Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Draft...jakieś pomysły?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciekawi mnie jakie będą posunięcia Vince'a.

Draft nie jednego wyniósł na piedestał i jeszcze większej grupie wrestlerów zatrzymał rozwój kariery.

Ja widziałbym to tak:

Nie będę tu rzucał nazwiskami...ale chciałbym,żeby Raw i ECW/Smackdown czymś konkretnym się od siebie różniły,bo narazie to jest kilka razy to samo w karcie dań...

Gdyby tak w jednym Rosterze zgromadzić wszystkich tych którzy są świetni ma mic'u i postawić na storyline'y, a w drugim o wiele bardziej na jakość walk (coś jak w Indy).

Druga opcja jest taka,żeby np. nie rezygnować z ECW i powrócić do klimatu Hardcore, Raw skierować do starszych (przeklinanie,sex drugs and rock n'roll) i zrobić go trochę bardziej brutalnym, natomiast ze Smack'a zrobić entertain dla całych rodzin. Kolorowe z gimnick'y, walka dobra ze złem itp.

Czekam na opinie...oczywiście mogą padać nazwiska...

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• luki

9

• nekrophage

7

• Biggmac

5

• KENTA

5

Top użytkownicy w tym temacie

RAW jako że jest najważniejszy dla Vinca na pewno nie zostanie "heel factory" gdyż to właśnie ten brand ma oglądać jak najwięcej osób( w tym dzieci-głównych nabywców merchandisu) . Takie plany były kiedyś w stosunku do Smacka. Co do samego draftu to pierwsze co mi przychodzi na myśl to fakt, że nie za dużo tak naprawde się zmieni...wymiana jobberów i jeden, dwa ciekawe draftpicki...oby tylko nie wzmacniano znów RAW....
https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85274

Co do tych brandów, to masz rację... ECW - Super Hardkor, Raw - Rated R, SD! - Family Show.

No więc skoro można podać nazwiska to ja nachętniej widziałbym to w takiej wizji...

Na Raw: Kane, Shelton Benjamin, Kevin Thorn

Na SD!: DH Smith, Cody Rhodes, Jeff Hardy, Kofi Kingston, Eliah Burke

A progi ECW muszą być bardzo podwiększone więc załóżmy, że Vinnie kogoś zatrudnił: Big Show, Sandman, RVD, Sabu, Super Dragon i inni...

W przypadku SD!, powstały by 2 Tag Teamy, powiedzmy: Hardy's(Jeff i Matt), Burke's(MVP i Eliah Burke) :P

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85275

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Raw skierować do starszych (przeklinanie,sex drugs and rock n'roll) i zrobić go trochę bardziej brutalnym

To napewno się nie stanie. Dlaczego? Bo WWE nie zamierza rezygnować z produktu dla młodszej widowni. Niestety ale taka jest rzeczywistość.

Co do samego draftu to pierwsze co mi przychodzi na myśl to fakt, że nie za dużo tak naprawde się zmieni...wymiana jobberów i jeden, dwa ciekawe draftpicki

W ostatnim drafcie też niestety poza kilkoma konkretnymi pickami mieliśmy transfery Daivariego, Torrie, które nic nie wnosiły

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85276

A progi ECW muszą być bardzo podwiększone więc załóżmy, że Vinnie kogoś zatrudnił: Big Show, Sandman, RVD, Sabu, Super Dragon i inni...

Tak Vince specjalnie zwolnił Originalsów żeby z powrotem ich zatrudnić po pół roku :P Zresztą...sami originalsi pewnie nie chcieliby znów jobbować w WWE. Super Dragon? u McMahona? To nierealne ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85277

RAW jako że jest najważniejszy dla Vinca na pewno nie zostanie "heel factory" gdyż to właśnie ten brand ma oglądać jak najwięcej osób( w tym dzieci-głównych nabywców merchandisu

Wiesz,zawsze to ze Smacka można zrobić takie heel factory...wiem,że to co tu piszę to pobożne życzenia,ale wydaje mi się,że różnorodność na lepsze by wyszła Vince'owi niż 3xschabowy. Spójrzmy prawdzie w oczy, było WCW i ECW(independent), to była i konkurencja,a teraz co? TNA? proszę...nie ma konkurencji w biznesie na tym poziomie,więc i jakość produktu spada...jeśli TNA miałaby przynajmniej zbliżone zaplecze finansowe,to może i coś by wyszło...

Macie więc rację,że niewiele się zmieni,bo po co? Schabowy i tak będzie się sprzedawał,bo w końcu dobry schabowy nie jest zły, a już na pewno lepszy niż nic...

Edytowane przez nightwatcher
https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85278

Podział na trzy brandy, które czymś wyjątkowym by się charakteryzowały to fajny pomysł, ale... hehe, nierealny ;) W mega korporacji wszystko musi przynosić jak największy zysk.

Gdyby ECW oferowało dawkę hardcoru z miłą chęcią sięgałbym to tę galę, i wątpię aby takie ECW dostało zaszczytne wyróżnienie najgorszej gali TV. Choc to też zależy jaki ten HC miałby być.

Super Dragon w WWE? To jeszcze bardziej nierealne. Na pewno nie zostawiłby PWG, które stworzył z innymi wrestlerami, poza tym prowadzi swoja firmę i z tego co wiem, to 'on chce normalnie żyć', w sensie - nie tułać sie po całym kraju. Gale robią tylko w Kalifornii więc wszystko ma pod nosem. To taka dygresja ;) Ale rozumiem Twoją 'chciejkę' Gotix, w prawdzie kapitalnych wrestlerów w WWE ze świeczką szukać ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85280

Zakładając, że Undertaker zdobędzie pas na WM 24, to po programie z Edge'm, który pewnie skończy się w okolicach kwitnia/maja na Smackdown nie zostanie ani jeden wiarygodny wrestler z którym Taker mógłby miec feud (no może Big Show, Batiste pomijam, byłoby wg mnie złym pomysłem włączając Takera w feud z Batistą, bo wszystko co mogło byc, zostało już w ich walkach wykorzystane)

Ew opcją mogłoby byc przeniesienie Taker'a na RAW, a Ceny na Smackdown, ale wydaje się to nierealne.

MOże przeniesienie młodego Smith'a na SD i danie mu na razie wiecej czasu antenowego, by mógł pokazac co potrafi.

Co do podziału na różne gatunki wrestlingu brandów WWE. Uważam, że byłby to całkiem dobry pomysł, myślę , ze łatwy w realizacji ale tak jak napisaliście wyżej Vince celuje w grupę młodych odbiorców.

Ja od poczatku powstania ECW jako 3 brandu WWE myślałem, że będą tam się odbywały walki o stypulacji Hardcore Match, które nawiązywałyby stylem do dawnego ECW. Pomyliłem się. Jednak myśle, że w okresie bardzo słabych ratingów jakie uzyskuje gala na Sci-Fi, WWE mogłoby spróbowac i postawic na większą dawkę hardcore'u, którego obecnie nie ma w ogóle.

ECW więc bym zostawił z tym składem i dał bookerom powiedzmy trochę więcej swobody.

Na Raw przeniósłbym Taker'a na SD Cene(widac było ze jego nieobecnosc na RAW spowodowana kontuzją nie miała zbyt dużego wpływu na ratingi)

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85334

Super Dragon w WWE? To jeszcze bardziej nierealne.

Poniosło mnie... ale oszukiwać się nie ma co... byłoby fajnie gdyby był w WWE ECW rozpieprzaczem :P Chętnie widziałbym go z jakimś pasme :P Dobra nie fantazjuję już :P

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85336

Dragon jest przecież tak stiffowy że żadna gwiazdeczka Vinca nie wytrzymałaby jednego kicka :P Okej..koniec offa :D
https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-85356

• 1 miesiąc temu...

Odkopuję temat,bo nie będę zakładał nowego dotyczącego tego problemu.

Dwa pytania:

1.Jakie zmiany przewidujecie?

Sądzę,że zmian wielkich nie będzie.Przejdzie parę lower-midcarderów i openerów.

2.Jakie zmiany byłyby wg was korzystne?

Widziałbym Sheltona i Morrisona(rozpad teamu z Miz'em) walczącego o Intercontinental.

A do Smack'a przydałby się Michaels lub HHH,żeby walczyć o Heavyweight...

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-89567

• Urządzenie:  Windows

Niegłupi byłby draft Umagi na SD! Najpierw jakaś kontynuacja feudu z Batistą, zakończona zwycięstwem Bulldożera (nadal uważam, że zasysa, ale i tak jest o niebo lepszy niż był pod koniec 2006 roku, zrobił trochę postępów, to widać, więc dałbym mu szansę), a potem... być może feud z Takerem? Również HBK na SD! to niegłupi pomysł. Za to Edge mógłby pofeudować z Kanem o ECW Title. Wiem, Edge jest za dobry i zbyt zasłużonydo brandu nr 3, ale mają z Kane'm wciąż stare porachunki ;] Do tego CM Punk odejdzie pewnie z ECW, kto wiem - może na RAW? Ale tam kolejka do pasa jest dluga - HHH, Cena, ostatnio JBL (?). Liczyłbym, że Punk zakręci się wokół pasa koło Survivor Series. Do tego Elijah Burke i MVP - na RAW, stworzenie solidnego teamu (MVP musiałby wcześniej stracić pas). Rozbicie tagu Miz Morisson, i ten drugi na SD!, feud z Mattem o US Title. Na RAW Batista (i feud z Ceną ;P) - oczywiście wcześniej musiałby skończyć feud z Umagą, ale biorąc pod uwagę, że to interbrand feud, to nie miałoby znaczenia, że wymieniliby się w brandach :). Na SD! Y2J (IC traci na rzecz Kennedy'ego) i też mógłby namieszać przy Calloway'u...

To tyle ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-89569

Umaga na SD!..., mnie się wydaje, że lepiej było by, zostawić go na RAW, a np. Johna Cene dać do SD!. Może w starym gimmicku? Umaga moim zdaniem nie będzie wiarygodnym pogromcą Takera (o ile Umaga dostanie planowany push, bo ja w takim razie oczekuje WWE lub WH title). Boję się natomiast, że Kane może zostać wydymany, czyli przeniesiony na RAW, przez co straci tytuł i będzie jobbował Y2J i JBL. Jest też alternatywna wresja, że BRM zostanie tam podpromowany, wygra kilka feudów, potem zdobędzie title shot, i na jakimś PPV zobaczymy back in mask and new WWE champion... No dobra poniosła mnie fantazja. A tak po za tym, myślę, ze można by było przenieść Cade&Murdoch na SD! gdzie mieli by feud z Daltons, o tag team titles. Chętnie zobaczył bym też MVP na RAW, ale na to raczej nie ma szans, gdyż bedzie miał dalszą część swojego feudu z Mattem, który pewnie zakończy się zwycięstwem przez Hardego US title. Henry do ECW, albo nie, do rozwojówki, a w zamian kilku młodych zdolnych wrestlerów. Można by jeszcze CM Punka wrzucić do SD!, wypromować, dać feud z Edgem i potem walkę o WHC. Khaliego narazie zostawiam na SD!, gdyż mam nadzieję, że dostanie feud z Showem, który przegra. Potem jeszcze dwa razy jobnie Kane'owi bo jak by nie patrzeć na przebieg ich walk to na WM23 Kane przegrał czysto, na jakimś tam SD! Kane przegrał czysto, ale miał kontuzję pleców, potem na SD! był obustronny Count down, a ostatnio Kane wygrał dzięki szczęściu, więc teraz Kane powinien wygrać dzięki oszustwu (np. chairshot), a potem po chockeslam. Oj przepraszam, znowu się zapomniałem...
https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-89578

• 1 miesiąc temu...

Podbijam temat,bo chyba wreszcie dojdzie do tego Draftu.

Draft nastąpi pomiędzy RAW i Smackdown/ECW, bo draft ECW <-> Smackdown nie ma oczywiście sensu,skoro Ci sami wrestlerzy występują na obu galach.

Na RAW: W obecnej sytuacji chyba Taker. Poza tym Morrison,który mógłby tam śmiało walczyć o Intercontinental.

Na Smackdown/ECW: Jeff Hardy, który mógłby się pokręcić wokół Heavyweight Title. No i zawsze szansa na występ Hardy Boyz. No i najważniejsze :twisted: Po powrocie Rey'a historyczny feud pomiędzy pokoleniem 619 a pokoleniem Swanton :twisted:

Poza tym można by zunifikować Tag team title,bo nie dość,że walki teamów leżą,to jeszcze rozdrobnienie. Championi mogli by się wtedy pojawiać na wszystkich programach,co może podniosłoby jakość pasów.

No i ciekawi mnie co z nowymi. Jeśli dobrze kojarzę,to w rozwojówce siedzi Killings i Harris,tak?

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-96275

Pewne jest to, że Uma(n)ga idzie do "innego" rosteru. Będzie to Smackdown, jak sądzę. Umaga o WH... Czemu nie?!

Teraz akcja z Takerem. Słyszałem gdzieś, że jeśli przegra to pójdzie na Raw. Oczywiście, byłoby to bardzo fajne. Co dalej? Na następnym Smackdown! zobaczymy :] A może już Hall of Fame? :P

Killings i Harris. Ron jest kontuzjowany - z tego co mi wiadomo, Chris przyjdzie na Smackdown/ECW.

Skoro Big Show walczy z Kanem o ECW Title, to powinien iść na ECW, gdzie podniósłby ratingi gali.

Dobrym rozwiązaniem byłoby danie Longa za Gm ECW. Estrada powinien wrócić do menedżerowania Umagi na Smackdown!

Hunter nie idzie na Smackdown! - to jest pewne. Ale Cena na SD! jak najbardziej...

Hardy do SD!? Swanton vs. 619 vs. Cenator? O nie...

Reszta nie jest pewna... Wszystko za 3 tygodnie :P

https://forum.wrestling.pl/topic/9421-draftjakie%C5%9B-pomys%C5%82y/#findComment-96386