Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

WWE Raw 04.02.2008

estevez

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  13.04.2005
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE Raw 04.02.2008

http://images25.fotosik.pl/134/c6240741d4a22124.jpg

Rozpoczynamy Raw. Tydzień temu mieliśmy wiele emocji i dziś napewno nie będzie inaczej.

Jesteśmy już w biurze Vince'a McMahona, w którym prezes federacji siedzi wraz ze Stone Coldem.

Austin: Powiedz Vince jak to jest, że to twoja córka ustala walki na moim show? Myślałem, że to należy do mnie i za to mi płacisz?

Vince: Spokojnie. Wyszło i tak na dobre. Poczuła, że ma przez chwilę władze i dostała nauczkę!

Austin: Ale nie podoba mi się to. Jak ktoś inny ma tu decydować to mnie zwolnij.

Vince: Daj spokój. Rób swoje. Powiedz mi tylko po czyjej stoisz stronie? Mojej czy Steph?

Austin: Myślałem Vince, że mnie znasz. Przecież wiesz, że jedyną stroną po której stoję, jest moja strona! (Steve otwiera sobie piwo)

Vince: Pomyśl o tym, bo możesz skorzystać! O swoją drogą: nie pijesz za dużo piwa?

Austin: Ty to nazywasz piwem? To jest jakieś gówno. Kto to tu przyniósł? Pozwól, znajdę kogoś kto mi załatwi prawdziwe piwo.

Steve wychodzi z gabinetu.

SINGLE MATCH

Bobby Lashley vs D.H. Smith

końcówka: młody reprezentant Evo-X nie radzi sobie z Bobbym. Lashley rozpędza rywala o liny, robi unik przed clothesline i sam uderza Spinebuster! Pin... 1... 2... Kickout! Lashley podnosi rywala, rozpędza go ponownie, ale zostaje powalony drop toe holdem! Smith zakłada Boston Crab! Lashley jednak szybko się wyrywa! Przechodzi do ofensywy, serwuje serię punchy, a potem wrzuca Smitha w narożnik. Tam serwuje mu jeszcze kilka kopnięć, podnosi Smitha i robi Millitary Press Gutbuster! Bobby wycofuje się w narożnik, szykując się do finishu! Smith się wolno podnosi, w końcu Lashley wyprowadza Spear! Pin... 1... 2... 3!

Zwycięzca: Bobby Lashley

Bobby spokojnie udaje się do szatni, gdzie spotyka czekającego na niego Chrisa Jericho.

Jericho: No Bobby, kolejny rywal na deskach i to jeszcze reprezentant Evo-X! Świetnie!

Lashley: To fakt, ale jak tam będzie z promocja mojej osoby? Pamiętam o titleshot'cie.

Jericho: Do tego jeszcze daleka droga. Póki co nie wiadomo, jak to będzie, w końcu to Kane jest mistrzem! Ale posłuchaj mnie. Proponuje ci abyś na dłużej dołączył do mnie. A konkretnie do mnie, JBL'a i Vince'a McMahona!Lashley: Nie wiem czy chce.

Jericho: Pomyśl o tym, a jak już się zdecydujesz to przyjdź za pół godziny do biura prezesa!

Jesteśmy teraz w szatni Evo-X. Obecni są wszyscy członkowie a także Stephanie McMahon.

Triple: wszystko się sypie. Cody mnie zawiódł...

Cody: Zostałem oszukany, sam widziałeś, że Venis miał wspólniczkę! Za to w moim narożniku nie było nikogo!

Triple: Masz załatwiony rewanż więc się nie martw. Harry dziś też przegrał. Wszystko jest nie tak!

Michaels: Nie tak? Jest kurewsko nie tak! Widziałeś co się stało tydzień temu! Oszukali mnie!

Steph: nie myśl już o tym. To jest jedna walka. Jeszcze zdążymy się odegrać! Wiem, że mój ojciec próbuje zorganizować wokół siebie grupę ludzi, która ma nas obalić! Nie możemy dopuścić do tego! Ale to zostawcie już mi!

SINGLE MATCH

World Tag Team Champion Shelton Benjamin (with MVP) vs Lance Cade

końcówka: Lance powala Sheltona lariatem. Pin... 1... szybki kickout! Lance podnosi rywala i próbuje Cade Bomb! Skutecznie! Chce robić pin ale sędziego zagaduje w tym momencie MVP! Cade chce podejść do sędziego, obraca się i dostaje superkick od Sheltona? Nie! Redneck się uchyla a cios przyjmuje sędzia! Lance wyprowadza lowblow! Ale w tym czasie nadbiega Trevor Murdoch! Aplikuje Lance'owi chairshot! Kładzie Sheltona na Cade'a... Sędzia zaczyna liczyć... 1... 2... 3! Shelton triumfuje i wraz z MVP schodzą z ringu w którym dochodzi do bójki pomiędzy Cade'm i Murdochem!

Mistrzowie tag team zostają natomiast zatrzymani przez Londona i Kendricka! London mówi, że chcą w końcu dostać swoją szanse na zdobycie tytułu. Mistrzowie ich jednak ignorują i schodzą do szatni!

Jesteśmy znów w biurze Gm, gdzie wraz z Austinem są Vince i Stephanie.

Austin: To zebranie ma na celu ustalenie w jaki sposób wyłonimy pretendenta do WWE Championship. Jakieś propozycje?

Vince: to oczywiste, że nie może to być nikt z Evo-X bo oni już pokazali, że tylko przynoszą wstyd Raw!

Steph: O daj spokój tato. Ja mam pewien pomysł!

Vince: Stephanie córeczko, czemu ty nie możesz być taka jak Shane. Z niego mogę być dumny, a ty przynosisz tylko problemy, tak samo jak twój mąż!

Steph: Czyli już zapomniałeś ile miałeś z Shane'm kłopotów podczas inwazji WCW?

Austin: Skończcie. Vince, daj powiedzieć Stephanie.

Steph: Ja to widzę tak. Na No Way Out proponuje aby Evolution-X zmierzyli się w pojedynku z ekipa mojego ojca, a reprezentant wygranej frakcji dostanie titleshot. Myślę że to uczciwe.

Austin: Mi pasuje. Co ty na to Vince?

Vince: no dobrze. Niech będzie.

Steph: Aha, zapomniałam dodać. Chce żeby to był 8-Man Tag Team! 4 na 4!

Austin: Ok. To Vince musisz skompletować ekipę.

Vince: O mnie się nie martw!

Vince wychodzi z biura Stone Colda i udaje się do swojego gabinetu gdzie czekają na niego już Chris Jericho i JBL.

Vince: A gdzie Lashley? Jericho, miałeś go przekonać.

Jericho: Spokojnie, przyjdzie.

Lashley: Ktoś tu mówił o mnie?

Vince: Dobrze, że jesteś. Zapraszam do środka, mamy do omówienia parę spraw.

Cała czwórka wchodzi do gabinetu, a my przenosimy się już na ring.

ATTITUDE CHAMPIONSHIP MATCH

Val Venis © (with Beth Phoenix) vs Cody Rhodes (with Shawn Michaels)

końcówka: obaj wrestlerzy wymieniają punche, Val zostaje wrzucony w narożnik. Cody staje nad leżącym rywalem i serwuje mu kilka punchy, ale Venis odpycha go, wchodzi na narożnik i wyprowadza Money Shot! Ale pudłuje! Cody zdołał się odsunąć! Robi rollup... 1... 2... kickout! Obaj szybko wstają, Val whipuje rywala, a ten w momencie odbijania się od lin zostaje złapany za nogi przez Beth! Młody Rhodes upada! Shawn Michaels próbuje wejść na ring by interweniować, ale powstrzymuje go sędzia! W tym czasie Beth dusi leżącego Rhodesa! Sędzia tego nie widzi, w końcu Valbowski założył Cody'emu Venis Fly Trap! Cody cierpi... Ale zbliża się do liny, brakuje mu centymetrów... Val jednak przesuwa go spowrotem na środek ringu... Cody jest bliski poddania się! HBK próbuje znów interweniować, sędzia znów to zauważa, odwraca to jego uwagę od ringu gdzie Cody tapuje! Sędzia tego nie widzi! Nie widzi też jak Beth podaje Valowi krzesło. Venis puszcza submission, i aplikuje pretendentowi chairshota! Natomiast Shawn Michaels zostaje niespodziewanie zaatakowany przez Chrisa Jericho! Y2J powala Shawna a potem aplikuje mu Codebreaker! A w ringu Val znów zakłada Fly Trap... Cody znów tapuje, tym razem sędzia to widzi! Koniec walki! Venis broni tytułu zdobytego tydzień temu!

Zwycięzca i wciąż Attitude Champion: Val Venis

Jericho wchodzi na ring z mikrofonem w ręku.

Jericho: witajcie w kąciku złamanych serc! Tak jest, dobrze słyszycie! Dostaliśmy ostatnio list od pewnego chłopca, który twierdzi, że jego serce zostało złamane! (Chris wyjmuje kartkę) to jest list od Shawna! Oto treść: drogi Chrisie, tydzień temu stała się straszna rzecz. Człowiek komu ufałem, oszukał mnie! Jego sztuczki kosztowały mnie porażkę! Złamał mi serce! Nie wiem co począć... Panie i panowie Shawn jest tu dziś z nami (wskazuje na Michaelsa) oto Heartbreak Kid Shawn Michaels! Słuchaj Shawn, nie powinieneś ufać nikomu! To jest twój błąd! Myślisz, że możesz ufać twoim kompanom z Evolution X? Jasne, że nie! Prędzej czy później się przekonasz!

Uderza theme Evo-X i wszyscy pozostali członkowie ekipy pojawiają się na rampie!

Triple: Jericho, nie wiem do czego chcesz przekonać Shawna, ale się grubo mylisz! Shawn może ufać mi, może ufać Randy'emu!

Jericho: Nie bądź taki pewny!

Shawn: Jericho! Denerwujesz mnie i to bardzo! Chce dzisiaj dostać cię w ringu i skopać ci wreszcie dupe!

Stephanie: Proponuje tag team match! Shawn wybierze partnera, Jericho wybierze partnera i oba zespoły spotkają się w ringu!

Rozbrzmiewa "Shattered Glass" i na rampie pojawia się Stone Cold!

Austin: Stephanie, już kolejny raz zapominasz, że to ja tu ustalam mecze. Ale pomysł jest dobry więc go jedynie zmodyfikuje. Będzie to tag team match... Ale w klatce! Więc panowie, przygotujcie się na krwawy mecz! I to jest sedno sprawy... (razem z publicznością) bo Stone Cold tak powiedział!

SINGLE MATCH

Intercontinental Champion Mr.Kennedy vs Carlito (with Super Crazy)

Carlito jest już w ringu, rozbrzmiewa theme Kennedy'ego, IC Champ pojawia się w ringu, wyciąga ręke po mikrofon... ale zostaje zaatakowany przez Snitsky'ego! Snits uderza go krzesłem w plecy! Kennedy pada na ring! Snitsky chwyta mikrofon, który miał trafić do Kennedy'ego i uderza go nim w głowę! Kennedy krwawi! Carlito jedynie stoi i przygląda się temu co się dzieje! Snitsky podnosi leżącego Kena i dostarcza mu jeszcze Pumphandle Slam! Członek Big Bad Bastards zdominował mistrza interkontynentalnego! Po Kennedy'ego wbiegają sanitariusze, natomiast Snitsky opuszcza ring robiąc chore miny, jak to zawsze ma w zwyczaju!

W tym momencie Carlito chwyta za mikrofon:

Carlito: Co tu się stało? Carlito przyszedł tu dziś żeby walczyć! A jego przeciwnik został wyniesiony przez lekarzy! To nie jest cool! Dajcie mi tu kogoś kto jest w stanie walczyć, chce walczyć!

Rozbrzmiewa theme Jeffa Hardy'ego! Rainbow-Haired Warrior odpowiada na wyzwanie Carlito! Wraz z nim wchodzi jego brat Matt!

SINGLE MATCH

Carlito (with Super Crazy) vs Jeff Hardy (with Matt)

końcówka: Jeff serwuje rywalowi spinning mule kick, następnie wchodzi na turnbuckle i robi Diving leg drop! Pin... 1... 2... kickout! Jeff podnosi rywala, whipuje go w narożnik... ale Carlito robi backflip i ląduje za plecami nadbiegającego Jeffa... który robi Whisper in The Wind! Trafia! Pin... 1...2... kickout! Carlito jest wściekły, nic mu nie wychodzi! Jeff znów wrzuca Carlito w narożnik, tam serwuje mu kilka kopnięć a następnie wyprowadza Rope aided corner dropkick... ale pudłuje! Carlito zdołał się odsunąć! Portorykańczyk od razu robi Springboard moonsault! Pin... 1...2... kickout! Obaj wstają, wymiana punchy, Carlito się rozpędza i powala Hardy'ego crossbody! Podnosi go, szykuje się do Overdrive... ale Jeff się wyrywa, kontruje z Twist of Fate... ale Carlito rewersuje i robi Backstabber! Pin... 1.... 2... 3! A więc jednak Carlito wygrywa! Dołącza do niego Super Crazy, podaje mu flagę Portoryko, sam bierze meksykańską i tauntują na narożnikach!

Zwycięzca: Carlito

Jesteśmy przed biurem Vince'a McMahona. Wychodzą z niego wszyscy uczestnicy zebrania. Jericho i JBL wezmą udział w walce wieczoru, nie wiemy jednak jeszcze kto będzie partnerem Shawna Michaelsa! Napewno za moment się dowiemy. Vince instruuje Bradshawa i Y2J'a jak mają walczyć. JBL jednak pokazuje mu, że wie co ma robić.

Promo:

http://img88.imageshack.us/img88/7134/dabonetu2.jpg

Chwilę później jesteśmy pod szatnią Evo-X. Tu Triple H, lider ekipy, dyskutuje z Randym Ortonem, na temat czy ten napewno chce dziś walczyć. Orton potwierdza i cała stajnia podąża na ring!

MAIN EVENT

STEEL CAGE MATCH

Chris Jericho & JBL (with Bobby Lashley & Vince McMahon) vs Shawn Michaels & Randy Orton (with Evo-X & Stephanie McMahon)

Zasady walki są takie, że wygrywa pierwszy pinfall, wyjście z klatki przez któregokolwiek z uczestników nie jest tym razem liczone!

końcówka: JBL brawluje z Ortonem. Rozpędza go o linkę i powala short arm clothesline'm! Pin... 1... ale szybki kickout Legend Killera! Obaj wstają, Orton whipuje Johna... gdy ten odbija się od lin, Jericho klepie go w plecy dzięki czemu staje się legal-man... JBL próbuje znów clothesline... Orton się uchyla i wyprowadza Backbreaker! Wstaje... i dostaje Codebreaker od Jericho! Shawn Michaels włącza się do walki! Niespodziewanie dla Y2J'a aplikuje mu Sweet Chin Music! Kładzie Randy'ego na Jericho... 1.... 2.... przerywa Bradshaw! Bradshaw podnosi HBK, obaj są bardzo zmęczeni... Shawn próbuje Sweet Chin Music... ale nie trafia, JBL rozpędza się i uderza z Clothesline From Hell! Cała czwórka leży na ringu!

W tym momencie poza ringiem Bobby Lashley zaczyna wdrapywać się na klatkę! Zauważa to Cody Rhodes, podbiega do klatki i chce ściągnąć Lashleya... ale zatrzymuje go Vince McMahon! Obaj zaczynają się kłócić a Lashley jest już na szczycie klatki! Zaczyna schodzić w dół, w tym czasie bardzo powoli zaczyna podnosić się Orton! Bobby schodzi już na dół... i serwuje Spear wstającemu Ortonowi! Następnie podnosi Shawna Michaelsa i serwuje mu Dominator! Prawdziwa dominacja Lashleya! Ale co to? Triple H zaczyna dobierać się do drzwi klatki... nie może jednak nic zrobić, więc Stephanie McMahon karze sędziemu otworzyć klatkę! Ten niechętnie ale to czyni... W tym momencie sędzia ringowy zaczyna liczyć gdyż Lashley 'położył' Jericho na Ortona... 1.... 2.... Triple H powala sędziego! Nie ma trzeciego uderzenia! Hunter walczy z Lashleyem, rzuca nim o klatkę! Nastpnie podnosi Jericho... i aplikuje mu Pedigree! Atakuje go JBL... ale dostaje Sweet Chin Music od HBK! Co za walka! Orton pinuje Jericho... 1.... 2.... sędzia jest odsuwany przez Vince'a McMahona! Ale do Vince'a podbiega Stephanie, która zatrzymuje ojca i uderza go w policzek! Sędzia ponownie liczy.... 1.... 2.... kickout!!!! Co? Jericho udało się wybić! Orton podnosi Y2J, ale zostaje powalony przez JBLa! Lashley dołacza się do ataku i tym razem to ludzie Vince'a są w przewadze!

Jednak Cody Rhodes wyciąga spod ringu sledgehammer i podaje go Triple H'owi! Celebral Assasin atakuje nim najpierw Lashleya.. potem Bradshawa, a Jericho otrzymuje RKO od Ortona! Pin... 1..... 2...... 3! Koniec! Większość zawodników już krwawi! Co za walka! Evolution-X triumfuje!

Zwycięzcy: Randy Orton & Shawn Michaels

Raw schodzi z anteny!

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  06.07.2006

Main Event świetny. W ogóle bardzo ciekawie jest prowadzony cały ten angle pomiedzy Evo-X a teamem Vince'a. SCSA jako Special Referee na nastepnej gali! :D

Kendrick/London vs. Benjamin/MVP - to byłby dobry match o pasy Tag. Najlepiej w jakiejs stypulacji ;)

Całokształt bardzo pozytywny. Oby tak dalej.

• Dołączył/a:  13.08.2007

hehe nie ma to jak poniedziałkowe RAW w niedziele ;)

Już się bałem , że Evo znowu przegra :P ale na szczęście ME mnie pozytywnie zaskoczył.

Bidny Kennedy :P nikt mu nie pomoże ? :D

• Dołączył/a:  15.05.2007

ME pozytywnie zaskoczył :) Myślałem, że znów zobaczę BBB, ale od nich tylko Snitas w mało znaczącej roli (przynajmniej w przypadku Evo-X)

• Dołączył/a:  25.09.2004
  • Urządzenie:  Android

Kawy nadal nie ma, Liptona już mam dość, ale RAW od WWE Fantasy jak zwykle jest na miejscu. No pochwały się należą za feud pomiędży EVO - Sucks a Vince's Army (że tak to sobie pozwolę nazwać) i fajowy Main Event. Co prawda kłótnie rodziny Mcmohanów to już troche zjechany temat, ale tu jest ciekawie zrobione. RAW wreszcie same z siebie jest na prawdę ciekawe, a nie dzięki bratniej pomocy Bastardów. :P