Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWC Hot Battle 02.03.2008

Garfield

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Live, Los Angeles 02.03.2008

Odliczanie do początku pierwszego PPV WWC.

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

0

Jest!

Na samym początku gali słyszymy theme Garfielda! Garfield wchodzi na ring, bierze mikrofon i zaczyna mówić:

Garfield: Tak! Stało się! Pierwsze PPV WWC zaczęło się! Przed nami 7 fantastycznych walk!

Oficjalnie miało być 6, ale chciałbym żeby dzisiaj swoją walkę miał debiutujący dziś zawodnik. Proszę przywitajcie gorąco Sixth Sense’a!!!.

My słyszymy theme, którego wcześniej nie słyszeliśmy przed nami nowy zawodnik Sixth Sense! Wchodzi na ring i zaczyna mówić:

Sense: Witam was! Już dziś stoczę swoją debiutancką walkę w WWC! Ogromnie się cieszę! Ale mam pytanie, Garfield czy mógłbyś mi powiedzieć kto będzie moim przeciwnikiem?!

Garfield: Hej, Sense! Przeciwnika poznasz w swoim czasie, który nadejdzie dzisiaj!

Sense: Kurde, chyba mam prawo wiedzieć z kim będę walczył?

Garfield: No jasne, że masz prawo wiedzieć i dowiesz się, ale nie teraz!

Sense: Nie to nie, nieważne kto by to był i tak rozwalę go moim lines attack(finisher)!!!!!

Sense wychodzi z ringu.

Garfield: Pozwólcie, że zaproszę was już na pierwszą walkę wieczoru o pas WWC Cruiserweight!

Widzimy już theme MVP. Za chwilę wchodzi HBK – Shawn Michaels. Booyaka, Booyaka....Rey Mysterio!!!

WWC Cruiserweight Championship – Triple Threat Match – MVP vs HBK vs Rey Mysterio

Zaczyna się od przepychanki. Wszyscy walczą ze sobą, w pewnym momencie HBK i Rey robią podwójny clothesline na MVP. MVP szybko wstaje i próbuję kontrować, ale Shawn i Mysterio wyrzucają go za ring. W ringu zaczyna się walka Shawn’a z Rey’em. Shawn odbija Mysterio od lin. Mysterio próbuję zrobić scissors kick ale HBK blokuję go ten odbija się od lin, ale Shawn robi mu atomic drop. HBK wchodzi na narożnik. Szykuje się flying elbow, ale MVP strąca go z narożnika i Shawn leży za ringiem. MVP wraca na ring, ale od razu dostaje huracanranna to pin. Pin: 1...2.. nie! Mysterio odbija się od lin i robi moonsault na MVP. My widzimy na narożniku HBK’a, ale Rey szybko wstaje i znów strąca go. HBK leży znów za ringiem. Tymczasem w ringu MVP stara się wykorzystać moment nieuwagi Rey’a. Unosi Mysterio, ale ten robi mu tornado DDT. MVP jest oparty na linach, Rey robi 619 wskakuje na liny i robi West Coast Pop. Pin: 1...2...3! Koniec! Słyszymy muzykę Rey’a! Mysterio wygrywa po 14:26 minutach! Brawo!

My widzimy jak Sixth Sense kręci się po budynku WWC i wypytuje wszystkich czy ktoś wie z kim dzisiaj ma walczyć, w pewnym momencie zatrzymuje go Santino Marella.

Sense nerwowo wita się z nim.

Marella: Ej, wiesz co nie podobasz mi się. Myślisz, że jesteś jednym z młodych utalentowanych zawodników w tej federacji? To jesteś w dużym błędzie, ponieważ to ja nim jestem!

Sense: Aha, może i tak, ale czy ja coś powiedziałem?

Marella: Tak! Myślisz, że kim ty jesteś co?!

Sense: Nowym wrestlerem, który będzie o wiele lepszy od Ciebie!

W tym czasie Maria zaczyna mówić:

Maria: Santino chodź już! Nie masz z kim innym rozmawiać, tylko z jakimś żółtodziobem wrestlingu! Szybko!

Sense jest wyraźnie niezadowolony.

W tym czasie podchodzi do niego Petey Williams, który jest za kulisami.

Petey: Hej, Sense! Nie wkurzaj się jakimś głupim Marellą. Jak ja zacznę walczyć w tej federacji to obiecuje Ci, że od razu go pokonam!

Sense: Nie musisz sam sobie z nim poradzę, ale dzięki za pomoc!

Petey: OK.! Na razie!

Sense: Na razie!

My widzimy w szatni DX gdzie Triple H nie wie co ma zrobić, ponieważ HBK jest cały poobijany i niezdolny do walki. Triple idzie szukać sobie partnera...

___reklamy___

Na ringu widzimy już CP.

Słyszymy już theme DX. Widzimy Triple H, a za nim idzie Mr. Kennedy!!!!! To on będzie partnerem Triple H! Triple bierze mikrofon i mówi:

Triple: Uwaga! Nie myślcie, że Kennedy dołączył do DX. Będzie to nasz jednorazowy występ, ponieważ wiemy, że Kennedy nie lubi się z członkami CP mam tu na myśli braci Hardy. Więc dzisiaj moim partnerem jednorazowo będzie...

Kennedy bierze mikrofon i mówi:

Kennedy: Miiiisssssteeeeerrr Keenneeeedyyyy!

Zaczynamy !

Tag Team Match CP vs Kennedy/Triple H

Zaczyna Kidman i Kennedy.

Kennedy od razu odbija Billy’ego od lin, ale Kidman robi mu scissors kick. Zmiana z Batistą.

Batista wykonuję serie punchów. Ciska Kennedy’m o narożniki, odbija go od lin i robi shoulderblock. Potem Batista przerzuca za linami Kennedy’ego i Kennedy jest za ringiem. W tym czasie bez zmiany wchodzi Triple, ale od razu dostaje spinebuster od Batisty. Wchodzi Kidman. Billy wchodzi na narożnik szykuje się akcja, ale Triple odsuwa się, HHH robi 2 elbow drop i zmienia się z Kennedy’m. Kennedy szykuje się do reverse STO, ale Billy broni się i klepię z Batistą. Batista od razu robi serię punchów, potem clothesline, knee drop i szykuje się do Batista Bomb, ale Kennedy sprytnie go unosi i robi reverse STO. Zmiana, wchodzi Triple. Triple odbija Batistę, ale ten robi mu knee drop i zauważa Kidmana na narożniku. Billy szykuje się do SSP, ale Kennedy strąca go z narożnika, w ringu Triple wstaje robi atomic drop na Batiście, spinebuster i szykuje się do pedigree. Mamy pedigree. Pin: 1...2...3! Koniec! Po 20:42 minutach wygrywają Kennedy i Triple H!

Po walce HHH bierze Kennedy’ego i serwuje mu spinebuster. Potem mamy pedigree!

___reklamy___

Po reklamach widzimy już jak Sixth Sense z niepokojem kieruję się w stronę ringu.

Słyszymy nowy theme Sixth Sense’a, z wielkim niepokojem wychodzi on na ring.

Już za chwilę słyszymy muzykę, której nie słyszeliśmy jeszcze widzimy Petey Williams’a.

Tak to na pewno on! Sense z wielkim zaskoczeniem patzy na niego.

Petey ma mikrofon i mówi:

Petey: Hej! Sory, ale ja też niedawno dowiedziałem się o tym, że to ja będę twoim rywalem w tej walce! Mam nadzieję, że się nie obrażasz!

Sense: Nie... Tylko jestem tym zdziwiony!

Petey: Ja też, myślałem, że będę walczył z kim innym!

Single match Petey Willliams vs Sixth Sense

Przed rozpoczęciem zawodnicy podali sobie ręce.

Sense ma przewagę, wykonał diving clothesline. Potem odbija Petey’a od lin i wykonuje jeszcze raz diving clothesline i zakłada leg attack(podobne do STFU). Petey łapie się lin, ale Sense popycha go na liny i Williams jest oparty o liny. Szykuje się Lines attack(wskoczenie na liny tyłem i robienie codebreaker), ale Petey odsuwa się i przechodzi do Canadian Destroyer! Pin: 1...2...3! Koniec! Petey Williams wygrywa po 5:49 minutach!

My widzimy promo zapowiadające nadejście RVD do fedracji.

Jesteśmy w szatni Kane’a, który za chwilę stoczy swoją walkę o pas Heavyweight.

W tym czasie do jego szatni wchodzi Hulk Hogan i mówi:

Hulk: Hej Kane! Mam dla Ciebie 2 wiadomości. Dobrą i złą. Zaczne od dobrej, jeżeli wygrasz dziś z Goldbergiem, otrzymasz szansę walki o pas na następnym PPV New Era z Undertakerem.

A zła wiadomość to taka, że jeśli przegrasz i Taker przyjdzie na ring, nie dostaniesz tej walki, a i przy okazji wprowadzam jeszcze jedną regułę do tej walki, a brzmi ona No DQ! Na razie!

Kane milczy i po chwili wychodzi z szatni w stronę ringu.

My widzimy Triple H, który rozmawia z Ric’em Flair’em.

Triple: Ric! Posłuchaj mnie uważnie! Bez względu na zwycięzce dzisiejszej walki o pas WWC Championship, to ja na następnym PPV chcę wziąć udział w walce o pas!

Ric: Ok. Hunter! Dostaniesz szanse walki na New Era. Ale wcześniej weźmiesz udział w 4 osobowej walce Elimination Chamber. A i planuję na New Era zrobić Triple Threat match z udziałem SCSA lub Jeffa Hardy’ego, zwycięzcy Elimination Chamber oraz zawodnika wybranego przez widzów. Na, którego mogą głosować na naszej stronie internetowej.

Do wyboru są:

Mr. Kennedy,

Matt Hardy,

John Cena.

W walce Elimination Chamber wezmą udział:

Batista,

Carlito,

Edge,

Triple H.

Ric: Już wszystko jasne?!

Triple: Ta.... może być.

Już za chwilę do biura Hogana i Rica wpadł Kidman, który mówi, że domaga się walki na New Era.

W tym czasie wszedł do biura HBK, który za wszelką cenę chcę walki rewanżowej.

Hulk: Ej, no na New Era zobaczymy Triple Threat match z udziałem: Rey’a Mysterio, i ...... zwycięzcy jutrzejszego pojedynku na Explosive z udziałem HBK i Kidmana. W sprawie trzeciego zawodnika zobaczymy.... Już wszystko jasne!

Kidman i Shawn patrzyli się na siebie wrogo przez długi czas.

___reklamy___

Po reklamach widzimy w ringu stojącego Goldberga.

A my słyszymy już muzykę Kane’a.

WWC Heavyweight Championship match Goldberg vs Kane

Zaczyna się od zwarcia. Kane odbija Goldberga od lin, ale ten robi shoulderblock i 2 elbow drop. Kane wstaje, ale od razu dostaję serię kicków od Goldberga. Goldberg bierze rozbieg i robi clothesline from hell. Kane stoi zamroczony przy linach. Goldberg bierze rozbieg, ale Kane schyla się i Goldberg wypada za ring. Sędzie odlicza: 4...5...6.. Goldberg wraca. Kane wykonuję serię punch’ów, potem ciska Goldbergiem o narożnik, odbija go od lin, ale dostaję potężny spinebuster. Goldberg szykuję się do spear. Kane wstaje, a Goldberg robi spear. Pin: 1...2.. nie! Kane wydostaję się! Goldberg szykuję się do jackhammer, unosi Kane’a, ale Kane schyla się i podcina Goldberga. Kane wchodzi na narożnik i szykuję się do flying clothesline, ale Goldberg odsuwa się. Sędzia liczy: 5...6...7. Kane wstaję pierwszy próbuję odbić Goldberga od lin, ale ten kontruje, Kane robi clothesline i wchodzi na narożnik i robi flying elbow: 1...2... jednak jeszcze nie! Kane szykuje się do chokeslam, ale Goldberg robi spine buster. Za chwilę robi irish whip, ale Kane robi clothesline. Szykuje się do chokeslam i łapie Goldberga, unosi go i robi chokeslam! Pin: 1...2...3! Koniec! Po 19:36 minutach pierwszym mistrzem WWC Heavyweight zostaje Kane!

My jesteśmy w biurze Garfield’a gdzie zawodnicy losują numerki do Royal Rumble match.

Przypomnijmy, że nie znamy jeszcze dwóch uczestników tej walki.

My widzimy w szatni CM Punk’a, który nie zna jeszcze przeciwnika w jego walce.

My jesteśmy na sali gdzie realizator pokazuje nam znanych ludzi zasiadających na trybunach są tam m.in.:

Randy Savage,

Brock Lesnar,

David Beckham,

Andrzej Gołota

___reklamy___

Po reklamach widzimy już w ringu CM Punk’a, który z niepokojem czeka na swojego przeciwnika. Nagle zgasło światło trwa odliczanie

5

4

3

2

1

Słyszymy theme RVD! To niemożliwe! Ale to prawda! Przeciwnikiem Punka będzie Rob Van Dam! Uff....

WWC Hardcore Championship CM Punk vs RVD

Końcówka:

Walka ta była bardzo długa, więc opiszę końcówkę. Przez cały pojedynek RVD miał zdecydowaną przewagę. Rob w swoim stylu robi robi dwa salta i moonsault. Wskakuje na narożnik, ale spada z niego. Punk powoli wstaje seria kicków, ustawia Rob’a w narożniku i wchodzi mu kolanem. Potem CM Punk robi diving clothesline. Wskakuje na narożnik i robi flying elbow! Próba GTS. Mamy Go To Sleep! Pin: 1...2...3! Koniec po 34:26 minutach wygrywa CM Punk! Ależ długa i wspaniała walka! Punk broni pasa Hardcore!

My widzimy w szatni Stone Cold’a jak otwiera kolejne piwo, w tym czasie do jego biura z piwem wchodzi Goldberg.

Goldberg: Hej! Stone Cold! Kurde musisz dzisiaj wygrać! Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że jutro po Explosive wypijesz ze mną za twój i mój pas, który jutro zdobęde w walce rewanżowej z Kane’m!

SCSA: Ta.... Zdobędziemy te pasy. Potem wypijemy kilka piwek! A i jest tylko jeden wniosek, bo Stone Cold tak powiedział!

My widzimy Todd’a Grishama, który prowadzi wywiad z Mick’em Foley’em.

Todd: Hej Mick! Jak tam przed dzisiejszym Rumble Match? Bronisz pasa. Jakiego wrestlera uważasz za najgroźniejszego przeciwnika??

Mick: Myśle, że Great Khali i Finlay będą najtrudniejsi, ale przecież nie znamy jeszcze dwóch zawodników!

Todd: OK.! Dzięki !

Mick: OK.!

My już widzimy pierwszego uczstnika Royal Rumble match!

Jest nim The Great Khali!

Jako drugi wychodzi Chris Jericho!!!

Zaczynamy!

Battle Royal Championship match.

Khali zaczyna od punch’ów. Robi irish whip i Big Boot. Jeszcze raz odbija Jericho od lin, ale ten przytrzymuję się lin, potem Chris robi diving clothesline, ale nie powala olbrzyma, jeszcze jedno odbicie i Bulldog za chwilę Chris robi moonsault szykuje się do Codebreaker, ale w tym czasie wchodzi kolejny zawodnik, a jest nim Finlay. Finlay czeka, a Jericho robi Khali’emu. Codebraker. Razem unoszą Khali’ego próbują go wyrzucić za ring, ale ten w ostatniej chwili łapie się lin, w tym czasie Jericho puszcza go bierze rozbieg i robi baseball slide. Khali jest za ringiem! Już widzimy kolejnego uczestnika, a jest nim Edge! Edge na początek robi spear na Finlay’u. Szykuje się do spear na Jericho, ale Chris robi mu Codebreaker, i wyrzuca Edge’a za ring, w tym czasie od tyłu Finlay bierze rozbieg iwyrzuca Chrisa na zewnątrz ringu! A my słyszymy już kolejny theme wychodzi przy nim Mick Foley! Mick na początku robi 2 clothesline, a potem robi DDT. Szykuje się do wyrzucenia Finlay’a za ring, ale my słyszymy Carlito. Carlito szykuje się do backstubber na Foley’u i mamy Backstubber. Od tyłu Finlay unosi Carlito w pozycji do coconut crush, ale ten sprytnie przechodzi do Backstubber! Carlito wyrzuca Fit’a za ring! Ale my z tyłu widzimy Mick’a, który szykuje się do Mr. Socko. Foley wykonuje Mr. Socko! Carlito leży na ringu, Foley robi DDT i wyrzuca Carlito za liny! Carlito za ringiem! Mick Foley wygrywa po 27:17 minutach! Brawo!

My już jesteśmy w szatni Hardy Boyz, którzy szykują się do main event’u dzisiejszego wieczoru.

I widzimy Jeff’a , który już idzie w stronę ringu.

___reklamy___

Po reklamach słyszymy muzykę Hardy’ego.

Już za chwilę wychodzi Stone Cold.

Zaczynamy!

WWC Championship match Stone Cold vs Jeff Hardy

Końcówka:

Walka ta była długa więc przedstawie końcówkę. Od początku Jeff Hardy prowadzi. Hardy robi front dropkick, próbuję irish whip, ale S.C. kontruje, Jeff wskakuje na narożnik i robi whisper in the wind. W tym czasie w okolicach ringu widzimy Mr. Kennedy’ego, ale Matt szybko interweniuje i wyprowadza go. W tym czasie Jeff robi enzeiguri. Ale z drugiej strony widzimy MVP, który odwraca uwagę Jeff’a. Znów wychodzi Matt Hardy, ale MVP ucieka mu. Matt w końcu dogania go, i każe Jeff’owi walczyć, ten odwraca się i dostaje Stunner!Pin: 1...2...3! Koniec walki! Ależ niespodzianka! Wina MVP! S.C. wygrywa po 11:16 minutach.

My już widzimy jak Jeff Hardy wraz z bratem idą do biura Hulka i Rica. Jeff wchodzi i od razu mówi:

Jeff: Hulk, ja chce rewanżu na New Era! Mam do tego prawo!

Hulk: Niestety Jeff, mamy już inne plany. Odbędzie się elimination chamber, a jednego zawodnika wybiorą widzowie. Wśród tych zawodników jak dobrze wiesz jest twój brat Matt! Ale w ramach małej rekompensaty dostaniesz miejsce w walce o pas Cruiserweight, gdzie być może będzie brał udział MVP, ale o tym przekonamy się jutro na Explosive! Na razie!

Jeff wychodzi z biura.

Hot Battle schodzi z anteny!

https://forum.wrestling.pl/topic/9365-wwc-hot-battle-02032008/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

My widzimy w szatni Stone Cold’a jak otwiera kolejne piwo, w tym czasie do jego biura z piwem wchodzi Goldberg.

Goldberg: Hej! Stone Cold! Kurde musisz dzisiaj wygrać! Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że jutro po Explosive wypijesz ze mną za twój i mój pas, który jutro zdobęde w walce rewanżowej z Kane’m!

SCSA: Ta.... Zdobędziemy te pasy. Potem wypijemy kilka piwek! A i jest tylko jeden wniosek, bo Stone Cold tak powiedział!

My widzimy Todd’a Grishama, który prowadzi wywiad z Mick’em Foley’em.

Todd: Hej Mick! Jak tam przed dzisiejszym Rumble Match? Bronisz pasa. Jakiego wrestlera uważasz za najgroźniejszego przeciwnika??

Mick: Myśle, że Great Khali i Finlay będą najtrudniejsi, ale przecież nie znamy jeszcze dwóch zawodników!

My jesteśmy w biurze Garfield’a gdzie zawodnicy losują numerki do Royal Rumble match.

Przypomnijmy, że nie znamy jeszcze dwóch uczestników tej walki.

My widzimy w szatni CM Punk’a, który nie zna jeszcze przeciwnika w jego walce.

My jesteśmy na sali gdzie realizator pokazuje nam znanych ludzi zasiadających na trybunach są tam m.in.

Todd: OK.! Dzięki !

Mick: OK.!

My już widzimy pierwszego uczstnika Royal Rumble match!

Jest nim The Great Khali!

Jako drugi wychodzi Chris Jericho!!!

My już widzimy jak Jeff Hardy wraz z bratem idą do biura Hulka i Rica. Jeff wchodzi i od razu mówi:

Nie przesadzasz z tym MY ;) ? Gala mocno przeciętna. Niby wszystko poparwnie napisane, ale jakieś takie suche, bez żadnej orginalności...

https://forum.wrestling.pl/topic/9365-wwc-hot-battle-02032008/#findComment-84755

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Patrzcie. Właściwie to słuchajcie co znalazłem: Kurwa no słowo upadek, to jest jednak potężne nadużycie. To chyba musiał fan WWE przygotowywać ten materiał.   Liv Morgan:
    • KyRenLo
      Zależy, od której strony na nią spojrzeć Jest w porządku, ale jej koleżanka Steph wygląda na teraz lepiej. Zobaczymy, co to będzie w przyszłości. Rywalizacja między Paniami jest nieunikniona.  New Year's Evil:  
    • KyRenLo
      WWE ranks the Top 10 rivalries of 2024:   Dobra lista? Zdecydowanie zasłużone pierwsze miejsce. Miło widzieć, że Panie zostały wrzucone na podium.
    • Mr_Hardy
    • KyRenLo
      WWE Women's United States Title Tournament Final Match (vakant) Jesteśmy obecnie w fazie półfinałowej i wygląda to tak: Bayley vs. Chelsea Green Michin vs. Tiffany Stratton Bayley taki pas nie jest potrzebny. Tiffy ma walizkę i czekamy na udaną realizację. Wychodzi, że najlepszy zestaw na finał to Green vs. Michin, bo właśnie takie zawodniczki powinny rywalizować o tytuł US. Natomiast coś mi mówi, że któraś z tych bardziej uznanych Bayley/Tiffy w finale się znajdzie.  Liv Morgan (c) vs. IYO SKY Ringowo i wizualnie powinno być ładnie. Wynik, jednak chyba z góry znany. Walka Liv vs. Rhea to droga, na której jesteśmy i dziwne byłoby, gdyby Liv gdzieś w trakcie straciła tytuł. Gunther (c) vs. Finn Balor Kolejna walka ze sporą szansą na dobry poziom. Czy jest możliwa niespodzianka? Moim zdaniem nie. Priest się pewnie pojawi, a Gunther obroni tytuł. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Dodałbym tutaj jakąś stypulację, ale nawet bez niej będzie dobrze. Mogę sobie napisać, że fajnie byłoby zobaczyć KO na chwilę z pasem, ale nie sądzę, że Blondas przed WM straci tytuł. Spoko to wygląda. Zobaczymy, czy już po fakcie też będę chwalił. Jak wam się podoba karta na teraz? Myślicie, że coś zostanie jeszcze dodane? Będą jakieś niespodzianki (Nie chodzi o wyniki)? Jaki finał turnieju o pas US pasowałby wam najbardziej? I jaka zawodniczka powinna zdobyć ten tytuł na starcie?
  • Dodaj nową pozycję...