Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Smackdown diary by Fedor124

Fedor124

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam ! Mam zamiar prowadzić galę smackdown ! Roster taki jak w rzeczywistości, a jeżeli go ktoś nie zna to zapodaję poniżej, a pod rosterem pierwszy smackdown. Następnie pojawiać się będą normalnie w piątki. Wszelkie newsy, promo, karty i zapowiedzi gal a także kolejne Smackdown będę wstawiał tylko do tego tematu. Po co robić osobny temat na każdą kolejną galę ?

Smackdown ! Roster:

Batista

Chavo Guerrero

Cherry

Chuck Palumbo

Curt Hawkins

Dave Taylor

Deuce

Domino

Edge (WH Champ)

Eve Torres

Festus

Finlay

Funaki

The Hurricane

Hornswoggle

Jamie Nobel

Jesse

Jimmy Wang Yan

Jonathan Coachman

Justin Roberts

Kane

Kenny Dykstra

Mark Henry

Maryse

Matt Hardy

Michael Cole

Michelle McCool

M.V.P (U.S Champ)

Ranjin Singh

Rey Mysterio

Ric Flair

Shanoon Moore

The Great Khali

Theodore Long

Torrie Wilson

Undertaker

Vickie Guerrero (GM)

Victoria

Zack Ryder

Smackdown ! wchodzi na antenę

Pokazane jest wideo z ostatniego ECW, gdzie ECW Word Champion Chavo Guerrero zdradził Edge’a i Vickie Guerrero, uderzając ich kilka razy krzesłem, po czym wyznał że nie zasługuje na bycie ECW Word championem i wzruszony rzucił komentatorom pas i wyszedł z hali. Video kończy się i widzimy gabinet GM w którym Vickie i Edge siedzą na kanapie

Vickie- Nie mogę w to uwierzyć ! Jak on mógł ! Gdyby nie ja, gdyby nie my to on nigdy…

Edge- Nie przejmuj się najdroższa ! To po prostu zwykły, nie warty twego poświęcenia śmieć ! Tylko… co zrobimy z tym śmieciem ?

Vickie- Wiem jedną rzecz na pewno. Chavo Guerrero nie jest już częścią Smackdown ! Na moim show nie będą pojawiać się te przybłędy z ECW !

Edge- Kotku, jest jeden problem: Te „przybłędy” z ECW to nasi mistrzowie Tag Team…

Vickie- Zadbam a to żeby jeszcze na tym show stracili swe pasy i w tedy raz na zawsze kończymy współpracę z ECW !

Edge całuje ją w policzek i mówi- Jak zwykle masz świetne pomysły…żabko…

Match 1

WWE Tag Team Championship Match

Morrison & Miz © vs Deuce & Domino

Końcówka: Morrison robi na Deuce bicycle kick, po czym schodzi do pinu, ale przerywa Domino i wdaje się w brawl z Mizem po za ringiem, w tym czasie Deuce robi kombinacje ddt i kneeling ddt, następnie whip w linki i clothesline, po czym kończy dzieło top rope elbow dropem, szybko schodzi do pinu i liczy:1,2,3 !

Winners and a New WWE Tag Team Champions: Deuce & Domino

Po walce Miz I Morrison zmierzają do gabinetu gm. Wpadają jak burza i zaczynają krzyczeć

Miz- To nie fair ! Nie mogliśmy się przygotować do walki !

Morrison- Oni oszukiwali !

Miz- I to jak !

Vickie- Zamknąć się, bezczelne psy z ECW ! Wynosić się z mojego show i nigdy więcej nie wracać na Smackdown !!!

Niedawni mistrzowie patrzą zszokowani, ale Edge krzyczy-nie słyszeliście czego chce pani gm ? WYNOCHA !- po czym wyrzuca kopniakami Miza i Morrsiona.

Vickie- Banda patałachów !

Edge- Okay, tak jak chciałaś, od dziś smackdown nie ma nic wspólnego z ECW.

Edge całuje Vickie w usta i wychodzi na korytarz, gdzie spotyka Edge Heads.

Zack- Szefie, dlaczego to nie my jesteśmy nowymi mistrzami Tag team ?

Curt- No właśnie, pomagamy ci, prawda boss ?

Edge- Nie jesteście od zadawania pytań. Dostaniecie swoją szansę, ale jeszcze nie teraz. Bądźcie dzielni i miejcie oko na wszystko co z ECW. Vickie trochę przegięła, mogą być z tego kłopoty.

Zack- Jasna sprawa. Chodź Curt

Curt- Cześć szefie !

Edge- Cześć…(po cichu)…patałachy…

Match 2

The Great Khali vs Funaki & Jimmy Wang yang & Jamie Nobel

Końcówka: Na początku to Khali miał przewagę, chopsując wszstko co się rusza, ale mniejsi zawodnicy wykończyli go szybkościowo. Double low kick, double missile drop kick, ale Khali dalej stoi. Trzej zawodnicy robią triple ddt, po czym opierają wielkoluda o liny i wchodzą na top rope, skaczą i triple drop kick ! Chwila zastanowienia i Jimmy Wang Yan schodzi do pinu: 1,2,3 !

Winners: Funaki & Jimmy Wang Yang & Jamie Nobel

Mark Henry idzie do swojej szatni sapiąc głośno (nie wiadomo czy aby budzić grozę, czy też ze zmęczenia). Wchodzi do swojej szatni, by po chwili wypaść z niej wściekły, krzycząc w niebogłosy na czym świat stoi. Biegnie (o ile to możliwe w jego przypadku) po korytarzu, i widzi Dykstre stojącego przed automatem z Colą. Łapie go za gardło

Henry- Gdzie mój Hot dog ! GADAJ !!!

Dykstra- N…nie wiem…

Word strongest slam for Dykstra !

Nagle na Marka wpada Rey Mysterio I Henry zamyka go w bear hug ! 619 krzyczy z bólu, próbuje go ratować Shanoon Moore, ale big BOOT studzi jego zapał. W końcu Henry puszcza Mysterio i odchodzi, sapiąc głośno.

Match 3

Dave Taylor vs Matt Hardy vs Kane

Końcówka: Kane absolutnie dominuje w tym meczu, skacze od jednego przeciwnika do drugiego co i rusz powalając ich wszelkiego rodzaju slamami i kickami. Tą passę próbuje przerwać najpierw Hardy twist of fate, ale Kane Reversaluje w side slam, po tem Taylor ddt, ale jest ono skontrowane w back body drop. Kane czeka aż obaj przeciwnicy wstaną i robi double chokeslam, po czym schodzi do pinu na Hardym.1,2,3 !!!

Winner: Kane

Po walce Kane prosi o mikrofon:

Kane- Skończyła się era szmacenia Kane’a ! Skończyło się dobro, koniec z pokoleniem 619 ! Nadchodzi nowa, wielka era, nadchodzi era bólu cierpienia i ciemności, era piekła, era Big Red Machine, Kane’a ! Be ready for Kane era…

Booyaka, Booyaka i ogromny cheer 10-12 latków.

Mysterio- Kane, 619 żyje w sercach milionów ludzi i teraz, jeśli tylko chcesz, możesz się przekonać o mocy 619 ! Na szczęście ten big ugly FAT puto Mark henry nic mi nie zrobił i w każdej chwili mogę ci zaaplikować 619 ! Chcecie tego ?

Publika naturalnie głośne „YES”

Kane tylko uśmiecha się okropnie i zaprasza gestem Mistrza 619 na ring

Match 4

Kane vs Rey Mysterio jr.

Końcówka: Mysterio ucieka potworowi dookoła ringu, gdy Kane jest blisko skacze na murek i robi moonsault, ale Kane łapie go i kontruje w Tombstone pildriver. Następnie pcha Reya w schody, po czym wrzuca go na ring, jednak gdy Kane wchodzi dostaje Baseball sidle i serię stompów, które jednak nie robią na nim wrażenia i ostatecznie sprzedaje rey’owi chokeslam ! Cover:1,2…3 ! Wygrywa potwór z piekła rodem !

Winner: Kane

Korytarzem idzie Edge, spotyka swoich kompanów.

Edge- Okey…ee…panowie, widzieliście kogoś z najgorszego brandu WWE ?

Curt- Pełno tu ludzi ze smackdown, to w końcu gala smack…

Edge- Ty głąbie, chodziło mi o ECW !!!

Curt- To trzeba…

Zack- Zamknij się Hwkins. Pilnowaliśmy szefie, nawet mysz by się nie prześlizgnęła

Edge- No dobra. Ahaa…jeszcze jedno, widzieliście gdzieś tego durnia, Chavito ?

Curt i Zack machają głowami na nie

Edge- Okey, bądźcie czujni.

Edge idzie dalej do gabinetu Gm. Wchodzi i widzi Vickie w seksownej, czerwonej bieliźnie (choć na niej każda bielizna staje się nie seksowna).

Vickie- Edge, kochanie, mam ochotę na małe co nieco…

Edge (zniesmaczony, z lekko krzywą miną)- Tak kotku…ale musisz zaplanować main event, może dziś zawalczę…

Vickie- Och, niech zawalczy Undertaker z tym Kanem…

Edge- Ale on walczył już dwa razy tego wieczoru…

Vickie- No to Taker i batista…

Edge- Pojdę tego popilnować !

Edge ulatnia się w ekspresowym tempie, a pani Guerrero mruczy pod nosem:

Vickie- Co jest ? Już mu się nie podobam ? Nie, to mój kochany Edżulek, zawsze się mu podobałam –zapewnia sama siebie Vickie, po czym uśmiecha się sama do siebie i zamyka drzwi od gabinetu.

Match 5

The Undertaker vs Batista

Do komentatorów dołącza Edge, zapytany po co, odpowiada że ma swoje powody

Końcówka: Taker whipuje przeciwnika w liny i running big BOOT ! 1,2, batista wybija !

Taker podnosi przeciwnika jak do chokeslamu, ale Batista wyrywa się i sprzedaje przeciwnikowi spinebuster, po czym próbuje suplexa, jednak Taker blokuja i clothesline. Następ-nie robi Power bomb, po czym schodzi do pinu:1,2, roll up,1,2 kickout ! Przeciwnicy naraz wstają, ale szybszy okazuje się batista, który sprzedaje przeciwnikowi drop kick w brzuch i ciągnie takera za ring, robi na nim Batista bomb, ale w locie Taker wystawia but i Batista dostaje w twarz ! Sędzia zaczyna liczyć…1…2…3…4…5…6…7…8…9…10 !

Winner: Draw by double Cunt-out

Smackdown schodzi z anteny !

https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eżulek chyba :)

Wiesz, jak na pierwszy raz to gala jest fenomenalna, jedyne błędy, to błędy interpunkcyjne... wprowadź może Colona z rozwojówki i Carlito na Smacka i zrób z nich Tag Team i niech zawalczą o World Tag Team Championship :)

https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/#findComment-83379

Hmm ja nie widze sensu robienia drugiego WWE Fantasy....zresztą prowadzenie samego Smacka to też troche bezsensu.

Piszesz całkiem nieźle więc może lepiej jakbyś wykombinował coś bardziej oryginalnego. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/#findComment-83380

• Urządzenie:  Windows

Po co robić osobny temat na każdą kolejną galę

Po to, żeby się nie pogubić... Jak dzielisz każdą galę osobno to wtedy jest porządek.

https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/#findComment-83381

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Zgadzam się z Biggmaciem, jest już WWE Fantasy więc prowadzenie drugiego Smackdowna na jednym forum jest kompletnie bez sensu. Nie lepiej stworzyć coś swojego zamiast powielać pomysły innych? Pisać umiesz więc możesz stworzyć swój fed.
https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/#findComment-83389

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Segmenty dobre, walki też (tylko musisz dłuższe pisać) i całość miło się czytało. Zgodzę się z zdaniem ekipy z WWE Fantasy, że robienie konkurencji nie ma zbytnio sensu. Wykaż się oryginalnością - to nie zaskodzi, a możesz stworzyć sobie diary odźwierciadlajace twoją wizję wrestlingu. Pomyśl o tym.
https://forum.wrestling.pl/topic/9236-smackdown-diary-by-fedor124/#findComment-83412

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...