Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Autor: Ian McCord

Pro Wrestling NOAH wróciło do Korakuen Hall 1 kwietnia na galę LEGACY RISE 2026, którą obejrzało 1012 fanów. Byli mistrzowie GHC Jr. Tag Team Daga i Daiki Odashima zmierzyli się w półgłównej walce wieczoru w starciu zapowiadanym jako THE LAST LESSON – pojedynku mentora z uczniem.

Daga i Daiki Odashima połączyli siły w październiku 2025 roku, gdy Daga opuścił TEAM 2000X po brutalnym pobiciu Odashimy. Meksykanin stanął po stronie Odashimy podczas ataku TEAM 2000X po walce, co doprowadziło do powstania ich tag teamu Los Intocables. Daga i Odashima zostali później mistrzami GHC Jr. Tag Team po pokonaniu Alpha Wolf i Dragon Bane na NOAH WRESTLE ODYSSEY 11 października.

Daga i Odashima weszli do 2026 NOAH Jr. Tag League jako mistrzowie, ale ostatecznie stracili pasy na rzecz zwycięzców ligi, Alejandro i Dragon Bane, 8 marca na NOAH APEX CONQUEST w Yokohamie.

25 marca, po 8-osobowym tag team elimination matchu, w którym połączyli siły z Alejandro i Dragon Bane przeciwko TEAM 2000X, Daga rzucił wyzwanie Odashimie na pojedynek singles. Ogłosił, że będzie to jego ostatnia lekcja dla młodego partnera – przed powrotem do Meksyku czy gdziekolwiek indziej.

Starcie THE LAST LESSON 1 kwietnia było pełne emocji – Odashima dał mentorowi wszystko, co miał, próbując pokonać go w Korakuen Hall. Były momenty, gdy wydawało się, że uczeń przechytrzy nauczyciela, ale ostatecznie Daga zwyciężył po Northern Lights Bomb na Odashimę po 15:11.

W pomeczowych komentarzach wdzięczny Daiki Odashima podziękował mentorowi i obiecał dalszy rozwój, stwierdzając:

Cytat

"To dzięki Dadze stałem się silniejszy. To dzięki niemu zdobyłem tytuł. Jestem naprawdę wdzięczny. Będę się dalej rozwijał i następnym razem, gdy staniemy naprzeciw siebie – lub ramię w ramię – będę stał w tym samym ringu jako mistrz GHC. Daga, dziękuję."

Daga opublikował po walce wzruszający komunikat w mediach społecznościowych:

Cytat

"Zapasy dały mi tak wiele. Zdobyłem tytuły i podróżowałem po świecie, ale jedną z najważniejszych rzeczy, jakie zyskałem, jest nasza przyjaźń i możliwość obserwowania twojego rozwoju. Daiki… Daj z siebie wszystko. Zawsze będę cię wspierał."

(Tłumaczenia angielskie za DeepL)

W innych walkach gali Alpha Wolf przypiął mistrza GHC Heavyweight Yoshiki Inamurę w zapowiedzi tag teamowej po swoim Package Piledriver. Zwycięstwo daje Alpha Wolf powody do chwalenia się przed walką o GHC Heavyweight Championship z Inamurą 12 kwietnia na NOAH APEX CONQUEST 2026 w Nagoi.

Oto pełne wyniki z NOAH LEGACY RISE 2026 z 1 kwietnia za purolove.com:

• Tetsuya Endo, HAYATA i Katsumi Inahata pokonują Atsushi Kotoge, Hi69 i Hajime Ohara (5:05) po Divine Right Knee Endo na Oharę.
  • 3-Way Match: Knull pokonuje Manabu Soya i Black Mensore (4:29) po Mount Knull na Mensore.
  • Naomichi Marufuji, Dragon Bane, Eita i Yuto Koyanagi pokonują Kaito Kiyomiyę, Harutokiego, Hiroto Tsuruyę i Midori Takahashiego (8:12) po Twister Bane Bane’a na Tsuruyę.
  • Kai Fujimura pokonuje Alejandro (9:50) po Death Hanger.
  • Special Singles Match ~ Nostalgia of Mutsu: Kenoh pokonuje AMAKUSĘ (10:34) po Kenoh Special.
  • OZAWA, Takashi Sugiura, Tadasuke i Jun Masaoka pokonują Tetsuyę Naito, BUSHI, Angel Reyesa i RYUSEI (13:58) po Destino OZAWY na RYUSEI.
  • THE LAST LESSON: Daga pokonuje Daiki Odashimę (15:11) po Northern Light Bomb.
  • Alpha Wolf i Masa Kitamiya pokonują Yoshiki Inamurę i Kazuyuki Fujitę (14:20) po Package Piledriver Alphy na Inamurę.

Źródło: Daga Defeats Daiki Odashima In THE LAST LESSON At NOAH’s LEGACY RISE 2026

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie