Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Najbardziej udawany a wiarygodny finisher

Koper137

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Proszę nie mówic że jest podobny temat gdyż wiem że jest podobny ale nie na identycznie ten sam temat.

Czyli tak ja kompletnie nie kupuję Tombstone'a, FU czy jak to tam już się nie łapie oraz pedigree. Tak samo np. SSP fajnie wygląda ale tak naprawdę pewnie sprawia ból zwyklego splasha tylko z większym efektem wyglądu.

Najbardziej wiarygodne są oczywiście Submissiony ale też na pewno kilka innych np. Chokeslamy wydają mi się bolesne, Sweet Chin Music. Chyba wszystko na ten temat :) Wypowiadajcie się :)

Edit: Mogą byc rónież Signature Move'sy. Czyli od siebie dodaje Ju Kent Si Mi Jacha :D

Edytowane przez Koper137

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

20

• Euz

6

• RR

6

• Karpin

6

Top użytkownicy w tym temacie

gdyby Takerowi sie omskła ręka, moglo by byc podobnie albo gorzej z przeciwnikiem niz stalo sie to w przypadku Stone Colda i Owena. To bylo by dopiero mało wiarygodne :P ... jak dla mnie Tombstone jest mocarnym finishem. Co innego Chokeslam co jest niczym innym jak kazdy inny slam, szczególnie kiedy jest wykonywany mało efektownie. Bardzo fajny jest GTS - Punka - i Code Breaker.

GTS - Punka
Prędzej Kenty dużo lepszy. Spojrzec prawdą Tombstone jest bardzo udawany. Wspomagany przez obydwu wykonujących. Przynajmniej na moje.

zgadzam sie co do gts punka , pepsi plunge jego stary finisher z roh był jeszcze lepszy moim zdaniem.

Dodał bym tu undertakera hells gate , mandible claw mankinda , big showa ko punch (tak to jest bardzo wiarygodne przy jego sile i masie ) oraz hmm mimo ze, nie lubię ortona to rko

a udawane to fu ceny , sweet chin music , leg drop hogana , spear w wykonaniu edga ( goldberg czy rhino wykonywali go bardziej przekonująco ) , ktoś miał kiedyś taki finisher heart punch ;d jeden z gorszych jakie widzialem ;d

Ja tam najczęściej widzę udawanie podczas wykonywania Five Knuckle Shuffle przez Jaśka :P Wiem, że to nie Cios Kończący ale ten poprzedza Finisher więc uznaje go do tego tematu

Wiarygodne

Hell's Gate

Walls of Jericho

Codebreaker

Spear, ale wykonany tylko w prawy bok przeciwnika (tam gdzie znajduje sie watroba)

Figure Four Leg

Unprettier

Big Show K.O. Punch

Poprawnie wykonane GTS (sprzedajacy nie dotyka podloza nogami podczas sprzedawania ciosu)

Niezbyt wiarygodne

Tombstone (gdyby byl wykonywany podskakujac, a nie "kleczac" to moze i bym to kupil)

Frog Splash

Shooting Star Press

Trouble in Paradise

FU

Chokeslam

619

Swanton Bomb

Twist of Hate

STF(U)

Elbow Drop

Mieszane uczucia

Sweet Chin Music (zalezy od tego jak dynamicznie jest wykonane, ale ogolnie to jestem w stanie uwierzyc ze jest bolesne, wylapac takie kopniecie w szczeke to nic przyjemnego, a i przez 3 sekundy mozna byc na tyle oszolomionym zeby nie wiedziec co sie dzieje dookola)

Backstubber (bolesnie wyglada, to fakt, ale czy na tyle zeby nie moc przerwac countu?)

Pedigree, RKO, Stone Cold Stunner - wiarygodne pod warunkiem ze ktos umie sprzedac ten cios a nie spada na kolana (Pedigree, RKO) lub nie odlatuje do tylu jakby mu conajmniej leb urwalo (Stunner)

Clothesline From Hell (niby zwykly clothesline, ale jednak czuc te moc przy uderzeniu)

World Strongest Slam

Moonlight Drive

GTS Punka ssie totalnie, w porównaniu do tego jak wykonuje to KENTA jest to śmiech na sali (tak jak i combosy punka, które oczywiście skopiował od japońca). Tombstone wiarygodny jest, ale tylko w wykonaniu Takera, bo w Japonii czy w Meksyku jest stosowany raczej jako move, po którym dopiero wykonuje się finishier - np. Jushin Liger.

Zdecydowanie najbardziej wiarygodne są power moves - np Western Lariat, Stana Hansena. Kenta Kobashi jak dostał tego finishera od kowboja, powiedział, że czuł jak klatka piersiowa łamała mu się w pół :) . W Japonii generalnie większość zawodników ma wiarygodne finishery, wszelkiego rodzaju suplexy, powerbomby, slamy i wymyślne submissiony, zawszę robią wrażenie na widzu.

Do najmniej wiarygodnych zaliczyłbym z pewnością Leg Drop Hogana i Power Splash Warriora. Można też tu wpisać DDT, Robertsa czy Rude Aweaking, które niestety na tyle zostały spopularyzowane, że w co drugiej walce możemy je zobaczyć jako normalne ciosy a kiedyś robiły na widzach niesamowite wrażenie.

Moonlight Drive

dla mnie to jeden z najgorszych finisherow, o ile kiedys nitro wykonowal go duzo lepiej, to teraz to smiech na sali, 0 power efektu, tak samo jak przy playmakerze mvp.

ktoś miał kiedyś taki finisher heart punch ;d jeden z gorszych jakie widzialem ;d

To był Crush czyli Bryan Adams w latach 96-97 w WWF. Akurat mi się ten finisher podobał, w dużej mierze dzięki wrażeniu, jakie robił sam egzekutor. Wielki chłop o ogromnej sile, rzucał nawet ciężkimi przeciwnikami bez cienia zmęczenia. Mógłby uczyć Batistę, co znaczy być silnym wrestlerem (mógłby gdyby żył, niestety Crush zmarł kilka lat temu).

GTS Punka ssie totalnie, w porównaniu do tego jak wykonuje to KENTA jest to śmiech na sali

KENTA ma ten komfort, że jego przeciwnicy zawsze są dobrymi wrestlerami z dobrym sellingiem a i walki w Japonii są o wiele ostrzejsze. A oto próbka możliwości Punka:

Najbardziej udawane :

FU - Nie przekonuje mnie zrzucenie z pleców przeciwnika.

Najbardziej realnym wydaje mi się być : Piledriver i Tombstone Piledriver( przyjąć takie coś na siebie musi być bolesne), a także Super Kick( przyjąć kopniaka w szczękę musi boleć. Do zbioru najbardziej realnych dodam jeszcze GTS.

Potem jeszcze zedytuje posta i dodam trochę do udawanych.

Mi natomiast bardzo podobał się finisher Brocka Lesnara- wybaczcie ale nazwy nie pamietam. Nie powiem ze jest wiarygodny, czy tez nie, po prostu go lubiłem.

Co do spearów- jedynym, słusznym i wiarygodnym jest ten Goldberga. Po prostu niesamowity jest jak dla mnie. Spear Edge'a, Batisty czy nawet Rhyna nie ma co się równać Goldbergowemu. Ten jego wyskok (bodaj z prawej nogi) i wlot na kolesia całym cielskiem niezależnie od umiejetnosci "udawania" przeciwnika byl po prostu mocarny i zajebiscie wygladał.

Sweet Chin Music- jak dla mnie jaknajbardziej wiarygodny. Do tego Efektywny i co najwazniejsze efektowny.

Stone Cold Stunner- ten finiszer zawsze wywoływal u mnie szybsze bicie serca i aż mi łezka kręciła się w oku, a z pały kapało w kroku. Jak dla mnie jest to wymiatacz nad wymiataczami. Tylko że... No właśnie- moze mi ktoś wytłumaczyc jakie "rany" on tak na prawde zadaje? Co do ch*ja pana on robi takiego, że przeciwnicy podskakują na metr i umierają. Stunner łamie szczene? Wyrywa kręgi szyjne? Dusi? Podowuje sraczkę? Wytłumaczcie mi to, bardzo prosze.

Zamiast Tombstone'a zaś wolę Last Ride- niby zwyły powerbomb, ale IMO zdecydowanie lepiej prezentujący się, wtedy jak Taker jeszcze prostuje ręce, co powoduje "wiekszy impet". Co niestety nie "da rady" z ciezsymi przeciwnikami.

To tyle. I choc mam jeszcze pare faworytów, to nie uwazam ze ta piątka zasługuje na największą uwagę.

To był Crush czyli Bryan Adams w latach 96-97 w WWF

Undertaker jako "Mean" Mark Callous w WCW też kończył heart punchem. I niestety, ja tego finishera nie kupowałem, i kupować nigdy nie będę. Jeden z 3 najgorszych finsherów ever.

Taka sama sytuacja z Tito Santaną, nie wiem czy pamiętacie, koleś kończył running forearm strikiem.... To jest imo 2 z najgorszych finisherów w historii.

No i w końcu moim zdaniem najgorszy finisher ever, Leg Drp Hogana/Splash Warriora. Rozumiem że kiedyś wrestling był prostszy, i nikt nie wymagał jakiegoś mega wymyślnego finishera, ale WTF? Leg Drop? Running Splas? :0 Straszne.

Natomiast teraz kilka finisherów które jak dla mnie miażdżą swoją wiarygodnością i dendżerem wszystko na swojej drodze. Jednym z nich jest z pewnością Vertical Drop Tiger Driver. Nie wiem ile razy Misawa czymś takim walnął, ale za każdym razem jak to widziałem to umierałem ze strachu że zabił przeciwnika :)

Zaraz potem Ganso Bomb Kawady. Sru na szyję bez żadnego ubezpieczenia. hell yeah, puro rządzi.

Jeszcze jedna akcja z puroresu, konkretnie Ganso TTD od Tenzana. Podobnie jak w 2 w/w akcjach jest to drop idealnie na szyję. Ała.

No i jeszcze może powiem o mojej ulubionej akcji z JuEsEj, konkretnie Cradle Piledriverze Jerryego Lynna. Generalnie jestem dużym fanem wszystkich piledriverów, ale Cradle mi do gustu przypadł najbardziej. Też jest niebezpieczny, i zajefajnie wygląda :twisted:

• Reputacja:   1

Według mnie najbardziej udawany dla mnie finisher to był People Elbow...

Mimo że efektowny to i tak nigdy go nie kupiłem gdyż jak to wytłumaczyć że gdy Rock odbijał się dwukrotnie od lin to jego przeciwnik grzecznie leżał na macie i nie próbował wstać :)

A najrealistyczniejszy moim zdaniem to był Mandible Claw Micka Foleya, mimo że nie był efektowny to Mick przynajmniej nie pieprzył się tylko od razu wpychał przeciwnikowi skarpetkę do buzi ;]

Być może się mylę ale jakoś Swanton Bomb Jeffa i SSP Evana mnie nie bardzo przekonują , być może dlatego że masa obu tych panów nie jest zbyt duża ( co oczywiście wiąże się ze stylem wrestlingu jaki oni prezentują ) ... Nie zrozumcie mnie źle finisher Evana jest jak dla mnie zajebisty ale z tym jednym " ale ". Co jednak mnie przekonuje ? GTS Cm Punka , o Kencie nie ma sensu bym się wypowiedział , bo nie oglądałem tego pana po prostu w akcji . Najbardziej mnie przekonuje jednak Canadian Destroyer Peteya Williamsa . Petey go zajebiście wykonuje , a przeciwnicy po " uderzeniu głową " w ring aż odskakują i to dosyć mocno ( sorki że nie posługuję się fachowym nazewnictwem ) . Miażdży mnie też Tombstone Piledriver Takera .

Najbardziej killerski jest Gringo Killa Homicide.

A najmniej wiarygodne- wszystkie skoki, suplexy i power bomby. Ale co z tego skoro są widowiskowe?