Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Royal Rumble 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

mi sie wydaje, ze do legacy moze dolaczyc shane i rozpoczna wtedy feud z mcmahons do WM : >

Co do HBK'a, walke o whc bedzie pewnie przed royal battle, dlatego sa duze szanse, ze zdradzi jbla i wystapi w walce 30. Chyba, ze beda go przedstawiac jako pracownika az do Wrestlemanii.

Vodkabols,nie ośmieszaj sie :lol: Głupi jestes jak myslisz że syn bedzię bił swojego ojca??A po za tym czemu Shane miał by doloczyc do Legacy.Teraz wszyscy McMahonowie mają na pieńku z Ortonem :lol: . A co do HBK i walce RR masz racje ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119924

• Odpowiedzi 483
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cezet

36

• thejehmes

24

• Krzychu

22

• miszcz_94

21

Top użytkownicy w tym temacie

Ted Dibiase też miał na pieńku z Ortonem, a jednak dołączył do Legacy. To, że któreś z dzieci dołączy do Legacy jest bardzo prawdopodobne. W końcu Legacy opiera się na tym, by przerosnąć własnych ojców. Zarówno Steph jak i Shane mogą chcieć odsunać tatusia od władzy i przejąć interes.

Swoją drogą Legacy powinni mieć jakiś fajny, wspólny theme. Może też własne koszulki.

Tak w ogóle, to doszedłem do wniosku, że bycie wrestlerem to praca idealna. Gdzie indziej można skopać swojego szefa i jeszcze na tym nieźle zarobić?

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119938

Po ostatnim RAW nie wierzę już w zwycięstwo HBK. Podtrzymuje natomiast wygraną Ortona w RR Matchu. Jericho został zeszmacony i zapewne będzie długo się utrzymywał w ringu... Pozostaje jeszcze kwestia HHH... w końcu to jedyny zawodnik, który ma dość realne szanse ze Smackdowna, bo chyba nie wierzycie w kolejną wygraną Takera?
https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119939

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

odkabols,nie ośmieszaj sie Głupi jestes jak myslisz że syn bedzię bił swojego ojca??

Sam jesteś głupi i w dodatku ośmieszasz się twierdząc, że coś takiego jest niemożliwe. Poczytaj trochę o feudach wewnątrz rodziny McMahon i dopiero wtedy wypowiedz się na ten temat. Feud Legacy (z Shanem) vs reszta McMahonów ma potencjał by być najlepszym feudem ostatnich lat. Biorąc pod uwagę zatargi Shane'a i Steph (bitchslap przed paroma tygodniami), a także relacje na linii Vince'a i jego córki nic nie stoi na przeszkodzie, by coś takiego doszło do skutku.

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119941

Cezet, nie miałem mysli dokładnej kopii feudu SCSA vs McMahon. Chodzi po prostu o to, że z wrestlingowego punktu widzenia, Orton jest chyba jedynym zawodnikiem (a przynajmniej heelem) w federacji, który nie bał sie przeciwstawic szefowi, nie patrząc na konsekwencje.

Faktycznie możliwe jest ze stał za tym Shane albo Stephanie, tylko w takim razie McMahon musiałby wybrac sobie grupę własnych wrestlerów, którzy gobędą chronic. (Legacy plus Shane i Steph vs. Vince?? Coś nie pasuje...)

Robis ię niezwykle interesująco i z niecierpliwością czekam na moje ulubione PPV (RR) spod znaku WWE.

Po porażce Ceny z Michaelsem i pobiciu go przez JBLa nie mam już wątpliwosci, że to on nadal będzie trzymał pas po gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119942

Szykuje się naprawdę coś ciekawego z Randym. Po pierwsze nie po to była akcja z Vincem, żeby ludzie zaczęli go uznawać za heela oni uznają, tylko 30% lubi heeli a może więcej :)

Poza tym Randy jest przedstawiany coś właśnie jak ala SCSA mam wszystko w d... i na wszystko sr... :)

Akcja z Tedim, nawet śliczna Kelly Kelly go nie rusza :D, wyłączenie Snuki i Manu bez powodu z Legacy itd., przykładów ostatnio było aż nadto. Tylko w tym wypadku coś mi się zdaje, że córeczka kogoś poprosiła aby ktoś wyłączył jeszcze na jakiś czas tatusia z gry, to nie jest według mnie budowane pod kątem RR a dopiero WM25 i dopiero zacznie się jakiś czas po RR.

Napewno Vince szykuje coś specjalnego w dobie kryzysu dla nas, ma chłop łeb i widzi co się dzieje.

Tylko pytanie skoro HBK jest w niewoli $, Batista ma kontuzje, to oprócz Ceny nie ma ME face na RAW (sry ale Punk narazie wypadł z tego grona), coś się w tym kierunku musi też wydarzyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119955

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Po tym jak Orton wygrał "pozerską" 6-cio osobową walkę "over top rope" na RAW - jego akcje jako zwycięzcy turnieju spadają w moich oczach a rosną szanse Michaelsa. Randy dostał zwycięstwo w walce na gali, by marki utwierdziły się w przekonaniu, że to on jest faworytem. HBK ma niby nie wystąpić (rozkaz JBL'a), ale sądzę że się zbuntuje, wystąpi i wygra turniej. Na WM'ce jednak przegra, bo zazdrosny Bradshaw nie pozwoli mu zdobyć title'a.

Swoją drogą, wolałbym by ktoś niespodziewany wygrał tutrniej, bo nie chce mi się znowu na WrestleManii oglądać walki HBK vs. BezCenny i to z takim samym rezultatem (deja vu?).

Zastanawiam się po ostatnim RAW, czy Ortonowi nie odświeżą gimmicku Legend Killera i nie zmontują na WM'ce walki z McMachonem (Vince jest znany z tego, że lubi występować na swoim największym PPV a można go przecież uznać za legendę wrestlingowego - pozaringowego - biznesu). Wtedy pewnie Vince jakoś by się przyczynił do wyeliminowania Ortona podczas turnieju Royal Rumble.

Powiem szczerze, że jak czytam takie typy na zwycięzców w turnieju RR jak: MVP, Umaga, czy Tomko (sic!) to normalnie od śmiechu robią mi się zajady:))) Ludzie, trochę realizmu! Oglądacie WWE od miesiąca?

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-119980

Po tym jak Orton wygrał "pozerską" 6-cio osobową walkę "over top rope" na RAW - jego akcje jako zwycięzcy turnieju spadają w moich oczach a rosną szanse Michaelsa. Randy dostał zwycięstwo w walce na gali, by marki utwierdziły się w przekonaniu, że to on jest faworytem. HBK ma niby nie wystąpić (rozkaz JBL'a), ale sądzę że się zbuntuje, wystąpi i wygra turniej. Na WM'ce jednak przegra, bo zazdrosny Bradshaw nie pozwoli mu zdobyć title'a.

Dla mnie to jest bardzo realny i możliwy scenariusz ale w sytuacji gdy HBK byłby już w karcie RR Match. A tak to nadal jest możliwe jest Shawn zostanie w narożniku JBL'a, bo WWE może nawet nie łączyć postaci HBK z RR Matchem. I tak sądze, że się stanie, że nie będzie niespodzianki i że Shawn nie wyrówna rekordu Austina

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120075

Co ciekawe koronny argument wielu przeciwników tego, że HBK mógłby wygrać Royal Rumble Match to fakt, że nie wierzą w to, że może wyrównać ilość 3 zwycięstw Stone Colda. Nie pierwszy raz już czytam tego typu wypowiedź. ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120099

moze to glupie, ale na raw po royal rumble, zespol rav theory ma zagrac na zywo theme ortona, wiec byc moze bedzie to pewnego rodzaju uwiecznienie sukcesu randiego (tj. wygrania royal battle).
https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120104

vodkabols, niestety odwołali ten występ i ma to podobno coś wspólnego z tym incydentem z McMahonem.
https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120111

• Reputacja:   1

A'propos main eventu, nie wiem, czy ktoś już o tym wspomniał (nie śledzę tematu na bieżąco)

Walka Cena vs JBL, choć storyline między tymi panami tym razem rozgrywa się dość ciekawie, zapowiada się na mały dramat.

Nie wiem, czy pamiętacie, a jeśli nie to rzućcie okiem w archiwalne wyniki Attitude Awards, ale ich walka na Wrestlemanii 21 została przez nas jednogłośnie uznana za najgorszą walkę roku. Pamiętacie, jednostronna, 9-minutowa batalia, po której narodziła się Cenamania :D

Anyway, dla mnie ich poprzednia walka to obok Lesnar vs Goldberg najgorszy pojedynek XXI wieku. I zastanawiam się, czy tym razem będzie podobnie ;) Pewnie sporo zależy tu od bookerów, bo poprzednio zawalili oni. Myślę, że przy odpowiednim skrypcie JBL i Cena mogą razem wymodzić coś na przynajmniej średnim poziomie (oczywiscie, jeśli brać pod uwagę standardy WWE ;) )

A Wy co o tym myślicie?

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120123

Ja sam nie wiem czy bookerzy podołają, a to dlatego, że walki bez stypulacji między tymi wrestlerami były po prostu beznadziejne (WM 21, JD 2008). Sytpulacje wychodziły już całkiem przyzwoicie (JD 2005, ONS 2008, GAB 2008).

Jedynego smaczku tej walce dodaje obecnośc w narożniku JBLa Shawna Michaelsa i wydaje mi się, że to on będzie cichym bohaterem tej walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120163

Michels może coś namieszać ale nie musi. Moze włąśnie w tej walce sprzeciwi się JBL'owi i spróbuje wyrównac rekord SCSA.

Tak ogólnie to widzi mi sie to tak żę JBL każe coś zrobić Michelsowi ten się nie zgodzi i zacznie się między nimi kłótnia i w tym momencie Cena wykona FU na JBL i wygra walke. Dzięki temu mógł by sie zacząć feud Michels JBL

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120183

Jeszcze tylko kilka dni do RR i takie mam przemyslenia co do tej gali:

1. WWE Women's Championship Melina vs Beth Phoenix

Moze nie czekam na te walka z jakims wielkim napieciem, ale napewno jej nie przewine. Melina jest jedna z moich ulubionych zawodniczek i zycze jej zdobycia pasa. Moze byc jednak ciezko, chyba, ze we wszystko wmiesza sie Santino... moj typ - Melina po DSQ

2. ECW Championship Jack Swagger vs Matt Hardy

Jak znam zycie bedzie to pierwsza walka wieczoru, jednakze jej potencjal jest wedlug mnie na tyle duzy, ze zaslugiwala by na miejsce pod koniec gali. Jack Swagger z meczu na mecz walczy lepiej, a Matt Hardy caly czas trzyma poziom. Szkoda tylko, ze walka ta nie bedzie rozgrywana jako Extreme Rules. moj typ - Jack Swagger.

3. WWE Championship Edge vs Jeff Hardy

Na papierze ta walka wyglada super - spotyka sie dwoch najlepszych obecnie zawodnikow. Obaj (mam nadzieje) beda wypoczeci i w wysokiej formie. Ciekawe czy zobaczymy jakas interwencie z zewnatrz?? Pewnie tak, bo WM zbliza sie wielkimi krokami i trzeba zaczac budowac feudy. moj typ - Edge po DSQ

4. WWE World Heavyweight Championship John Cena vs JBL /w HBK

Wiem, ze jestem w mniejszosci, ale lubie Cene i lubie JBL, a nadto uwielbiem HBK jako heela (a chyba powoli za takiego mozna go uznawac obecnie). mam nadzieje, ze walka nie bedzie zbyt jednostronna (tj. czy Cena za bardzo nie sponiewiera JBL), ale mysle, ze bedziemy swiadkami sensacji i po interwencji HBK Cena straci pas. moj typ - JBL

5. 30 Man Royal Rumble Match - na koncu pewnie zostana: Taker, Orton, HHH, Vladimir Kozlov, Big Show, Chris Jericho i CM Punk. I kazdy z nich moze wygrac. Stawiam jednak, ze bedzie to.. Big Show.

https://forum.wrestling.pl/topic/12912-royal-rumble-2009/page/23/#findComment-120257