Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

Destination X 2008

KIL

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  31.10.2006
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Na ringu stoi Jim Cornett

Jim – Witam Państwa i zapraszam na galę, która ma na celu pokazanie z jak najlepszej strony zawodników Dywizji X. Openerem dzisiejszej gali jest Elevation X Match. A więc życzę miłej zabawy. Jak wiecie jest to jeden z niezwykłych i widowiskowych Matchy, jakie możemy oglądać w TNA! Jak wiecie następnym PPV jest Lockdown. Wszyscy zwycięscy dzisiejszych matchy mają zagwarantowany udział w tym PPV.

Znajdujemy się na dyskotece, gdzie rozbrzmiewa muzyka Disco z lat 70. Przez pewien czas tańczy grupa ludzi, która za chwilę rozchodzi się na boki. Widzimy teraz jedną postać która zgrabnie rusza biodrami, nad nią zapalają się kolorowe światła. To Jay Lethal! Następuje zbliżenie kamery dzięki czemu słyszymy co Black Mashimo zaczyna mówić.

Jay Lethal: Ten Japoniec, Curry Man… Jak myślicie ma szanse z The Black Mashimo Jayem Lethalem? Otóż odpowiedź jest prosta, NIE! Co ten wiśniojad robi w Ameryce, a tym bardziej w TNA. Jeszcze Elevation X match dla niego? To chyba jakieś nieporozumienie…

Jay kieruje się do drzwi, gdy chwyta za klamkę zostaje uderzony otwierającymi sie drzwiami… Na halę wkracza Curry Man. Pokazuje palcem na nieprzytomnego Lethala i spokojnie wychodzi…

Elevation X Match:

Curry Man vs. Jay Lethal

Końcówka:

Walka stoi na wysokim poziomie. Lethal atakuje Curry Mana, ten odskakuje i Lethal chwieje się nad ringiem. Curry Man łapie Machismo i wykonuje DDT. Następnie próbuje zepchnąć Jay’a ale ten łapie się ręką drugiej strony platformy i przechodzi za Curry Man’a. Lethal łapie go i wykonuje Suplex. Curry Man leży na platformie, kiedy Champ podchodzi do niego, ten łapie nogami jego szyje i wykonuje Hurracanran’e. Curry Man wstaje i leg drop na leżącego Lethal’a. Następnie podnosi go i chce wykonać Last Rites ale Lethal kontruje i wykonuje Lethal Combination. Jay podnosi Curry Man’a, łapie go i wykonuje Snap Suplex. Następnie podnosi Curry Man’a ale on sprzedaje mu kilka punchy w brzuch. Łapie go i Irish Whip z połączonym Clotheslin’em. Lethal leży na platformie. Curry Man podnosi go ale ten kontruje i zaczyna się wymiana ciosów, z której zwycięsko wychodzi Lethal. Łapie on Curry Man’a i wykonuje Lethal Injection. Curry Man ześlizguje się z platformy ale ostatnim ruchem ręki łapie się jej ostatniego elementu. Podciąga się i znów wchodzi na platformę. Lethal włapie go i wykonuje Hurracanran’e poza platformę. Curry Man spada, a Lethal łapie się platformy.

Zwycięzca: Jay Lethal

Backstage:

Kamera znajduje się w szatni. Widzimy trenującego Peteya Williamsa. Słychać tylko oddźwięki uderzającego worka treningowego. Do szatni wchodzi Sonjay Dutt.

Sonjay: Widać trenujemy przed walką… nie męcz się tak… i tak nie wygrasz tego matchu.

Petey: (Przestaje uderzać w worek) Jesteś tego taki pewien?

Sonjay: Tak! Jestem tego pewien!

Petey: Więc może spróbujemy się teraz, tu i teraz! SAM NA SAM! TY KONTRA JA!

Sonjay: Teraz? Teraz, nie. Nie jestem przygotowany do walki.

Petey: Boisz się...

Sonjay: Tylko na to cię stać?

Petey: Ponawiać pytanie?

Sonjay: Odpowiedź będzie taka sama…

Do drzwi ktoś zaczyna się dobijać…

Naszym oczom ukazuje się Booker T.

Booker: Musicie drzeć tak te jadaczki?

Sonjay: Nie, ale mogę ci powiedzieć, że zostaniesz zmiażdżony na ringu...

Booker: (Podchodzi do Sonjaya i patrzy mu w oczy) To było do mnie?

Petey: Dziewczynki, nie gryź…

Sonjay: (Pokazując środkowy palec Peteyowi) Z tobą, już skończyłem…

Kamera pojawia się za drzwiami, gdzie stoi Scott Steiner i przysłuchuje się kłótni.

Scott: (Po cichu) Widzicie… tak się kłócą kompletni idioci, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym, kto jest najlepszy w TNA!

Monster’s Ball Match

Booker T vs. Petey Williams vs. Judas Mesias vs. Scott Steiner vs. Sonjay Dutt

Końcówka:

Na ringu walczą Petey I Dutt. Ten drugi łapie przeciwnika i wykonuje Tornado DDT z przejściem do Russian Legsweep. Poza ringiem natomiast walczą Booker T, Scott Steinem i Judas Mesias. Ten ostatni łapie przeciwników i ciska nimi o elewacje zrobioną z metalu. Następ[nie rozpędza się i podwójny Clothesline. Akcja przenosi się na ring, gdzie Petey brawluje z Dutt’em. Petey łapie go i Hurracanrana. Sonajay łąpie się za plecy. Williams układa go sobie i wykonuje Elbow Drop. Następnie wstaje i pręży swoje mięśnie. Akcja przenosi się powrotem na elewacje (ma ona ok. 3 metrów wysokości). Judas zdominował swoich przeciwników, wszyscy znajdują się na szczycie elewacji, a pod nimi rozłożone są dwa stoły. Judas łapie Bookera i Rusian Legsweep na leżącego Scott’a. Na ring natomiast Petey wytaszczył drabinę. Opiera ją o narożnik i German Guplex, właśnie na nią. Dutt łapie się za obolałe plecy, ale Petey nie próżnuje, ciska przeciwnika w narożnik i puncuje. Rozpędza się i Splash w narożnik. Łapie Sonjay’a za szyje i Buldog. Petey wychodzi na narożnik, Dutt wstaje i jest lekko zgięty. Williams zeskakuje i Super Canadian Destroyer. Petey przechodzi do próby Pinu: 1…2…3, Pin Fall. Pierwszym zwycięzcą zostaje Petey Williams i dostaje title shota o X title.

Na elewacji brawlują pozostali zawodnicy. Booker dominuje, wykonuje 2 Super Kicki. Judas i Scott spadają wprost na rozłożone poniżej stoły. Booker zeskakuje wykonując Leg Drop na leżącego Judasa. Próba pinu: 1…2…3, Pin Fall. Zwycięzcą zostaje Booker T i dostaje title shota o World Title.

Zwycięzcy: Petey Williams & Booker T

Korytarzem podążają L.A.X, zza rogu nagle wychodzą Chris Sabin i Alex Shelley potocznie zwani Motor City Machine Guns. Obie drużyny patrzą na siebie ponurym wzrokiem. Homicide wskazuje palcem na Sabin’a i nakazuje mu podejść. Sabin jednak po chwili sprzeciwia się i pokazuje środkowy palec. Ze swojej garderoby, która znajduje się tuż nieopodal wychodzą śmiejący się Brother Devon i Brother Ray czyli Team 3D. Gdy zauważają swoich przeciwników bledną im miny. Hernandez i Shelley mierzą złowieszczym wzrokiem Team 3D, podczas gdy Homicide i Sabin nadal patrzą się na siebie z pogardą. Po kilku chwilach ciszy Devon mówi: Szlag by was wszystkich trafił. Nie dość, że nam się śpieszy na walkę, którą oczywiście wygramy my, Team 3D, to patrzymy na siebie jak na jakichś debili…

Shelley: Ale… Wy jesteście, Debilami…

Homicide: Uważaj na słowa Shelley… wszystko wyjdzie w walce.

Hernandez: Dokładnie, WSZYSTKO!

Każdy rozchodzi się w swoją stronę, ale nagle…

Homicide: Sabin…

Sabin: Czego?

Homicide: … Wiem gdzie mieszkasz!

Ultimate X Tag Team Match:

Team 3D vs. MCMG vs. L.A.X.

Końcówka:

Na ringu pozostali Brother Devon, Alex Shelley i Homicide. Devon dominuje, powala przeciwników Clothesline’m, następnie podnosi ich i Irish Whip o liny. Oboje jednak łapią się za ręce i robią mu podwójny Clothesline. Devon leży na macie. Poza ringiem walczą Rother Ray, Chris Sabin i Hernandez. Homicide bierze rozpęd, odbija się od lin i wykonuje Suicie Drive. Wszyscy leżą, a członek L.A.X. tauntuje. Na ringu Devon okłada Shelley’a, łapie go i ciska w narożnik. Podsadza go i wykonuje Super Suplex. Na pomoc koledze, na ring wskakuje Sabin i sprzedaje Devon’owi Dropkick. Homicide wykorzystując sytuacje próbuje wyjść na wiszące nad ringiem liny. Jego zapał szybko studzi Rother Ray, który zrzuca go z elewacji na stół rozłożony obok ringu. Tymczasem na ring wchodzi Hernandez. Podnosi MCMG i wykonuje na nich podwójny Chocke Slam. Na ring wszedł również Rother Ray. Oboje z Devonem łapią całą trójkę i Irish Whip o liny, które obniża Homicide, wszyscy wypadają za ring. 3D wciągają Homicide’a, powalają go, Devon wchodzi na rin, a Ray rozchyla mu nogi i Wassapp?! Poszkodowany stacza się z ringu. Okazje do zdobycia title shota próbuje wykorzystać Rother Ray. Wspina się on na linę i podciąga do znaku X. Widząc to MCMG wskakują na ring i sprzedają mu podwójny Dropkick. Shelley próbuje wskoczyć na liny ale Homicide z narożnika sprzedaje mu Flying Neckbreaker. Hernandez atakuje Devona, a Ray wychodzi z ringu i wyciąga spod niego kolejny stół. Wciąga go na ring i rozkłada. Devon łapie Hernandez’a Irish Whip o liny i 3D na stół. W tym czasie na linach wiszą już Homicide i Chris Sabin, kopią się nawzajem. Widząc to 3D chcą ich sciągnąć na ziemie ale Shelley im na to nie pozwala. Walka rozgrywa się już pomiędzy członkiem L.A.X, a MCMG. Tego pierwszego łapie nogami za głowę Sabin i wykonuje Hurracanran’e. Sabin podsadza Alexa, który łapie za znak X.

Zwycięzcy: MCMG

Po walce wściekli 3D zaczynają kopać swoich przeciwników. Do pomocy im przybiega jeszcze Johny Devine niosąc w rękach krzesełka. Wszyscy łapią za nie i wykonują przeciwnikom chari shot’y, poczym odchodzą.

Backstage:

Akcja rozgrywa się w tajemniczej ciemnej piwnicy, która jest wypełniona szarymi i ponurymi obłokami…

Zza „chmury” wyłania się Sting, w prawej ręce trzyma Baseball.

Sting: Widzicie… Jest pewna osoba, która za chwilę stanie ze mną twarzą w twarz. Jest nią Potwór Abyss. (Sting zaczyna się tajemniczo śmiać) Żaden, ale to żaden monster nie będzie w stanie mnie pokonać… (Sting zbliża się do kamery i cichym głosem mówi) Tylko Ja mam prawo wygrać ten match, tylko Ja pokonam Abyss'a z łatwością i tylko Ja… zdobędę chwałę!

Sting odsuwa się od kamery upuszcza baseball, wskazuje palcem na kamerę i cicho wypowiada słowa: "It's Showtime falks"

Hardcore Match:

Abyss vs. Sting

Końcówka:

Walka toczy się wśród publiczności. Abyss ciska Stinga na ścianę, rozpędza się i Big Boot, Sting robi unik i noga przeciwnika przebija drewnianą ścianę. Sting wychodzi na nią i rzuca się na Abyss’a, który łapie go i wykonuje Body Slam. Abyss bierze krzeseło i uderza Sting’a kilka razy w głowę. Sting krwawi. Następnie idzie i wyciąga spod ringu swoje pinezki. Wysypuje je na ringu i idzie po swojego przeciwnika. Ten zaś zdążył już złapać za krzesełko i sprzedaje Abyss’owi Chair Shot’a. Podnosi go i wychodzi z nim na Backstage. Tam znajduje się kilka stołów. Sting kładzie Abyss’a na jeden z nich i wychodzi na podwyższenie. Zeskakuje z niego wykonując Frog Splah. Stół łamie się, a Sting przechodzi do próby pinu: 1…2…near fall. Abyss odrzuca go i wstaje. Sting wychodzi na podwyższenie i próbuje wykonać Double Axe Handle, ale Abyss łapie go w locie i wykonuje Chokeslam. Sting trzyma się za obolałe plecy. Abyss podnosi go i chce wykonać Power Bomb, ale Sting zgrabnym ruchem przechodzi do DDT. Następnie rozkłada 2 kolejne stoły. Podnosi Abyss’a, ale ten kontruje i kładzie go na stół. Idzie po swój łańcuch i przywiązuje go do stołu. Obok ściany położone jest krzesełko owinięte drutem kolczastym, Abyss bierze je i kładzie na przywiązanym do stołu Sting’u. wychodzi na murek i Leg Drop. Abyss przechodzi do próby pinu: 1…2…, Sting podnosi ramię. Zdenerwowany Abyss łapie przeciwnika i prowadzi go powrotem na ring. Wrzuca go tam, a spod ringu wyciąga Barbed Wire Bard. Układa ją w narożniku i podnosi Sting’a. łapie go i Irish Whip o liny, Sting odbija się od nich i wpada wprost w ręce Abyss’a, który wykonuje Black Hole Slam na Barbed wire bard. Sting krzyczy z bólu. Abyss tauntuje przy linach i nie zauważa, że Sting łapie za swojego Basseballa’a. odwraca się i otrzymuje kilka ciosów w brzuch, następnie Scorpion Deth Drop na pinezki. Sting przechodzi do próby pinu: 1…2…3 pin fall.

Zwycięzca: Sting

Po walce rozwścieczony Abyss wykonuje Black Hole Sam na pinezki, łapie swój łańcuch i owija nim szyję Sting’a. Następnie wyrzuca go za ring i ciągnie swój łańcuch. Sting dusi się. Całą sytuację studzi ochrona, która ratuje „konającego” Stinga.

Backstage:

W szatni rozmawiają AJ i Kurt

Kurt – pamiętasz AJ, że za wszelką cenę nie możesz wygrać

AJ – (smutny) tak

Kurt – to dobrze, ale pozostaje nam jeszcze jeden orzech do zgryzienia.

AJ – jaki?

Kurt – CC i Joe. Wiesz już jak ich powstrzymać?

AJ – tak, ale pamiętasz co powiedział Cornett. Nie mogę ci jawnie pomagać.

Kurt – to jak mamy się ich pozbyć?

AJ – ja zajmę ich walką, a ty zachowasz pas.

Kurt – to mi pasuje.

Nagle wbiega Joe i wyrzuca ich z szatni. Joe krzyczy wprost do kamery, że to on będzie nowym mistrzem.

Main Event

Fata Four Way Ladder Match

AJ Styles vs. Kurt Angle vs. Christian Cage vs. Samoa Joe

Końcówka:

Końcówka: Joe łapie AJ i sprowadza go do narożnika. Kurt i Cage brawlują poza ringiem. Joe rzuca AJ na przeciwległy narożnik i wbija się w niego ciałem. Joe bierze drabinę i ustawia ja na środku ringu zaczyna na nią wchodzić, Kurt i Cage wbiegają na ring pchają drabinę, na której stoi Joe w skutek, czego wypada poza ring. Kurt łapie Christiana i German Suplex. Kurt patrzy na AJ ale nie ma zamiaru do niego podejść. Kurt chwyta drabinę i rozkłada ją, zaczyna wdrapywać się na nią ale AJ chwyta go za nogę. Kurt spogląda zdziwionym wzrokiem na niego. Ich nieuwagę wykorzystuje Christian przewraca

drabinę i pcha AJ na liny wykonuje Dropkick. Cage łapie Kurta i DDT. Cage rozgląda się po ringu i każe Tomkowi przynieść mu drabinę. Samoa Joe wchodzi na ring powala Christiana Clotheslinem i zakłada Choke Hold, Cage ma problemy z wydostaniem się. Tomko rzuca drabinę na Joe i ten puszcza Christiana. Joe wpada na Kurta zaczyna się brawl. Cage łapie AJ i dusi go linami. Kurt wkonuje Belly to belly na lerzącą drabinę. Cage kopie Kurta w brzuch i Unprettier ale Kurt pcha go na liny i powala Clotheslinem. AJ nabiega na narożnik i Phenomenon na Kurcie. Styles stawia drabinę i wchodzi na szczyt goni go Joe spotykają się na górze. Wymiana punchy, Joe łapie AJ i Muscle Buster z Drabiny! Cage podnosi Joe który też ucierpiał i Unprettier. Cage wchodzi na drabinę. Kurt wstaje i chce go powstrzymać na ring wbiga Tomko i powala Kurta Big Bootem. Cage zabiera pas i zostaje nowym champem.

Zwycięzca: Christian Cage

Edytowane przez KIL

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  27.12.2007

Dopatrzyłem się kilku błędów...

machy

meczy/walk

chwyta za klamkę zostaje uderzony przez kopniak w drzwi

trochę nie rozumiem tego zdania

Lecz poza tym gala trzyma poziom mimo nielicznych błędów :) Czekam na dalsze losy Sting'a i Abyss'a :) Bo co raz bardziej podoba mi się ten feud :)

• Dołączył/a:  31.10.2006
  • Urządzenie:  Windows

Dobra błędy poprawione :P

• Dołączył/a:  26.06.2006
  • Urządzenie:  iPhone

Nie podobają mi się stypulacje, co robi taka walka jak Monsters Ball, w dodatku z taką obstawą.. a przecież jest to najwyżej postawiony rangą hardcore match w TNA na gali poświęconej dla dywizji x ? i skoro tak co robi na jednej gali ultimate x i elevation x i ostatnie, jakim cudem na gali w której jest ultimate x i elevation x wciskacie ladder match. Moim zdaniem bardzo kiepski booking. Pisanie już nie tak źle, ale z względu na wymienione wyżej absurdy gala dostaje u mnie 4/10.