Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Budowanie napięcia, mind games i zaskakujące komplementy od Tetsuyi Naito i OZAWY osiągną zenit na gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA, zaplanowanej na 12 kwietnia.

Rywalizacja Los Tranquilos de Japon z TEAM 2000X osiągnęła punkt wrzenia, co sprowokowało komentarze innych gwiazd rosteru NOAH, w tym KENOH-a i Kaito Kiyomiyę. Beef KENOH-a z Naito ciągnie się od nierozliczonych porachunków z czasów feudu Kongo z LIJ (obecnie LTJ) na Wrestle Kingdom 17 w Yokohamie.

Wojna na słowa między OZAWĄ a Tetsuyą Naito wybuchła 17 marca na evencie NOAH w Hodogaya. Po swoim meczu, naśladując signature pose Naito, OZAWA podzielił się przemyśleniami na temat Los Tranquilos de Japon w komentarzach pomeczowych, twierdząc, że występy Naito w NOAH od jego debiutu rozczarowują.

Z ust OZAWY:

Cytat

Tetsuya Naito, BUSHI, Los Ingobernables~!… Nie, czekaj. Nie wiem, jakie macie osobiste sprawy, ale wasze ruchy w ringu wyglądają… no cóż, rozczarowująco. Więc dzisiaj pokazałem wam, co potrafię w swoim prime – weźcie to za wzór i uczcie się.”

Naito i BUSHI skutecznie obronili GHC Tag Team Championships trzy dni później, 20 marca, na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Kobe Sambo Hall, pokonując Manabu Soyę i Shuji Kondo. Po meczu OZAWA i Jun Masaoka zgłosili się do wyzwania, a OZAWA chwycił mikrofon, by wysłać ostrą wiadomość do Los Tranquilos de Japon.

Z ust OZAWY:

Cytat

„Zejdźcie z tej arki. Ten pas nie jest dla gości żyjących z dawnej chwały. Nie szanujecie GHC. Zabieramy go.”

Naito przyjął wyzwanie od TEAM 2000X, a potem skomentował status OZAWY jako MVP Tokyo Sports 2025, co wzbudziło spekulacje, czy Naito wiedział, że nagrodę zgarnęła Saya Kamitani.

Z ust Naito:

Cytat

„Czy mam mówić o meczu o GHC Tag… czy o strzale w OZAWĘ? Nie wygrałeś MVP, prawda? W mojej książce byłeś MVP. Przepraszam – perdón, amigo.”

Mecz o GHC Tag Team Championships został oficjalnie ogłoszony na 12 kwietnia na gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

Photo Credit: NOAH

BUSHI wysłał przytyk w stronę Juna Masaoki na mediach społecznościowych po oficjalnym ogłoszeniu walki o pasy tag team, składając dwuznaczny komplement koledze z TEAM 2000X i nawiązując do swojego starcia z Tadasuke na Wrestle Kingdom 17 w Yokohama Arena w ramach best-of-five series między Kongo a LIJ (obecnie LTJ).

Z ust BUSHI:

Cytat

„Hej, czekaj chwilę – czy to naprawdę w porządku?! Osobiście wolałem Tadasuke, mimo że przegrałem w singlu. Szczerze, nikt nawet nie wie, kim jest Masaoka, lol. Myślę, że Masaoka jest o wiele fajniejszy niż Tadasuke, ale eksperci tam na zewnątrz – powiedzcie mi, co w nim wielkiego oprócz wyglądu.”

Przed pierwszym go-home matchem Los Tranquilos de Japon i TEAM 2000X 25 marca Naito udzielił wywiadu dla Tokyo Sports, dzieląc się myślami o OZAWIE i wyjaśniając pomyłkę z MVP 2025.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Naprawdę popełniłem błąd. To pokazuje, jak wielki wpływ miał OZAWA w zeszłym roku. Pomyślałem: 'Kiedyś w New Japan był taki zawodnik – jaka strata'. Nawet jeśli jesteśmy w tej samej hali, czuję, ile uwagi na niego pada, i jestem z tego podekscytowany.”

W tym samym wywiadzie Naito odniósł się do zarzutów OZAWY wobec byłego mistrza IWGP „żyjącego z dawnej chwały”, porównując zachowanie OZAWY do swoich sprzed lat. Naito stwierdził też, że spodziewał się więcej po nowej gwieździe NOAH.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Rozumiem, co czuł wtedy Tenzan, i pojmuję, dlaczego młody OZAWA chce się nabijać. Ale to ścieżka, którą przeszedłem ponad dziesięć lat temu. O-Khan powiedział mi coś podobnego, i pomyślałem: 'Znowu to samo'. Czy to za dużo oczekiwać, że OZAWA spojrzy na to inaczej? Zastanawiałem się, czy potrafi prowokować tylko naśladując innych. Ostatecznie poczułem, że wciąż nie wypracował własnej unikalnej tożsamości – tego sygnaturka, który mówi: 'To jestem ja'. Rozumiem, że jest fizycznie utalentowany, ale czy chodzi o trudność spotów? Jeśli tak, to Kamitani, która zrezygnowała z tego niesamowicie trudnego Phoenix Splash, którego teraz używasz, wygrała MVP w zeszłym roku… Jeśli tak bardzo chcesz kopiować, czy nie lepiej naśladować Kamitani, by zbliżyć się do tego MVP, którego tak pragniesz?”

(Wywiad za Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Pierwszy z czterech go-home matchy ogłoszono na 25 marca na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Shinagawa: OZAWA, Masa Kitamiya i Takashi Sugiura zmierzą się z Tetsuyą Naito, BUSHI i RYUSEI.

OZAWA kontynuował odtwarzanie „hitów Naito” trzy dni przed pierwszym starciem z „nieokiełznanym”.

22 marca w Osace w main evencie wieczoru odbył się 6-man tag między TEAM 2000X a White Raven Squad, w którym OZAWA zdzielił Tetsuyę Endo Destino.

OZAWA chwalił się perfekcyjnym finisherem Naito w komentarzach pomeczowych:

Z ust OZAWY:

Cytat

„Widzieliście to? Moje Destino. Trafione bez problemu. Tetsuya Naito? Nawet własnego finishera nie potrafi już wykonać?”

25 marca nadeszło pierwsze starcie w ringu między Naito a OZAWĄ w Shinagawa.

TEAM 2000X wygrał pierwszy go-home match, a Tetsuya Naito podzielił się wrażeniami o OZAWIE w komentarzach pomeczowych, chwaląc młodego rywala, który stał się cierniem w jego boku.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Dzisiaj po raz pierwszy doświadczyłem słynnego OZAWY. Był nawet lepszy niż hype. Starcie z nim w tym momencie – naprawdę na to czekam. Poza karierą i wiekiem może przewyższyć mnie we wszystkim. Ciekaw jestem, kim stanę się po konfrontacji z nim.”

OZAWA nie odwzajemnił komplementów, kontynuując kwestionowanie kondycji kolan Naito i publikując to na swoim X:

Z ust OZAWY:

Cytat

Naito wciąż nie wygląda dobrze – kolano mu nie siada. Jeśli nie da rady, ja załatwię wszystko za niego.”

Drugi go-home match ogłoszono na 1 kwietnia na LEGACY RISE 2026 w Korakuen Hall. Tym razem 8-man tag: Naito, BUSHI, Angel Reyes i RYUSEI kontra OZAWA, Jun Masaoka, Takashi Sugiura i Tadasuke.

TEAM 2000X pokonał Los Tranquilos de Japon w 8-man tagu, z OZAWĄ wykonującym perfekcyjne Destino na RYUSEI po niespełna 14 minutach.

Naito zignorował Destino OZAWY, zamiast tego składając rywalowi kolejny komplement i dodając przytyk dla OZAWY oraz reszty rosteru NOAH.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„W mojej opinii OZAWA był MVP Pro Wrestling Awards w zeszłym roku. Tak mnie fascynuje. Widzieliście frekwencję w Korakuen Hall dzisiaj? Było jakieś 75 procent zapełnienia. Nie sądzicie, że OZAWA, Kiyomiya i Inamura powinni przyciągać więcej fanów?”

Ten komentarz Naito przykuł uwagę gwiazdy NOAH, KENOH-a. Naito i KENOH, podobnie jak BUSHI i Tadasuke, mają historię z best-of-five series na Wrestle Kingdom 17 między Kongo a LIJ, gdzie Naito pokonał KENOH-a w main evencie, wygrywając serię.

Photo Credit: NJPW

Photo Credit: NJPW

Później Naito i BUSHI kontynuowali passę zwycięstw nad KENOH-em, pokonując go i jego partnera Naomichiego Marufujiego na THE NEW YEAR 2026 w Budokan 1 stycznia, zdobywając GHC Tag Team Championships.

KENOH odniósł się do komentarzy Naito o frekwencji w Korakuen, publikując to na swoim X.

Z ust KENOH-a:

Cytat

„Znowu to samo – klasyczna gra w obwinianie z New Japan Pro-Wrestling! Brzmi, jakbyś próbował zrzucić winę na innych, bo nie chcesz, by pomyśleli, że straciłeś formę. Oczywiście wszyscy inni czują się bardziej odpowiedzialni niż wy!!”

Kaito Kiyomiya następny odniósł się do komentarzy Naito o słabej frekwencji w Korakuen i wyraził zainteresowanie one-on-one między OZAWĄ a Naito, mówiąc w wywiadzie dla Tokyo Sports:

Z ust Kaito Kiyomiyi:

Cytat

„Przegraliśmy mecz, a skoro nie miałem do czynienia z OZAWĄ, to on [Naito] wyładowuje się na nas. Nie dam się sprowokować jakiemuś przypadkowemu starszemu gościowi z zewnątrz. Czy to odwrotna strona oczekiwań? Nie wiem, ale czy on w ogóle ma czas na to teraz? W każdym razie nie ma sensu gadać o tym, co dzieje się wokół mnie. Ostatnio jestem facetem z pierwszej połowy karty, prawda? Nie mogę pozostać na obecnej pozycji. Chcę, by Naito zmierzył się z OZAWĄ twarzą w twarz, a ja mam swoje sprawy do załatwienia. Patrzcie i podziwiajcie.”

(Wywiad za Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Następny go-home match między LTJ a TEAM 2000X odbędzie się 4 kwietnia na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Tama Mirai Messe w Tokio.

OZAWA nie wziął udziału w meczu, walcząc w singlu 4 kwietnia i pokonując Midori Takahashiego na karcie, gdzie trzech debiutantów NOAH zmierzyło się z trzema byłymi i obecnymi mistrzami GHC Heavyweight: Kaito Kiyomiyą i Yoshiki Inamurą.

Drużyna TEAM 2000X w składzie Alpha Wolf, Jun Masaoka, Kai Fujimura i Masa Kitamiya pokonała Los Tranquilos de Japon po raz kolejny, tym razem w niespełna 11 minut w semi-mainie, z Masaoką przypinającym dla swojej ekipy.

W komentarzach pomeczowych Jun Masaoka wziął na siebie trash talk w nieobecności OZAWY, celując w LTJ:

Z ust Juna Masaoki:

Cytat

„Hej, czy BUSHI i Naito w ogóle tu byli dzisiaj? W ogóle ich nie czułem. Podczas gdy leżeli na zewnątrz, łatwo pokonaliśmy ich słabego kolegę z drużyny. Jeszcze tydzień do 12 kwietnia w Nagoi – najpierw jutro. Taki sam wynik jak dzisiaj. BUSHI, zabieram ci to.”

Naito utrzymywał pozytywne nastawienie nawet po porażce w komentarzach pomeczowych, dzieląc się radością z pobytu w NOAH i twierdząc, że każdy dzień jest zabawny.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„By kontynuować te przyjemne dni, potrzebujemy tytułów GHC Tag. Zdecydowanie je obronimy. 12 kwietnia w Nagoi pokażemy wam wrestling Naito & BUSHILOS TRANQUILOS de JAPON takimi, jacy jesteśmy teraz. Do zobaczenia jutro w Fujisan Messe.”

Czwarty i ostatni go-home match odbył się 5 kwietnia na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Fujisan Messe.

W 8-man tagu TEAM 2000X z Knull i Masa Kitamiyą dołączonymi do OZAWY i Masaoki zmierzył się z czwórką Los Tranquilos de Japon w main evencie.

TEAM 2000X odniósł czystą wygraną nad LTJ, kończąc ostatni go-home po 14:24.

OZAWA i Masaoka kontynuowali obrażanie LTJ w komentarzach pomeczowych, ale OZAWA wspomniał, że czeka na autobiografię BUSHI, która wyjdzie 27 kwietnia.

Z ust Juna Masaoki:

Cytat

„Ostatni go-home match, co? Ni na chwilę nie czułem, że jesteśmy gorsi. 12 kwietnia w Nagoi zabieramy tytuły GHC Tag – bez wątpienia.”

Z ust OZAWY:

Cytat

Naito! Jesteś bardziej nakręcony poza ringiem niż na walkę o tytuł! BUSHI… ta autobiografia – właściwie na nią czekam.”

Po czwartej porażce z TEAM 2000X Naito kontynuował pochwały dla talentu OZAWY, informując go, że to koniec w Nagoi, gdy LTJ obroni GHC Tag Team Championships.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

OZAWA – nie myliłem się co do ciebie. Przekroczyłeś moje oczekiwania. Cieszyłem się codziennym starciem z tobą… i ty też, prawda? Niestety, to się tu kończy. Bo w Nagoi BUSHI i ja obronimy. I będziemy bronić, aż znowu się spotkamy.”

OZAWA opublikował na mediach społecznościowych po ostatnim go-home 5 kwietnia wpis pokazujący nieco szacunku dla rywala, ale podkreślający zamiar wykorzystania sławy Naito jako trampoliny.

Z ust OZAWY:

Cytat

„Szczerze, ruch, w którym leżę w ringu, był zainspirowany Naito. Upewnij się, że w ringu jesteś wciąż Tetsuyą Naito, okej? Będę w tarapatach, jeśli nie będziesz działał jako moja trampolina.”

(Tłumaczenia angielskie via DeepL)

Wojna na słowa zakończy się 12 kwietnia na premium evencie Pro Wrestling NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

To będzie trzecia obrona GHC Tag Team Championships przez Los Tranquilos de Japon.

APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA będzie transmitowane na żywo na Wrestle UNIVERSE 12 kwietnia.

Źródło: Tetsuya Naito & OZAWA War Of Words Headlines Multiple Championship Bouts For NOAH Apex Conquest on 4/12

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie