysl, ze chociazby wieczorem bedziesz musial to znowu robic odechce Ci sie wszystkiego. King of Kings Ci dobrze wytlumaczyl, zebys rowniez uwazal na plecy bo mozna pozniej nabawic sie bolu mocnego... (A6W jest najszybsze ale i najnudniejsze)

Osobiscie nie polecam A6W ze wzgledu na monotonie .. no i to, ze przy A6W wyrobia Ci sie glownie gorne miesnie brzucha i o tych trudniejszych do wyrzezbienia .. czyt. dolnych mozesz zapomniec ... Musisz zainwestowac w drążek i moze sprobowac ABSII ... Masz 15lat wiec jesli to Twoj pierwszy kontakt z powazniejszymi treningami brzucha zacznij sobie od prostego i przyjemnego 8Min Abs

No i zapamietaj glowna zasade... "Krata" na brzuchu to to co masz (miesnie) i to czego nie masz (tluszcz) ... dodaj moze jakies aeroby jesli posiadasz to drugie (bieg, plywanie, rower) .. a co za tym idzie wspomniana wczesniej przez Ciebie dieta jest rowniez bardzo pomocna

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148739

W sumie to drążek mam, to jakby to połączyć z a6w ?? :) Co do tej monotoni to wiem bo paru kolegów robiło i odpadało po połowie ale ja jestem konsekwentny w tym co robie :D Biegać lub jeździć na rowerze też mam zamiar zacząć :) Ale na razie to będę robił a6w (do końca) i abs 1 albo 2, po a6w pomyśle dalej :) Co do tej diety to może dacie jakieś porady?? mam jechać sniadanie / obiad / kolacje na tuńczyku ?:))
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148741

Generalnie najlepiej jakbyś najpierw obliczył swoje podstawowe dzienne zapotrzebowanie kaloryczne dla organizmu i uwzględnił także możliwą utratę kcal. Potem zostaje zabawa z białkami, węglami i tłuszczem. Moim zdaniem najlepiej jeść co 3 godziny, bo wtedy masz stały poziom cukru w organizmie i nie masz tak zwanych skoków łaknienia, nazywanych często wilczym glodem. :P Tak jak wyżej N!KO napisał, musisz się przygotować psychicznie, bo Weider jest okrutnie monotonny, a powyżej 20'tego dnia dojdzie jeszcze za przeproszeniem, ból jak cholera. Powyżej pewnej liczby dni (każdy ma inny próg bólu, chęci i inną motywację) będziesz się zastanawiał "po co mi to?". Jeśli chodzi o wyżej wspomnianego przeze mnie ABS I, to dokładnie chodziło mi o wersję 8 minutową. Mięsnie proste wyrobić jest dość łatwo, dół brzucha to ból, ból i jeszcze raz ból. Najlepszy jest drążek. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148752

Pamietam, ze jak to robilem gdzies miesiac przed wakacjami/ czy juz nawet wczesniej, to pod koniec mi sie strasznie nie chcialo, mialem potem przejsc na abs dwojke, ale zrezygnowalem, po prostu pod koniec trwalo to za dlugo, a wiadomo, czlowiek czasu nie ma ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-148762

Ja Ci powiem tak... 3 lata temu robiłem A6W... Doszedłem gdzieś do 2 tygodnia i stwierdziłem... JEZU! Jakie to jest nudne... Teraz robie, ABS'a i jest git, zajmuje mi on około 5 minut (niski poziom), ale brzuch niesamowicie pracuje :), najlepiej dotknij go w czasie jakiegoś ćwiczenia- stal.

kupował gainera

Dieta, dieta i jeszcze raz dieta, jeśli ułożysz sobie dobrą dietę, to gainery/bulki nie będą Ci kompletnie potrzebne. Wystarczy tylko, żebyś jadł odpowiednio dużo.

że to pomaga

Dieta to jest jakieś 60 % sukcesu, reszta to uwarunkowanie genetycze,regularne treningi.

Poza tym nie ma sensu, w czasie robienia A6W, robić innego treningu na brzuch jeden, starczy, ilość nie równa się przyrostom (gdyby tak było to ja bym robił łapy w 15 seriach, a robie w 3/4 i jestem zadowolony z przyrostów)

możliwą utratę kcal. Potem zostaje zabawa z białkami, węglami i tłuszczem

Oblicz swoje dziennie zapotrzebowanie, odejmij od niego 400 kcal, rób przynajmniej 3 razy w tygodni aeroby (bieganie/rowerek)puls staraj się utrzymywać na poziomie gdzieś 120-140 uderzeń na minute,podobno najlepiej jest je robić na czczo, białko na poziomie 2,5g/kg, Ww 2-3g/kg (zależnie od budowy ciała). (Tutaj już cytowałem, jednego z trenerów u mnie na siłowni)Sam zejdzie. Oczywiście jeśli jesteś strasznie szczupły to nie ma sensu, żebyś się bawił w redukcję. Najważniejsze, aeroby powinieneś wykonywać minimum 30 minut! Bo dopiero od tego momentu tłuszcz zaczyna się wypalać! Z czasem, staraj się zwiększać ilość i długość, aż dojdziesz do godziny.

PS. Sorki,że tak późno ale dopiero teraz znalazłem ten temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-149314

• Urządzenie:  Windows

13 sierpnia skonczylem Szostke Weidera. Przed nimi wazylem 125 kg.

W połączeniu z bieganiem, cwiczeniami siłowymi i tenisem (przemiennie), bez jakiejs drakonskiej diety, zrzucilem 11,5 kg.

Jak koledzy wyzej pisali, Weider staje sie szalenie nudny i wiele razy sie lapalem ze nie pamietam ktora to dziesiątka powtórzen jest :P.

Jesli chodzi o sam trening, to jesli robiles wczesniej brzuszki, jakiegokolwiek typu cwiczenia na brzuch, masz wowczas background pod to zeby wytrzymac ten zestaw. Na początku nie bylo problemu z obciazeniem. Zakwasy tak czy siak sie zaczely w koncu pojawiac ( 8-10 dzien jakios), ale z zadowoleniem zauwazylem ze po rozgrzaniu brzucha w pierwszej serii, nastepne dwie robie bez bólu ( tak Ci to pisze zebys w razie mocnych zakwasów sie nie podłamywał). Paru moich znajomych porzucilo ten program przy dniach 11-15, to chyba ten moment kiedy odzywa sie monotonia, a jeszcze nie widac tak bardzo efektów.

Co do diety: poniewaz to są miesnie brzucha dobrze miec jelita jak najbardziej puste, ale to nie znaczy ze pozbawione węglowodanów i białek. Ostatni posiłek 30 minut przed cwiczeniami i to mui byc naprawde lekki oraz taki ktory nie powoduje zbyt silnej fermentacji ( u mnie odpadaly wszelkiego rodzaju przetwory mleczne). Osobiscie moge polecic http://www.sfd.pl/ jako forum gdzie mozna wiele ciekawych tematów wykopac.

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-149392

Lepiej zostawic 6 weidera, Ja osobiscie polecam ABS czy ABS II.

Zrobiłem kiedyś 6 weidera , później pszeszedłem na ABS i tam efekty były swietne, do tego ABS jest urozmaicony, dajacy także ćwiczenia na inne partie.

https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-149422

Na razie zacząłem a6w, dzisiaj miałem 7 dzień (3 serie po 8 ) i nie jest najgorzej ;) ABS raczej zacznę dopiero po a6w. Po a6w jem puszke tunczyka :D i ogolnie na dzien pije duzo mleka :P Nie wiem czy to dobrze czy to źle ale tak jakoś mam;) Dzięki wszystkim za rady na pewno się przydadzą :)
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-149437

• Reputacja:   223
  • Urządzenie:  Android

Żaden system ćwiczeń na brzuch nie da efektów jeżeli ćwiczący nie będzie trzymał diety i robił aerobów. Najpierw trzeba zbić tłuszcz z bebzuna żeby mieć co definiować. Można dymać "brzuszki" do osrania i efekt będzie żaden bez diety i ćwiczeń ruchowych. No chyba, że ktoś jest chuderlakiem z natury i ma naturalnie płaski brzuch. Wtedy można go formować ad hoc.
https://forum.wrestling.pl/topic/16835-aeoribczna-6-weidera/#findComment-149446

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Patrzcie. Właściwie to słuchajcie co znalazłem: Kurwa no słowo upadek, to jest jednak potężne nadużycie. To chyba musiał fan WWE przygotowywać ten materiał.   Liv Morgan:
    • KyRenLo
      Zależy, od której strony na nią spojrzeć Jest w porządku, ale jej koleżanka Steph wygląda na teraz lepiej. Zobaczymy, co to będzie w przyszłości. Rywalizacja między Paniami jest nieunikniona.  New Year's Evil:  
    • KyRenLo
      WWE ranks the Top 10 rivalries of 2024:   Dobra lista? Zdecydowanie zasłużone pierwsze miejsce. Miło widzieć, że Panie zostały wrzucone na podium.
    • Mr_Hardy
    • KyRenLo
      WWE Women's United States Title Tournament Final Match (vakant) Jesteśmy obecnie w fazie półfinałowej i wygląda to tak: Bayley vs. Chelsea Green Michin vs. Tiffany Stratton Bayley taki pas nie jest potrzebny. Tiffy ma walizkę i czekamy na udaną realizację. Wychodzi, że najlepszy zestaw na finał to Green vs. Michin, bo właśnie takie zawodniczki powinny rywalizować o tytuł US. Natomiast coś mi mówi, że któraś z tych bardziej uznanych Bayley/Tiffy w finale się znajdzie.  Liv Morgan (c) vs. IYO SKY Ringowo i wizualnie powinno być ładnie. Wynik, jednak chyba z góry znany. Walka Liv vs. Rhea to droga, na której jesteśmy i dziwne byłoby, gdyby Liv gdzieś w trakcie straciła tytuł. Gunther (c) vs. Finn Balor Kolejna walka ze sporą szansą na dobry poziom. Czy jest możliwa niespodzianka? Moim zdaniem nie. Priest się pewnie pojawi, a Gunther obroni tytuł. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Dodałbym tutaj jakąś stypulację, ale nawet bez niej będzie dobrze. Mogę sobie napisać, że fajnie byłoby zobaczyć KO na chwilę z pasem, ale nie sądzę, że Blondas przed WM straci tytuł. Spoko to wygląda. Zobaczymy, czy już po fakcie też będę chwalił. Jak wam się podoba karta na teraz? Myślicie, że coś zostanie jeszcze dodane? Będą jakieś niespodzianki (Nie chodzi o wyniki)? Jaki finał turnieju o pas US pasowałby wam najbardziej? I jaka zawodniczka powinna zdobyć ten tytuł na starcie?
  • Dodaj nową pozycję...