Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Backlash 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   814
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ja się nie pokusiłem pierwszy raz od dawna bo tak to oglądałem nawet z nudów na żywo, a teraz miałem centralnie wywalone, sprawdzałem sobie wyniki i skróty i wiecie co? Nie żałuje, mimo że gala była na dość wyrównanym poziomie jak na nich, chyba z lekka wystraszyli się krytyki ale podobało mi się to jak przyjęli Huntera przed galą, dobrze że na niego buczą bo daje sobą pomiatać, kiedyś jeden z najlepszy bookerów w NXT a teraz wykorzystuje sztuczną inteligencję w swoich programach słuchając się przygłupów z TKO, wiadomo robota to robota ale gość ma tyle pieniędzy że mógłby śmiało odejść na emeryturę, daje sobą pomiatać taka prawda, kasa ważniejsza niż klasa i honor chociaż on też w ostatnich latach nie błyszczał, każdy tutaj sądził że to on stał zabookowaniem walki Cody/Roman na WM 40 a tu okazuje się że to Vince wykręcił dobre story na koniec kariery, Triple H'owi jedyne co wyszło później to pogram Punk/Drew i walka na Bad Blood no i ogólnie świetny program Punk/Rollins/Roman w całości, jeszcze można go pochwalić że ładnie budował Punka i Setha, za to co zrobił ze Cena i Ortonem nigdy nie zyska w moich oczach szacunku, jednemu rozpisał chujowy run za pewnie za namową TKO i dał mu na końcu klocka Gunthera który od 2 lat średnio się spisywał i do tego przerżnął program z Jey'm, później Punk go pojechał na SummerSlam, później dali nam program Orton/Cody który zapowiadał się świetnie i co zrobił Triple H? Zgodził się na tak durny booking że Orton wyszedł na kretyna i nie wiem jak oni go teraz odbudują, punt kick teraz wygląda jak zwykła akcja która nie jest już nic znacząca bo Cody 2 tygodnie później wrócił cały i zdrowy no brak słów, moje zaufanie już stracił liczy się dla Huntera kasa taka prawda nic więcej, a kiedyś uznawali go za mesjasza który przywróci wrestling a okazało się całkowicie inaczej. 

Walka Roman/Fatu no spoko jak na tą dwójkę końcówka też okej ale nie kupuje tego, wiem jedno Fatu tego pasa nie wygra będzie musiał przedupić ten program bo wielki Roman będzie trzymał pas do SummerSlam gdzie podobno Oba ma go dojechać jedyną nadzieją jest to że Fatu wygra walizkę ale będzie to tak bezsensowne że brak słów, mają idealną okazję żeby wypromować Jacoba ale oni nie mają jaj wolą w boskiego Romana inwestować chociaż jego lata już minęły więcej nie da się z niego wycisnąć taka prawda a on i tak zrobił sobie teraz wyjątek będzie częściej się pojawiał chociaż nie pamiętam kiedy on ostatnio walczył na tygodniówce, nie lubię czegoś takiego kiedyś trzeba było walczyć aby dostać szansę a ten trzyma pas i w sumie nic nie musi bo ma piękny wygląd, mocne nazwisko i tyle, Fatu to chociaż ciężko sobie na to zapracowało i był po same uszy w szambie ale doszedł sam tak daleko, więc będzie mi szkoda Fateusza jak przepierdoli ten program bo nie zasługuje na to.

Cena zapowiadający jakiś tam turniej w garniaku jest o wiele ciekawszy niż wszystko to co się dzieje na SmackDown, serio dobrze widzieć Johna w takiej formie, może kiedyś skusi się na jakiś dłuższy epizod jako korporacyjny Cena i GM Manger RAW? W końcu to jego dom :) Bo tego łysego Pearca juz nie idzie oglądać w tej roli.

Iyo i Asuka zasługują na pochwałę, ale cała sytuacja po walce mam wrażenie że Asuka to kolejna gwiazda która może odejść w najbliższym czasie, jak tak dalej będzie to ten roster będzie goły jeśli chodzi o kobiecą dywizję.

Danhausena i szopka z jakimś karłem? Niech zgadnę sztuczna inteligencja to rozpisała bo nie można być aż tak głupim aby coś takiego ogarnąć, myślałem że czasy karłów w WWE juz dawno minęły.

Rollins podkłada się młodszemu ale z jednej strony szkoda że musi się po takiej kontuzji podkładać ale za pewnie sam tego chciał, Bron młody a na młodych trzeba stawiać bo za dużo w głównym rosterze to ich nie ma.

W sumie reszty juz mi się nie chce komentować ale jak na nich ta gala była znośna kiedyś takie walki to się oglądało na jakimś RAW, to samo mówi jaki poziom jest obecnego produktu WWE. 

image-3.png

• Reputacja:   434
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Zapomniałem o przewidywaniach na Backlash, zapomniałem o typerze na Backlach. Znalazłem czas na obejrzenie show. Zobaczymy, czy znów nie będę żałować... :D 

Bron Breakker kontra Seth Rollins - temo walki mocno ograniczał booking pt. "Rollins jest już za stary na takiego młodego byczka jak Breakker". Bron został mocno rozpisany, miał praktycznie zawsze odpowiedź na jakiś manewr Setha. Bardzo prestiżowe i cenne zwycięstwo Breakkera, i to nawet bez większego kantu. Rollins przegrał drugą walkę po powrocie, ale swoje już w WWE wygrał.

Trick Williams kontra Sami Zayn - tygodniówkowy poziom i to z przewidywalnym wynikiem. Williams zdobył pas na WM42, więc to jeszcze nie czas, żeby go oddać. Liczę, że rzucą na Tricka kogoś innego, a już czysto heelowy Zayn także pójdzie inną drogą.

Tag Team Match - z takim badziewiem to na tygodniówkę, a nie na PLE... :/ Jedyny plus to Miz, który bez żadnego zająknięcia znowu jobbnął w jakimś bezbecznym meczu.

Io Sky kontra Asuka - jak chcesz trochę wrestlingu w WWE, niestety trzeba liczyć tylko na panie. Nie było to jakieś wybitne starcie, lecz zdecydowanie wybiło się ponad poziom tej mizernej gali. Zwycięstwo Io zgodne z przewidywaniami. Sky potrzebowała zwycięstwa, a Asuce w WWE wielkie wyniki już nie grożą.

Niezbyt mi się widzi ten pomysł przedstawiony przez Johna Cenę. WWE próbuje udobruchać fanów, "oddając im głos". Jeśli sam Jaś to zasugerował to powtórzę po raz kolejny - dobrze, że Cena jest w Hollywood, a nie w creative teamie :D A jeśli to wymysł WWE to trochę szkoda, że John firmuje swoją twarzą te wszystkie ich głupoty. 

Roman Reigns kontra Jacob Fatu - chyba najlepsza walka na gali. Roman nie przesadzał z tymi swoimi nadętymi minami, więc nie było za dużo zamulenia. Reigns trochę kantem broni pasa, ale po walce zostaje zmiażdżony przez Fatu, więc to chyba jeszcze nie koniec. Mam nadzieję, że finalnie Jacob udusi tym Tonga Death Gripem Romana.

Reasumując, dwie niezłe walki na pięć, jeden szrot, czyli w WWE po staremu :D Może do Europy przywiozą trochę więcej poziomu i chęci, w co niestety wątpię.

Cena.jpg