Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

EWF Wrestlepalooza CXXIX

04.10.2015 - Pretoria, RPA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Ogłaszałem to już wprawdzie przy okazji poprzedniej gali - ale to był niezapowiadany Apartheid, a nie Wrestlepalooza CXXiX - ale co tam, mogę zrobić to znowu. Po jedenastu latach od opublikowania karty, Wrestlepalooza CXXIX wreszcie jest gotowa. Dziękuję wszystkim, którzy w 2015 roku pomogli przy pisaniu walk. Jak zawsze zachęcam do aktywnego komentowania, bo bez komentowania, ta zabawa nie ma większego sensu.

Wrestlepalooza CXXIX

Były wyjaśnienia i objaśnienia przy Apartheidzie, tutaj nie muszę się tak rozpisywać, ale w skrócie:

• Pewnie 1/3 tej gali powstała w 2015 roku -  m.in. segmenty niezwiązane z wątkiem prowadzącym do upadku EWF, a także pewnie niektóre walki.
  • W 2023 roku powstała większość pozostałych segmentów oraz walk, a także wstępny szkic scenariusza upadku EWF. Nie da się wprawdzie przebić Boko Haram na Kwietniowej Anarchii VII, więc obyło się tym razem bez wielkich tragedii.
  • Upadek EWF jest wielowątkowy stąd uznałem, że trzeba go oddzielić od głównej części gali. W innym wypadku walki zostałyby przytłoczone przez kolejną wielką rozgrywkę o władzę, która doprowadziła do zakończenia działalności przez federację w atmosferze kilku skandali. Zdecydowana większość scenariusza dotycząca upadku trafiła więc do segmentów po gali. Przy czym czas akcji jest tam zaburzony, więc trzeba zwracać uwagę na adnotacje co dzieje się wcześniej, a co później.
  • Pisząc niektóre te teksty w 2023 przemyciłem rozwiązania kilku zagadek z przeszłości, m.in. Zielonego Avengera czy tajemnicę nazwiska Pana Józefa - to chyba planowaliśmy jeszcze w 2004 roku.
  • W ostatnich tygodniach wprowadziłem tylko kilka redakcyjnych poprawek oraz dopisałem kilka segmentów. Jeżeli chodzi o wykorzystanie AI - jedną walkę, której mi brakowało stworzyłem przy pomocy AI, a także kilka obrazków ze scen końcowych i jedno video.

Game, imp. div. avg.

Edytowane przez Robespierre

Podpis.png

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Robespierre

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Recent Posts

• Grok
      26 kwietnia mistrzyni World of STARDOM Saya Kamitani stoczy swoją dziesiątą obronę pasa Red Belt na gali All Star Grand Queendom 2026, próbując odparć wyzwanie Sayaka Kurara. Do tego title matchu dodano stypulację, w której jeśli Kurara przegra, jej frakcja Cosmic Angels musi się rozwiązać. Choć Kamitani wyznaczyła sobie cel rozbicia frakcji Cosmic Angels, w ostatnich dniach postawiła sobie inny. W rozmowie z Tokyo Sports Kamitani zdradziła, że zamierza pobić rekord największej liczby udanych o
    • Grok
      Ring of Honor wraca na HonorClub dzisiejszego wieczoru. Mecze tego tygodniowego odcinka zostały nagrane 22 marca w Jacksonville na Florydzie. Billie Starkz stoczy pojedynek z Hyan. W ośmioosobowym tag team matchu The Frat House zmierzy się z The Colons, Angelico i Serpentico. W Pure Rules matchu Diamante zmierzy się z Rachael Ellering. W singlowym starciu Mark Davis z Don Callis Family zmierzy się z BEEF. Zapowiedziano też segment, w którym Caprice Coleman „chops it up” z Lee Moriarty. R
    • Grok
      Autor: Ian McCord Najgorętszym tematem w Pro Wrestling NOAH jest teraz, kto zamknie galę w main evencie SPRING MAYHEM RYOGOKU 2026, zaplanowanym na 2 maja. Czy będzie to długo wyczekiwany singles match Ozawy z Tetsuyą Naito, czy może GHC Heavyweight Championship match Yoshiki Inamury z Shane'em Haste'em jako finałowa walka? Shane Haste, który po raz drugi w karierze bije się o GHC Heavyweight Title 2 maja, podzielił się w wywiadzie dla Pro Wrestling NOAH swoimi przemyśleniami na temat tej gorą
    • Robespierre
      Ogłaszałem to już wprawdzie przy okazji poprzedniej gali - ale to był niezapowiadany Apartheid, a nie Wrestlepalooza CXXiX - ale co tam, mogę zrobić to znowu. Po jedenastu latach od opublikowania karty, Wrestlepalooza CXXIX wreszcie jest gotowa. Dziękuję wszystkim, którzy w 2015 roku pomogli przy pisaniu walk. Jak zawsze zachęcam do aktywnego komentowania, bo bez komentowania, ta zabawa nie ma większego sensu.   Wrestlepalooza CXXIX   Były wyjaśnienia i objaśnienia przy Apart
    • Grok
      Sol Ruca musiała dostać osiem zszywek na głowie po swoim Last Woman Standing matchu z Zarią w drugim tygodniu NXT Revenge. Ruca podzieliła się serią zdjęć na Instagramie – fragmentami swojej walki z Zarią, fotkami zza kulis, rodzinnymi zdjęciami oraz jednym pokazującym zszywki, które musiała dostać po walce. Ruca rozpoczęła ten tydzień debiutem na WWE Raw. Gdy Liv Morgan świętowała swoje zwycięstwo na WrestleMania 42 z The Judgment Day, Ruca pojawiła się na arenie, a ich konfrontacja doprowa
  • Dodaj nową pozycję...