Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jeff Hardy zawieszony, wypada z WM 24!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Najmłodszy wiekiem nie oznacza, że mam na myśli, że jest stary.

Owszem pojęcie Cruiserweight nie zawsze łączy się z highflying, ale za to już highflying z high risk całkiem często.

Hardy - biorąc pod uwagę rozróżnienie kilku dominujących stylów: brawl, power, techniczny wrestling, highflying - chyba najbardziej pasuje do tego ostatniego.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

8

• rocket

5

• Spinebuster

4

• gonzosarny

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Dlatego wymyśliłem "spadacza". Rozumiem, że po angielsku wszystko brzmi fajniej, więc umówmy się na "loud-fallera". Nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia lingwistycznego, ale co tam... Ważniejsza jest podstawowa różnica między lataniem i spadaniem ;). Przypomnij sobie np. Reya Mysterio z czasów WCW. To był highflyer w pełnym tego słowa znaczeniu. Obecnie już nim nie jest i też należałoby wymyślić dla takich jak on jakąś kategorię. Nie wszystko da się zamknąć w sztywnych ramach ;).

[ Dodano: 2008-03-11, 22:36 ]

Grim, nie do Ciebie :D. Niemniej jednak cieszę się, że wprowadziłem na forum pewną dozę niepewności i ciągle ktoś się mnie pyta czy właśnie jego miałem na myśli :lol: .

1005187806541accfacb3d6.jpg

Tak też zgodzę się z Kolegą. Wśród highlyerów wyróżnić należy tych lepszych "fruwaczy" (Mysterio kiedyś) i "spadaczy" (Mysterio teraz).

Osobiście chciałbym zobaczyć Reya jak też oczywiście samego Hardiego prezentujących tą pierwszą kategorię.

Hardy to nie tylko Swanton, to także świetnie wyglądające Whisper in the wind oraz (wykonywane przy asyście innego wrestlera) Poetry in motion.

Nie wiem czy na ringu jeszcze niedawno prezentował kategorię "fruwaczy" czy "spadaczy" (chociaż osobiście kierowałbym się ku pierwszej kategorii), ale w prawdziwym życiu widocznie raczej to drugie.

Mysterio nie tyle spada, co nie lata. Nie spadał zresztą nigdy. Jeżeli zaś chodzi o Hardy'ego, czy raczej o Hardych, to ktoś kiedyś (nie pamiętam kto, ale ktoś kumaty, chyba Rabol) udowadniał dlaczego Matt jest lepszy od Jeffa. I ta argumentacja do mnie przemówiła. Drugi jest bardziej widowiskowy i to wszystko. Chociaż za Senseia of Mattitude nie dałbym dzisiaj złamanego grosza ;).

Hipokryzja...nic dodać nic ująć...

Poleciał Masters, poleciał Hardy, a najlepsi odbiorcy wspomagaczy mają się świetnie.

Vince ma niestety jedną córkę i nikt więcej nie zapewni sobie nietykalności...

Wydaje mi się,że oblane testy to tylko wymówka.

Nawet jeśliby je oblał, to Vince mógł mu pozwolić jeszcze na MITB, a potem go usunąć...

Tam musiało pójść o coś innego...Może Jeff nie bardzo chciał się podłożyć na MITB...

Nie pochwalam brania środków,ale testy anty- w wrestlingowym biznesie to pic na wodę. Od czasu do czasu usunie się kogoś niewygodnego za wspomagacze,żeby komisjom usta zamknąć i wszystko będzie się kręcić po staremu...

213559901458cecbdd39123.jpg

W sumie Masters też na pewno ostro "koksił" ale zgadzam się. Hipokryzja WWE jest tak widoczna że aż śmieszna, wszyscy pamiętamy kto został zawieszony w zeszłym roku za doping(min Morisson, Umaga) a kto nie( Batista, Janek itd). Cóż polityki WWE nie zmienimy. Zresztą nie ma co się litować nad "biednym" Jeffem-zachował się nieodpowiedzianie to ponosi konsekwencje.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Nightwatcher, tylko gdyby chodziło o zamknięcie ust komisjom, to moim zdaniem WWE nie wybrałoby Jeff'a - nowego ulubieńca marków, toczącego jak na WWE bardzo widowiskowe walki, na którego nie wystarczy już Pedigree :)

Jeśli byłoby tak jak napisałeś, to poleciec powinien Snitsky lub ktoś jego pokroju lub pozycji.

A może WWE przez to zawieszenie Jeff'a chciało ostrzec, że tak naprawdę nikt nie jest "bezpieczny" jeśli chodzi o testy antydopingowe? Wkońcu poleciał Hardy który miał bardzo duży push ostatnio, to czemu za jakiś czas nie moglby poleciec np. taki Cena, HHH czy ktoś inny ;) ale to takie moje spiskowe teorie :P

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Co do HHH to watpliwa sprawa, sami wiecie dlaczego Cena tak samo, po prostu ci wrestlerzy co robia pieniadze dla wwe sa mozna powiedziec nietykalni, nie mowie ze dżef jest zly ale akurat ci ktorych wymienilem sa na ostatnim miejscu do zawiechy lub zwolnienia.
"Behold to the creator of the new world"

Co do HHH to watpliwa sprawa, sami wiecie dlaczego Cena tak samo, po prostu ci wrestlerzy co robia pieniadze dla wwe sa mozna powiedziec nietykalni, nie mowie ze dżef jest zly ale akurat ci ktorych wymienilem sa na ostatnim miejscu do zawiechy lub zwolnienia.

A ja bym powiedział, że Jeff ostatnio też pewnie wcale nie mało kasy zarobił dla WWE. Wkońcu ile to marków zapewne kupiło jakąś figurkę czy coś innego związanego z Jeffem ? ;)

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Dla mnie Jeff to jeden z lepszych wrestlerów w WWE obecnie i trochę kiepsko, że zrobili mu przerwę, no ale jeśli zasłużenie to tylko lepiej. I też nie zgadzam się z opinią wielu, że jest słabym wrestlerem, bo umie tylko "fruwać", czy jak to trafnie określił Sixkiller - "spadać". To jest jego styl walki i jest w tym dobry, potrafi zrobić dobry pojedynek i jeszcze lepsze show (a to w końcu W. W. Entertainment) mimo, że ma braki w charyźmie (choć mi to osobiście w ogóle nie przeszkadza). Wrestling to przecież nie tylko dobry brawl i technika, są różne style i każdy woli co innego w ringu. Natomiast zgadzam się co do cukeirkowości postaci Jeffa i również nad tym ubolewam, ale to już tylko wina bookingu.

Tommy, nie napisałem, że Hardy jest słabym wrestlerem, bo spada. To był mój argument potwierdzający to, że nie jest highflyerem. Tematu umiejętności w ogóle nie poruszyłem.

Jeff przejechał się nieco na swojej pewności siebie. Bo skoro na testach po śmierci Benoit, gwiazdy jak Cena czy Batista były "czyste" (jasne :lol: ) to on z racji swojego dużego pushu, ważnych walkach na PPV i powolnym wprowadzaniu go na scenę walk o WWE Championship pewnie wątpił, że go zawieszą. A tu niespodzianka. Tym WWE pokazało, że prawie każdy (poza Jaśkiem i Tryplem :P) może wylecieć z federacji, przynajmniej na jakiś czas.

Dodatkowo dziwię się Jeff'owi, że powtórzył błąd z przeszłości. To jedynie psuje mu reputację, zmniejsza jego szansę na bycie w ME i znacznie zbliża go do szukania nowej pracy.

Co do samego MiTB to z pewnością będzie miał kilka bumpów mniej i możliwe, że będzie nieco mniej widowiskowy. O tym jednak przekonamy się dopiero na samej WM'ce.

Mnie sie osobiscie wydaje, ze tu raczej chodzilo o jakies narkotyki, a nie sterydy. Popatrzcie tylko na Jeffa - czy on wyglada jakby koksowal? Moze gosc nie radzi sobie z presja, a moze po prostu jest uzalezniony? Moze poszlo o to, ze zawala terminy, albo zjawia sie na galach w nieodpowiedniej dyspozycji.

Koksować to raczej nie koksował , poszło właśnie albo o narkotyki albo co bardziej prawdopodobne o "painkillery" . Jednakże patrząc na pośpiech i conajmniej nieodpowiedni czas ( tuż przed MITB) sądze że prochy były tylko jednym z powodów jego zawieszenia , albo nawet pretekstem. Poszło raczej o sprawy stricte wrestlingowe.Przez ostatni czas dostawał spory push i być może zaczą miec nazbyt wygórowane żądania co do prowadzenia swojej osoby w WWE.
Ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

79793472149ff39c031e5d.jpg