Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Autor: Ian McCord

Trash talk, gierki psychologiczne i zaskakujące komplementy ze strony Tetsuyi Naito i OZAWA osiągną punkt kulminacyjny na gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA, która odbędzie się 12 kwietnia.

Rywalizacja między Los Tranquilos de Japon a TEAM 2000X osiągnęła punkt wrzenia, co skłoniło do komentarzy innych członków rosteru NOAH, takich jak KENOH i Kaito Kiyomiya. Problemy KENOH-a z Naito wynikają z nierozliczonych porachunków z czasów rywalizacji Kongo z LIJ (obecnie LTJ) na Wrestle Kingdom 17 w Yokohamie.

Wojna na słowa między OZAWA a Tetsuyą Naito wybuchła 17 marca podczas wydarzenia NOAH w Hodogaya. Po swoim meczu, naśladując charakterystyczną pozę Naito, OZAWA podzielił się przemyśleniami na temat Los Tranquilos de Japon w komentarzach po walce, twierdząc, że występy Naito w NOAH od czasu jego debiutu są rozczarowujące.

Słowa OZAWA:

Cytat

Tetsuya Naito, BUSHI, Los Ingo Berna~!… Nie, czekaj. Nie wiem, jakie macie osobiste okoliczności, ale wasze ruchy w ringu wyglądają… cóż, rozczarowująco. Więc dziś pokazałem wam, co potrafię w swoim prime – weźcie to za wzór i uczcie się.”

Naito i BUSHI skutecznie obronili GHC Tag Team Championships trzy dni później, 20 marca, na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Kobe Sambo Hall, pokonując Manabu Soyę i Shuji Kondo. Po walce OZAWA i Jun Masaoka zgłosili się do wyzwania, a OZAWA zabrał mikrofon, by wysłać ostry wiadomość do Los Tranquilos de Japon.

Słowa OZAWA:

Cytat

„Zejdźcie z arki. Ten pas nie jest dla facetów żyjących z dawnej chwały. Nie szanujcie GHC. Zabieramy go.”

Naito przyjął wyzwanie od TEAM 2000X, a następnie skomentował status OZAWA jako MVP Tokyo Sports 2025, co skłoniło wielu do zastanowienia się, czy Naito wiedział, że nagrodę tę zdobyła Saya Kamitani.

Słowa Naito:

Cytat

„Czy mam mówić o meczu o GHC Tag… czy o strzale w OZAWA? Nie wygrałeś MVP, prawda? W mojej książce byłeś MVP. Przepraszam – perdón, amigo.”

Mecz o GHC Tag Team Championships został oficjalnie ogłoszony na 12 kwietnia na NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

Photo Credit: NOAH

BUSHI skierował przytyk w stronę Juna Masaoki na mediach społecznościowych po oficjalnym ogłoszeniu meczu o pasy tag team, wysyłając członkowi TEAM 2000X dwuznaczny komplement i odwołując się do swojego meczu z Tadasuke na Wrestle Kingdom 17 w Yokohama Arena podczas serii best of five między Kongo a LIJ (obecnie LTJ).

Słowa BUSHI:

Cytat

„Hej, czekaj chwilę – czy to naprawdę w porządku?! Osobiście wolałem Tadasuke, choć przegrałem z nim w singlu. Szczerze, nikt nawet nie wie, kim jest Masaoka, lol. Myślę, że Masaoka jest o wiele fajniejszy niż Tadasuke, ale eksperci tam na zewnątrz – powiedzcie mi, co w nim takiego wielkiego oprócz wyglądu.”

Przed pierwszym spotkaniem wstępnym Los Tranquilos de Japon i TEAM 2000X 25 marca Naito udzielił wywiadu dla Tokyo Sports, dzieląc się przemyśleniami na temat OZAWA i wyjaśniając pomyłkę z MVP 2025.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

„Naprawdę popełniłem błąd. To pokazuje, jak wielki wpływ miał OZAWA w zeszłym roku. Pomyślałem: 'Kiedyś w New Japan był taki zawodnik – jaka strata'. Nawet będąc w tej samej hali, czuję, ile uwagi przyciąga, i jestem z tego podekscytowany.”

W tym samym wywiadzie Naito odniósł się do zarzutów OZAWA o „życie z dawnej chwały” byłego mistrza IWGP, porównując działania OZAWA do swoich sprzed wielu lat. Naito stwierdził też, że spodziewał się więcej po nowej gwieździe NOAH.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

„Rozumiem, co czuł wtedy Tenzan, i wiem, dlaczego młody OZAWA chce się nabijać. Ale to ścieżka, którą przeszedłem ponad dziesięć lat temu. O-Khan powiedział mi coś podobnego, i pomyślałem: 'Znowu to samo'. Czy to za dużo oczekiwać, że OZAWA spojrzy na to inaczej? Zastanawiałem się, czy potrafi prowokować tylko naśladując innych. Ostatecznie poczułem, że wciąż nie wypracował własnej unikalnej tożsamości – tego ruchu sygnaturowego, który mówi: 'To jestem ja'. Rozumiem, że jest fizycznie utalentowany, ale czy chodzi o trudność ruchów? Jeśli tak, to Kamitani, która zrezygnowała z tego niesamowicie trudnego Phoenix Splash, którego teraz używasz, wygrała MVP w zeszłym roku… Jeśli tak bardzo chcesz kopiować, czy nie lepiej kopiować Kamitani, by zbliżyć się do tego MVP, którego tak pragniesz?”

(Wywiad za uprzejmością Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Pierwszy z czterech meczów zapowiedziowych ogłoszono na 25 marca na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Shinagawa: OZAWA, Masa Kitamiya i Takashi Sugiura kontra Tetsuya Naito, BUSHI i RYUSEI.

OZAWA kontynuował odtwarzanie „hitów Naito” trzy dni przed pierwszym spotkaniem.

W Osace 22 marca w main evencie odbył się 6-man tag między TEAM 2000X a White Raven Squad, w którym OZAWA trafił Tetsuyę Endo Destino Naito.

OZAWA chwalił się perfekcyjnym wykonaniem finishera Naito w komentarzach po walce:

Słowa OZAWA:

Cytat

„Widzieliście? Moje Destino. Trafione bez problemu. Tetsuya Naito? Nawet własnego ruchu nie potrafisz już zrobić?”

25 marca czas na gadanie na chwilę ustał, gdy Naito i OZAWA spotkali się po raz pierwszy w ringu w Shinagawa.

TEAM 2000X odniósł zwycięstwo w pierwszym meczu zapowiedziowym, a Tetsuya Naito podzielił się wrażeniami z występu OZAWA w komentarzach po walce, chwaląc młodego rywala, który był cierniem w jego boku.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

„Dziś po raz pierwszy doświadczyłem słynnego OZAWA. Był nawet lepszy niż hype. Starcie z nim w tym momencie – naprawdę na to czekam. Poza karierą i wiekiem, może przewyższyć mnie we wszystkim. Ciekaw jestem, kim stanę się po starciu z nim.”

OZAWA nie odwzajemnił uznania, kontynuując kwestionowanie kondycji kolan Naito i publikując to na swoim koncie X:

Słowa OZAWA:

Cytat

Naito wciąż nie wygląda dobrze – kolano nie siedzi. Jeśli nie da rady, ja wszystko załatwię.”

Drugi mecz zapowiedziowy ogłoszono na 1 kwietnia na LEGACY RISE 2026 w Korakuen Hall. Tym razem 8-man tag team: Naito, BUSHI, Angel Reyes i RYUSEI kontra OZAWA, Masaoka, Sugiura i Tadasuke.

TEAM 2000X pokonał Los Tranquilos de Japon w 8-man tagu, z OZAWA wykonującym perfekcyjne Destino na RYUSEI po niespełna 14 minutach.

Naito zignorował Destino OZAWA, zamiast tego składając rywalowi kolejny komplement i dodając przytyk dla OZAWA oraz innych z rosteru NOAH.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

„W mojej opinii OZAWA był MVP Pro Wrestling Awards w zeszłym roku. Tak mnie fascynuje. Widzieliście frekwencję w Korakuen Hall dziś? Było jakieś 75 procent. Nie sądzicie, że OZAWA, Kiyomiya i Inamura powinni przyciągać więcej fanów?”

Ten komentarz Naito przykuł uwagę gwiazdy NOAH, KENOH-a. Naito i KENOH, podobnie jak BUSHI i Tadasuke, mają historię sięgającą serii best of 5 na Wrestle Kingdom 17 między Kongo a LIJ, gdzie Naito pokonał KENOH-a w main evencie.

Photo Credit: NJPW

Photo Credit: NJPW

Niedawno Naito i BUSHI kontynuowali serię zwycięstw nad KENOH-em, pokonując go i partnera Naomichi Marufuji na NOAH THE NEW YEAR 2026 w Budokan 1 stycznia, zdobywając GHC Tag Team Championships.

KENOH odniósł się do komentarzy Naito o frekwencji w Korakuen, publikując to na X.

Słowa KENOH-a:

Cytat

„Znowu to samo – klasyczna gra w obwinianie z New Japan Pro-Wrestling! Brzmi, jakbyś próbował zrzucić winę na innych, bo nie chcesz, by pomyśleli, że straciłeś formę. Oczywiście reszta czuje się bardziej odpowiedzialna niż wy!!”

Kaito Kiyomiya następny zareagował na uwagi Naito o niskiej frekwencji i wyraził zainteresowanie pojedynkiem OZAWA z Naito w wywiadzie dla Tokyo Sports:

Słowa Kaito Kiyomiya:

Cytat

„Przegraliśmy mecz, a skoro nie miałem do czynienia z OZAWA, to on [Naito] wyładowuje się na nas. Nie dam się sprowokować jakiemuś przypadkowemu starszemu gościowi z zewnątrz. Czy to odwrotna strona oczekiwań? Nie wiem, ale czy on w ogóle ma czas na to teraz? W każdym razie, nie ma sensu gadać o tym, co wokół mnie. Ostatnio jestem tylko gościem z pierwszej połowy karty, prawda? Nie mogę pozostać na obecnej pozycji. Chcę, by Naito zmierzył się z OZAWA twarzą w twarz, a ja mam swoje sprawy. Patrzcie.”

(Wywiad za uprzejmością Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Następny mecz zapowiedziowy między LTJ a TEAM 2000X odbędzie się 4 kwietnia na NOAH LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Tama Mirai Messe w Tokio.

OZAWA nie wziął udziału w meczu, walcząc w singlu 4 kwietnia i pokonując Midori Takahashi na karcie, gdzie trzech debiutantów NOAH zmierzyło się z trzema byłymi i obecnymi mistrzami GHC Heavyweight: Kaito Kiyomiya i Yoshiki Inamura.

Drużyna TEAM 2000XAlpha Wolf, Jun Masaoka, Kai Fujimura i Masa Kitamiya – pokonała Los Tranquilos de Japon po raz kolejny, tym razem w niespełna 11 minut w semi-main evencie, z pinem Masaoki.

W komentarzach po walce Jun Masaoka wziął na siebie trash talk w zastępstwie OZAWA, mówiąc o LTJ:

Słowa Juna Masaoki:

Cytat

„Hej, czy BUSHI i Naito w ogóle tu byli dziś? W ogóle ich nie czułem. Gdy leżeli na zewnątrz, łatwo pokonaliśmy ich słabego partnera. Jeszcze tydzień do 12 kwietnia w Nagoi – najpierw jutro. Taki sam wynik jak dziś. BUSHI, zabieram to od ciebie.”

Naito nawet po porażce utrzymywał pozytywne nastawienie w komentarzach po walce, dzieląc się radością z pobytu w NOAH i twierdząc, że każdy dzień jest zabawny.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

„By dalej cieszyć się tymi dniami, potrzebujemy pasów GHC Tag. Zdecydowanie je obronimy. 12 kwietnia w Nagoi pokażemy wam pro wrestling Naito & BUSHILOS TRANQUILOS de JAPON takimi, jacy jesteśmy teraz. Do zobaczenia jutro w Fujisan Messe.”

Czwarty i ostatni mecz zapowiedziowy odbył się 5 kwietnia na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Fujisan Messe.

W 8-man tagu TEAM 2000XKnull i Masa Kitamiya dołączyli do OZAWA i Masaoki – zmierzyło się z czwórką Los Tranquilos de Japon w main evencie.

TEAM 2000X odniósł czystą wygraną nad LTJ, wygrywając finałowy mecz zapowiedziowy po 14:24.

OZAWA i Masaoka kontynuowali poniżanie LTJ w komentarzach po walce, choć OZAWA wspomniał, że czeka na autobiografię BUSHI zaplanowaną na 27 kwietnia.

Słowa Juna Masaoki:

Cytat

„Ostatni mecz zapowiedziowy, co? Ni na chwilę nie czułem, że jesteśmy gorsi. 12 kwietnia w Nagoi zabieramy pasy GHC Tag – bez wątpienia.”

Słowa OZAWA:

Cytat

Naito! Jesteś bardziej nakręcony poza ringiem niż na mecz o tytuł! BUSHI… ta autobiografia – faktycznie na nią czekam.”

Po czwartej porażce z TEAM 2000X Naito kontynuował pochwały dla talentu OZAWA, informując, że to się skończy w Nagoi obroną pasów LTJ.

Słowa Tetsuyi Naito:

Cytat

OZAWA – nie myliłem się co do ciebie. Przekroczyłeś moje oczekiwania. Cieszyłem się starciami z tobą codziennie… i ty też, prawda? Niestety, to się tu kończy. Bo w Nagoi BUSHI i ja obronimy. I będziemy bronić, aż znów się spotkamy.”

OZAWA opublikował na mediach społecznościowych po ostatnim meczu 5 kwietnia, okazując nieco szacunku rywalowi, ale dając znać, że wykorzysta jego sławę jako trampolinę.

Słowa OZAWA:

Cytat

„Szczerze, ruch, w którym leżę w ringu, był zainspirowany Naito. Upewnij się, że jesteś Tetsuyą Naito w ringu, okej? Będę w tarapatach, jeśli nie będziesz działał jako moja trampolina.”

(Tłumaczenia angielskie via DeepL)

Wojna na słowa zakończy się 12 kwietnia na premium evencie Pro Wrestling NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

To będzie trzecia obrona GHC Tag Team Championships przez Los Tranquilos de Japon.

APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA będzie transmitowane na żywo na Wrestle UNIVERSE 12 kwietnia.

Oto pełna karta NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA z 12 kwietnia:

• Hajime Ohara, Daiki Odashima i Midori Takahashi vs. Manabu Soya, Black Menso~re i Yuto Koyanagi
  • Eita i Hiroto Tsuruya vs. Angel Reyes i RYUSEI
  • Atsushi Kotoge, Mohammed Yone i Hi69 vs. Knull, Tadasuke i Kai Fujimura
  • Naomichi Marufuji, Kenoh i AMAKUSA vs. Tetsuya Endo, HAYATA i Katsumi Inahata
  • Kaito Kiyomiya i Harutoki vs. Masa Kitamiya i Takashi Sugiura
  • GHC Jr. Heavyweight Tag Team Title: Dragon Bane i Alejandro (c) vs. Kid Lykos i Kid Lykos II
  • GHC Tag Team Title: Tetsuya Naito i BUSHI (c) vs. OZAWA i Jun Masaoka
  • GHC Heavyweight Title: Yoshiki Inamura (c) vs. Alpha Wolf

Źródło: Tetsuya Naito & OZAWA War Of Words Headlines Multiple Championship Bouts For NOAH Apex Conquest on 4/12

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie