Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

No Way Out 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

PPV takie sobie, kilka fragmentów było ciekawych, kilka powodowało senność. Na pewno tak jak już wspomniano niezbyt ciekawa walka Kennedy- Flair ze znanym zakończeniem, na szczęście to już się powoli kończy :-)

Chavo vs Punk pominąłem tak jak i Edge vs Rey choć Big Showa oglądałem, nawet fajne, najciekawszym skojarzeniem dla mnie było, jak Paul stanął naprzeciw Mayweathera, gdyż miałem wrażenie jakby to stał Rey Mysterio do Great Khaliego. Zobaczymy co z tego wyniknie, aczkolwiek Show widać, że jest formie przynajmniej jeśli chodzi o wagę :D

EC Smackdowna bardzo przewidywalny, gdyby nie BDV i Great Khali to powiedziałbym, że nawet dobra walka mimo małego udziału MVP i Finlaya, aczkolwiek motyw upadku MVP niezły:] Zwycięstwo Grabarza jak najbardziej zasłużone, całą walkę nieźle się trzymał, często ciągnął walkę, popieram jego obecną formę.

EC Raw- bardzo ciekawy, wiele interesujących momentów, mimo, że zwycięzca taki jak planowano, jednak walka na duży plus.

WWE Championship Orton vs Cena- całą walkę myślałem, że wygra Cena przez FU, co byłoby chyba tragedią, nawet byłem tego pewien, jednak końcówka choć trochę debilna to jednak jakoś dała radę, ale przez to bardzo zwiększa się szansę na TTM i wygraną Ceny na WM... Ogólnie PPV dawało radę, na pewno było lepsze niż RR.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Biggmac

6

• evertonian

4

• luki

4

• nasjazz

4

Top użytkownicy w tym temacie

PPV było całkiem smaczne, nawet booking dawał rade (np. Smackdown EC, koncowka walki Cena - Orton, tak niby DQ ale to było tak Ortonowskie, ze taki finish w ogole mnie nie zesmaczyl :)) ale przewidywalnasc zabila ta gale, 6 na 6 w typerze mowi wszystko ;/

Po tym jak BS pojawił się po walce Reya z Edgem, odnoszę wrażenie, że pójdzie on na Smackdown! :)

W pewnych momentach strasznie śmieszna była ta gala np.jak Big Show dostał od tego chłopaka,aż mu farba poleciała albo jak Mr Keenedy przy próbie pinu ściągnał Flairowi gacie :lol: lol.

Jednak bardzo przeciętny był EC Smackdownu,walki CTM Flair vs Keenedy nie trzeba komentowac: zabójcze Figure 4 Leglock i poddanie się;EC Rawu stał na poziomie,szczególnie końcowka Trpile H vs Jeff Hardy;Chavo vs CM Punk-dobry pojedynke,duzo kombinacji ze strony obu wrestlerów,ale za krótki jak na ten ich ostatni feud i końcówka żałosna;Orton musiał zrobić cos w swoim stylu i walnął sędziego.Moim zdaniem mogliby zawalczyć w pojedynku,gdzie sędzią byłby np Stone Cold Steve Austin,wtedy od razu odechciało by mu sie bić sędziego :lol: Rey vs Edge to średni pojedynek,zwycięztwo Edga, a później (moim zdaniem) straci pas na Wrestlemanii z Undertakerem.

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

takie pytanie mam:

Jaką rolę ma Hornswoggle w WWE ? bo czasem nie kminie jego roli :P , co jakaś walka to Finlay go "ratuje":P

przenoszę te pytanie z komentarzy do newsa xD prosiłbym o odpowiedz, bo to dla mnie mała zagadka xD

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

Od jakiegś czasu McMahon próbuje "poniżyc" w jakiś sposób bastarda. Jednak zawsze jak piszesz, ratuje go Finlay. Ma to na celu doprowadzenie do walki na Wrestlemanii Vince vs Finlay.

A zanim się to rozpoczęło Hornswoggle był (i nadal jest) postacią typowo rozrywkową, używaną głównie w segmentach.

Dla mnie segment Show vs. Mayweather, troche żałosny, tzn. śmiesznie to wyglądało gdy w ekipie boksera stały typki większe od niego (jeden to chyba nawet z 2m miał ), a to on poszedł się bić.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Jednak dobrze jest się odpowiednio nastawić. Przewidywałem wielkiego gówna... i sie zawiodłem... pozytywnie:) Na tle tragicznego Royal Rumble, NWO wypadło bardzo dobrze. Zaczne od minusów:

-Mr.Kennedy vs Rick Flair

Kolejny beznadziejny mecz, kolejny raz dzięki Flairowi. Wiało nudą, zero ciekawych akcji (no może poza submissionem na Ricku przy użyciu ring-post). Do tego Kennedy tapujący po figure four... Czy dla kogoś wogóle jest wiarygodny jakikolwiek cios 60-latka? Dla mnie nie.. więc licze na szybki koniec tej farsy i rychły wypad Nature Boya z ringów WWE.

-John Cena vs Randy Orton

Zobaczyłem to, czego się spodziewałem. Mega nudną walkę (jak każda w wykonaniu tych dwóch panów) Końcówka w miare dobrze zabookowana, ale... wydaje mi się, że Randy miał za słabe powodu by uderzyć sędziego... ja bym tu dodał jeszcze kilkukrotne wolne odliczania podczas pinu lub inne akcje, bo uderzyć sędziego za jedno wolne odliczania? Troche tego nie kupuje, no chyba, że to był tchórzowski atak, mający na celu umyślną dyskwalifikacje. Wniosek po tym meczu: następnym razem gdy zobacze w karcie pojedynek tej dwójki: przewijam!

-Rey Mysterio vs Edge

Tu mam mieszane uczucia... walka ogólnie średnia... znów powielenie akcji, która miała miejsce na NWO czyli Rey caught in the mid-air i przyjmujący Spear. Czyżby brak pomysłu? Za mało było tu zagrywek Edge'a moim zdaniem. Za to plus za to co było później czyli pojawienie się Showa (pozostaje niedosyt, gdyż liczyłem na chokeslam na Mysterio)

Plusy:

+Chavo Guerrero vs CM Punk

Bez dwóch zdań dobry mecz. Dynamiczny pojedynek, kilka dobrych akcji, solidny opener. Miło mnie zaskoczył na sam początek gali.

+Smackdown Elimination Chamber

Wiele osób narzeka ale mi się ten meczyk podobał. Fakt, obecność BDV i Khaliego działa na niekorzyść, ale na szczęście nie mieli okazji za dużo powalczyć. Smuci też to, że MVP szybko odpadł, ale bardzo się cieszyłem, gdy miał swoje 5 minut dominacji w ringu. Ciekawa końcówka, a kontra Takera w Tombstone'a była mistrzowska! Spore pozytywne zaskoczenie!

+Raw Elimination Chamber

Świetna walka. Dawno nie oglądałem tak dobrej walki w WWE. Było wszystko czego trzeba, masa emocji, sypały się finishery, fajne akcje typu double Samoan Drop, czy rozbicie jednego z chamberów przez dupsko Umagi. Świetny Swanton Jeffa z chambera. Zapomniałbym o sfrustrowanym JBLu aplikującym chairshoty:) Zdziwiłem się tylko gdy Hardy wybił po Pedigree :shock: , ale to zadziałało tylko na korzyść tego meczu, dodając mu dramaturgii. Jednym słowem pierwszorzędny mecz, daje 5/5:)

+brak walki div:P

Podsumowując: udane PPV, momentami nudne a momentami fantastyczne (patrz Raw EC). Wyniki były przewidywalne ale za to nieprzewidywalny był powrót Showa, za co też pochwała. Trzeba zauważyć, że WWE w tym roku serwuje nam huśtawkę nastrojów jeśli chodzi o PPV... więc czego spodziewać się po WrestleManii?

Dla mnie również ppv się podobało, bo nastawiałem się na kompletne gówno po RR.

-Mr.Kennedy vs Rick Flair od razu przewinąłem więc się nie wypowiem

-John Cena vs Randy Orton jak zawsze walka ceny była boska. Orton rozpierdala go jak chce, potem nieprzytomny cena wali mu chopsa i Randy leży nieprzytomny przez 2 min. Jak ja to lubie :/ DQ było do przewidzenia, chociarz sposób w jaki to się stało mi się podobał. Najpierw "Cout out me", puźniej liścia dla sędziego żeby utrzymać pas.

-Rey Mysterio vs Edge coś jak na RR. Walkę przemilcze, bo jak ktoś napisał, gdybym chciał streścić to bym całą opisał.

Pojawienie się Big Showa- dla mnie bomba. Who's back? Akcja z bym bokserem równierz spoko. Koleś się zapędził i rozwalił nochala dla Showa :D

-Smackdown Elimination Chamber dla mnie słaby chamber. Wiadomo było że Taker wygra i tak było. Dodatkowo na minus idzie to że MVP tak zeszmacono.

++Chavo Guerrero vs CM Punk o świetny opener. Najlepsza walka gali zara po RAW EC. Polecam.

++Raw Elimination Chamber najllepsza walka. Umaga się pokazał i dobrze. Jericho i JBL (oprócz krzeseł) nic za bardzo nie pokazali. HBK ładnie skakał, podobało mi się, no i najobficiej krwawił. Jeff dobrze się pokazał. W szoku byłem że to on wyszedł ostatni, a nie HHH. Jeden Swaston Bomb z tej klatki to trochę za mało, ale jak na ostatnie czasy wystarczy. Zwycięstwo HHH'a do przewidzenia i w dobrym stylu.

Gala lepsza niż RR. Dla mnie 4/6.

o kurna to już 100 post

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Całkiem przyzwoita gala, lepsza od RR. Żaden pojedynek nie odbiegał mocno od swego potencjału, żaden pojedynek jakoś szczególnie mnie nie znudził.

Chavo v Punk - nie wiem czym to było spowodowane, może tym, że CM Punk wreszcie dostał fajnego przeciwnika... po raz pierwszy od dłuższego czasu walka tego brandu mnie nie znudziła. Nie było najgorzej. 3 (1-5)

Kennedy v Flair - nic specjalnego, ale mogło być gorzej, a przede wszystkim było lepiej niż na RR z MVP. Kennedy jest po prostu lepszym workerem, który chociażby marny pojedynek potrafi ulepszyć swoją "heelową" charyzmą. 2

Rey v Edge - mimo, że nie oglądam SD! to te walki już mnie nudzą. Dobrze, że Rey odchodzi od Main Eventu i dobrze, że wraca tam Undertaker. Z chęcią obejrzę jego walkę z Edge'm na WM. 2

Cena v Orton - mimo niektórych opinii mnie końcówka nie zraziła. Tymbardziej, że tuż przed, Orton miał nadzieję na countout. Na początku lekkie zdziwienie, ale to zagranie typowo Ortonowskie jak już ktoś napisał. 2

Smackdown EC - gdyby nie Undertaker to byłoby strasznie biednie. Batista słaniał się na nogach, MVP nie zabłysnął, a Big V i Khali to tylko takie uzupełnienie karty jakoby ludzie mieli rispekt przed nimi i chcieli zobaczyć masakrę w ich wykonaniu. Nie było ani masakry, ani niczego innego. Szkoda też, że Finlay'owi nie dali trochę więcej powalczyć, bo to solidny zawodnik, coś jak Taker. 3

Raw EC - main event okazał się najlepszą walką wieczoru, z dobrej strony pokazał się Umaga, brawo dla niego za pociągnięcie w niektórych momentach tego matchu. Jericho jak dla mnie wciąż sprawia wrażenie jakby nie czuł ringu... JBL oprócz chairshotów bez rewelacji, mało HBK'a no i ciekawa końcówka, zażarta walka, dużo counterów i bum cyk cyk HHH na WM. 4

Średnia 2.7. Słabo, ale nieoceniany przeze mnie RR dostałby w porównaniu z NWO na oko jakieś 1.8 . Oby Wrestlemania była przynajmniej ponad 3.5...

• Reputacja:   1

Flair to Ric, a nie Rick. Wiem, że to nie na temat, ale widziałem ten błąd milion razy i czasami zastanawiam się, jak długo trzeba oglądać wrestling aby poprawnie pisać nick jednego z wrestlerów wszech czasów ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

ja kopiowałem tytuły od estewu więc do niego się próć :D

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

• Reputacja:   24

Flair to Ric, a nie Rick. Wiem, że to nie na temat, ale widziałem ten błąd milion razy i czasami zastanawiam się, jak długo trzeba oglądać wrestling aby poprawnie pisać nick jednego z wrestlerów wszech czasów

Jak sie pisze prawie śpiąc to tak jest:)

Dopiero teraz zdążyłem obejrzeć NWO ( cholerny brak czasu) . Sama gala była dobra szczególnie jeśli porównać ją do Royal Rumble. Co do walk to zgadzam sie w większości z opiniami przedstawionymi wyżej.Jedyne co chciałbym skomentować to powrót Big Showa. Za totalną głupotę uważam dawanie mu roli heela tuż po powrocie i na dodatek wsadzanie go do rosteru RAW gdzie jak wiadomo ''złych gości jest od zatrzęsienia ( Umaga , Keenedy, Orton , Sznicki , i przede wszystkim JBL , a to tylko ci ważniejsi) a ''tych dobrych" którzy są 100% over z publiką tylko 4 ( Triple h , HBK , Jehh Hardy , Jericho) .Wcale sie nie dziwie że sprowadzili Maywathera juniora gdyż główni faceowie na RAW mają już zaklepane feudy i walki( a tak na marginesie czarnuch przesadził napierdalając Showa to jest Wrestling nie boks tu nosów sie nie łamie)
Ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

79793472149ff39c031e5d.jpg

Show oficjalnie jeszcze w żadnym rosterze nie jest a pojawił się i na Raw i na SD!

Jak dla mnie super że wrócił jako heel, zresztą Show jako face? Niee to do niego nie pasuje :D

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg