Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raw 21.01.2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match#1 Charlie Haas vs Jeff Hardy

Końcówka: Haas serwuje przeciwnikowi exploder suplex i schodzi do pinu 1...2...kick out. Hardy powoli się podnosi o dostaje bolesnego kopa w plecy. Charlie próbuje załozyć Haas of Pain, Hardy jednak szybko chwyta się lin. Obaj wstają, Haas whipuje Jeffa, ten unika chlothesline i wykonuje sitout jawbreaker. Podnosi go russian legsweep i pin 1...2...kick out. Hardy wskakuje na top rope i wyonuje Swanton Bomb! 1....2...3! Koniec walki!

Winner: Jeff Hardy

Backstage: W szatni odbywa się rozmowa starszyzny E-X: Triple H, Hbk i Randy Orton.

Triple H: Udało się.

Randy: Stone Cold się zgodził?

Triple H: Tak...BBB mają zakaz wstępu na gale.

Hbk: Snitsky też?

Triple H: Nie..na to Austin się nie zgodził.

Orton: Jeden łysy pajac nam nie zagraża.

Triple H: Musielibyście widzieć mine "naszego GM". Jest niesamowicie dumny ze swojego pomysłu.

Hbk: Eh...co to za general menager który dba bardziej o obcą grupe niż o swój własny brand.

Triple H: Mylisz się. To nie ma nic wspólnego z sympatią do kogokolwiek. On po prostu chciał przeforsować swój pomysł.

Orton: I mu się to udało. Moim kosztem.

Triple H: Zostaliśmy oszukani fakt...

Hbk: Ale nie ma co sie tym przejmować. Show trwa dalej.

Triple H: Otóż to. Niedługo Royal Rumble....czas prawdy.

Hbk: Kane i jego spółka nazywają te gale Bastard's Night.

Triple H: Pokażemy im jak bardzo się mylą.

Orton: O tak....to będzie Night of Evolution-X!

Promo

http://img88.imageshack.us/img88/7169/mvttfe4.jpg

Match#2 Trevor Murdoch vs Val Venis(with Beth Phoenix)

Końcówka: Niezły, zacięty pojedynek. Murdoch odbija się od lin i powala przeciwnika potężnynm running big bootem. Pin 1...2..kick out. Trevor podnosi Vala i szykuje się do Redneck Destroyer, Venis jednak kontruje i robi piledriver. Pin 1...2...kick out. Wymiania ciosów, Murodoch chce whipować Venisa, ten jednak kontruje i sam odbija przeciwnika od lin a potem serwuje mu spinebuster. Nie schodzi do pinu, a wskakuje na top rope chcąc zakończyć walke Money Shot. Trevot jednak szybko wstaje i zrzuca Valbowskiego z lin, po czym zakłada boston crab! Długo trwa zanim Val chwyta liny. Sędzia każe przerwać, Murdoch wstaje i czeka na swego przeciwnika...Redneck Destroyer! Murdoch chce schodzić do pinu, gdy zauważa że na rampie pojawia się Lance Cade! Lance ma w ręku krzesło. Murdoch każe mu się wynosić, ten jednak z uśmiechem podaje mu krzesło. Ten wyrzuca je i kłóci się z partnerem. Beth budzi Venisa...rol up 1...2..3! Val i jego diva świętuje zwycięstwo, Murdoch schodzi z ringu i szybkim krokiem odchodzi. Lance z smutną miną zostaje przy ringu.

Winner: Val Venis

Backstage: Cody Rhodes i D.H. Smith idą korytarzem.

Cody: Ach, za chwile walka. Musimy wygrać, przynieść chwałe E-X.

Smith: O tak! W końcu jesteśmy członkami najlepszej grupy w WWE!

Cody: Jasne. Całe życie przed nami, a już należymy do Evolution....

Milknie, bo obaj wpadają na wychodzącego za narożnika Snitsky'ego.

Cody: Eee...eechh przepraszamy.

Snitsky(wykrzywia twarz we wściekłym grymasie)

Smith: To naprawde nie chcący, panie Snitsky.

Snitsky: Snitsky! Tak...to....ja...

Cody: Jeśli pan pozwoli już pójdziemy.

Smith: Mamy zaraz mecz.

Snitsky: Mecz....walka....ból...

Cody: Ból? Heh, no można powiedzieć ze sprawimy ból....(przerywa, Snitsky wpatruje się w niego)

Snitsky: Wy?(na jego twarzy pojawia się coś co można nazwać uśmiechem) Wy i ból.....

Smith: Naprawdę musimy iść.

Snitsky: Tak....(klepie Smitha w policzek) idźcie.(chwyta ręke Rhodesa i ją wykręca) A co do bólu(zaciska) dużo się uczcie.(puszcza i odchodzi)

Smith: Wszystko okej?

Cody: Ta...dzięki za szybką pomoc!

Smith: Sorry, to był Snitsky!

Cody: Wiem, wiem. Chodźmy stąd.

Trevor Murdoch szybkim krokiem idzie korytarzem, dogania go Lance Cade.

Lance: Stary, stary ja wiem że głupio wyszło, ale to ostatni raz!

Trevor(odwraca się do niego): Tego bądź pewny.

Lance: Co?

Trevor: Gówno.

Lance: Słuchaj, ja wiem mam jakiś gorszy okres, ale zobaczysz damy czadu na Royal Rumble!

Trevor: Nie damy. Ja dam. A co będziesz robić ty....to Twoja brocha, "stary".

Lance: Nie, nie. Jesteśmy drużyną.

Trevor(staje i spogląda Lance'owi w oczy): Byliśmy.

Lance(otwiera usta ze zdumienia chcesz coś powiedzieć ale nie wychodzi mu)

Trevor: Zamknij gębe, bo Ci muchy wlecą.

Lance: Stary, jak możesz! Tyle razem przeszliśmy, a Ty chcesz odejść z zespołu?

Trevor: Nie odchodze.

Lance: Uf...coś źle zrozumiałem.

Trevor: Ja wyrzucam Ciebie z zespołu!(odwraca się i idzie)

Lance(woła za nim): Nie możesz! Słyszysz?! Nie możesz! A nasze pasy?

Trevor(nie odwracając się): Pierdol się Lance.

Match#3 AC Cody Rhodes & D.H. Smith vs Paul London & Brian Kendrick

Końcówka: Na ringu Smith walczy z Londonem. Ten drugi wykonuje legsweep ddt i wchodzi na top rope. 450 splash...ale Smith odsuwa się. Paul leży na ringu, wbiega Cody. Pin 1...2...shoulder up. Młody Rhodes whipuje przeciwnika i sprzedaje mu dropkick. Bulldog, scoop slam i pin 1...2...przerywa Brian! Zbulwersowany Cody kłóci się z Kendrickiem, ten wykonuje Cyclone DDT. Sędzia każe mu opuścić ring. Brian robi to i czeka aż Paul klepnie go w dłoń. Zmiana, Kendrick częstuje running dropkick'iem Smitha a potem wykonuje asai moonsault na Rhodesie. Koło ringu pojawia się Y2J! Kilka razy uderza głową Smitha w żelazne schody. Kendrick wyrzuca Cody'ego po za ring, tam dostaje full nelson facebuster od Jericho. Chris wrzuca go z powrotem na ring, Kendrick aplikuje mu diving double foot stomp, pin 1...2...3! L&K z pomocą największego kłopotu WWE wygrywają!

Winners: L&K

Backstage: Todd Grisham przeprowadza wywiad z Randy Ortonem.

Todd: Witaj Randy! Jak nastrój przed Royal Rumble?

Randy: Wbrew wszystkiemu....całkiem dobry.

Todd: Tak? Ostatni Raw nie był dla Ciebie i w sumie dla całego E-X pomyślny.

Randy: Z pewnością. Widziałeś, tak jak wszyscy widzieli że pokonałem Kane. Gdyby nie pieprzony spisek naszego wspaniałego GM z freakami z BBB to ja bym walczył z Triple H o pas!

Todd: W takim razie....?

Randy: W takim razie Legend Killer wygra Royal Rumble! Wyjdzie na ring, sprzeda RKO komu będzie trzeba, wyrzuci kogo trzeba a potem dostanie szanse by odzyskać swój pas!

Todd: Dopuszczasz możliwość rewanżu z Kanem?

Randy: Nie! Pokonałem go i wszyscy to widzieli!

Todd: No ale jeśli...Kane pokona Triple H?

Randy: Żartujesz? Triple reprezentuje...

Jericho(pojawiają się znienacka): potężną grupe Evo-Sucks! Ooo tak!

Randy: Znowu Ty? Igrasz z ogniem Jericho!

Jericho: Z ogniem?

Orton: Kusisz los!

Jericho: Los?

Randy: Tak!! Drażnisz lwa!

Jericho: Zabawne....stare chińskie przysłowie mówi "Lew z małym penisem....musi głośno ryczeć"...więc Randy(klepie go w ramie) mów troche ciszej.

Randy zaciska pięsci, Y2J odchodzi, Grisham hamuje śmiech.

Randy: Bawi Cię to?

Todd: ....nie....

Randy(chwyta go za kołnierz i przyciska do ściany): Bawi Cię to? Tak?!

Todd: Nieee...

Randy puszcza go i odchodzi z wściekłośćią, widzimy jak wychodzi z hali. Todd poprawia garnitur, wraca Y2J, na palcach pokazuje kilka centymetrów i z uśmiechem wzrusza ramionami.

Match#4 IC Mr.Kennedy vs Hbk

Końcówka: Hbk jest na top rope, Kennedy również tam wchodzi i aplikuje przeciwnikowi inverted superplex. Obaj leżą przez chwile na ringu, Shawn wstaje "sprężynką" i podnosi Kena, irish whip i chlothesline, potem swinging neckbreaker i pin 1...2..kick out. Obaj znów są na nogach, Ken zaczyna okładać Michaelsa pięściami, ten jednak odpowiada serią bolesnych backhand chops. Inverted atomic drop, Lou Thesz press a potem diving elbow drop! Dominacja Hbk! 1...2...shoulder up. Shawn staje w narożniku i zaczyna "tupać"! Ken wstaje, Hbk chce zakończyć walke....lecz dostaje Lionsault od Jericho który wpadł na ring! Dyskwalifikacja! Y2J zakłada Walls of Jericho, a Ken wraca na ring z krzesłem i uderza nim kilkakrotnie w głowe swojego przeciwnika. Jericho schodzi z ringu, a Mr. Kennedy serwuje jeszcze Kenton Bomb Heartbreak Kid'owi.

Winner: Hbk by dq

Backstage: Y2J idzie korytarzem, dogania go wściekły Triple H!

Triple H: Jericho...dziś przegiąłeś. Chyba wszyscy mają Ciebie dość!

Jericho: Mnie? Dość mają Ciebie i Twojej grupy przesłodzonych palantów, którzy szumnie tytułują się Evolution-X, najlepszą grupą w WWE.

Triple H: Co, pewnie zazdrościsz nam....pewnie sam chciałbyś dołączyć do E-X!

Jericho: Tak...pewnie....prędzej dołączyłbym do Billy'ego i Chuck'yego, niż do Evo-Sucks.

Triple H: Milcz....milcz....za to co dziś zrobiłeś...powinienem skopac Cię na ringu.

Jericho: To na co czekasz? Śmiało chodźmy na ring.

Triple H: Co?

Jericho: Jeśli chcesz walczyć to dalej!

Triple H: Walka o WWE teraz? Niestety to...

Jericho(przerywa mu): A kto powiedział że chce walczyć o pas? Należy mi się kara, Hunter?

Triple H: Zdecydowanie.

Jericho: Więc prosze. Jestem do Twojej dyspozycji.

Triple H(chwile milczy): Sam nie wiem....

Jericho: Oh....nasz dzielny król królów nie chce dać plamy...nasz dzielny Game po prostu boi się...że bez reszty E-X....przegra!

Triple H: Zamknij się! Idziemy na ring.

Jericho( z aroganckim uśmiechem): O tak...idziemy.

Match#5 WWE Champion Triple H vs Chris Jericho

Przebieg: Ledwo rozległ się gong, Y2J zeskoczył z ringu i wszedł pod niego! HHH jest kompletnie zdezorientowany! Sam więc też schodzi i zagląda pod ring.. na jego gardle zaciska się ręka i wyłania się Kane a za nim reszta Big Bad Bastards! Kane aplikuje mistrzowi potężny chokeslam wprost na stół komentatorski! A więc przy pomocy Y2J Bastardzi znaleźli sposób by dostać się na Raw! Triple H jest zdany na łaske swoich śmiertelnych wrogów, reszta grupy nie może mu pomóc! Thorn podnosi Trypla i aplikuje mu crucifixion, Edge częstuje spearem a Snitsky dokłada pumphandle slam w bande. Triple H wydaje się ledwo żywy, Thorn pluje w niego czerwoną cieczą i przystawia krzesło do twarzy, Mickie podbiega i kilka razy w nie kopie! Kane i Undertaker podnoszą go i wykonują double chokeslam wprost w schody! Publika jest zszokowana HHH krwawi a BBB uśmiechają się. Jericho obserwuje wszystko siedząc na top rope. Widać że jest bardzo zadowolony z takiego obrotu spraw. Bastardzi spoglądają na swoją dzisiejszą ofiare i odchodzą wolnym krokiem.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

1

• estevez

1

• JPP

1

• luki

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Najs RAW'ik , choć bywały lepsze. Jak zawsze podoba mi się (kontynuacja z resztą) początku feudowania między Lane'em a Trevor'em. Bardzo dobrze moim zdaniem dopracowany "wkręt" do feudu. Chyba tylko w Fantasy Trevor może być tak dobry na back'u w segmentach. ; )

Walki stały na dobrym poziomie choć przebiegiem nie porywały, ale solidnie trzymają poziom także "pod kreśkę" nie zeszły.

Jericho to postać bez której gale nie byłyby tak ciekawe , motywy jakie mu bookujecie są prześwietne że tak sie wyraże. Widzę że BBB i tak on th top. A już sie ucieszyłem jak na początku przeczytałem że mają zakaza ; P . Ale koncówka fajna...

A teraz i tak wiesz co napisze , ale i tak to napisze :

"Gala fajna jak zawsze , oby tak dalej , czekam na więcej."

; )

915802072594e34bce782c.jpg

No dobra, Raw świetny jak zawsze tylko jedno mi się nie podoba. E-X jest takie za bardzo "Och i Ach". Dajmy przykład:

Triple H: Mylisz się. To nie ma nic wspólnego z sympatią do kogokolwiek. On po prostu chciał przeforsować swój pomysł.

Orton: I mu się to udało. Moim kosztem.

Triple H: Zostaliśmy oszukani fakt...

Hbk: Ale nie ma co sie tym przejmować. Show trwa dalej.

Triple H: Otóż to. Niedługo Royal Rumble....czas prawdy.

Zapodaj im jakieś gadane bo jesteś w tym dobry! :P No, tylko nie "Elo, Elo, co tam" apleple... itd.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

RAW nie zawiódł mych wysublimowanych wymagań i czytałem go z przyjemnością. Ba, walki wydały mi się nawet lepsze od tych z ostatniego Smacka. Zaś końcówka to czyste położenie wiśni na tym torcie zwanym "Feud Evo - X vs BBB". A i Jericho jak zwykle był świetny - on jest stworzony do roli heela.

Za stary już jestem na tak długie komentarze...

Raw na dużym poziomie :) osobiście bym był za skróceniem jaj Jericho'wi ... bo to straszny cwaniak :P , ale i tak jest fajnie :P

Jericho: Zabawne....stare chińskie przysłowie mówi "Lew z małym penisem....musi głośno ryczeć"...więc Randy(klepie go w ramie) mów troche ciszej.

To mnie rozwaliło :P

Finally, The Rock has come back to WWE !

The Rock take sledgehammer, turn it sideways and stick it straight up your candy ass!

If ya smell lalalalaluuu... what The Rock is cookin'!

Smackdown Hardcore Champion

1696301955482c89eb93082.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Gala jak zawsze bardzo dobra, świetne segmenty... Y2J wymiata wszystkich standardowo... ale to dopiero początek tego co czeka Was niebawem, zobaczycie:)

A tak ode mnie to macie tu theme World Tag Team Champions: Most Valuable Tag Team:

http://rapidshare.com/files/85515337/06-jim_jones-we_get_money-41st.mp3.html

• Urządzenie:  Android

Gala zajebista (żeby Vince cie wypatrzył i zatrudnił)

Najbardziej podobał mi się segment z młodymi z ex i Snickym. Jericho też wymiata, ale nie podobał mi się main event,

Jak napisał Gotix E-X jest za słodkie, nawet oni mogą czasem rógnąć lub powiedzieć coś ostrzejszego niż "nie lubimy cie".

Ogólnie super i czekam na następne (może wspólna herbatka Y2J i Edge??)

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"