Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Autor: Ian McCord

Budowanie napięcia, psychologiczne zagrywki i zaskakujące komplementy ze strony Tetsuyi Naito i OZAWY osiągną kulminację na gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA, która wystartuje 12 kwietnia.

Rywalizacja Los Tranquilos de Japon z TEAM 2000X osiągnęła punkt wrzenia, co sprowokowało komentarze innych gwiazd NOAH, w tym KENOH-a i Kaito Kiyomiyę. Beef KENOH-a z Naito ciągnie się od nierozliczonych porachunków z czasów feudu Kongo z LIJ (obecnie LTJ) na Wrestle Kingdom 17 w Yokohamie.

Wojna na słowa między OZAWĄ a Tetsuyą Naito wybuchła 17 marca na evencie NOAH w Hodogaya. Po swoim meczu, naśladując фирменный gest Naito, OZAWA podzielił się opinią o Los Tranquilos de Japon w pomeczowym promo, twierdząc, że występy Naito w NOAH od czasu jego debiutu rozczarowują.

Z ust OZAWY:

Cytat

Tetsuya Naito, BUSHI, Los Ingo Berna~!… Nie, czekaj. Nie wiem, jakie macie osobiste sprawy, ale wasze akcje w ringu wyglądają… no cóż, rozczarowująco. Więc dziś pokazałem wam, co potrafię w swoim prime – weźcie to za wzór i uczcie się.”

Naito i BUSHI skutecznie obronili GHC Tag Team Championships trzy dni później, 20 marca, na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Kobe Sambo Hall, pokonując Manabu Soyę i Shuji Kondo. Po meczu OZAWA i Jun Masaoka rzucili wyzwanie, a OZAWA złapał mikrofon i wysłał ostrą wiadomość do Los Tranquilos de Japon.

Z ust OZAWY:

Cytat

„Zejdźcie z arki. Ten pas nie jest dla facetów żyjących z dawnej chwały. Nie szanujcie GHC. Zabieramy go.”

Naito przyjął wyzwanie od TEAM 2000X, a potem skomentował bycie MVP Tokyo Sports 2025 przez OZAWĘ, co wzbudziło wątpliwości, czy Naito wiedział, że nagrodę tę zgarnęła Saya Kamitani.

Z ust Naito:

Cytat

„Czy mam gadać o meczu o GHC Tag… czy o strzale w OZAWĘ? Nie wygrałeś MVP, prawda? W mojej książce byłeś MVP. Przepraszam – perdón, amigo.”

Mecz o GHC Tag Team Championships został oficjalnie ogłoszony na 12 kwietnia na gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

Photo Credit: NOAH

BUSHI rzucił przytyk w stronę Juna Masaoki na SNS po ogłoszeniu title matchu, składając dwuznaczny komplement koledze z TEAM 2000X i nawiązując do swojego starcia z Tadasuke na Wrestle Kingdom 17 w Yokohama Arena w ramach best-of-five między Kongo a LIJ (obecnie LTJ).

Z ust BUSHI:

Cytat

„Hej, czekaj chwilę – czy to naprawdę w porządku?! Osobiście wolałem Tadasuke, choć przegrałem w singlu. Szczerze, nikt nawet nie wie, kim jest Masaoka, lol. Myślę, że Masaoka jest o wiele fajniejszy niż Tadasuke, ale eksperci tam na zewnątrz – powiedzcie mi, co w nim takiego wielkiego oprócz wyglądu.”

Przed pierwszym go-home matchem Los Tranquilos de Japon i TEAM 2000X 25 marca Naito udzielił wywiadu dla Tokyo Sports, dzieląc się myślami o OZAWIE i wyjaśniając sprawę MVP 2025.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Naprawdę popełniłem błąd. To pokazuje, jak wielki wpływ miał OZAWA w zeszłym roku. Pomyślałem: 'Kiedyś w New Japan był taki zawodnik – jaka strata'. Nawet będąc w tej samej hali, czuję, ile uwagi przyciąga, i jestem z tego podekscytowany.”

W tym samym wywiadzie Naito odniósł się do zarzutów OZAWY, że „żyje z dawnej chwały”, porównując jego zachowanie do siebie sprzed lat. Stwierdził też, że spodziewał się więcej po nowej gwieździe NOAH.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Rozumiem, co czuł wtedy Tenzan, i wiem, dlaczego młody OZAWA chce się nabijać. Ale to ścieżka, którą przeszedłem ponad dziesięć lat temu. O-Khan powiedział mi coś podobnego, i pomyślałem: 'Znowu to samo'. Czy to za dużo oczekiwać, że OZAWA spojrzy na to inaczej? Zastanawiałem się, czy potrafi prowokować tylko naśladując innych. Ostatecznie poczułem, że wciąż nie wypracował własnej unikalnej tożsamości – tego ruchu sygnaturowego, który mówi: 'To jestem ja'. Rozumiem, że jest fizycznie utalentowany, ale czy chodzi o trudność ruchów? Jeśli tak, to Kamitani, która zrezygnowała z tego niesamowicie trudnego Phoenix Splash, który teraz wykonujesz, wygrała MVP w zeszłym roku… Jeśli tak bardzo chcesz kopiować, czy nie lepiej kopiować Kamitani, by zbliżyć się do tego MVP, na którym ci tak zależy?”

(Wywiad za uprzejmościami Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Pierwszy z czterech go-home matchy ogłoszono na 25 marca na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Shinagawa: OZAWA, Masa Kitamiya i Takashi Sugiura vs. Tetsuya Naito, BUSHI i RYUSEI.

OZAWA kontynuował odtwarzanie „największych hitów Naito” trzy dni przed pierwszym starciem.

W Osace 22 marca w main evencie wieczoru odbył się 6-man tag między TEAM 2000X a White Raven Squad, w którym OZAWA zdzielił Tetsuyę Endo Destino Naito.

OZAWA chwalił się perfekcyjnym Destino Naito w pomeczowym promo:

Z ust OZAWY:

Cytat

„Widzieliście to? Moje Destino. Trafione bez problemu. Tetsuya Naito? Nawet własnego finishera nie potrafisz już wykonać?”

25 marca nadeszło pierwsze starcie w ringu Naito z OZAWĄ w Shinagawa.

TEAM 2000X wygrało pierwszy go-home, a Tetsuya Naito podzielił się wrażeniami o OZAWIE w pomeczowym promo, chwaląc rywala, który stał się prawdziwym thornem w jego boku.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„Dziś po raz pierwszy doświadczyłem głośnego OZAWY. Był nawet lepszy niż hype. Starcie z nim w tym momencie – naprawdę na to czekam. Poza karierą i wiekiem może przewyższyć mnie we wszystkim. Ciekaw jestem, kim stanę się po przejściu przez niego.”

OZAWA nie odwzajemniał sympatii, kontynuując kwestionowanie kondycji kolan Naito i wrzucając to na X:

Z ust OZAWY:

Cytat

Naito wciąż nie wygląda dobrze – kolano nie siedzi. Jeśli nie da rady, ja wszystko załatwię.”

Drugi go-home ogłoszono na 1 kwietnia w Korakuen Hall na LEGACY RISE 2026. Tym razem 8-man tag: Naito, BUSHI, Angel Reyes i RYUSEI vs. OZAWA, Masaoka, Sugiura i Tadasuke.

TEAM 2000X pokonało Los Tranquilos de Japon w 8-man tagu, z OZAWĄ wykonującym perfekcyjne Destino na RYUSEI po niespełna 14 minutach.

Naito zignorował Destino OZAWY, zamiast tego składając rywalowi kolejny komplement i dodając przytyk dla OZAWY oraz reszty rosteru NOAH.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„W mojej opinii OZAWA był MVP Pro Wrestling Awards z zeszłego roku. Tak mnie fascynuje. Widzieliście frekwencję w Korakuen Hall dziś? Było jakieś 75 procent. Nie sądzicie, że OZAWA, Kiyomiya i Inamura muszą przyciągnąć więcej fanów?”

Ten strzał Naito przykuł uwagę KENOH-a. Naito i KENOH, podobnie jak BUSHI i Tadasuke, mają historię z best-of-five na Wrestle Kingdom 17 między Kongo a LIJ, gdzie Naito pinned KENOH-a w main evencie, wygrywając serię.

Photo Credit: NJPW

Photo Credit: NJPW

Niedawno Naito i BUSHI kontynuowali dominację nad KENOH-em, pokonując go i Naomichi Marufuji na THE NEW YEAR 2026 w Budokan 1 stycznia, zdobywając GHC Tag Team Championships.

KENOH odbił piłeczkę komentarzom Naito o frekwencji w Korakuen, wrzucając to na X.

Z ust KENOH-a:

Cytat

„Znowu to samo – klasyczna gra w obwinianie z New Japan Pro-Wrestling! Brzmi, jakbyś próbował zrzucić winę na innych, bo nie chcesz, by pomyśleli, że straciłeś formę. Oczywiście wszyscy inni czują się bardziej odpowiedzialni niż wy!!”

Kaito Kiyomiya też zareagował na digi Naito o słabej frekwencji i wyraził zainteresowanie singlem OZAWY z Naito, mówiąc w wywiadzie dla Tokyo Sports:

Z ust Kaito Kiyomiy:

Cytat

„Przegraliśmy mecz, a skoro nie miałem do czynienia z OZAWĄ, to on [Naito] wyładowuje się na nas. Nie dam się sprowokować jakiemuś przypadkowemu starszemu gościowi z zewnątrz. Czy to odwrotna strona oczekiwań? Nie wiem, ale czy on w ogóle ma czas na to teraz? W każdym razie nie ma sensu gadać o tym, co dzieje się wokół mnie. Ostatnio jestem facetem z pierwszej połowy karty, prawda? Nie mogę pozostać na obecnej pozycji. Chcę, by Naito zmierzył się z OZAWĄ twarzą w twarz, a ja mam swoje sprawy do załatwienia. Patrzcie.”

(Wywiad za uprzejmościami Tokyo Sports, tłumaczenie angielskie via DeepL)

Następny go-home między LTJ a TEAM 2000X odbędzie się 4 kwietnia na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Tama Mirai Messe w Tokio.

OZAWA nie wziął udziału w meczu, walcząc w singlu 4 kwietnia i pokonując Midori Takahashi na karcie, gdzie trzech debiutantów NOAH zmierzyło się z trzema byłymi i obecnymi mistrzami GHC Heavyweight: Kaito Kiyomiyą i Yoshiki Inamurą.

Drużyna TEAM 2000XAlpha Wolf, Jun Masaoka, Kai Fujimura i Masa Kitamiya – pokonała Los Tranquilos de Japon po raz kolejny, tym razem w niespełna 11 minut w semi-mainie, z pinem Masaoki.

W pomeczowym promo Jun Masaoka przejął trash talk w imieniu OZAWY, celując w LTJ:

Z ust Juna Masaoki:

Cytat

„Hej, czy BUSHI i Naito w ogóle tu byli dziś? W ogóle ich nie czułem. Podczas gdy leżeli na zewnątrz, łatwo pokonaliśmy ich słabego kolegę. Jeszcze tydzień do 12 kwietnia w Nagoi – najpierw jutro. Ten sam wynik co dziś. BUSHI, zabieram ci to.”

Naito utrzymywał pozytywne nastawienie mimo porażki w pomeczowym promo, dzieląc się radością z pobytu w NOAH i twierdząc, że każdy dzień to frajda.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

„By kontynuować te przyjemne dni, potrzebujemy pasów GHC Tag. Zdecydowanie je obronimy. 12 kwietnia w Nagoi pokażemy wam pro wrestling Naito & BUSHILOS TRANQUILOS de JAPON takimi, jacy jesteśmy teraz. Do zobaczenia jutro w Fujisan Messe.”

Czwarty i ostatni go-home odbył się 5 kwietnia na LETHAL ODYSSEY TOUR 2026 w Fujisan Messe.

W 8-man tagu członkowie TEAM 2000XKnull i Masa Kitamiya – dołączyli do OZAWY i Masaoki przeciwko czwórce Los Tranquilos de Japon w main evencie.

TEAM 2000X zaliczyło czystego sweepa nad LTJ, wygrywając ostatni go-home po 14:24.

OZAWA i Masaoka kontynuowali pomniejszanie LTJ w pomeczowym promo, ale OZAWA wspomniał, że czeka na autobiografię BUSHI, która wyjdzie 27 kwietnia.

Z ust Juna Masaoki:

Cytat

„Ostatni go-home, co? Ni na chwilę nie czułem, że jesteśmy gorsi. 12 kwietnia w Nagoi zabieramy pasy GHC Tag – bez wątpienia.”

Z ust OZAWY:

Cytat

Naito! Jesteś bardziej nakręcony poza ringiem niż na walkę o tytuł! BUSHI… ta autobiografia – właściwie na nią czekam.”

Po czwartej porażce z TEAM 2000X Naito kontynuował chwalenie talentu OZAWY, zapowiadając, że to się skończy w Nagoi obroną pasów LTJ GHC Tag Team Championships.

Z ust Tetsuyi Naito:

Cytat

OZAWA – nie myliłem się co do ciebie. Przekroczyłeś moje oczekiwania. Cieszyłem się starciami z tobą każdego dnia… i ty też, prawda? Niestety, to się tu kończy. Bo w Nagoi BUSHI i ja obronimy. I będziemy bronić, aż znów się spotkamy.”

OZAWA wrzucił na SNS po ostatnim go-home 5 kwietnia, okazując nieco szacunku rywalowi, ale sugerując, że wykorzysta sławę Naito jako trampolinę.

Z ust OZAWY:

Cytat

„Szczerze, ruch, w którym leżę w ringu, był zainspirowany Naito. Upewnij się, że jesteś Tetsuyą Naito w ringu, okej? Będę w tarapatach, jeśli nie będziesz działał jako moja trampolina.”

(Tłumaczenia angielskie via DeepL)

Wojna na słowa zakończy się 12 kwietnia na premium evencie Pro Wrestling NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA.

To będzie trzecia obrona Los Tranquilos de Japon pasów GHC Tag Team Championships.

APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA będzie transmitowane na żywo na Wrestle UNIVERSE 12 kwietnia.

Oto pełna karta gali NOAH APEX CONQUEST 2026 in NAGOYA z 12 kwietnia:

• Hajime Ohara, Daiki Odashima & Midori Takahashi vs. Manabu Soya, Black Menso~re & Yuto Koyanagi
  • Eita & Hiroto Tsuruya vs. Angel Reyes & RYUSEI
  • Atsushi Kotoge, Mohammed Yone & Hi69 vs. Knull, Tadasuke & Kai Fujimura
  • Naomichi Marufuji, Kenoh & AMAKUSA vs. Tetsuya Endo, HAYATA & Katsumi Inahata
  • Kaito Kiyomiya & Harutoki vs. Masa Kitamiya & Takashi Sugiura
  • GHC Jr. Heavyweight Tag Team Title: Dragon Bane & Alejandro (c) vs. Kid Lykos & Kid Lykos II
  • GHC Tag Team Title: Tetsuya Naito & BUSHI (c) vs. OZAWA & Jun Masaoka
  • GHC Heavyweight Title: Yoshiki Inamura (c) vs. Alpha Wolf

Źródło: Tetsuya Naito & OZAWA War Of Words Headlines Multiple Championship Bouts For NOAH Apex Conquest on 4/12

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie