Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Wrestling w Polsce

Suplex

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W wielu krajach są federacje o żadnej w Polsce niestety nie slyszalem, kiedys mialo byc PPWF w Lublinie ale na planach sie zakonczylo czy nie sprawdziloby sie to na naszym rynku czy tez nie ma zawodnikow a moze sa ludzie ktorzy mysleli kiedys o rozkreceniu federacji?

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Suplex

3

• Przemk0

2

• SixKiller

2

• Biggmac

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ach... te możenia polaków... niestety nie ma żadnej profesjonalnej federacji w Polsce na dzień dzisiejszy.

• Reputacja:   1

Temat byl walkowany po stokroc, ale co tam ;)

Wiesz, w Polsce wrestling był, jest i raczej w najbliższych latach pozostanie dyscypliną niszową, bo wątpię, żeby choćby najlepsza jego promocja w pewnych stacjach telewizyjnych coś dała. Owszem, Extreme Sports i RAW mogą mieć oglądalność rzędu kilku, kilkunastu tysięcy, ale to za mało, żeby zacząć robić coś więcej.

Na razie jest nas garstka, chociaż....ja osobiście widzę światełko w tunelu. Takim modelowym przykładem jest dla mnie Polski Związek Futbolu Amerykańskiego. Zaczynali bodaj 3 lata temu od 4 drużyn i niespełna 100tki zawodników. Za parę dni startuje trzeci sezon ligi - jest osiem drużyn w pierwszej lidze, dziewięć w drugiej, a do startu przygotowuje sie jeszcze kilka, na razie amatorskich projektów...zawodników w sumie ponad tysiąc. Jedyny problem jest taki, i to może być niestety bariera nie do przeskoczenia, że w społeczeństwie panuje ogólne przekonanie, że wrestling jest udawany (no oczywiście, poza Golgoplatą, czy jak to się tam nazywa, ale to już żeśmy ustalili :) ). I każda próba wyjścia z tym na światło dzienne będzie się najpewniej kończyła tymi samymi komentarzami...chociaż, próbować oczywiście warto.

Wrestlerów w Polsce niestety nie ma. PPWF była faktycznie najbardziej zaawansowanym projektem, pojawiły się nawet migawki o tym w TV (m.in. w Teleexpressie), była już nawet zaplanowana pierwsza gala, bodaj w 2001, ale coś tam się rypło. Ogólnie ciekawie to wyglądało, było kilku utalentwanych ludzi i może coś by się udało z tego wyciągnąć. Nie wyszło, jest jak jest. Dobrze chociaż, że po latach wrestling wrócił pod strzechy, bo dzięki temu jest szansa na napływ nowych fanów, chociaż niestety niebezpiecznym odpryskiem tego zjawiska jest pojawienie się hordy rozwrzeszczanych 12-latków, którzy irytują i zadają głupie pytania (czyli tzw. pokolenia 619) oraz gruby kumatych 12-latków, którzy są równie zieloni, ale nie tak bardzo jak ww. grupa. Ich znakiem rozpoznawczym jest naśmiewanie się z pokolenia 619, a robocza nazwa tej grupy to pokolenie Swanton Bomb ;)

To chyba tyle ;)

• Urządzenie:  Windows

JPP, podaj numer telefonu. Zadzwonię do Twoich rodziców, aby na dzień dziecka (tak, tak, to już niedługo) kupili Ci słownik ;).

Suplex, tak, są tacy ludzie. Mają około piętnastu lat ;). Z profilu wynika, że jesteś dużo starszy, więc dziwi mnie, że takie rzeczy przychodzą Ci do głowy. Przecież to nie jest tak, że ktoś rzuci "zakładamy federację" i wszystko zrobi się samo.

SixKiller, tu nikt nie proponuje zalozenia federacji chce wiedziec jakie macie opinie i pytam czy byli tu kiedys lub sa ludzie na forum ktorzy o tym mysleli wczytuj sie w tresc tekstu bo bledy wylapujesz doskonale pozdrawiam.

SPoP, z tego co wiem projekt PPWF sie nie udal bo telewizja nie wylozyla kwoty ok. 100 tys zl na ring poprostu doszli do wniosku ze moze im sie ta inwestycja nie zwrocic mowil mi to czlowiek ktory wtedy mial byc zawodnikiem tej federacji

tu nikt nie proponuje zalozenia federacji chce wiedziec jakie macie opinie i pytam czy byli tu kiedys lub sa ludzie na forum ktorzy o tym mysleli

Suplex, ludzie którzy o tym myślą/piszą, pojawiają sie ciągle. Co jakiś czas ktoś wpada na "genialny" pomysł założenia federacji w Polsce. Prawda jest taka, że wrestling w Polsce to rzecz nierealna...Popatrz tylko jakie czasami sa pustki na stadionach piłkarskich (piłka=sport najpopularniejszy w Polsce), a więc ile osób mogłoby przyjść na wrestling (jak domniemam 1/3 kraju nie orientuje się dokładnie co to takiego ten wrestling)? ;) .

• Reputacja:   15

O nie.. znowu!

Polecam wpierw poczytać :

* 2005 rok - Dyskusja "Jak sprowadzić wrestling na Polski Grunt?" - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=4001

* 2006 rok - Dyskusja "Polska Federacja Wrestlingu" - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=5929

* 2007 rok - Dyskusja "Amatorska Federacja Wrestlingu" - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=11327

* 2007 rok - Dyskusja "Polska Federacja" - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=96390

Szczególnie polecam ostatni temat, bo z tym tematem powinieniem zrobić to samo.. czyli zamknąć.

ps. wyszukiwarka nie boli.

Suplex, o ile pamiętam, PPWF opuścił sponsor. Telewizja i ring? Nic mi o tym nie wiadomo. Więcej informacji na pewno udzielą Ci na WrestleFans.

PS: no właśnie, więc odpowiedziałem Ci na to, co chciałeś wiedzieć. Napisałem, że były tu i są nadal osoby, które myślały o założeniu federacji. Ale to głównie dzieci. Dodam, że był nawet taki, który szkołę miał otworzyć. A mój komentarz, że otworzenie szkoły to nie kwestia piętnastu minut to podsumowanie tego tematu, który mimo wszystko kręci się wokół rozkręcania czegoś.

Oki dzieki za info tak myslalem ze byly juz temtay tagiego typu ale jestem tu nowy to skrobnalem to pytanko. Jesli chodzi dokladnie dlaczego nie ma PPWF to nie wnikam bo nie ma sensu mowic o czyms czego nie bylo. PrzemkO, dzieki za linki napewno przejrze. Rocket, mysle ze wiecej jak 1/3 kraju nie wie co to wrestling ;)

Oj wiedzieć wiedzą, tylko wiedzą że jest udawany i mysla ze nie ma w nim nic ciekawego, nie widza w nim show, rozrywki.

Jesli chodzi dokladnie dlaczego nie ma PPWF to nie wnikam bo nie ma sensu mowic o czyms czego nie bylo.

Absolutnie nie zgadzam sie z takim pogladem obojetnie czego dotyczy, wlasnie ze trzeba mowic by gdy bedzie sie probowac zrobic dana rzecz ponownie , uniknac bledow z przeszlosci .

dla mnie jak by zrobily (lol) wrestling w polsce to takie shit by bylo

"shit by bylo" powiadasz...ale głównie dlatego że janka ceny by nie było? I proszę kolejny raz staraj się porządnie pisać.

• 3 tygodnie później...

Imposible is nothing.Ja uwazam ze duzo by bylo chetnych jesli chodzi o wrestling to nie taka glupia rzecz w biedniejszych i bardziej zacofanych krajach amatorzy, fani zakladaja rozne federacje ktore pozniej sa zauwazane :-)

• 2 tygodnie później...

No niewiem. Jak dla mnie wrestling w Polsce się rozwija w kręgu moich znajomych większość chłopaków wie co to jest wrestling i oglądali przynajmniej jedną walkę. A niektórzy tak jak ja oglądają wszytko co się da i bardzo ich to ciekawi i sądze że niemożliwe nie istnieje ale trzeba było by mieć dobry plan ...ring...i...sponsora albo chociaż kase na start....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 431 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024