Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Prześwietlenie TNA: Z dywizji X

SixKiller

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Prześwietlenie TNA: Z dywizji X

Autor : SixKiller

Jest jedna rzecz, dla której warto żyć. I to nie hip-hop. To X Division. Bez wątpienia jedna z najciekawszych rzeczy, jakie pojawiły się we wrestlingu w ostatnich latach. Jednak czy aby na pewno? W końcu to, co jedni nazywają perłą w koronie, drudzy uważają za grupę wychudzonych dzieciaków, które umieją tylko robić fikołki. Pozostający w tym (drugim) kręgu kulturowym Kip James powiedział nawet: „Jeżeli widziałeś jedną walkę X Division, to znaczy, że widziałeś wszystkie”. Odniósł się tym samym do zarzutów o organizowanie spot festów i no-selling. Podobne stanowisko zajmują ortodoksyjni fani WWE. Trudno jednak poważnie traktować ludzi, dla których ważniejsze niż to, czy potrafisz się ruszać, są Twoje wzrost i waga.

Wraz ze śmiercią WCW powstała nisza, którą WWE starało się szybko wypełnić, klecąc naprędce dywizję cruiserweight z Billym Kidmanem na czele. Jednak toksy...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/przeswietlenie-tna-z-dywizji-x.html
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Six kiedy to pisałeś :) ? Teraz niestety XD zmieniło się na gorsze(mało promowanych zawodników, nijakie walki, mało akcji dużego ryzyka w porównaniu do starych lat) i bardzo widoczny spadek wartości czegoś czym jarałem się 2 lata temu gdy zacząłem oglądać TNA. Co do małej ilości zawodników to proszę bardzo: Black Machismo, Petey Williams, Devine i Dutt bardzo na siłę Kaz(reszta jest z tag teamach[shark Boy, MCMG] lub nie ma ich w TV[senshi, PrimeTime]albo są poza federacją[Daniels, Lynn]). Szkoda że TNA woli dawać więcej czasu TV(pomimo tego że iMPACT trwa 1,5h) odpadkom WWE. W moim ostatnim na temat śmierci cruiseweigt w WWE pisałem ze XD z każdym miesiącem jest spychane w dół w TNA. Pamiętamy przecież walki Daniels vs AJ vs Joe, AJ vs Joe albo Sabin vs Senshi.

W ogóle TNA upada poziomem. Kiedyś oglądałem je dlatego że było alternatywą dla WWE, teraz to coraz gorsza federacja będąca tanią podróbką WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86516

• Urządzenie:  Windows

Lil Abyss, w październiku ;). Jeżeli zastanawiasz się dlaczego tak długo zwlekałem z publikacją, to odpowiadam: chciałem mieć wszystkie części napisane. No, a teraz nie przeszkadzam w dyskusji, którą być może Twój post rozkręci.
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86517

Widać, poza tym Twoja odpowiedz potwierdza że z miesiąca na miesiąc spada pozycja XD w TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86524

albo są poza federacją[Daniels

To dziwne bo ja jakos widzialem Danielsa na ostatnim PPV nawet ;]

Ostatnio troche myslalem dlaczego nagle TNA wykopalo Williamsa z dna jobberlandii i wpadkowala odrazu do walki o X Div Title i... szybko doszedlem do wniosku, ze po prostu nie ma juz kto o ten pas walczyc. Jest Lethal, ktory przy obecnym propowaniu pewnie bedzie ten pas trzymal dluuuugo, potem wlasnie Petey, Dutt i... no wlasnie, kto jeszcze? Jest w sumie jeszcze Devine (ktory nawet niedawno trzymal ten pas) i na tym konczy sie lista. AJ Style jest ME ( i dobrze), Danielsa wpakowali w durny gimmick (moze nie tyle durny, bo sam w sobie jest on bardzo rozrywkowy ale Daniels nie osiagnie w nim nic i mam nadzieje, ze ten cyrk sie szybko skonczy), Sabina i Alexa wpakowali w team, ktory pomimo, ze jest swietny to nic obecnie nie znaczy w TNA (mieli niby feud z Team 3D na ktorym zamiast skorzyc to podarowali laury Machismo) i co dalej? Senshiego nie ma. Sharkboy? Bez zartow. X Division leci na dno, jesli nie zostanie szybko zasilone o nowa krew to za niedlugo ten pas bedzie tyle znaczyl co IC ttle na RAW.

https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86532

xero dopiero właczyłem Destination X :P a jeszcze pytanie co z tym afromanem który walczył za Pacmana na Bound 4 Glory bo mógłby dużo wnieść do XD?
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86534

• Reputacja:   557
  • Urządzenie:  Android

Dywizja x wprawdzie mocno osłabiona, ale jej duch nadal żyje :) obecnie posiada bardzo dobrze promowanego mistrza, który kiedyś odliczył czysto Kurta Angle, dalsze losy tego pasa będą toczyły się na barkach Dutt'a i Lethal'a, którzy to będą mieć program o So Cal Val.. i dobrze, Dutt'owi się należy pas X, jest jednym z najlepszych w tej dziedzinie, a nigdy go nie posiadał. Dywizja x potrzebuje świeżości, dwóch/trzech gwiazd z indys, którzy zaskoczą nas czymś nowym, nie ukrywajmy, ale Sabin/Williams/Dutt itp walczą dla TNA już od 2,3 lat i czas na to, aby przynajmniej część z nich skoncentrowała się na czymś wyżej, bądź promocji nowych, którzy później udźwigną markę dx w TNA.

co z tym afromanem który walczył za Pacmana na Bound 4 Glory

Rasheed Lucious Creed wystąpił gościnnie na wspomnianej wyżej Bound For Glory, ponoć spodobał się oficjelom i miał trafić na stałe do rosteru wkrótce, miesiąc temu było o nim głośno, ale z tego co wiem póki co brał udział tylko w Dark Matchu gali Against All Odds w zeszłym miesiącu..

https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86535

xero dopiero właczyłem Destination X

I? przeciez byl tez na ostatnim impactie, i wczesniejszym i jeszcze wczesniejszym... ;)

dalsze losy tego pasa będą toczyły się na barkach Dutt'a i Lethal'a, którzy to będą mieć program o So Cal Val.. i dobrze, Dutt'owi się należy pas X, jest jednym z najlepszych w tej dziedzinie, a nigdy go nie posiadał.

Oby nie, w ogole nie kupuje Dutta jak mistrza, jest on zbyt nijaki nawet na X division. Mam nadzieje, ze to jednak Petey po dluzszym feudzie i przy pomocy Scotta chociazby zdobedzie znow ten pas, nalezy mu sie po całym roku jobbowania kazdemu.

https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86536

Stan obecny Dywizji X jest tym co boli mnie najbardziej w TNA. Pomijam już kwestię przyjmowania wrestlerów z WWE. Jestem w stanie to zrozumieć, choć co za dużo to nie zdrowo (Cage i Angle robią się już nudni i zjadają swój ogon, Tomko na siłę wypromowany itd.)

Właściwie to chyba każda osoba na forum, która ogląda TNA nie powie miłych rzeczy na temat Dywizji X. Każdy jest w stanie zauważyć ogromny spadek jakości tej grupy. Jednych już nie ma w TNA (Jerry Lynn, Austin Starr, Senshi), inni zaś gdzieś przepadli w tłumie (Samoa Joe, AJ Styles, Christopher Daniels). I już sześciu zawodników mamy z głowy. Shelly i Sabin również jakby poza tematem, Dutt'a zabił gimmick (można to odkręcić ale na chwilę obecną nie trawię go). Machismo bardzo szybko znudził mi się, to także wina gimmicku.

Nie wiem czy nadal Amazing Red chciałby walczyć w TNA, ale gdyby wrócił to nie widzę dla niego tam miejsca. Ciekawe do której grupy dołączyłby szybciej? Do tej, która woli się "uwstecznić" i wrócić do Indys? Może do tej, która robi z siebie pajaców? Czy może do tych z głupimi gimmickami?

Dywizja X to zombie. Niby jest, ale tak na prawdę już zdechło.

https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86537

Spadek znaczenia dywizji X wiąże się - przynajmniej według mnie - z coraz większa komercjalizacją TNA. Dywizja X słynie ze świetnych walk, ale bądźmy szczerzy - czy którykolwiek z zawodników w niej walczących jest choćby w pół tak znany jak Booker T, Kevin Nash, czy Sting? Powyższe nazwiska przyciągają większą publikę i tak też chyba wynika ze statystyk, bo jak inaczej można tłumaczyć sytuację, w której Dywizja X spychana jest na boczny tor na rzecz byłych gwiazd WCW/WWE? Dziwne tylko, że znaczenie dywizji X spadło tak diametralnie. XD nie rozwija się, o czym może świadczyć wąskie grono czołowych jej zawodników. Obecnie wszystko opiera się na Lethalu i Williamsie, mam nadzieję że Dutt w końcu dostanie jakiś push. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego TNA zrezygnowało z Mata Bentleya? Dlaczego Wypuściło Senshiego, a Skippera pokazuje raz na ruski miesiąc? (a i tak w charakterze jobbera). Dlaczego Styles dostał beznadziejny gimmick, dlaczego, na litość, nie sprowadza się młodych, utalentowanych wrestlerów ze sceny niezależnej ? Dywizja X mogłaby konkurować z głównym rosterem WWE, ale potrzebne by było jeszcze kilka lat żeby bardziej ją w niektórych kręgach wypromować. Szkoda, że TNA postępuje inaczej, stawiając wszystko na jedną kartę - heavyweightów.
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86538

Czyli CurryMan to jednak Daniels ? Na prawdę nabrałem się na to że to jakiś Japoniec. To przez te włosy, bo nie wyobrażałem sobie niełysego Danielsa :)
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86541

Tak, to Daniels, zawsze Curryman to on, zarowno gdy wystepowal w Japonii jak i teraz. Niech mi tylko ktos jeszcze powie po co wcisneli go w tej gimmick zamiast wprowadzac do main eventow?
https://forum.wrestling.pl/topic/9547-prze%C5%9Bwietlenie-tna-z-dywizji-x/#findComment-86545

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• Grins
      Dziwne to bo na ostatniej gali pokazali Otisa bez gaci? Ja ogólnie ma dość gołych lasek w sieci jest aż ponad to tik tok, twitter czy instagram, gwiazdki wrestlingu również świecą swoimi dupskami gdzie się tylko da, Nikkita Nylons to się dziwie że jeszcze żadnego bana nie wyłapała za świecenie swoją dupą na instagramie  (klepałby) ogólnie wrestling to wrestling, nie jest od tego aby gołe baby oglądać, mam nadzieje że po prostu wrócą brutalniejsze akcje, pierwsze przesłanki już był na Bad Blood i tego właśnie oczekuje, nic poza tym  nie wiem czemu era Attitude właśnie kojarzy się z gołymi babami, nie było tam tak wielkie seksualności jak na przykład w Erze Ruthless Aggression gdzie dostaliśmy sprośny segment z Edge'm i Lita która do tej pory pluje sobie w gębę że zgodziła się na ten segment, czy inne akcje tego typu gdzie laski były prawie bez niczego na wizji  Jakieś zmiany będę, ostrzejszy język pewnie i trochę więcej brutalności ogólnie też nie ma co przesadzać, poza tym i tak ostry język jest już dostępny od dłuższego czasu słyszymy od zawodników " bitch " ostatnio we War Gamesie Jey powiedział " oh shit " więc ten język i tak jest bardziej ostrzejszy niż na przykład kilka lat temu gdzie trzeba było pikować wszystko za każdym razem XD
    • KyRenLo
    • PpW
      ROZKŁAD JAZDY NA DZISIAJSZE HARDCORE FRIDAY BARSZCZ Z KRZESŁAMI 🎅🔥 2Koła czekają na was już od 19, a show tradycyjnie rozpoczynamy o 20 (plus świąteczna obsuwa, wiadomo) 🍻 DO ZOBACZENIA 🫡 Przeczytaj na fanpage.
    • RomanRZYMEK
      Oczywiście że Punk również zachował się słabo i nieprofesjonalnie, ale na backstage’u. Odróżnijmy te 2 kwestie, bo to jest podstawa by dalej prowadzić dyskusję. Punk jako Phill za kulisami - tu ciężko mi go nazywać profesjonalistą bo nie wiem co się działo za kulisami. CM PUNK jako postać, wrestler, storyteller to profesjonalista pełną gębą. W moim poście nigdzie nie napisałem, że Punk był w tym święty. Zarówno Punk jak i AEW, a raczej Tony mają swoje za uszami, tylko że z reguły jest tak, że ludzie staną zawsze po którejś ze stron i tutaj „znowu” Punk prześlizgnie się i raczej nie będzie miał z tego żadnych konsekwencji, bo to nie Punk, a AEW wyszło z ideą NDA w stronę Nemetha. Zresztą i tak najbardziej zagorzali fani AEW dalej będą myśleć, że wszystkiemu winny jest Punk. A skoro mowa o nieprofesjonalizmie, to zobacz sobie jak nieprofesjonalizm może być katalizatorem do całego gowna i zamieszania.    Świetny segment, który uruchomił efekt domina. Page, który w porównaniu do Punka na polu osiągnięć, doświadczeń czy po prostu znajomości biznesu mógłby Philowi buty czyścić, wychodzi do telewizji krajowej i gra w swoje karty. Daje shootowe promo które nie było uwzględnione w zarysie skryptu (tak, Tony tak bardzo wierzył w swoje „gwiazdy”, że dał im wolna rękę , jeśli chodzi o speeche. Niestety na przykładzie Page, czy kilku innych speechów dochodzimy do wniosku, że jednak lepiej gdyby ten skrypt był, bo nie każdy jest tak świadomy i doświadczony, by wykorzystać ten przywilej na poczet pracy dla firmy czytaj dla AEW). To dopiero jest nieprofesjonalizm pełną gębą. Hardkorowce AEW plują na Punka, ale zapominają, że odstawiając charakter Phila na bok, Punk był w chuj wartością dodatnia w AEW. Czy to pod kontem postaci -dalej uważam że był największą gwiazdą jaka była w AEW, czy to pod kontem po prostu znajomości biznesu - Punk wie jak zaciekawić widza i w tym wszystkim już pomijając kwestie backstage’owe patrząc pod kontem czysto postaci jest to profesjonalista pełną gębą który generuje swoja postacią przychody. A to powinno być dla AEW w tej chwili najważniejsze. 
    • MattDevitto
      Nie stoję po żadnej ze stron (ba, obie strony mam gdzieś), ale w całej tej sytuacji każdy wypadł słabo - w tym też Punk. AEW i Khan dużo na tym wszystkim stracili, ale pamiętajmy, że Punk ponownie pokazał swoje gorsze oblicze. Odnalazł się w WWE, ale to nie zmienia faktu, że dalej mimo upływu lat nie wie co to profesjonalizm i ,,dał ciała'' podczas swojej przygody w AEW, gdzie przecież mocno na niego liczono. W tej historii obie strony mają swoje za uszami.
  • Dodaj nową pozycję...