Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Breaking Point 2009 [SPOILERY!!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ale Morrison pokazał klasę w ostatnich czasach i wg. mnie mu się trochę ten pas należy.

Ale druga sprawa że Ziggler też pokazał klasę i feudował z Rey'em.

Dziwną rzecz WWE teraz zrobiło.

Może teraz będzie nowy feud...

A teraz do BP dodali jeszcze walkę Kane vs The Great Khalia o będzie to walka o stypulacji Singapore Cane match*.

Ciekawe czy znowu będzie takie nudne.

PS

* - a co to wogule za walka??

Na czym ona polega??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fracek

38

• -Raven-

16

• josser

16

• Vercyn

14

Top użytkownicy w tym temacie

O nie! Tylko nie znowu to! Kane vs Great Khali, na SummerSlam o mało co nie zasnąłem oglądając to walkę, był a naprawdę nudna. Według mnie to zły pomysł i zły feud.

Również nie wiem o co chodzi w tym meczu. I myślę, że będzie to jedyny mecz, którego nie będę oglądał.

Tak Morrison pokazał klasę i myślę, że ten pas pas należy mu się bardziej niż Rey'owi.

Tu jest link z jednej walki Singapore Cane match między Carlitem i Sandmanem i z tego co widać to w narożniku jest stalowa rurka na której wisi pałka sandmana.

Więc za bardzo nie wiem jeszcze o co chodzi.

A ja też sądzę że Morrisonowi się bardziej należy ten pas.

Rey cały czas walczy o ten pas i ostatnio często go ma.

Oglądałem ten mecz już dawno, ale ciekawe to chyba nie to samo, bo jedyne co przychodzi mi do głowy, to to, że na stalowej rurce może wisieć menadżer Great Khalego. :)

bo jedyne co przychodzi mi do głowy, to to, że na stalowej rurce może wisieć menadżer Great Khalego. :)

Albo maska Kane i on wygra, założy maskę i znów będzie tak jak kiedyś.

Po tym zacznie fudować z kimś innym.

A mi właśnie takie coś przychodzi do głowy :D

Gdybyscie byli na tyle sprytni to juz dawno weszlibyscie na wiki i przeczytali o co chodzi. Na rurce wisi sobie kij, kto go zerwie moze okladac rywala. Zaloze w takich walkach jest takie by jak najszybciej zdobyc bron i w ten sposob wyskac przewage. Przewidywania na ta walke - trzeba przewinac.

Tak jak wyżej, z pewnością będzie wisieć jakieś krzesełko albo coś w tym stylu. Bo walka się nie skończyła w momencie jak Sandman zdobył ten kij.

Bedzie KIJ bo w nazwie meczu jest CANE, proste? Walka konczy sie przez pin lub submission.

Tak, rzeczywiście, nie przeczytałem dokładnie, zwracam honor. Widać, że WWE chce dodać temu meczowi trochę "powera", ale i tak pewnie mnie nie wkręci.

Przewidywania na ta walke - trzeba przewinac.

Masz racje, niestety- niestety oczywiście dla widza. Niby jakaś pojawienie się kija w ringu i same próby ściągnięcią go oraz używania do dewastacji przeciwnika może być ciekawe, lecz w tym rpzypadku z gówna się bata nie uklepie.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ja pamiętam walke Singapore Cane Match z One Night Stand 2008 była to walka 5 rywali i oprócz kijów bambusowych które wisiały na narożnikach były też umieszczone w koszach poza ringiem. Walka ta jest w stypulacji No DQ i bez pozaringowego wyliczenia więc nie szukajcie rozwiązania w ucieczce. Jedynym sposobem na wygraną to pin...

Mnie zastanawia stypulacja walki DX vs Legacy. Jest to walka Submissions Count Anywhere Match i odbywać się będzie "first time ever". Nie trudno mi ocenić kto wygra, bo nie sądze, że HHH lub HBK się poddadzą chyba, że będzie założony Submission z udziałem jakiegoś przedmiotu, a partner będzie leżał gdzieś daleko. Po tym co zobaczyłem na SS licze na taki sam poziom walki, jeśli nie na jeszcze lepszy, stypulacja powinna być in +...

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ja wiem, że obecnie jeżdżenie po Cenie jest "modne" i w ogóle cool, ale jak czytam niektóre wpisy, to mnie normalnie skręca... Nigdy nie byłem fanem Jaśka i uważam, że jest typowym średniakiem z niezłymi mic skillsami (absolutnie nie nazwałbym go jednak "kiepskim", bo to nie ma nic wspólnego z obiektywizmem), ale w tym momencie wręcz trzymam kciuki by przejął tytuł. Nie wiem jak można biadolić na Cenę a zachwycać się Ortonem, który jest takim zamulaczem w ringu, że aż w dupie boli. Podczas ostatniego starcia Cenaminatora z Viperem cokolwiek dziać się zaczynało dopiero kiedy to Janusz przejmował inicjatywę. Kiedy "piłka" była przy Ortonie - ten majestatycznie kręcił się po ringu, tu kopnął, tam zapodał punch'a albo założył headlock - normalnie cięzko mi to już oglądać. Poza tym, to jak bookują postać Randy'ego jako mistrza (koleś notorycznie mijający się z własnymi jajami, który nie ma za grosz dumy i wystrcza mu zachowanie pasa przez DQ cz count ount) woła normalnie o pomstę do nieba. Tak jak ciekawie ogląda się speeche Ortona, tak w ringu Randy ostatnio jest po prostu bezna-kurwa-dziejny. Bez picu chyba wolałbym już Cenę z pasem (niegdy nie sądziłem, że to kiedykolwiek napiszę:).

Co do Breaking Point, to stawiam, że tytuł zmieni jednak posiadacza. Orton ma już stosunkowo (jak na standardy WWE) długo pas a Cena krzyczący "I Quit" jakoś mi się nie widzi (chociaż pomysł, że robi to dla jakiegoś dzieciara, żeby Randy nie zapodał mu kicka w główkę - jest całkiem miodzio:) Powiem wam tak, może przesadzam, ale wydaje mi się że pas miał już zmienić posiadacza na Summer Slam. Po wtargnięciu na ring fana (zakładam, że nie był to fake, a przynajmniej na taki nie wyglądał. Nie wiem, nie czytałem jeszcze newsów po tym PPV), sytuacja wyglądała tak, że Jaś miał Ortona w STFU, Randy prawie dopadł liny a Janusz odciągnął go na środek ringu i ponownie zapiął STFU. Wg mnie - wg planów, Randy miał wtedy stapować (nie wiem skąd moja pewność, po prostu to czuję). Wjazd fana spieprzył końcówkę a więc Vince zaimprowizował coś na poczekaniu i pozwolił Ortonowi zachować tytuł jeszcze przez miesiąc. Na Breaking Point nie powinno być niespodzianek.

Co do powrotu Takera i jego walki z Punkiem, to mamy niezłego pata, bo skoro to submision match, to jedynym wyjściem jest poddanie przeciwnika (tap out) za pomocą submisionu a ciężko wyobrazić mi sobie taką przegraną Grabarza. Z drugiej jednak strony Punk jest na fali wznoszącej i nie sądzę, by stracił tytuł po miesiącu. Jedyne rozwiązanie jakie tu widzę, to albo czyjaś interwencja (Jericho i Show a później zapowiadany feud z Y2J'em?) albo chamskie spranie Calaway'a przez CM'a za pomocą krzesła, drabiny lub innego tego typu stuff'u do nieprzytomności. Następnie Punk zakłada submision a nieprzytomny DeadMan nie daje znaków życia i sędzia przerywa pojedynek. Nie ma możliwości, by Taker czysto odklepał! Stawiam jednak na interwencję i obicie Takera do nieprzytomności.

Co do Morrisona i sugestii, że powinien walczyć o pas US/IC to dla mnie zły pomysł. Po wygranych na galach z mistrzem HW (Punk), John jest już zbyt mocno wypromowany by się bawić w takie pierdoły jak tytuł US. Morison powinien być promowany w stronę main eventów i mieć konkretny program z CM'em z którym wygrywa bilansem zwycięstw na galach 2-1.

Swagger nie zasługujący na walkę o pas US??? Jaaasne... Były mistrz HW ECW nie zasługuje na to, a zasługuje na takiego shot'a The Miz, który osiągnął przecież... No właśnie, co? Bez jaj, Swagger to przyszłość WWE. Na razie jest jeszcze nieopierzony, ale cały czas robi postępy i wg mnie prędzej czy później (o ile czegoś nie wywinie) - bankowo będziemy oglądać go w main eventach PPV's. Na chwilę obecną (po bezsensownej porażce z MVP) tytuł US mógłby być dla Jacka punktem wyjściowym do podpromowania i rozpoczęcia drogi w kierunku main eventów.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wg mnie - wg planów, Randy miał wtedy stapować (nie wiem skąd moja pewność, po prostu to czuję). Wjazd fana spieprzył końcówkę a więc Vince zaimprowizował coś na poczekaniu i pozwolił Ortonowi zachować tytuł jeszcze przez miesiąc.

Ekm... przeciez osoba, ktora wpadla wtedy na ring byl brat Teda, w dodatku jakby to rzeczywiscie nie byloby planowane to nie pokazywaliby jego wynoszenia z areny jak to jest w zwyczaju. To byl oczywisty work wiec troche cie chyba Raven poniosla fantazja :)

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

Ekm... przeciez osoba, ktora wpadla wtedy na ring byl brat Teda, w dodatku jakby to rzeczywiscie nie byloby planowane to nie pokazywaliby jego wynoszenia z areny jak to jest w zwyczaju. To byl oczywisty work wiec troche cie chyba Raven poniosla fantazja

Dopiero co wróciłem z urlopu i nie jestem na bierząco (własnie dopiero nadrobiłem Summer Slam), ale wyglądało to dosyć naturalnie - pewnie dlatego dałem się zmylić. A wynoszenia typa z areny nie pokazywali, tylko pobieżnie zapodali moment kiedy szybko wyprowadzano go po rampie (nawet nie pokazano jego twarzy). Z reguły jeżeli były takie work'i to dłużej pokazywali jak ochrona "bawi się" z obezwładnianiem delikwenta a tu mieliśmy na prawdę "szybką akcję bydgoskiej policji" :D Poza tym Orton i Cena dość bezradnie (miny typu: "zgłupiałem") wyglądali w tym momencie, tak jakby "nie tak to przecież miało być"...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

-Raven-,

Ton twojego posta jest dośc , że tak powiem - mocny. Szczególnie początek bije takim tonem "reprymendy" za posty innych. Generalnie jednak sam napisałeś w nim dosyć dobitnie o sprawach , które Ci się podobają i nie - a wiele razy też podkreślałeś że każdy ma do subiektywizmu pełne prawo.

Odnosząc się do twojej wiadomości - a raczej przedstawiając mój punkt widzenia :

Zgodzę się (bo nie sposób się nie zgodzić) , że booking Orton'a woła o pomstę i , że powinien on stracić swój pas - tymbardziej , że faktycznie jak na ostatnie realia pas trzyma już długo. Zgadzam się - Orton powinien stracić pas - ale na Boga , Allaha , Budde i innych tureckich - nie na rzecz CENY. To już nie chodzi o fakt skillsów Ceny - może i jest dobrym z miciem , może i jest średnio dobry w ringu , może i zdarzy mu się zapodać więcej niż 4 ciosy na walkę....ale to jeszcze nie powod , by znowu uziemić pas na 1,5 roku i znów podłożyć Januszowi pół rosteru. Cena w końcu zaczął regularnie przegrywać - nie kontynuujemy ery terminowania całego rosteru. Janusz znormalniał - jest normalnym zawodnikiem - i dzięki temu jest chociaż o 20% zjadliwy.

Ja się przyznaje bez bicia , że moja niechęc do Ceny jest przeogromna i przyśmiewa wszystkie jego zalety - fakt - ale nie sposób niezauwazyć , że nawet jego najwięksi wrogowie - stali się przychylniejsi po tym jak po prostu zaczął kurwa przegrywać..I nie mam nic przeciwko , żeby tak kurwa pozostało - feudy poza pasem , raz na rok feud o pas - przegrany doszczętnie i znowu gonitwa do contender'a... a pas powinien przejąć ktoś całkiem inny. I w tej roli najchętniej widziałbym , marnującego się jako żona Big "Nie mamy na ciebie pomysłu" Show'a... o Kane'ie nie wspomnę - bo naraziłbym się na śmiech... a Taker raczej poza obręb blue brandu nie wyjdzie. Jest przecież jeszcze HBK - , który nie potrzebuje się specjalnie promowac , by z zaskoczenia przejąć ten pas po krótkim byciu contender'em... szkoda tylko , że wciąz nie jest chyba w pełni wolny od kontuzji - na ostatnim ppv widać , że się oszczędzał... ale po raz kolejny mówie - Januszowi z pasem mówimy zdecydowane kurwa nie ! ... dlatego całym sercem jestem za zwycięstwem Randy "Man of 1000 Headlocks" Orton'a.... niech ten pas poczeka na lepszego właściciela... męczyliśmy się ponad rok z Terminatorem wygrywającym wszystko - zmęczymy i ciote , która zachowuje pas tylko dzieki DQ.

O walce Taker'a nie bede nic dopisywał , bo każdy prawie z nas nie spodziewa się , by Deadman czysto powiedział , że ma dość. (Ja przyznam się , że daje jakieś 7-10% na to , że tak stać się może - ego swoją drogą , ale nie możemy chyba odmówić Callaway'owi tego , że nie umie się podłożyć czy też nie chce - uważam bowiem , że jeśli w tym przypadku legendarny Undertaker miałby powiedzieć czysto "I quit" (czyt. miałby klepnąć w matę) - zrobiłby to...nawet jeśli zarządałby pobicia przez cały roster lub upadku z 30 piętra ....ale uważam , że jest w stanie to zrobić i , że gdyby trzeba było - uczniłby to...

Ale będąc realistą - a przynajmniej starając się nim być...stawiam jak większośc na rozwiązanie nałatwiejsze - pas zostaje u CM'a a Taker wygrywa jakimś dziwnym zrządzeniem - lub też tak jak -Raven- napisał , wpadnie ktoś i skopią grabarza na cacyk...

I na końcu -

Ponownie widzę , nacisk na Morrisona i Swagger'a... ja już wiem Raven , że lubisz zawodników , którzy są "realni" i mają bardziej zapaśnicze gimmicki a nie zaś komiksowe - aczkolwiek ...zadałeś sobie kiedyś pytanie :

Czy naprawdę z zawodnika takiego jak Jack Swagger , nie dało się wyczarować czegoś lepszego ? Przecież WWE wypuściło z pod swoich skrzydeł już wielu ludzi , którzy w ringu byli mierni , ale nadrabiali czym innym ... Dlaczego Jack , który w ringu naprawde jest całkiem niezły - dostał tak maksymalnie moim zdaniem beznadziejny gimmick. Podobnie z resztą Morrison... który gdyby nie gimmick , zostałby przeze mnie wręcz wyczkiwanym w ME zawodnikiem.

Śmiem twierdzić , że WWE wzięło Swagger'a z rozwojówki na próbę...podobnie jak wszelkie DJ Gabriele itp. i nie przyłożyło się specjalnie do Gimmicku obawiając się , że niedługo trzeba było by podziękować Hagger'owi i pożyczyć mu szczęścia.....gorzej , że okazało się iż ten z pozoru "testowany zawodnik do wywalenia" okazuje się wart przeniesienia do innego rosteru i walki o wyższe cele - a na zmiane gimmicku jest niestety przy późno...

Może drastyczne , ale niczym legenda - imo tkwi gdzieś tam ziarenko prawdy.

Czemu taki MVP, miał w niebieski brand mocno wejście , a po feudzie z Benoit'em mógł spokojnie wejść dużo wyżej... czemu Cena miał mocne wejście i od razu dostał mu się Angle i Jericho .. o Takerze nie wspomnę....

Wojciech Gąssowski powinien tu zaśpiewać :

.."Gdzie się podziały ....tamte Gimmicki ... Gdzie te The Rocki , i gdzie Stone Cold..."

915802072594e34bce782c.jpg